Hoe een profiel voor gipsplaat kiezen?

 Hoe een profiel voor gipsplaat kiezen?

Kies een profiel voor gipsplaat dat speciale aandacht nodig heeft. Om de juiste keuze te maken, is het noodzakelijk om de kenmerken van de profielen, hun types en afmetingen te bestuderen en aandacht te vestigen op verschillende belangrijke nuances.

Speciale functies

Het profiel voor gipsplaat heeft een volledig transparant doel - het onderhouden van de gehele gipsplaatconstructie. Een gewoon metalen profiel is niet geschikt voor deze doeleinden. Verplichte vereiste is het gewicht van de constructie. Het is onaanvaardbaar dat het profielkader te zwaar was. In het beste geval zal de gipsplaatconstructie wankelen en kraken, in het slechtste geval zal deze instorten.

Er wordt aangenomen dat een ervaren master elk profiel kan gebruiken., terwijl het een uitstekend resultaat behaalt. Deze verklaring is slechts gedeeltelijk waar. Alleen profielen bedoeld voor het werken met gipsplaat zijn geschikt voor de constructie. Er is misschien geen profiel van het gewenste type bij de hand en dan kan een ervaren master een ongeschikt profiel omzetten in het gewenste profiel.

Deze metamorfosen worden bepaald door de keuze van materialen waaruit de profielmonsters zijn gemaakt. Er worden flexibele metalen gebruikt. De meest gebruikte constructies gemaakt van gegalvaniseerd staal, maar er zijn ook aluminium. Ze zijn niet bijzonder populair omdat ze vrij duur zijn. Staal is veel goedkoper.

Typen en afmetingen

Als een houten huis bijvoorbeeld volledig kan worden gebouwd zonder het gebruik van metalen profielen, dan is deze luxe in het geval van gipsplaat niet beschikbaar. Metalen profielen voor GKL zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid.

Ze kunnen allemaal worden onderverdeeld in twee grote groepen op type plaats van bijlage:

 • gemonteerd aan de muur;
 • bevestigd aan het plafond.

Afhankelijk van het doel, is de classificatie als volgt:

 • profielen gebruikt voor afwerking;
 • opties voor het ontwerpen van nieuwe partities.

Elk van de ondersoorten omvat vele gespecialiseerde elementen die verschillen in lengte, dikte en breedte, mate van draagvermogen, buiging. We moeten ook profielen markeren voor bogen, die heel verschillend zijn vanwege hun vorm. Deskundigen maken er zelfs een aparte categorie van.

Sommige van de profielen zijn uitwisselbaar en kunnen worden weggelaten. Het gebruik van elk specifiek monster vereenvoudigt het werk enorm. Dus, als je niet genoeg ervaring hebt, dan is het niet het beste om te proberen veel te sparen, maar om alles te kopen wat je nodig hebt. Als je al de kennis hebt en geoefend in deze installatie, kun je veilig experimenteren.

UD of ma

Dit type profiel kan veilig de hoofdprofiel worden genoemd. Op basis hiervan is het hele frame gemonteerd vanwege de hoge sterkte-eigenschappen van het product. Dit metalen profiel draagt. Verstevigd met baleinen, kan het niet alleen een gladde structuur hebben, maar ook geperforeerd zijn. Overigens is deze optie veel handiger, omdat je zelf geen gaten hoeft te maken voor schroeven. Als u de profielen van dit type correct bevestigt, dan is de hele structuur betrouwbaar, piept en zwaait niet.

Wat de afmetingen betreft, hebben de stroken van het type UD of PN de volgende afmetingen: de hoogte van het kanaal zelf is 2,7 cm, breedte - 2,8 cm, de dikte varieert in het bereik van 0,5-0,6 mm. De massa is afhankelijk van de lengte en is 1,1 kg voor profielen met een lengte van 250 cm en 1,8 kg voor een profiel van 4,5 m. En ook modellen met een lengte van 3 m en een gewicht van 1,2 kg en vier meter met een gewicht van 1,6 worden geproduceerd kg. Houd er rekening mee dat de meest populaire model is van Knauf met een doorsnede van 100x50 mm en een lengte van 3 m.

UW of ma

Profielgeleidertype, dat wordt gebruikt om allerlei soorten gipsplaatpartities te maken. Het is aan de muur bevestigd. Met zijn hulp is het gipskarton gefixeerd. Het is gemaakt van metalen tape, waarvan het materiaal gegalvaniseerd staal is. In de toekomst wordt UW of Mon gebruikt als richtlijn voor een rekprofiel.

Interessant is dat deze profielen alleen worden gebruikt in de interne opstelling. Met hun hulp kun je dus alleen binnenwanden bouwen.

Ondanks de gelijkenis met de UD of MO, heeft dit model andere dimensionale kenmerken. Hier is de kanaalhoogte 4 cm. De breedte kan variëren afhankelijk van de op te richten partitie.Verkrijgbaar in modellen met een breedte van 50 mm, 75 mm en 10 mm. De dikte is dezelfde als die van de UD of PN - 0,5-0,6 mm. Het is logisch dat de massa niet alleen afhangt van de profiellengte, maar ook van de breedte: het profiel van 5x275 cm weegt 1,68 kg, 5 x 300 cm - 1,83 kg, 5 x 400 cm - 2,44 kg, 5 x 450 cm - 2,75 kg. De massa van de bredere monsters is als volgt: 7.5x275 cm - 2.01 kg, 7.5x300 cm - 2.19 kg, 7.5x400 cm - 2.92 kg, 7.5x450 cm - 3.29 kg. Ten slotte is het gewicht van de breedste profielen als volgt: 10x275 cm - 2,34 kg, 10x300 cm - 2,55 kg, 10x400 cm - 3,4 kg, 10x450 cm - 3,83 kg.

CW of PS

Deze categorie verwijst naar het rek, maar de rol van dit onderdeel is iets anders dan dat van de UD of MON. CW- of PS-profielen worden gebruikt om het frame te versterken, om het stijfheid en stabiliteit te geven. Ze zijn op de hulplijnen bevestigd. Stap, de afstand tussen beide wordt individueel bepaald, maar het standaardbeeld is 40 cm.

De maten van de profielen zijn heel anders dan die van anderen, omdat hier de telling op de tienden van een millimeter gaat. Het betreft de breedte. Het kan 48,8 mm, 73,8 mm of 98,8 mm zijn. De hoogte is 5 cm. De standaarddikte is 0,5-0,6 mm. Het gewicht varieert ook afhankelijk van de lengte en breedte van de profielen: 48.8х2750 mm - 2.01 kg, 48.8х3000 mm - 2.19 kg, 48.8х4000 mm - 2.92 kg, 48.8х4500 mm - 3.29 kg ; 73.8х2750 mm - 2.34 kg, 73.8х3000 mm - 2.55 kg, 73.8х4000 mm - 3.40 kg, 73.8х4500 mm - 3.83 kg; 98.8х2750 mm - 2.67 kg, 98.8х3000 mm - 2.91 kg; 98.8х4000 mm - 3.88 kg, 98.8х4500 mm - 4.37 kg.

CD of PP

Deze profielen zijn van invloed. Dit betekent dat ze het volledige gewicht van de structuur en het bekledingsmateriaal overnemen. Dergelijke profielen zijn niet alleen geschikt voor installatie binnenshuis, maar ook buiten. Meestal worden deze soorten gebruikt voor montage op het plafond. Overigens staat de aanduiding van PP voor "plafondprofiel", wat het belangrijkste doel direct aangeeft.

Wat de dimensionele kenmerken betreft, is de profielhoogte hetzelfde als de vorige - 2,7 cm. Verkrijgbaar in slechts één oplossing in de breedte - 6 cm Standaarddikte - 0,5-0,6 mm. De massa hangt af van de lengte van het profiel: 250 cm - 1,65 kg, 300 cm - 1,8 kg, 400 cm - 2,4 kg, 450 cm - 2,7 kg. Het zal dus blijken om de meest geschikte profielen te kiezen, zowel in lengte als in gewicht, en de framestructuur zal nog steeds relatief licht en sterk blijven.

gewelfd

Profielen voor bogen zijn niets als een product. Aanvankelijk probeerden de meesters om gebogen openingen te maken met gewone rechte profielen, maar er kwam niets uit. Toen kwamen sommigen van hen op het idee om te snijden en het profiel in een boog te vouwen. Aanvankelijk was de boog hoekig in plaats van glad, maar dit is beter dan niets.

Eminente fabrikanten pakten het idee op en er waren dus voorbeelden voor de verwerking van gebogen openingen. Beide elementen die goed zijn gebogen door de werknemers zelf, en profielen met een vaste kromming worden geproduceerd. Het tweede geval voorziet in een concaaf en convex profiel, zodat in dat geval het mogelijk is om er gekrulde elementen aan te bevestigen. Dus convexe en concave elementen zijn verkrijgbaar in dezelfde maten: lengte kan 260 cm, 310 cm of 400 cm zijn, de kromtestraal is van 0,5 m tot 5 m.

PU

Deze profielen zijn hoekig. Ze zijn ontworpen om de buitenste hoeken van de gipsplaat te beschermen tegen stoten of vernietigen. Een onderscheidend kenmerk is de overvloedige perforatie. De taak van de gaten is niet om het profiel te laten bevestigen aan de gipsplaat met schroeven, zoals in andere gevallen. Hier helpen de gaten het gips om zich beter te fixeren op het metalen element, waardoor het goed wordt afgedicht tussen het ruwe oppervlak en de pleisterlaag. Alleen met volledige naleving zal hij bescherming bieden voor zover nodig.

Dimensionale kenmerken zijn hier speciaal, omdat de hoekprofielen verschillen van die van muur en plafond.De afmetingen van de bladen zijn dus 25 mm, 31 mm of 35 mm en de dikte is 0,4 mm of 0,5 mm, afhankelijk van de dwarsdoorsnede. Standaardlengte is 300 cm.

PM

Bakenprofielen van dit type worden gebruikt tijdens directe afwerkingswerkzaamheden, in het bijzonder pleisterwerk. Ze zijn nodig zodat de regel zo soepel mogelijk verschuift en de pleisterlaag gladstrijkt. Aldus worden de profielen direct aan de gipsplaatplaat vastgelijmd met de pleistermortel nadat een gecompliceerde procedure is uitgevoerd. Dit wordt gedaan om te zorgen voor een uniforme toepassing van een laag materiaal, terwijl de onredelijke kosten van zowel arbeid als financieel plan worden vermeden.

De afmetingen van de profielen van het bakentype verschillen enigszins van die van anderen. Ze lijken op de hoek. Hier kan de doorsnede 2,2 x 0,6 cm, 2,3 x 1,0 cm of 6,2 x 0,66 cm met een lengte van 3 m zijn. Houd er rekening mee dat, indien nodig, de lengte wordt verlengd (hoewel dit meestal niet voorkomt), worden de profielen gesplitst.

Uglozaschitnye

Naast standaard PU zijn er ook verschillende soorten profielen voor gipsplaat, met als doel de hoekige zijden te behoeden voor onnodige schade.Van belang is het profiel, in veel opzichten vergelijkbaar met PU, maar hier wordt weven van draad gebruikt in plaats van perforatie. Dit zorgt voor de beste hechting van het element met gips, terwijl het een veel lager gewicht en prijs heeft. Het feit is dat standaard PU het beste is om aluminium te kopen, terwijl een verbeterde analoge kan worden gemaakt van gegalvaniseerd staal.

De afmetingen van de gemoderniseerde beveiligingsprofielen zijn dezelfde als voor de standaardprofielen. Hun lengte is 300 cm en hun doorsnede is 0,4 x 25 mm, 0,4 x 31 mm, 05 x 31 mm of 0,5 x 35 mm. De massa is ongeveer 100 g tegen het gewicht van 290 g van het gewone hoekprofiel van PU. Het verschil in de massa ligt voor de hand en als u niet van plan bent om een ​​dikke pleisterlaag aan te brengen, is het het beste om deze optie te kiezen.

pileate

Dit profiel voor gipsplaat verschilt sterk van alle andere in zijn taak en het type bijlage. Het wordt gebruikt in gevallen waar het nodig is om hoogwaardige isolatie van de partitie te bieden. Hefprofiel kan onafhankelijk worden gemonteerd zonder het gebruik van ankers of rails. Het wordt vaak gebruikt voor het aanbrengen van plafonds, maar het kan ook aan een muur worden bevestigd.Het is gemaakt van zink bekleed met een polymeerlaag.

De overvloed aan verschillende opties is verbluffend. De dikte van de profielen kan variëren van 0,5 tot 1,5 mm. De doorsnede van profielen is afhankelijk van welk model is geselecteerd. Dus voor profielen zoals KPSH, kan de doorsnede 50/20 mm, 90/20 mm, 100/25 mm, 115/45 mm zijn. Voor de PN-profielen zijn de waarden gedeeltelijk vergelijkbaar: 100 / 25mm of 115/45 mm. Type H-modellen hebben zeer verschillende indicators: H35 - 35x0,5 mm, 35x0,6 mm, 35x0,7 mm, 35x0,8 mm; H60 - 60x0,5 mm, 60x0,6 mm, 60x0,7 mm, 60x0,8 mm, 60x0,9 mm, 60x1,0 mm; H75 - 75x0,7 mm, 75x0,8 mm, 75x0,9 mm, 75x1,0 mm.

Z-profielen

De zogenaamde Z-profielen worden gebruikt als extra verstevigingsribben. Meestal worden ze gekocht voor dakconstructies, maar ze kunnen ook worden gebruikt om gipsplaat te verstevigen, wat recentelijk gebruikelijker is geworden. Fabrikanten verklaren dat het met zijn hulp mogelijk is om twee C-profielen te vervangen. Dit zal helpen opslaan

De grootte kan variëren en is afhankelijk van het type exemplaar.

 • Z100 heeft een hoogte van 100 mm, de breedte van de bladen voor alle Z-profielen zal hetzelfde zijn - 50 mm elk, de dikte varieert van 1,2 mm tot 3 mm. Het gewicht per meter van dit profiel zal ook variëren afhankelijk van de dikte: op 1,2 mm - 2,04 kg, op 1,5 - 2,55 kg, op 2 mm - 3,4 kg, op 2,5 mm - 4 , 24 kg, met 3 mm - 5,1 kg.
 • De hoogte van het profiel Z120 is 120 mm, de dikte kan van 1,2 mm tot 3 mm zijn. Gewicht - 2,23 kg voor 1,2 mm, 2,79 kg voor 1,5 mm, 3,72 voor 2 mm, 4,65 kg voor 2,5 mm, 5,58 kg voor 3 mm.
 • De hoogte van de Z150 is 150 mm, de dikte is hetzelfde als in de vorige versies. Het gewicht varieert: 2,52 kg voor 1,2 mm, 3,15 kg voor 1,5 mm, 4,2 voor 2 mm, 5,26 kg voor 2,5 mm, 6,31 kg voor 3 mm.
 • Profiel Z200 heeft een hoogte van 200 mm. De gewichten variëren aanzienlijk: met 1,2 mm - 3,01 kg, met 1,5 - 3,76 kg, met 2 mm - 5,01 kg, met 2,5 mm - 6,27 kg, met 3 mm - 7,52 kg.

Hogere opties bij het werken met gipsplaten worden meestal niet toegepast.

L-vormig profiel

L-vormig profiel wordt vaak L-vormig genoemd, dus onthoud dit - dit betekent hetzelfde. Ze behoren tot de hoek, maar hebben een andere functie dan PU of bochten. L-vormige opties maken deel uit van het draagsysteem. Ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Hun dikte begint vanaf 1 mm, waardoor de sterkte van onderdelen wordt bereikt. Dergelijke profielen zouden veel gewicht hebben, maar sterke perforatie elimineert dit nadeel. Het is het L-vormige element dat wordt gebruikt als het afwerkings- of startelement van het gehele construct.

De lengte van de L-vormige profielen kan 200, 250, 300 of 600 cm zijn. Monsters met de volgende dikte zijn op de markt: 1,0 mm, 1,2 mm, 1,5 mm, 2,0 mm, 2,5 mm, 3 mm. Let op: het is mogelijk om profielen van dit type op bestelling te maken.Dit geldt alleen voor de lengte van de onderdelen, de dikte moet worden gekozen uit een van de voorgestelde. De breedte van de profielen varieert van 30-60 mm.

Aanvullende elementen

Om de installatiewerkzaamheden volledig te voltooien, zijn profielen alleen niet genoeg. Er zijn nog meer details nodig waarmee alle componenten aan de kratbox worden bevestigd. Let op de keuze van deze componenten, want als je de verkeerde kiest, kan het frame fragiel zijn, kraken.

Sommige van de hulpelementen, dit verwijst gedeeltelijk naar het verbinden, je kunt het zelf doen.

Verlengsnoeren

Te koop zijn talrijke details om de profielen iets uit te breiden. Het is immers niet de meest rationele beslissing om het hele element te kopen omwille van het missen van 10 cm. Het is niet nodig om een ​​speciaal verlengsnoer te kopen. Hiervoor kunt u onnodig trimmen van een bestaande profieltape gebruiken. Een geleidingsprofiel is geschikt voor het verbinden, wat het gewricht extra stijfheid zal geven.

Het enige dat nodig is, is een geleideprofiel in te voegen dat binnen in de maat past en het met behulp van een tang de nodige vorm geeft.Dan rest het alleen nog om de hele structuur met schroeven vast te zetten. U moet zorgvuldig handelen en constant de vlakheid van het resulterende profiel controleren.

Verbindende elementen

Ze worden gebruikt als het alleen nodig is om twee profielen samen te voegen zonder de lengte te veranderen. Deze profielen kunnen in hetzelfde vlak liggen of een frame met meerdere lagen vormen. Voor elk van deze gevallen worden verschillende oplossingen geboden. Sommigen van hen kunnen gemaakt worden van resten van een profieldeel, andere moeten absoluut worden gekocht, je kunt zelfs zonder een derde, maar toch maken ze het werk enorm eenvoudiger. Niettemin is het noodzakelijk om alle soorten te begrijpen om te weten in welke categorie ze horen.

Er zijn 4 soorten verbindingselementen. Drie ervan worden gebruikt om profielen te verbinden die in hetzelfde vlak liggen, en slechts één - voor onderdelen met meerdere niveaus.

Langssteun

We hebben de uitbreiding van profielen al genoemd met behulp van een extra deel van het profiel. Voor dergelijke behoeften is er een speciaal apparaat - een verbindende longitudinale staaf. Hiermee kunt u tegelijkertijd de twee profielen met elkaar verbinden en ze enigszins verlengen.Daarom verwijst dit deel naar de verbinding in plaats van verlengsnoeren.

De langssteun is een veer die tegen de einddelen van de profielen aanligt. Het wordt vervaardigd door thermisch verzinken. Fabrikanten hebben dus getracht details meer starheid te geven. Voor de definitieve bevestiging worden schroeven of bouten gebruikt. Soms is de verbindingsbeugel niet van glad metaal, maar van puist. Er wordt aangenomen dat dit haar in staat zal stellen beter aan te sluiten bij het profiel, vooral als het ook niet soepel verloopt. In feite maakt zo'n innovatie het werk alleen maar ingewikkelder.

Beugel op twee niveaus

Deze details worden vaak "vlinders" genoemd. Deze elementen behoren tot die elementen waarmee u profielen van verschillende niveaus kunt vastleggen. Dus, met behulp van twee beugels, zijn de overlappende delen met elkaar verbonden en is de volledige en stijve verbinding gegarandeerd.

Tweevoudige haken zijn apparaten die zijn ontworpen om het werk van bouwers te vergemakkelijken. De bevestiging ervan vereist geen zelftappende schroeven: het ontwerp zelf zorgt voor speciale uitsteeksels waarmee het aan de profielen is bevestigd.De elementen van het oude monster vereisen echter nog steeds speciale fixeermiddelen.

Verkocht "vlinders" in de rechtgemaakte vorm, maar bij de installatie moeten ze met de letter P worden gebogen en worden vastgezet.

hoek

Met hoekconnectoren kunt u de details combineren in de vorm van een letter T. Het is vermeldenswaard dat een dergelijke verbinding alleen mogelijk is in gevallen waarin de onderdelen zich op hetzelfde niveau bevinden en niet op verschillende niveaus.

U kunt dergelijke onderdelen zelf maken. Het zelfgemaakte element kreeg de naam "boot" vanwege een karakteristieke L-vormige vorm. Hiervoor worden plafondgeleiders gebruikt, die dankzij hun stijfheid hier uitstekend geschikt voor zijn. Aldus worden delen van het profiel met de gewenste lengte afgesneden en vervolgens onder een rechte hoek met behulp van zelftappende schroeven samengevoegd. Besteed aandacht aan de sterkte van de resulterende verbinding. Het gewricht moet zo stijf en duurzaam mogelijk zijn om de stabiliteit van de constructie te waarborgen.

"Krab"

Met behulp van "krabben" worden elementen alleen kruislings in hetzelfde niveau verbonden. In feite is de "krab" hetzelfde als de haakjes op twee niveaus. "Krabben" bieden stijfheid van de verbinding, zijn sterke fixatie.

Je kunt ook zonder "krabben" doen door ze te vervangen door een zelfgemaakte tegenhanger. Neem hiervoor twee segmenten van het draagprofiel en schroef het vanaf de kanaalzijde vast aan het reeds bevestigde profiel. Het blijkt dat de stukken van het profiel op hun kant liggen. In de toekomst wordt het profiel, dat de bestaande moet kruisen, binnenin zelf gemaakte groeven bevestigd met zelftappende schroeven.

De resulterende constructie is helemaal niet minderwaardig qua functionaliteit dan speciaal aangeschafte elementen, dus bouwen bouwers vaak op deze manier van bevestigen.

Basisplaat

Dit element kan worden toegeschreven aan de bevestigingsmiddelen. Dus de sokkel duidt de begrenzing aan van de gipsplaatconstructie die van onderaf, bovenaan, aan de zijkant wordt geplaatst en de randen meer esthetisch zijn. De einddelen van de plank hebben perforaties, die nodig zijn om het gips gemakkelijker te maken of anderszins te bewerken voordat een afwerklaag aan de voorzijde wordt bevestigd.

Basisplaten zijn gemaakt van aluminium of plastic. PVC-elementen zijn handiger. Het snijden van dergelijke strips is eenvoudig. Het is dus mogelijk om de benodigde hoeveelheid af te snijden met behulp van een schaar, terwijl de rand gelijk blijft, zonder te scheuren.Er zijn tweedelige kelderelementen gemaakt van PVC waarmee u de verbinding tussen de gipsplaten scheidingswand en de vloer op de beste manier kunt aanbrengen, omdat ze een afdichtingsdetail hebben.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een profiel is het belangrijk om niet alleen te focussen op de etikettering, maar ook op de prijs en de fabrikant, evenals op het materiaal waaruit het is gemaakt. Voordat u koopt, moet u het aantal profielen berekenen. Idealiter moet u een voltooid project bij de hand hebben.

Let op waar de onderdelen voor zijn: voor wanden of plafonds. Zonder rekening te houden met deze factor, is het onmogelijk om een ​​echt geschikte optie te kiezen. Zelfs als het van uitstekende kwaliteit is, is het niet een feit dat het bestand is tegen belastingen waarvoor het niet is bedoeld.

Lees beoordelingen over fabrikanten. Het komt zo voor dat binnenlandse profielen beter zijn dan buitenlandse, terwijl er een goede kans is om geld te besparen zonder teveel te betalen voor het merk.

bevestigingsmiddelen

De installatie wordt uitgevoerd met behulp van vele onderdelen, waaronder beide alleen bedoeld zijn voor gipsprofielen en universeel zijn. Voordat u gaat winkelen, moet u een berekening maken van het aantal bevestigingsmiddelen.Hiervoor heb je een klaar plan nodig. De kist kan complex of eenvoudig zijn en de benodigde hoeveelheid hangt er ook van af.

Bevestigingsmiddelen zijn niet alleen ontworpen om profielen aan elkaar te bevestigen, maar ook om de volledige structuur aan een muur of plafond te bevestigen. Daarom moeten ze duurzaam zijn om zo'n groot gewicht te weerstaan. Bij het bouwen van een gipsplaatmodule heeft u de volledige lijst met onderdelen nodig.

Schroeven, pluggen, schroeven

Niet al deze elementen zijn geschikt voor het verbinden van profielen. Er zijn drie factoren die van invloed zijn op de selectie van bevestigingsmiddelen: het materiaal, de dikte en de locatie van de bevestigde positie.

Tussen hen kunnen profielen alleen met schroeven worden bevestigd.behorende tot de categorieën van boren of piercing, respectievelijk gelabeld LB of LN. Met deze opties kun je op metaal werken, maar je moet moeite doen om de hoed te laten verdrinken en gelijkmatigheid te bereiken. Overigens worden dergelijke schroeven "bugs" genoemd.

Om gipsplaat te bevestigen, hebt u langere schroeven nodig. Hun lengte moet tussen 25 mm en 40 mm zijn, afhankelijk van het aantal en de dikte van de lagen. Producten met markering TN zijn hier ideaal.

Om profielen aan de muur of het plafond te bevestigen, hebt u versterkte nylon pluggen van het type "schimmel" nodig. Schroeven zijn al bevestigd.

schorsingen

Ongeacht het type, kan het profielframe met ophangingen aan de muur of het plafond worden bevestigd. Ophangingen zijn gemaakt van dun en flexibel gegalvaniseerd staal, waardoor het gewicht van het onderdeel slechts 50-53 g was. Ondanks de schijnbare kwetsbaarheid zijn de ophangingen bestand tegen het gewicht van de constructie. Bij het werken met hen moet je voorzichtig zijn. Ze zijn niet bestand tegen mechanische belasting en bij ongemakkelijke bewegingen kan de ophanging gemakkelijk worden gebogen.

Directe suspensies worden vaker gebruikt, maar er zijn ook ankers. Als de eerste universeel kan worden genoemd, omdat ze geschikt zijn voor wanden en plafonds, worden deze laatste alleen gebruikt voor plafondbevestigingen.

anker

Plafondankerhangers met clips zijn lichtgewicht - slechts 50 g, maar ze zijn bestand tegen een indrukwekkend gewicht, zonder te vervormen en van het plafond te vallen.

Ankerhangers hebben andere voordelen.

 • Lage prijs. Ze is 8-10 roebel per stuk.
 • Veelzijdigheid. Plafondopschortingen, hoewel alleen ontworpen voor plafonds, kunnen zowel in de hoeken, bij de verbindingen met de wanden als in de open delen van het plafond worden gemonteerd.
 • Hoogwaardig staal.De sterktekarakteristieken van gegalvaniseerd staal en de flexibiliteit ervan zijn boven alle lof, omdat bevestigingsmiddelen verantwoordelijk zijn voor de betrouwbaarheid van de hele constructie.
 • Eenvoudige installatie en gebruik. Het installeren van ankerdelen is eenvoudig vanwege hun intuïtieve ontwerp.
 • Laag gewicht.

rechtdoor

Directe suspensies zijn veelzijdiger. Ze kunnen niet alleen aan het plafond worden bevestigd, maar ook aan de muren en aan andere elementen. Ze zijn geschikt voor werk zowel binnen als buiten. De prijs van directe elementen is veel lager dan die van het anker: het begint bij 4 roebel per stuk. Fabrikanten hebben voorzien in vele behoeften van aannemers, dus hebben ze de ophangingen voorzien van kleine perforatiestappen, waardoor er een groot aantal hoogtes beschikbaar is om mee te werken.

Directe suspensies worden niet alleen gebruikt bij het werken met gipsplaat, maar ook bij hout, beton, metaal en andere materialen. De kwaliteit van staal en de sterkte ervan blijven hoog.

stoot

Tractie is nodig in het geval dat de hoogte van gewone ophangingen niet voldoende is. Hun lengte begint bij 50 cm, wat betekent dat de gipsplaatconstructie zich 50 cm onder het plafond bevindt. Plafondstoot gemaakt van dikke spaken met een diameter van 4 mm.Met de juiste installatie kunt u ervoor zorgen dat het gewicht van de opgehangen gipsplaatstructuur gelijkmatig wordt verdeeld.

beugels

Deze componenten zijn nodig om de profielen het best te consolideren. Er zijn versterkte montagebeugels en U-vormig. Beide worden toegepast met de juiste profielen. De aanwezigheid van de beugel is optioneel, maar als het gewicht van de constructie groot is, is het beter om de installatie met behulp van deze uit te voeren.

Hoe de hoeveelheid berekenen?

Om het vereiste aantal details van het PN-profiel te berekenen, moet u de volgende formule gebruiken: K = P / D

In deze formule betekent K de hoeveelheid, P - de omtrek van de kamer en D - de lengte van een element.

Overweeg een voorbeeld. Met de omtrek van de kamer 14 m (wanden respectievelijk 4 m en 3 m) en de lengte van het geselecteerde profiel van 3 m, krijgen we:

K = 14/3 = 4,7 stuks.

Afronding krijgen we 5 PN-profielen

Als u het aantal PP-profielen voor een eenvoudige lat wilt berekenen, moet u verschillende formules gebruiken:

 • L1 = H * D, waarbij L1 - het aantal meters van PP, H - het aantal elementen afhankelijk van de stap, D - de lengte van de kamer;
 • L2 = K * W, waarbij L2 - de lengte van de transverse PP-profielen, K - hun aantal, W - de breedte van de ruimte;
 • Л = (Л1 + Л2) / Э, waarbij Э de lengte van het element is.

Neem bijvoorbeeld een stap van 0,6 m. Dan L1 = 4 (lengte van de kamer) * 5 (de lengte van de kamer moet worden verdeeld in een trede en twee zijprofielen worden afgetrokken: 4 / 0,6 = 6,7; 6,7-2 = 4, 7, afgerond naar boven, krijgen we 5). Dus, L1 20 stuks.

L2 = 3 (kamerbreedte) * 3 (we zijn op zoek naar de hoeveelheid op dezelfde manier als in de vorige formule) = 9 stuks.

L = (20 + 9) / 3 (standaardlengte van elementen) = 9.7. Op een grote manier, het blijkt dat je 10 PP-profielen nodig hebt.

montage

Installatie werken worden uitgevoerd in overeenstemming met het bestaande plan. Van profielen kan worden samengesteld uit zowel eenvoudige als complexe framestructuren.

De installatie moet beginnen met het bevestigen van de ondersteunende profielen langs de omtrek, geleidelijk van de zijkanten naar het midden. Een dergelijke geleidelijke vulling zal helpen om een ​​ongelijke verdeling van het gewicht en, als gevolg daarvan, doorhangen van de structuur te voorkomen.

Het is het beste om de installatie van een complex frame toe te vertrouwen, vooral als dit gebeurt met tractiesuspensies. Het zal in staat zijn om nauwkeurig en nauwkeurig te berekenen waar en hoeveel profielen kunnen worden bevestigd, zodat de constructie echt duurzaam zal zijn en na verloop van tijd niet zal bezwijken na de constructie.

tips

Het onderscheiden van defecte goederen bij het kopen van een kwaliteitsproduct is soms niet zo moeilijk - onmogelijk.Soms wordt het huwelijk alleen tijdens de installatie bepaald.

Er zijn verschillende aanbevelingen die het selectieproces gedeeltelijk zullen vergemakkelijken.

 • Van het kopen van een insteeksprofiel is het beter om te weigeren. Er bestaat een groot risico dat het in de gipsplaat na verloop van tijd gaat hangen. Als er geen keus is, snijdt u deze in de betonnen muur.
 • Controleer de dikte van het metaal, het moet exact overeenkomen met het vermelde. Gebruik hiervoor een passer.
 • Controleer het profiel op gelijkmatigheid door ernaar te kijken. Gebreken zullen onmiddellijk zichtbaar zijn.
 • Rust hoort dat niet te zijn. De aanwezigheid ervan duidt op het gebruik van basisstaal.
 • Let op de schroeven en schroeven bij het kiezen. Ze moeten scherp zijn, met een duidelijke diepe draad.

fabrikanten

Tegenwoordig zijn de twee populairste merken: Knauf (Duitsland) en Giprok (Rusland). De eerste fabrikant produceert de handigste apparaten, maar hun prijs is twee keer zo hoog als die van Giprok. De productkwaliteit is ongeveer hetzelfde.

Zie deze video voor informatie over hoe u het frame van het profiel en de componenten voor gipsplaten monteert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer