Gipsplaatdempers: kenmerken en specificaties

Trillende ondersteuning is een belangrijk element van geluidsisolerende structuren. Het absorbeert perfect trillingen en vermindert de overdracht van structurele ruis aanzienlijk naar het kader van structuren voor geluidsbescherming.

Technische specificaties

Een vibrosuspensie is een U-vormig profiel van metaal, met een inzetstuk van elastisch materiaal op de bovenste kruisbalk, waarvoor vaak rubber, rubber of polyurethaan wordt gebruikt. Deze zachte sluitringen nemen de actie van de akoestische golf over en blussen het. Dit komt door het feit dat de kracht van geluidsgolven wordt besteed aan het samenpersen van de pakking en het draaien van het scharnierelement, zonder het vlak van de beschermende structuur te bereiken. Hoe dikker de polymeerabsorbeerder, hoe groter de trillingsamplitude die het kan doven.Bevestiging van vibropodveshcha-anker aan de muur of het plafond, en het contragedeelte wordt met schroeven aan het profiel bevestigd.

voordelen

Hoge klantvraag en hoge populariteit van vibropodvodsa vanwege de volgende voordelen van producten:

 • obstructie van de penetratie van laagfrequente ruis vanwege hoge vibro-akoestische eigenschappen;
 • eenvoud van ontwerp en installatie;
 • veelzijdigheid (de meeste producten kunnen worden gebruikt bij het installeren van zowel plafond- als muurstructuren);
 • vochtbestendigheid, anti-corrosie-eigenschappen en een lange levensduur.

types

In de moderne markt van bouw- en afwerkingsmaterialen worden vibrerende hangers in een breed scala gepresenteerd. Producten worden ingedeeld op plaats van gebruik, type bevestiging, grootte en materiaal van geluidsabsorberende ringen.

Afhankelijk van het type bevestigingsmiddel, wordt de trillingsdemper van de doos als de beste beschouwd. Het absorbeert geluidsgolven zoveel mogelijk en voorkomt dat ze het oppervlak van de gipskartonwand of -stroom binnendringen. De nadelen van dit type zijn de hoge kosten en de noodzaak om de noppen nauwkeurig in te stellen voordat het profiel wordt geïnstalleerd.

In grootte zijn de trilblokken voor gipspanelen standaard, ontworpen om te worden bevestigd aan een profiel, met een breedte van 6 cm, en een economy-klasse, gecombineerd met een smal profiel (4,7 cm breed). Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn producten onderverdeeld in muur-, plafond- en universele typen. Volgens het materiaal van de vervaardiging van geluidsabsorberende elementen - op producten gemaakt van rubber, rubber en polyurethaan.

Alle soorten vibrerende hangers zijn ontworpen voor ladingen tot 30 kg. Het aanpassen van de diepte van het frame is te wijten aan de aanwezigheid van verschillende gaten aan de zijkanten van het U-vormige ontwerp.

Hoe het zelf te doen

Je kunt zelfgemaakte vibropodvesyy gebruiken. Voor het zelf creëren van dergelijke elementen heb je geperforeerde platen en stukjes poreus rubber nodig. Het aantal ophangingen wordt individueel berekend en is afhankelijk van het versieringsgebied van de muur of het plafond.

In een ruimte met een oppervlakte van 15 vierkante meter zijn bijvoorbeeld 45-50 trilblokken nodig om de plafondconstructie te installeren.

Suspension manufacturing-technologie is heel eenvoudig. Op het middengedeelte van de geperforeerde plaat is het noodzakelijk om rechthoekige rubberen elementen te bevestigen,waarna de randen van de platen moeten worden gebogen.

Voor meer efficiëntie, is het raadzaam om meerdere rubberen lagen te gebruiken. Dit zal bijdragen aan een betere demping van de geluidsisolatie en zal de geluidwerende eigenschappen van de gipsplaatconstructie verhogen.

Nadat vibropodvesdy zal worden gemaakt, zal het noodzakelijk zijn om hun kwaliteit te controleren. Om dit te doen, bevestigt u de producten op een houten bar, waarna u ze op de vloer moet slaan. Direct na de botsing loont het de moeite om de trillingen van de platen te observeren en hun vermogen om trillingen te dempen te bepalen. Hoe sneller de oscillaties vervallen, hoe hoger de trillingsisolerende eigenschappen van de suspensies.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een eigen Vibropodishkoy.

Hoe te kiezen

Bij het kiezen van vibropodvesdov moet eraan worden herinnerd dat de belangrijkste kwaliteit van producten de duurzaamheid is. Op de ophanging ligt een aanzienlijke belasting op het behoud van platen van gipsplaat, geluiddicht materiaal en een laag stopverf. De eenvoudigste soorten plafondhangers zijn bestand tegen een belasting van maximaal 12 kg en goedkope opties voor aan de muur bevestigde producten kunnen gemakkelijk 15 kg bevatten.Versterkte exemplaren zijn ontworpen voor 30 kg voor de muur en 20 kg voor het plafond.

De geluidsisolerende eigenschappen van gipsplaatstructuren zijn grotendeels afhankelijk van het vermogen van de ophanging om trillingen te dempen en ruis te onderdrukken. Deze indicator is afhankelijk van de kwaliteit, dikte en oppervlakte van de rubber- of polyurethaanring. Om een ​​hogere geluidsabsorptie te garanderen, moeten producten met een groter oppervlak, dikte en elasticiteit van het materiaal worden gekozen.

Installatie functies

Het installeren van een gipsplaatconstructie op het plafond bestaat uit verschillende fasen.

 • Meting van het plafondvlak. Het wordt uitgevoerd met behulp van een gebouwniveau en bestaat uit het bepalen van de laagste hoek vanaf waar de afstand nodig voor de plaatsing van de lamp en geluiddicht materiaal wordt gemeten.
 • Montage van geleideprofielen voor het frame. Eerder op de metalen structuren die aan de overlapping grenzen, wordt de afdichtingstape gelijmd. Dit elimineert het verschijnen van geluidsbruggen, wat op zijn beurt een gunstig effect heeft op de geluidsisolerende eigenschappen van de constructie.
 • Application markup om de installatie van rackrails met jumpers aan te geven.Ook wordt de locatie van vibro-hangers genoteerd.
 • Vastmaken van vibropodvesvetov gebruik van pluggen met verdere verlaging van hun randen.
 • Installatie van lagerrails frame en hun bevestiging met behulp van vibro-hangers.
 • Geluidsisolatie leggen op het frame en gipsplaat gipsplaat.

De installatie en bediening van de trilophanging verschilt niet van het gebruik van conventionele directe montage. De belangrijkste taak is het kiezen van het juiste bevestigingsmateriaal, dat volledig afhankelijk is van het type plafond. Het is noodzakelijk om vibro-hangers te verbinden met het kaderprofiel met behulp van drukringen of zelftappende schroeven.

  Wanneer een geluidsisolatieconstructie wordt geïnstalleerd, moet worden begrepen dat het volledige geluidsisolerende effect niet kan worden bereikt. Het gebruik van geluidsabsorberende apparaten maakt echter een veel lager niveau van extern geluid mogelijk en maakt het binnenshuis comfortabeler maken.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer