Cementzandpan: de voor- en nadelen

De kwaliteit en duurzaamheid van de constructie hangt direct af van de keuze van het dakbedekkingsmateriaal. De moderne markt biedt de koper veel oplossingen, waar vooral cementzandtegels populair zijn. Dit artikel zal u vertellen over de voors en tegens van dit materiaal, evenals over de kenmerken van de productie ervan.

Productiefuncties

De cement- en zandtegel is analoog aan keramische dakbedekking. Ze heeft een uiterlijke gelijkenis met hem. Het wordt geproduceerd uit een mengsel van kwartszand, cement, bindmiddelen en waterafstotende additieven, evenals een kleurpigment. Bij de productie van gebruikte voornamelijk hoogwaardige grondstoffen. Meestal is het cement vanaf 200 en hoger.

De productietechnologie is enigszins anders dan de vervaardiging van een keramische tegenhanger. Het voorziet niet in roosterstaven, waardoor de kosten van de uiteindelijke grondstoffen worden verlaagd. In het proces van het mengen van zand, water en verschillende additieven worden toegevoegd aan het cement. Kneed de componenten in verhoudingen om de gewenste eigenschappen van de afgewerkte voering te verkrijgen. Om de sterkte en betrouwbaarheid te vergroten, verwijdert u schadelijke onzuiverheden uit de compositie.

Gewoonlijk wordt voor een dergelijke samenstelling rivierzand gebruikt, waarin kleine stenen insluitsels met een diameter tot 2 mm kunnen zijn. Na mengen tot een homogene massa, wordt de oplossing in speciale vormen gegoten. Elementen worden gevormd, geperst en gedroogd onder de omstandigheden die door de technologie worden geboden. Het proces van het vormen van het materiaal duurt ongeveer 12 uur. Gedurende deze tijd verwerven dakbedekkingsgrondstoffen de noodzakelijke kwaliteiten.

Een continu profiel wordt gevormd uit de afgewerkte oplossing met behulp van een machine. Vervolgens snijdt de machine het onafhankelijk in de nodige fragmenten. In de toekomst wordt een primerlaag automatisch op elk van hen aangebracht. Nadat de grond droog is, komt het materiaal in de uitverkoop.

De structuur van de staven kan verschillende elementen hebben.Het hoofdslot kan enkel-, dubbel- en drievoudig zijn. Het is noodzakelijk om het blazen van het dak te elimineren. De zijdesloten vergrendelen de stangen stevig met elkaar, blokkeren de stroming van water. Ze kunnen lager en dekkend zijn.

Versterkende ribben zijn nodig om spleten van tegelmateriaal te weerstaan. De randen van de CHR onderscheiden zich door een afgeronde vorm. Dit zorgt ervoor dat er water wegloopt. De vorm zorgt voor de aanwezigheid van haken voor montage op de lat. Er is een contactpunt tussen de lamellen en balken.

kenmerken van

Overweeg de basisparameters van tegels van cementzand op basis van zijn sterke en zwakke punten. Voors en tegens laten toe om een ​​juiste beoordeling van het dakbedekkingsmateriaal te geven, rekening houdend met de mening van experts.

We merken de belangrijkste voordelen van tegels van cementzand op.

 • Het is duurzaam. Als het materiaal gemaakt is met strikte naleving van de technologie, zal het gedurende 30 - 50 jaar worden gebruikt.
 • Het wordt gekenmerkt door weerstand tegen externe factoren. Het stort niet in door de actie van regen, sneeuw, hagel, verdwijnt niet onder de zon.
 • Het materiaal is bestand tegen aanzienlijke mechanische belastingen. Het is duurzaam genoeg. Het risico van spatten tijdens de installatie is minimaal.Reparatiewerkzaamheden kunnen rechtstreeks op de CHR worden uitgevoerd.
 • Het heeft een redelijke prijs. Zelfs met een grote hoeveelheid materiaal wordt het budget niet "geraakt".
 • Tegelsvorst van zandcement. Het is bestand tegen lage temperaturen en is geschikt voor gebruik in ruwe regio's.
 • Het materiaal is variabel in vorm en grootte. De koper heeft de mogelijkheid om grondstoffen te kiezen, rekening houdend met het doel en een bepaalde plaats van het dak.
 • HRC is milieuvriendelijk. Het rot niet en is niet vervormd en verschilt ook in hoge mate van warmte- en geluidsisolatie.
 • Het is handig en eenvoudig te installeren. In dit geval wordt het materiaal harmonieus gecombineerd met de gebouwen van hout of baksteen.
 • Dit dakbedekkingsmateriaal roest niet, heeft voldoende dikte en redelijke kosten. Het is ook duurzaam in buig- en brandwerend.

Het is de moeite waard om een ​​paar nadelen van cementzandtegels op te merken.

 • Ondanks het verschillende doel, verschillen de belangrijkste fragmenten niet in een grote verscheidenheid aan vormen. De productietechnologie diversifieert het scala aan modellen van producten niet aanzienlijk.
 • De HRC is zwaar. Het verhoogt de belasting van het lager en de fundering. Om deze reden moet de structuur zijn gemaakt van zeer sterk bouwmateriaal.
 • Met weerstand tegen mechanische belastingen is het materiaal niet bestand tegen de speciale slagen. Het is onmogelijk om kapotte onderdelen te plaatsen: dit kan daklekkages veroorzaken.
 • WKK is grondstof uit kleine stukjes. De aanwezigheid van delen van verschillende functionaliteit transformeert het installatieproces in een lange lay-out van een mozaïek.
 • Het oppervlak van de bekleding is ruw. Dit bemoeilijkt het verzamelen van sneeuw en doet je nadenken over het daktrussysteem.

Maten en vormen

Zandcementtegels zijn verdeeld in twee soorten producten: basis en afwerking. De eerste wordt gebruikt voor de hoofdvloer van het dak. De tweede wordt gebruikt om de gewrichten te sluiten.

De vorm van de CHR is verdeeld in 9 types.

 • Series. Het heeft een golvende vorm, wordt gebruikt op rechte vlakken voor installatie in de vorm van rechte rijen.
 • Fronton. De laterale tegel in de vorm van een letter G. Het gebeurt linkszijdig, rechtszijdig, universeel. Vereist voor dakuiteinden.
 • Halfslachtige. Aanvulling op het leggen van gewone fragmenten waar het nodig is om een ​​klein leeg gebied te sluiten. Elimineert de tovenaar van de noodzaak om grondstoffen te trimmen.
 • Communiceren. Een apart fragment van een smalle vorm met een gat. Vereist voor montage montage hulppijpen op het dak.
 • Voetsteun. Hiermee kunt u de grill bevestigen, waardoor een veilige beweging van boven naar beneden mogelijk is om het dak te onderhouden.
 • Ventilatie. Een klein fragment met een uitsteeksel en een gemaskeerd rooster. Bevordert de luchtcirculatie in het gebied van de vallei, op de rand of in de buurt van de dakrand. Elimineert de vorming van condensaat.
 • Reference. Het is onvervangbaar in plaatsen van installatie van sneeuwbehoudende barrières. Verschilt in speciale betrouwbaarheid in vergelijking met lijn. Waarschuwt een scherpe verzameling ijs.
 • Ridge. Verdeeld in 2 soorten: eerste en laatste.
 • Het einde. Geeft volledigheid aan het algemene uiterlijk van het dak. Sluit alle zichtbare verbindingen.

De grootte van de CHR hangt af van zijn vorm. De standaardafmetingen van een halve variëteit zijn bijvoorbeeld 42 x 18 cm, de parameters van het basismateriaal zijn 42 x 33 en 41 x 24 cm, in het eerste geval per vierkante meter. m laat meestal ongeveer 10 stks. Met de parameters van 41x24 per 1 vierkant. m tegenover elkaar heb je 15 maten nodig.

Kleuren en kleuren

Aanvankelijk had dit dakbedekkingsmateriaal een onopvallende grijsachtige kleur. Maar nu dankzij nieuwe technologieën is het mogelijk geworden om de schaduw te veranderen.

Dit gebeurt op twee manieren:

 • door te kleuren met kneden;
 • schilderij afgewerkte tegels.

In het eerste geval is de kleurstof stabieler. De kleur is stabiel in de loop van de tijd. Als tijdens het installatieproces chipping van het materiaal wordt gevormd, zal dit niet evident zijn. De variant van het tweede type moet een speciale samenstelling kleuren, die kan worden gekocht met tegels.

In de moderne bouwmarkt wordt dit dakbedekkingsmateriaal gepresenteerd in verschillende tinten. Dit is een traditionele baksteenkleur, zwart, bruin, zandig, roodachtige tinten. Grijze kleur bevat tonen: donker, antiek, zuinig. De rode kleur kan donker, roodgrijs, steenrood, bordeauxrood zijn. Ongebruikelijke tinten zijn blauw en groen, maar in beide gevallen is een grijze ondertoon merkbaar.

Populaire fabrikanten en beoordelingen

Om een ​​beter begrip te krijgen van de tegels van zandcement, kunt u kijken naar de producten van merken, vooral gewild bij de consument. Op de moderne bouwmarkt zijn er veel Russische en buitenlandse versies. De prijs is afhankelijk van de onzuiverheden en kleur, evenals van de reputatie van het merk.

Let op de meest populaire opties.

 • Benders. Lanceert collecties Carisma, Palema Brilliant, Palema Condor, Palema Exclusive.De collectie bevat tweekoppige vellen met verschillende kleuren.
 • Braas. Biedt de aandacht van kopers van de lijn "Frankfurt", "Amber", Coppo Di Grecia. Dit zijn profielen met één en twee golven.
 • Sea Wave. Een gezamenlijk project van de Russische fabrikant met het Zweedse merk Benders. Biedt vellen met een hellende golfvorm, met hoge operationele eigenschappen.

Hoe maak je je eigen handen?

Cementzandtegels kunnen onafhankelijk worden gemaakt. Productie vereist geen hoge uitgaven. De technologie is vrij eenvoudig. U hebt hoogwaardig cement van een beproefd merk en gezeefd fijnkorrelig rivierzand nodig. Bovendien moet u de kleur van de gewenste kleur kopen en schoon water bij kamertemperatuur bereiden.

In tegenstelling tot de fabriekstechnologie, wordt het proces niet uitgevoerd door middel van vibratiegieten, maar door het stukprofiel. Voor de vorming van elk fragment moet u een polyurethaan lijst voor het stampen van beton kopen. Om de vellen goed te vormen, wordt een laag van een betonsamenstelling op een schone metalen plaat aangebracht en gedurende een bepaalde tijd gelaten. Daarna worden tegels uit de laag grondstof gesneden.

Apparatuur voor het maken van dakbedekkingsmateriaal in huis heeft een complexe configuratie. Het bevat een kom voor het plaatsen van de oplossing, een guillotine voor het trimmen van een fragment van de gewenste lengte. Er is een vrije breedte van de profielbaan. Een kenmerkend kenmerk van grondstoffen naar huis is het gebruik van cement met een langzame afstelling.

De kwaliteit van het materiaal wordt ook beïnvloed door de manier waarop de tas wordt bewaard. Een droge samenstelling die werd opgeslagen in een vochtige, ongeventileerde ruimte (dit vermindert de bindingseigenschappen van de grondstoffen) zal niet werken voor dit doel. Zand en cement moeten droog zijn voor het kneden.

De verhoudingen van de samenstelling zijn als volgt: voeg in 1 uur cement 3 uur zand toe. 0,5 h water wordt aan dit volume toegevoegd. Als het water hard is, kun je het van tevoren koken en afkoelen. Het mengen wordt uitgevoerd in een schone container zonder sporen van andere materialen uit eerdere constructie- en installatiewerkzaamheden.

Meng de massa tot de staat van uniformiteit. Als een kleurstof wordt gebruikt, zorg dan dat de oplossing gelijkmatig is gekleurd. Wanneer de grondstof gereed is, ga dan verder met het vormen. Het wordt in de vorm gelegd, empirisch aangepast aan de hoeveelheid massa.Druk vervolgens op de hendel en strek deze uit naar de voorkant van het formulier.

Soms wordt de heen en weer gaande beweging twee keer herhaald. Dit is nodig voor meer duidelijkheid van de foto. Als de staaf wordt geproduceerd met langwerpige troggen, is een eenvoudige neerwaartse druk op de pons voldoende. Bovendien moet de lengte gelijk zijn aan de lengte van de vorm zelf. De stoot kan het gewenste patroon samenknijpen. Door deze beweging wordt het strijken van het oppervlak van de zandcementtegel uitgevoerd.

Installatie tips

Om de installatie van het dak door de CHR van hoge kwaliteit en duurzaam te maken, is het noodzakelijk om jezelf te wapenen met enkele aanbevelingen van specialisten.

 • De dwarsdoorsnede van de balk is afhankelijk van het tredensysteem. Hoe kleiner het is, hoe kleiner de maat van de CHR moet zijn. De toonhoogteparameters van de lat moeten 31 tot 34,5 cm zijn.
 • Koop alleen de juiste hoeveelheid materiaal. U kunt het berekenen met behulp van een online programma of een specialist in een gespecialiseerde winkel. Dit zal verspilling minimaliseren.
 • De aanbevolen overlapping tussen de tegelvellen kan van 7,5 tot 10,5 cm in de opwaartse richting zijn.
 • De minimale hellingshoek bij het leggen van dakplaten is 22 graden.
 • Vergeet niet om stoom en waterdicht te maken voordat u het dakbedekkingsmateriaal legt en de vrije randen van de panelen vastzet.
 • Begin met leggen vanaf de onderste rij. Dat hij de belangrijkste is. Hierop lijnt u de rest uit en controleert u het niveau.
 • Gebruik dunne spijkers of schoenplaatjes als u materiaal aan het frame spijkert.
 • Rust de laatste rij uit met een ventilatiekanaal. Gebruik voor dit doel staven met openingen aan de randen.
 • Het leggen van elk horizontaal geveltopuiteinde voltooit installatie van de staaf met een gebogen eind. Zorg ervoor dat de afstand tussen de private (basis) en geveltegels gelijk is.
 • Als het nodig is om een ​​bar te snijden, gebruik dan een slijpmachine voor dit doel.
 • Til het dakbedekkingsmateriaal omhoog en pas op dat u de tegels niet op de grond slaat. Verhoog het in delen van 6 - 7 stukken.

Zie hieronder voor het verschil tussen cementzand en keramische tegels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer