Legborden van gipsplaat: ideeën om zelf de hand te leggen

 Legborden van gipsplaat: ideeën om zelf de hand te leggen

Wat te doen als je te veel boeken hebt, verschillende accessoires voor thuis, souvenirs van reizen, maar er is geen plaats voor hen? Het is niet altijd op de schaal van een appartement of huis waarmee u grote meubels kunt kopen, waar het mogelijk zou zijn om alle huishoudelijke accessoires te plaatsen. De uitweg uit deze situatie is vrij simpel - gipsplaatplanken. Ze zijn gemakkelijk te doen met je eigen handen. U kunt producten van elke vorm en grootte maken, afhankelijk van het aantal accessoires dat u erop moet plaatsen.

Kenmerken en voordelen van het materiaal

Gipsplaten zijn een uitstekend materiaal voor het samenstellen van planken, hoewel velen denken dat het niet duurzaam is. GKL kan worden gebruikt in ruimtes met hoge luchtvochtigheid en ontvlambaarheid. Gipsplaten zijn perfect voor kinderkamers, het is een van de veiligste materialen.

Planken - dit is een geweldig alternatief voor het totale meubilair, zoals een kast of rek. Bovendien zijn ze behoorlijk ruim, je kunt er boeken, vazen, schalen en zelfs elektronica op doen. Deze schappen hebben veel voordelen:

 • GCR heeft een zeer aantrekkelijke prijs, wat niet gezegd kan worden van bijvoorbeeld multiplexplaten of van hout.
 • Om met dit materiaal te werken zijn geen speciale kwalificaties of speciaal gereedschap vereist. Het is gemakkelijk om te snijden en te boren. Daarop komt elke verf perfect neer.
 • Planken van GKL zijn onschadelijk voor de menselijke gezondheid en huisdieren.
 • Dit materiaal is vrij licht en vatbaar voor verwerking.
 • Gipsplaten - de droom van een ontwerper. Met dit materiaal kunt u de meest buitengewone ideeën realiseren. Hieruit kunt u niet alleen planken bouwen, maar ook bogen, verschillende figuren voor het decoreren van het plafond en de muren.
 • Deze planken zijn met name geschikt voor boeken en zijn perfect bestand tegen hun gewicht, zonder te vervormen van de lading.
 • In gipsplaatontwerpen kunnen ingebouwde armaturen worden ingebouwd. Dit is een praktische en mooie oplossing die de ruimte visueel helderder en ruimer maakt.
 • In de keuken van gipsplaat kun je een bar bouwen met daarin ingebouwde planken waarop je alle borden en ander keukengerei kunt plaatsen.
 • Zelfbouwde gipsplaatplanken helpen besparen op de aanschaf van grote meubels.
 • Gipsplaatconstructies zijn een uitstekende oplossing voor kleine gebouwen. Ze nemen niet veel ruimte in, maar laten je toe om functioneel alle dingen te plaatsen.
 • Legborden van gipsplaat kunnen in het huis of in het appartement en zelfs in het pand voor huishoudelijke doeleinden worden geïnstalleerd.
 • Ze zijn veelzijdig en handig. Daar kun je bijna alles plaatsen om de toegang tot hen te vergemakkelijken.

Verschillende taken - verschillende ontwerpen

Gipsplaten wordt niet tevergeefs beschouwd als een van de meest veelzijdige materialen. Het kan worden gebruikt in de reparatiewerkzaamheden, niet alleen om scheidingswanden en plafonds te maken, maar ook om een ​​exclusief interieur te creëren.Het is mogelijk om planken te maken voor verschillende doeleinden dan gipsplaat. Zo helpen ze bij het gemakkelijk plaatsen van meubels.

Onder de tv

Er zijn veel opties om een ​​tv in de kamer te plaatsen. Je kunt een speciaal nachtkastje kopen voor tv, het aan de muur hangen met beugels of er een plank van maken met gipsplaat. De laatste optie wordt niche genoemd. Hiermee kunt u draden en stopcontacten verbergen. Zo geplaatst, past het scherm perfect in de omringende ruimte en decoreert het het interieur.

Je kunt een gipsplaatje bouwen met weinig of geen kosten, zonder speciale vaardigheden te hebben. Er kunnen extra planken rond de tv-nis worden gemaakt voor een stereosysteem, diverse decoratieve accessoires en boeken, foto's, schilderijen, een hal of een andere kamer.

Voor boeken

Gipsplaatplanken voor boeken ondervinden de grootste belasting. Als u zich zorgen maakt over hun sterkte, kunt u een versterkt frame van een metalen profiel maken. In de toekomst kunt u ook afstandhouders en steunberen toevoegen voor maximale betrouwbaarheid.

Boekenplanken kunnen verschillende vormen, vormen en afmetingen hebben.Als ze zich in de bibliotheek bevinden waar u tijd doorbrengt met lezen, kunt u er een achtergrondverlichting in insluiten.

Onder de gootsteen

Planken van gipsplaat onder de gootsteen voor de badkamer en keuken zijn nu populair. In de regel zijn de badkamers in veel appartementen vrij klein, maar volgeladen met sanitair. Vaak hebben keukens ook een klein gedeelte, maar ze hebben veel meubels en apparatuur en er is een gootsteen. Een van de meest succesvolle manieren om in dergelijke kamers een vrije ruimte te nemen, is een plank onder de gootsteen te maken.

Je kunt op intelligente wijze de vrije ruimte onder de gootsteen gebruiken. Als de gootsteen zich in de hoek bevindt, kan deze worden aangevuld met hoekschappen van gipsplaat. Ze nemen weinig ruimte in, dergelijke planken zijn altijd praktisch.

Interessante ontwerpoplossingen

Als u wilt dat uw kamer lichter en comfortabeler wordt, kunt u een plank met gipsplaat maken met verlichting. Het is echter niet gebruikelijk om het bij het venster te installeren. Met deze verlichting kunt u zelfs de donkerste hoek van de kamer helderder maken. Het kan ook worden geïnstalleerd in een kleine slaapkamer en een kinderkamer.

De achtergrondverlichting kan verschillende taken uitvoeren.om bijvoorbeeld de belangrijke objecten die op de planken zijn geplaatst te verlichten, spiegels. Het kan ook een nachtlampje vervangen en een integraal onderdeel worden van een interessant interieur. Als achtergrondverlichting kunt u een LED-kabel of een tape met een transformator gebruiken.

Ze worden gepresenteerd in een groot aantal kleuren en hebben een verschillende verzadiging. Er zijn zelfs handige opties met afstandsbediening.

Met behulp van gipsplaatplanken kunt u het ontwerp van de woonkamer eenvoudig diversifiëren. Vooral modern en harmonieus in dergelijke kamers kijken muurschappen en nissen. Nis kan worden gedecoreerd met speciale verchroomde buizen die voorgelakt zijn met verf. Zo'n ontwerp zal in elk ontwerp passen en zal zeker al zijn voordelen benadrukken. Bovendien kan het worden geplakt met natuurlijke of kunstmatige steen, versierd met gips of ongewoon glas, dat de aandacht trekt in het interieur.

Dergelijke oplossingen in het interieur:

 • afhankelijk van hun vorm en grootte zullen ze in staat zijn om de ruimte visueel uit te breiden of te verlengen;
 • helpen om de kamer echt uniek en onnavolgbaar te maken;
 • vervang perfect grotere meubelstukken, zoals kasten of massieve kasten.

Op dergelijke planken is het gebruikelijk om originele vazen, elektronica, decoratieve bloemen en andere elementen te plaatsen die een aanvulling vormen op het interieur.

In de gang en de gang ziet een rek met planken van gipsplaat er esthetisch aantrekkelijk uit. Het kan functioneel worden gemaakt en tegelijkertijd veel ruimte besparen. Het rek kan tegenover de voordeur of ernaast worden geplaatst. Ze plaatsen er decoratieve voorwerpen, omdat ze naar je toekomen, de gasten in de gang komen. Volgens de eerste indruk van wat hij zag, werd in de regel een idee gevormd over het interieur van het appartement als geheel.

Nadat u een gipsplaatmuur hebt gebouwd, kunt u deze met een decoratieve steen inkorten, sluit achtergrondverlichting in, voeg een aantal kleine planken toe. De grootte van de muur moet worden gekozen op basis van de hoogte van het plafond en de breedte van de gang, daarna zal het ontwerp er harmonieus uitzien. Het kan een uniek kunstobject worden, vooral als het met verf is geverfd of met stof is versierd.

Legplanken van gipsplaat voor de keuken kunnen niet alleen worden gebruikt als een functioneel element voor het opbergen van gebruiksvoorwerpen en andere keukenapparatuur, maar zullen ook een uitstekende decoratieve toevoeging aan uw ontwerp zijn.Gipsplaatplanken worden gecombineerd met andere materialen, zoals hout of glas. Het oppervlak van dergelijke planken kan worden afgezet met behang.

Ook op het oppervlak van de planken kunt u tegels of kleine decoratieve tegels leggen. Deze planken zien er goed uit in de badkamer of in het toilet. Maar voordat deze materialen op gipsplaat worden aangebracht, moet deze zorgvuldig worden geprepareerd, rekening houdend met de vochtigheidsgraad in deze gebieden. Anders past de tegel mogelijk niet goed.

Tekeningen maken

Voordat u de schappen van gipsplaat met uw eigen handen doet, moet u stap voor stap instructies overwegen. Het is beter om de ontwerpen van het toekomstige ontwerp zelf te maken, zodat het gemakkelijker zou zijn om ze te implementeren bij het maken van planken. Het wordt aanbevolen om rekening te houden met alle nuances in het stadium van het creëren van een diepgang, zodat u tijdens de eindassemblage geen onaangename momenten zult tegenkomen.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste plaats voor het schap hebt gekozen, kan de tekening worden overgezet op tekenpapier en op de plaats van verdere bevestiging worden bevestigd. Dit is belangrijk in het geval dat de plank naast de deuren wordt geplaatst. Dus je kunt jezelf verzekeren dat het ontwerp de doorgang niet zal beïnvloeden.

Een goed gemaakte tekening helpt je te begrijpen of je de juiste plaats hebt gekozen voor plaatsing, hoeveel materiaal je nodig hebt en hoe je inconsistenties kunt voorkomen tijdens de installatie. Dankzij de tekeningen kun je de perfecte plank bouwen.

Er zijn een paar regels voor het maken van een goede tekening.

 • U moet onmiddellijk het ontwerp van de plank of nis selecteren. Het is noodzakelijk om te overwegen of de scheidingsvlakken binnen de structuur zullen liggen, het aantal van alle noodzakelijke elementen te berekenen, en of het hoekig of halfrond zal zijn.
 • Het is beter om een ​​kleine schets van de plank te maken in de voltooide vorm. Dankzij de schets is het veel eenvoudiger om de grootte en locatie van het toekomstige schap te bepalen.
 • Het is ook belangrijk om een ​​plek in de kamer vooraf te selecteren voor het toekomstige ontwerp, hiervoor moet u rekening houden met het interieur van de kamer.
 • Op de tekening moet je de grootte van de kamer op schaal projecteren.
 • U moet alle afmetingen van de plank opgeven: diepte, breedte en hoogte.
 • Als u een plank met licht wilt maken, moet u markeringen op de tekening plaatsen op de plaatsen waar deze zich bevindt.
 • Bij het maken van een tekening moet u rekening houden met de dikte van de gipsplaat en het metalen frame.

Mooie voorbeelden in het interieur

Als u een vrij kleine keuken heeft, dan zijn gipsplaatnissen die helpen om ruimte in de kamer te besparen en een interessant ontwerp te maken de perfecte decoratie.

Voor de keuken of eetkamer zijn ook planken gemaakt van gipsplaten geweldig. Ze zullen massieve hangende kasten vervangen, je kunt er borden op plaatsen of ze versieren met decoratieve accessoires.

Een interessante en originele optie is het creëren van planken van de gipsplaat in de muur, die de keuken en eetkamer scheidt. Daar lijken ze harmonieus en daarom passend.

Je kunt ook de hoek vullen met planken. Deze optie ziet er vooral goed uit als er een hoekbank en een tafel staat. De plank erboven kan worden versierd met een lamp.

Voor een kinderkamer passen lage planken. Zodat het kind gemakkelijk elke plank kan bereiken. Daar kun je schoolboeken, schoolbenodigdheden plaatsen. De planken in de kinderkamer zijn versierd met een lint van LED's en zacht speelgoed. Voor een tape is het wenselijk om een ​​doos te maken, het zal de installatie veel vereenvoudigen en zal het niet laten oververhitten.

Onlangs is het in de mode om kolommen en planken uit GCR te combineren.Dit ontwerp kan dienen als een bijzondere manier van zonering, bijvoorbeeld om de woonkamer en eetkamer van elkaar te scheiden. Op deze planken kunt u verschillende items voor thuis of interessante decoratieve items voor decoratie maken.

In de woonkamer, in plaats van een groot voetstuk voor tv, kunt u een nis maken die de ruimte in de kamer aanzienlijk zal vergroten. Voor een nis van dergelijk materiaal, in tegenstelling tot hout, is geen speciale zorg vereist. Bovendien ziet het er compact uit.

Planken en nissen van gipsplaat zien er interessant uit in de badkamer. Hiermee kunt u de maximale hoeveelheid vrije ruimte besparen wanneer deze in dergelijke ruimten is beperkt. Ze kunnen zowel boven de badkamer als boven de gootsteen worden geplaatst, en zelfs onder deze elementen van sanitair.

Gipsplaatplanken in de badkamer kunnen worden ingericht met lichte mozaïektegels of zelfklevende folie. Daar kunt u handdoeken, hygiënepunten en geurkaarsen plaatsen. Dit ontwerp ziet er mooi en elegant uit.

Het is nu populair om planken in de slaapkamer te gebruiken in plaats van nachtkastjes. Dergelijke gipsplaatplanken kunnen zowel boven het bed als aan de zijkant ervan worden geplaatst.Je kunt ze op verschillende manieren versieren, waarbij je je richt op het algehele ontwerp van de kamer. Hier zijn familiefoto's, portretten, souvenirs, decoratieve vazen ​​en bloemen geschikt.

Nissen en planken in de gang en de gang zien er mooi en stijlvol uit. Als u bijvoorbeeld een achtergrondverlichting in een nis plaatst, wordt de ruimte aanzienlijk vergroot. Dankzij de achtergrondverlichting kunt u de smalle gang of de kleine hal aanzienlijk uitbreiden. In dit geval zijn de planken niet te diep.

Door het gebruik van een dergelijke oplossing kunt u het interieur van elke hal en hal nieuw leven inblazen. Een gipsen nis kan dus niet alleen helpen om de inrichting van de kamer te markeren, maar ook om verschillende gebreken in de gang of gang te verbergen, bijvoorbeeld de oneffenheden van de muren. Gipsnissen kunnen prachtig worden gedecoreerd met eenvoudige verven die passen bij de algemene kleur van de gang of om ze te versieren met decoratieve stopverf, kunststeen, decoratief glas en kunststeen.

Een interessant effect kan een puntverlichting in niches produceren. Het zal de kamer vullen met extra licht en het uitbreiden.

Hoe je een plank van gipsplaat maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer