Gipsplaten tv-nis: ontwerpopties

Een gipsplaat nis is een geweldig idee voor een woonkamer, slaapkamer of keuken. Deze ontwerpoplossing heeft veel variaties en productiemethoden. Zelfs onervaren vakmensen zullen in staat zijn een nis te bouwen die een bestaand interieur kan veredelen en de kleuren en materialen ervan benadrukt.

Functies en voordelen

Zelfgemaakte nis voor een tv van gipsplaat (gipsplaat) kan zowel effectief als functioneel zijn. Je kunt zelf de grootte, het aantal vakken, de kleur en de vorm bepalen door alle elementen van het interieur met elkaar te verbinden. Binnenin kun je de draden gemakkelijk verbergen, en extra verlichting zal de nodige accenten leggen.

De voordelen van deze oplossing zijn als volgt:

 • zo'n nis in bijna elke uitvoering zal goedkoper zijn dan het meubel om te bestellen;
 • installatie kost niet veel tijd, zelfs een beginnende bouwer;
 • met de juiste speling zal de nis er duur en netjes uitzien;
 • decoratieve verdieping zal de tv beschermen tegen vallen;
 • de nis vervangt de gemonteerde planken, omvangrijke sokkels en onderzetters die een grote ruimte opeten;
 • ideaal voor zonering van de ruimte zonder gebruik te maken van scheidingswanden of grote kasten;
 • naast de tv, in een nis, kunt u het luidsprekersysteem monteren en een volwaardig thuistheater krijgen;
 • isolatie is een extra bonus voor alle bestaande plussen.

  Dit ontwerp heeft een minteken, maar misschien slechts één: visueel ziet de ruimte er kleiner uit.

  Vaak worden er echter gipsplaatnissen in het midden van een ruimte geïnstalleerd om de ruimte te delen.

  model

  Onder de vele populaire vormen van niches voor tv, zijn de meest populaire drie.

  • De muur. Het ziet eruit als een volwaardige muur met inkepingen voor tv en decoratieve elementen.
  • Open haard. Onder de tv bevindt zich een decoratieve open haard, die kan worden ingericht met extra verlichting voor meer comfort. De open haard kan ook dienen als een dressoir voor tv.
  • Venster. Hangende constructie in verschillende niveaus creëert een soort portaal in de woonkamer.

   Verlichting speelt een zeer belangrijke rol in het uiterlijk van de uiteindelijke constructie. De veiligste oplossing zou spotlights of LED-tape zijn. Je kunt een chique effect bereiken met neon draden. Ze worden meestal achter de techniek en langs de omtrek van de nis geplaatst. Met dit ontwerp is het de moeite waard om te overwegen dat het licht niet in de kamer moet worden gericht, anders ziet het er te helder uit. Hetzelfde geldt voor puntlampen.

   De optimale lichttint is warm geel of wit. Neonkleuren (rood, blauw, groen) moeten alleen worden ingeschakeld tijdens het tv kijken.

   Je kunt ook de originele vorm in gipsplaat knippen, waardoor er een soort kader rondom de tv ontstaat. In de tegenlichtmodus verschijnen interessante schaduwen.

   Hoeknissen moeten ook een plaats hebben, maar het veronderstelt een groot deel van de ruimte, anders kan het ontwerp omslachtig lijken.

   De tv-standaard is al lang niet meer relevant, omdat niches steeds populairder worden. Dit is niet verrassend: eenvoudig installatie- en fabricageproces en goedkoop materiaal spelen een rol.

   Interessante ontwerpoplossingen

   Voordat u begint, moet u nadenken over het project in termen van het ontwerp van de hele kamer en de grootte ervan.

   Variaties van ontwerpoplossingen kunnen als volgt zijn:

   • uitsparing met boogvormige elementen;
   • vierkante of rechthoekige groef;
   • een nis met extra planken voor decoratieve vazen, boeken, kolommen, enz .;
   • verlichte nis.

   Ter locatie in een wand kan worden onderscheiden geopend (grote uitstulping in de wand, aan de achterwand van die geplaatst TV) en embedded (TV niet naar voren uitsteekt, en volledig gemonteerd in de uitsparing) van de uitsparing.

   Een ontwerpidee in de vorm van een nis is heel populair, waarvan het ontwerp alle ruimte van het plafond naar de vloer zelf inneemt. In dit geval kunt u op een speciale manier een deel van de muur achter de tv inkorten, in combinatie met de kleur van de muren in de kamer.

   U kunt een decoratieve nis in de vorm van een kast bouwen en de tv achter een gordijn of deur verbergen.

   Vaak zijn de gipsplaatnissen voor tv in klassieke interieurs versierd met kunststeen. Het is bevestigd aan vloeibare nagels of montagelijm. Voor high-tech stijl werkt deze oplossing niet. Meestal versierd met stenen decoratieve nissen in de vorm van een open haard.

   Het is belangrijk om te onthouden dat de tv en de open haard niet visueel op elkaar moeten "duwen", dat wil zeggen dat ze ongeveer dezelfde grootte moeten hebben.

   De tv zelf is soms ingelijst. Dit is een taak voor professionals uit de kaderworkshops, maar met een sterk verlangen kun je zelf iets soortgelijks proberen.

   Een uitstekende optie zou zijn om de muur achter de tv te decoreren met behulp van foto's. Deze oplossing kan in elk interieur worden ingevoerd, omdat de keuze van frames en de schilderijen zelf alleen door de verbeelding wordt beperkt. Maar als u niet genoeg goede ideeën hebt voor de selectie en combinatie van schilderijen, is er een eenvoudigere oplossing - kant-en-klare vinylstickers. Ze kunnen elke vorm en grootte hebben: in de vorm van dieren, planten, de lay-out van een stad, of eenvoudigweg geometrische vormen. Hier moet je proberen de beste optie te kiezen voor het ontwerp van een bepaalde kamer.

   Als je iets ongewoons en unieks wilt, versier dan de muur achter de tv-bamboe. Zo'n canvas in een milieuvriendelijke stijl past in bijna elk interieur.

   Vaak worden textiel ook gebruikt om niches af te werken. Het beste is om natuurlijke stoffen te gebruiken die in kleur gecombineerd worden met meubels en behang.Als het ontwerp de centrale figuur in het ontwerp van de ruimte is, zal het contrast ook geschikt zijn.

   Onafhankelijke productie

   Het is niet zo moeilijk om met je eigen handen een gipsplaatje te maken. Door stap voor stap eenvoudige instructies te volgen, kunt u het binnen een paar dagen beheren. Het resultaat is veel aangenamer om te bewonderen als je weet dat je zo'n schoonheid hebt gemaakt zonder de hulp van reparatiespecialisten.

   • Eerst moet u de locatie van de nis en de grootte bepalen. Het is noodzakelijk om het gewenste gebied te meten, ervoor te zorgen dat de tv daar zonder problemen binnenkomt en een opmaak maakt. Voor meer duidelijkheid en begrip van het proces, kun je tekeningen maken. We moeten niet vergeten dat de tv niet in de buurt mag komen, het is beter om wat vrije ruimte over te houden voor luchten en vervolgens comfortabeler te reinigen.
   • Het is niet nodig om op een rechthoekige groef te blijven hangen. De vorm kan elke denkwijze zijn die meer heilzaam is en het interieur benadrukt.
   • Vervolgens moet u, in overeenstemming met de toegepaste opmaak, geleideprofielen installeren en deze met schroeven vastzetten. Dergelijke profielen zijn gemaakt van stalen band en dienen als een frame voor het bevestigen van de gipsplaat.
   • Vervolgens kunt u de draden van de tv, aansluitingen en interne fixtures leggen, indien deze aanwezig zijn.
   • De volgende stap is het leggen van gipsplaat. Bij het zagen van onderdelen is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de voegen samenvallen met de nauwkeurigheid en dat er nergens projecties of verlagingen zijn, zelfs als deze klein zijn.
   • Langs de randen van de gipsplaatplaten moeten extra profielen worden geïnstalleerd (deze zijn van dezelfde grootte als die eerder werden geïnstalleerd). Dit is nodig voor de extra kracht van het product. Bevestig alle details op het geleideprofiel met behulp van schroeven.
   • Het blijft over om de laatste niche af te ronden. Dit is het vullen van de voegen, primer, schuren, schilderen, installatie van verlichting en alle andere die nodig zijn in het specifieke geval van de afwerking.
   • Wanneer de afwerking klaar is, kunt u de tv ophangen. Meestal bevat de kit beugels die met pluggen aan de gipsplaat moeten worden bevestigd.
   • En, natuurlijk, decor. Kaarsen, decoratieve figuren, vazen, bloemen, schilderijen en foto's - alles hangt af van vindingrijkheid en verbeeldingskracht.

   Handige tips

   • Als de kamer in een klassieke stijl is gemaakt, ziet het beste eruit als symmetrische planken en groeven.Dit helpt de hele compositie er statischer uit te zien.
   • Asymmetrie zal geschikt zijn in minimalisme en hightech. Hier kun je hangen dat de tv niet in het midden van de muur staat. Deze optie wordt vaker gebruikt in ruimtes die zijn onderverdeeld in zones.
   • Voordat u aan het werk gaat, moet u beslissen of de tv op een standaard staat of aan de muur hangt. Hiervan hangt af van de grootte van de nis.
   • Speel met kleur - als in een kamer lichte tonen heersen, moet de nis met meerdere tonen donkerder zijn en omgekeerd.
   • Als er veel tijd en een verlangen is om uw nis origineel en uniek te maken, dan is een met mozaïek omzoomde tekening de perfecte oplossing. Dergelijk werk kan meer dan een week duren, maar het resultaat zal absoluut alle verwachtingen overtreffen.
   • Bloeiende struiken rond de omtrek zullen minder complex zijn, maar niet minder mooie elementen van het decor.
   • Bij het opstellen van een tekening en een werkplan kunt u voor het gemak de muur gelijk splitsen met een potlood, waarbij de contouren van de toekomstige nis van tevoren worden geschetst.
   • Er zijn verschillende soorten gipsplaat. Voor elke nis moet je in de eerste plaats een vochtbestendige optie kiezen. Kies de gewenste dikte al moet zijn gebaseerd op de vorm en afmetingen van de nis, evenals de ernst van items voor de inrichting van de planken.
   • Een deel van de bedrading kan onder de plint worden gelegd. Moderne plastic modellen suggereren gewoon dergelijk gebruik.
   • Het is vaak handiger om het frame eerst volledig te monteren en vervolgens aan de muur te bevestigen.
   • Als de nis helemaal naar de vloer gaat, zijn er waarschijnlijk niet genoeg aan de muur bevestigde latten. Onder alle delen van de structuur moet ook worden gerepareerd.
   • Als de afwerking vasthangend behang bevat, is het raadzaam om de hele nis te behandelen met een primer voor een betere lijming.
   • Het is beter om een ​​muur met een raam niet te gebruiken om een ​​nis te bouwen, omdat het mogelijk is om de verlichting in de kamer te verstoren.
   • Zelfs in de planningsfase, is het noodzakelijk om rekening te houden met de locatie van alle sockets, evenals na te denken over welke van hen zal worden gebruikt, en waar de elektrische draden zullen lopen.
   • Houd er bij het berekenen van de grootte van een nis rekening mee dat u na verloop van tijd weer een ander plasma van een groter formaat kunt aanschaffen. Maar zelfs als de nieuwe uitrusting niet in de bestaande "kaders" past, zal dit slechts een extra reden zijn om opnieuw een klein bouwproject te starten en verbeeldingskracht en vindingrijkheid in een nieuwe stijl te tonen.
   • Wees niet bang om hout te gebruiken voor decoratie. Het kost meer tijd dan alleen schilderen of plamuren, maar voegt warmte en comfort toe aan het totaalplaatje.
   • Als u stukjes glas of een spiegel gebruikt om een ​​nis af te werken, moet u zich aan alle veiligheidsmaatregelen houden. Het beste kunt u pletten om een ​​zak dikke doek (en bij voorkeur meerdere) en een hamer te gebruiken. Zorg ervoor dat kleine fragmenten na het werk niet op de vloer worden uitgespreid. Huisdieren tijdens de afwerking in de kamer is beter niet te laten.

   Mooie voorbeelden voor inspiratie.

   • Een mooi voorbeeld van constructie in minimalisme is een lange kast en eenvoudige planken parallel aan elkaar.
   • In dit voorbeeld steekt de decoratie van kunststeen uit tegen de achtergrond van de kamer, maar het ziet er heel toepasselijk en origineel uit.
   • Liefhebbers van een klassiek interieur zullen het open frame waarderen dat de tv omlijst. Het is onwaarschijnlijk dat een niet-professional in staat zal zijn om zoiets onafhankelijks te maken, maar de framing-workshops zullen te hulp komen.
   • Een nis met een volledig geïntegreerde tv ziet er erg stijlvol uit. Dit ontwerp kan echter visueel de ruimte in de kamer verminderen, zodat het alleen in grote kamers ideaal is.
   • Een andere optie voor een nis in de hal. Alles is hier met elkaar verweven: een steen, planken, een open haard en een kleine kast.
   • De constructie met natuurlijke houtbekleding ziet er erg duur en van hoge kwaliteit uit.
   • Arcuate vormen geven het hele interieur zachtheid en warmte. Het ziet er niet zo strikt uit als rechthoekige en vierkante nissen.
   • En hier is de mogelijkheid om een ​​nis te plaatsen voor de tv in de keuken. Veel ruimte neemt niet en is niet uit het zicht.
   • Registratie op foto's is bij uitstek geschikt voor een nis in een slaapkamer.
   • TV in de keuken kan ook heel organisch vlak boven het werkoppervlak passen, zodat u tegelijkertijd kookshows kunt kijken en kunt koken.
   • De afwerking in de vorm van een massief houten doek ziet er erg interessant uit. Dit ontwerp past goed in de woonkamer met zowel een klassieke als minimalistische stijl.
   • Weinig mensen doen dit, maar een lage nis kan recht voor het raam worden geplaatst. Met een succesvolle combinatie van meubels, behang en decor items, ziet het er heel ongewoon uit.

   Zie de volgende video voor informatie over hoe u een niche kunt maken voor een tv uit gipsplaat met uw eigen handen.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer