Zomer- en winterdekens: variaties en verschillen

Rustige, comfortabele nachtrust vormt de basis voor gezondheid en gezondheid van het lichaam. Daarom zijn een comfortabele matras, een zacht kussen en, natuurlijk, een gezellige deken zo belangrijk. Het is erg belangrijk om de juiste deken te kiezen, waaronder u zich vredig en sereen zult voelen. Om te weten welke het beste bij u past, moet u ze beter leren kennen.

Wat is anders en wat maakte de dekens?

Dekens zijn verdeeld in winter en zomer. Ze hebben allemaal een verschillende stoffen bekleding, maat, stylingopties, de dichtheid van het vulmiddel, de mate van warmte. Maar het belangrijkste verschil en het belangrijkste selectiecriterium is het type vulmiddel.

Voor de winter

Winterdeken moet het meest geschikt zijn voor uw fysiologische en psychologische kenmerken. Sommige mensen voelen de hele tijd warm, anderen kunnen het niet warm krijgen.Om tijdens de lange winternachten niet de rol van prinses Nesmeyany (heet - koud) te spelen, maar om wakker en vol energie wakker te worden, kies je een product waarbij je het niet koud en niet warm, maar gewoon warm zult hebben.

De plamuur voor dit belangrijke beddengoed is natuurlijk en synthetisch. Natuurlijke vulstoffen omvatten watten, dons, wol, zijde, bamboe.

Vatu kan worden toegeschreven aan de klassieke, traditionele vulstoffen. Sindsdien is er niet zoveel tijd verstreken, toen een quilt bijna de enige manier was om op te warmen in bed. De voordelen zijn lage prijs, goede vochtopname en warmte behoud, hypoallergeen, milieuvriendelijkheid. Maar vandaag is de vraag ernaar afgenomen, omdat het geen erg praktisch exemplaar is en de lijst van claims ertegen is behoorlijk indrukwekkend:

 • de quilt is vrij zwaar;
 • goed absorberend vocht, geeft het slecht terug;
 • vanwege zijn dichtheid kan het geen gestroomlijnd effect creëren, dat wil zeggen, de vorm aannemen van een bedekt lichaam en tocht uitsluiten;
 • is een actieve stofafscheider;
 • met de tijd brokkelt watten;
 • moeilijk schoon te maken: het is ongelooflijk moeilijk om te wassen,en als het lukt, is het nog moeilijker om te drogen.

Down - de warmste winterdeken. Dit is de mening van de meeste kopers. De fundamentele kwaliteit is hier maximale warmte met minimaal gewicht. Door het criterium van de lichtheid loopt de donzige versie voor op alle andere. Bij het maken van modellen met behulp van eidereend, gans en eendendons. Evenals een mengsel van dons en veren.

Zelfs als het woord "donzig" wordt uitgesproken, ontstaat een associatie met gemak, zachtheid en comfort. De warmste kopie van een winterkleed weegt niet meer dan één kilogram. Door de lichtheid van de deken en het vermogen om vorm te geven aan het lichaam kan de slapende persoon zich bedekt voelen door een warme luchtwolk. Het heeft een goede thermoregulatie.

Zorgvuldige zorg en naleving van enkele regels zorgen voor een lange levensduur van het product, houden het pluizig en warm, en staan ​​de eigenaar toe om langdurig te genieten van zachtheid en zachtheid.

Het wordt aanbevolen om het product regelmatig te verslaan om de vorming van klonten, te drogen en te voorkomen, zodat de pluizen niet bevochtigen.

Kwaliteit en comfort zijn altijd in de prijs. De kosten van donsachtig plezier hangen af ​​van welke vogel zijn dons heeft "gedeeld" voor het vullen van je deken. Eenden in deze prijslijst staan ​​op de derde plaats. Op de tweede - donzige gans. De pluis van de noordelijke duiker wordt als de duurste beschouwd en daar zijn goede redenen voor: de warmste, moeilijk te verzamelen en heeft ook enkele helende eigenschappen.

De enige consumenten die niet worden geadviseerd om te genieten van "hemelse gelukzaligheid" zijn mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Het wordt niet aanbevolen voor hen om een ​​ander type dekens te verkrijgen - wol, die ook allergische reacties van het lichaam veroorzaken. Maar ze kunnen nuttig zijn voor mensen met problemen aan het bewegingsapparaat.

We hebben het over de vullers van schapen- en kamelenwol, die worden erkend als hoogwaardige isolatie.

In de winter zijn gewatteerde wollen dekens erg populair. In vergelijking met de down zijn ze zwaarder, maar minder volumineus. Ze absorberen vocht goed, houden droge warmte vast en houden een constante temperatuur aan. Duurzaam, duurzaam, duurzaam. Zeer gemakkelijk schoon te maken: ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd, ze zijn zelfs bestand tegen een datum met een wasmachine "in een spaarzame modus". Net als alle natuurlijke dingen koesteren ze zich graag in de zon en uitblazen.

De prijs van schapenwol is minder dan de prijs van een kameel, maar de helende eigenschappen van elkaar zijn niet minderwaardig.

Het probleem met deze vulstoffen is dat ze zowel door mensen als motten worden bevallen, dus moeten ze worden opgeslagen samen met middelen voor de bescherming tegen insecten.

Om nog maar te zwijgen over een ander vulmiddel uit het dier - kasjmier. Voor hem is de leverancier van dons berggeit. De filler is hypoallergeen, bestand tegen rollen, slijtage, irriteert de huid niet, voelt zacht en voelt zacht aan, duurzaam, warm, licht.

Perspectief zijn bamboedekens. Onlangs op de markt verschenen, heeft een bamboevezelvulling veel fans gewonnen bij consumenten die veel hebben ontdekt voordelen en voordelen:

 • goede warmtegeleider en temperatuurregelaar;
 • bezit natuurlijke eigenschappen om bacteriën en schimmels te vernietigen;
 • perfect ademend, waardoor de huid kan ademen;
 • veroorzaakt geen allergieën;
 • verzamelt geen stof en geurtjes;
 • lichtgewicht;
 • slijtvast;
 • niet veeleisend om te geven.

Al deze functies zijn inherent aan een hoogwaardig, natuurlijk product. Daarom, als je besluit om deze nieuwigheid op jezelf te proberen, wees dan heel voorzichtig in het kiezen om je niet bedrogen en teleurgesteld te voelen.

Na het omgaan met natuurlijke vulstoffen, waarbij alle voor- en nadelen worden afgewogen, moet nog worden geanalyseerd kunstmatige vullers, vrij gebruikelijk in de moderne markt: synthetische wintermaker, holofiber, tinsuleyt, polyestervezel, nanovezel. Verschillen tussen henzelf met kleine nuances, hun belangrijkste eigenschappen komen vaak voor:

 • lange levensduur;
 • veiligheid, niet-toxisch;
 • de afwezigheid van componenten die allergieën veroorzaken;
 • pretentieloze zorg;
 • snel herstel van volume, vorm.

Ook, het vermogen om vreemde geuren niet te absorberen, niet ontbranden, warm houden goed. In hen zullen mijten en andere insectenplagen niet starten. Er zijn ook nadelen: synthetische dekens zijn niet hygroscopisch en snel elektrificerend.

Bij het kiezen tussen plussen, minnen, nuances en eigenaardigheden, onthoud: het belangrijkste criterium is gemak en comfort.

Voor de zomer

Winter- en zomerdekens hebben één doel: een comfortabel microklimaat bieden. Maar de winter moet warm worden, en de zomer - niet om te bevriezen bij tocht van open ramen of airconditioners. Vulmiddelen in zomervarianten hebben de voorkeur voor natuurlijk, "ademend", goed absorberend vocht, hypoallergeen: bamboe, katoen, zijde.

Onder een lichte bamboedoek, een met katoen bedekte badstof, een dunne wollen deken in een satijnen tas, zult u zeer comfortabel zijn en niet warm in de zomer. Een zachte zijden wolk met een glad koel oppervlak is een ideale optie voor de zomer. De enige vraag is of je deze oase van gelukzaligheid en gelukzaligheid financieel kunt betalen.

afmeting

De grootte van de deken die u kiest, hangt af van de grootte van uw bed en van uw slaappatroon. Het is heel belangrijk dat de deken de slapende persoon niet beperkt en hem toelaat om te gooien en te draaien en comfortabel in bed te gaan zitten. Daarom wordt de deken hoofdzakelijk genomen met een "marge", dat wil zeggen meer dan de breedte van het bed.

Afhankelijk van de grootte, worden de volgende categorieën onderscheiden:

 • kinderen, welke rechthoekig of vierkant kan zijn en past zowel in de wieg als in de kinderwagen;
 • anderhalf of single. Anderhalf, waarschijnlijk, omdat de standaardbreedte anderhalve meter is, hoewel het soms iets breder kan zijn. Zeer comfortabel om te verzorgen. Vanwege het gemak zijn twee eenpersoons-en-een-half dekens inbegrepen in de "familie" suite, ontworpen voor een tweepersoonsbed;
 • dubbel bedvoor een standaard tweepersoonsbed.Voor koppels die zich ongemakkelijk voelen onder verschillende dekens. De breedte van dergelijke dekens is van 1 m 72 cm tot 1 m 80 cm;
 • Euro-size. Het wordt tegenwoordig steeds populairder. Met een breedte van twee meter kan het paar zich comfortabel voelen en niet proberen de deken over zich heen te trekken: genoeg voor beiden en niemand zal zich beroofd voelen.

Welke is beter om te kiezen?

Het kiezen van een deken is een zeer belangrijke en verantwoorde zaak. Het hangt uiteindelijk af van je gemoedstoestand en emotionele toestand, omdat een gezonde slaap een belangrijk onderdeel is van iemands geestelijke gezondheid. Dus we vermelden de selectiecriteria.

 • Mate van warmte: erg warm, warm, standaard of normaal, licht, licht zomer. De keuze is puur individueel, gericht op de fysiologische kenmerken van elk en de temperatuur in de slaapkamer. Afhankelijk van de dichtheid en het materiaal van de vuller.
 • Vullerdichtheid gemeten in gram per vierkante meter, en hoe groter het aantal, hoe warmer de deken. De warmste deken heeft een dichtheid van meer dan 400 g per vierkant. m. Voor de zomer deken, dit cijfer is niet meer dan 200. Het materiaal van de opvulling in dit artikel, hebben we al in enig detail besproken.
 • De grootte van de deken. Dit criterium wordt ook gekozen op basis van uw gewoonten en voorkeuren.
 • Uitvoering. Beslis voor welk seizoen je een deken te kiezen, en dat je meer comfortabel zal zijn: deken, sprei of deken.
 • Naaimethoden. De levensduur van het product hangt af van de methode om het vulmateriaal te fixeren. De meest korte duur en worden beschouwd als lineair gewatteerde firmware zijn, waarbij het vulmiddel snel verzamelt in groepjes. Betere bewezen sectionele en cassette wijze van aanbrengen, alsmede "karostep" - vaststelling filler vormige stiksel.
 • Dekenhoezen. De belangrijkste eis is dat het weefsel - de mogelijkheid om de filler in de deken te houden, niet om hem een ​​"get out" buiten te geven. En ze moeten de deken zacht, ademend, comfortabel en duurzaam maken. Hoe vager en ongehoorder het vulmiddel, des te strakker de stof moet zijn. Universeel voor hoezen is katoen. Goede recensies verdienen tic, satijn, calico, jacquard, zijde. Hun belangrijkste kenmerk is betrouwbaarheid en natuurlijkheid.
 • Gewicht. Ook een belangrijk criterium. Men zou willen voelen bedekt met lichte bewolking, terwijl anderen de ernst nodig hebben om comfortabel en beschermd voelen.
 • Gezondheid veiligheid. Mensen met allergieën moeten zeer attent zijn op de studie van de eigenschappen van de vulstof en de hoes en alleen hypoallergene materialen kiezen.
 • Price. Een goedkoper kiezen, geen kwaliteit opofferen. Onder een goedkope deken zul je ongemakkelijk zijn om te slapen, het zal snel verslijten en je zult een gijzelaar worden van het gezegde "de vrek betaalt twee keer."

Kies een deken, vergelijk hun eigenschappen, eigenschappen, vergeet niet om rekening te houden met hun gewoonten en voorkeuren. De markt van vandaag is zo rijk en divers dat je zeker weet dat je de beste optie vindt.

Hoe je een deken kiest voor de zomer of de winter, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer