Cijfers van gipsplaat: opties voor ideeën en manieren om te creëren

 Cijfers van gipsplaat: opties voor ideeën en manieren om te creëren

Bij het regelen van uw huis is het belangrijk om elke ruimte een elegante en originele uitstraling te geven. Elke gipsplaatfiguur past perfect in het interieur. Het is verrassend dat je met dergelijk materiaal echte meesterwerken kunt maken. Elementen van dergelijke grondstoffen zijn behoorlijk duurzaam. Ze kunnen een tv ophangen, planken voor boeken. In dit artikel zullen we bekijken hoe een stijlvol kamerontwerp kan worden gemaakt met behulp van gipsplaatfiguren.

Functies en voordelen

Gipsplaten worden gebruikt om het pand vrij vaak af te werken.Hieruit kunt u scheidingswanden maken, verlaagde plafonds, u kunt de wanden met ze uitlijnen, om er interessante decorelementen van te maken. Dit materiaal heeft veel voordelen. We merken het belangrijkste op.

Uitstekende thermische isolatie

Dit materiaal zal natuurlijk geen baksteen vervangen, maar het kan een comfortabele omgeving creëren voor het leven. Toepassing samen met polyfoam, minerale wol zal helpen om te besparen op verwarming. U zult het comfort en gemak voelen in uw eigen appartement.

Gemak en flexibiliteit

Deze eigenschappen zullen toelaten om de meest originele ideeën te belichamen. U kunt verschillende rechthoekige of ronde elementen van gipsplaat maken. U kunt deze producten gebruiken om ingebouwde verlichting, nichevorming te installeren.

Brandwerendheid

Je kunt niet bang zijn voor de veiligheid van je familie. Vaak in het geval van een noodgeval, gaat het bovenste deel van het karton voornamelijk branden. Er zijn meer moderne brandwerende platen van gipsplaat.

Waterbestendig

Met deze eigenschap kunnen vellen geen vocht opnemen. Dergelijke grondstoffen zijn perfect voor gebruik in de keuken, in de badkamer. Je kunt niet bang zijn dat het product vervormd is en de stijlvolle uitstraling van de kamer bederven.

Communicatie maskeren

Dit materiaal zal verschillende draden en pijpen verbergen, die vaak de hele uitstraling van de kamer bederven. Er zijn echter inspectieluiken nodig om niet alle panelen tijdens reparatie te verwijderen.

Stijlvol idee

Gipsplaat figuren zullen een uitstekende decoratie van de kamer zijn. Ze zijn geschikt in elke kamer. Dit kan een keuken, hal, gang zijn. Het belangrijkste is dat de elementen worden gecombineerd met het algemene concept van de kamer.

beschikbaarheid

U kunt dit product in elke ijzerhandel kopen. Gipsplaten is een goedkope optie voor het afwerken van de modieuze decoratie van elke kamer. Je zult niet veel geld uitgeven om een ​​stijlvol figuur te maken dat elke kamer perfect zal versieren.

Mogelijkheid om creatieve ideeën te implementeren

U zult in staat zijn om uw verbeelding te tonen, de meest ongewone en aantrekkelijke figuren uit deze grondstof te creëren. Het is belangrijk om de verhoudingen, maten en kleuren te respecteren. Moderne decoratie zal bijdragen aan een goed humeur.

tekortkomingen

Opgemerkt moet worden de nadelen van deze grondstof. Deze omvatten de relatieve kwetsbaarheid van het product. Vellen zijn niet sterk genoeg, ze kunnen barsten tijdens transport, installatie en gebruik. Het is de moeite waard om rekening te houden.

De nadelen zijn de slechte geluidsisolerende eigenschappen van gipsplaat.

Een partitie die uit dit materiaal bestaat, absorbeert niet alle geluiden. Mineralenwol zal dit probleem helpen oplossen.

Methoden voor het maken van figuren

Voordat u begint met het maken van de nodige cijfers, moet u de grootte van het product selecteren. Bepaal de juiste breedte en dikte van het product voor een bepaalde ruimte. Er zijn twee manieren om figuren te maken.

droog

Deze productieversie wordt als een van de meest eenvoudige beschouwd. Meestal gebruikt voor het gebogen materiaal. De dikte van de vellen is 6 mm. Dergelijke grondstoffen buigen gemakkelijk en nemen elke vorm aan die nodig is. U kunt de vellen 10 cm buigen.

Voordat u een bocht maakt, moet u het gewenste frame van het metalen profiel belichamen.

Er zijn speciale incisies aan de zijkant. Bevestig het gipsplaatdeel aan het profiel en bevestig de constructie met schroeven. U hoeft geen inspanning te doen bij het buigen van de gipsplaat, anders kan deze slechter worden. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

nat

Als een indrukwekkende belasting wordt verwacht, is het beter om deze methode van productiecijfers toe te passen.Aanvankelijk moet u een patroon van multiplex of profiel maken. Gebruik vervolgens warm water om de elementen van het buitengebied te bevochtigen.

Gebruik hiervoor een speciale roller of borstel. Doe alles is gemeten en netjes.

Onder invloed van vocht zal het materiaal zeer goed buigen. Wanneer het werkstuk plooibaar wordt, moet het op de sjabloon worden bevestigd en laten drogen.

Onderdrukking en perforatie

Buigen kan met een andere methode. Het blad moet op een steun worden bevestigd en met een juk op de steun worden gedrukt. Zet niet te zwaar. Als de kromming meer dan 6 cm is, is het de moeite waard om een ​​gipswandfragment te perforeren. Prik erin met een naaldroller. Door de vele gaten die op het oppervlak worden gevormd, dringt vocht snel in het midden door. Met deze optie kunt u elke vorm van de figuur maken.

Montage opties

Wat betreft de opties voor het bevestigen van vormen, kan het lijm of frame zijn. Lijmbevestiging is een van de eenvoudigste. U moet een gewenst product uit gipsplaat maken en dit op het oppervlak bevestigen. Doe dit met silicaatlijm of tegeloplossing.

Je kunt verschillende lagen gebruiken. Als het plafond in de kamer ongelijk is, moet u een stevig kader aanbrengen. Installatie van complexe vormen wordt alleen uitgevoerd met de juiste ervaring. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, is het beter om dit werk aan ervaren specialisten te presenteren.

Verschillende vormen

Interessante ideeën belichamen, van eenvoudige vormen tot complexe vormen. Als je net begint met het oefenen van dit vak, moet je eerst je vaardigheden aan de wand proberen. Dus je zult meer comfortabel zijn. De meest eenvoudige ontwerpelementen die kunnen worden gemaakt voor een hal, een slaapkamer en andere kamers zijn bogen. Ze versieren perfect de deuropeningen. Bij het uitvoeren van deze ontwerpen moet u de maat zorgvuldig overwegen. U kunt de vellen in een of meer lagen lijmen. In dit geval is een belangrijke factor de hoogte en breedte van de wanden: een dergelijke constructie werkt niet in een kleine kamer.

Met behulp van gipsplaat kun je de kinderkamer versieren door verschillende vormen in de gewenste vorm te knippen. Kinderen zullen de figuren leuk vinden in de vorm van favoriete stripfiguren van grappige dieren, gelegen aan de muren. U kunt een originele doorgang maken. Vergeet niet het juiste kleurenschema te kiezen en volg de stilistische richting.

U kunt een origineel plafond van gipsplaat maken dat aan de kroonluchter wordt opgehangen. Je kunt zo'n product zelf maken. Men hoeft alleen maar verbeeldingskracht te tonen, de nodige hulpmiddelen voor te bereiden en de instructies die in het wereldwijde web te vinden zijn strikt te volgen. De voordelen van de figuren van dit materiaal kunnen worden toegeschreven aan het feit dat ze helpen om de onregelmatigheden van de muren effectief te verbergen.

Met de hulp van gipsplaat kunt u verschillende patronen maken die de ruimte visueel vergroten of verkleinen. Verschillende composities kunnen een uniek decor creëren.

De abstractie is onvoorstelbaar, hoe gunstiger de kamer eruit zal zien.

Om aantrekkelijke patronen te maken, hebt u speciaal gereedschap nodig. Het is noodzakelijk om op te slaan op een perforator, elektrische boor, slijpmachine, cirkelzaag, elektrische schaar.

Bezuinigingen kunnen worden gemaakt met een speciale snijder met messen. Zorg ervoor dat de lijnen binnenin worden voorgetekend. Tegelijkertijd is het nodig om te proberen de figuren zo uit te voeren dat ze naast de decoratieve functie als een constructief element fungeren (ze zijn bijvoorbeeld een nis, een plank). Het is veel gemakkelijker om patronen aan de muur te maken dan aan het plafond.

Je kunt gekrulde muren maken in de vorm van een ruit, ovaal, vierkant. U moet van tevoren over het project nadenken, de opmaak maken. Gebruik een bouwmes en decoupeerzaag om alle elementen zorgvuldig uit te snijden. Indien nodig kunt u een blad van gipsplaat buigen. Wees niet bang om de meest gewaagde ideeën te implementeren. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, moet u een ervaren meester uitnodigen die al het werk nauwkeurig en nauwkeurig zal uitvoeren. Zodat u uw tijd, geld en zenuwen kunt besparen.

Hoe je figuren uit gipsplaat met je eigen handen kunt maken, zie de volgende video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer