Baby wollen dekens

Een deken voor een kind moet "goed" zijn. Het is niet genoeg om comfort en gemak te bieden: u moet maximale voordelen creëren tijdens de slaap. Als synthetische soorten producten de taken niet aankunnen, zijn wollen dekens voor kinderen het "nuttige" hulpmiddel dat het immuunsysteem kan versterken zonder schade toe te brengen aan het lichaam.

Functies en voordelen

Kinderwollen dekens zijn gemaakt van schapen- en kamelenwol. Soms gebruikt de fabrikant een mengsel van grondstoffen, waarbij wol wordt verdund met synthetische stoffen. Natuurlijke wol - het product dat wordt verkregen door het dier te knippen. Dankzij de lanoline die er deel van uitmaakt, is het mogelijk om verschillende ziektes te voorkomen, om het lichaam te ontdoen van gifstoffen, in sommige gevallen om het herstel van het kind te versnellen.

De helende eigenschappen van de wollen deken voor kinderen worden verklaard door de "droge" hitte, die oververhitting van het lichaam voorkomt, zelfs als de kamer warm is.

Het dekken van zo'n deken kind kan:

 • om hem te ontlasten van spierspanning, de toon en pijn in de gewrichten te verwijderen;
 • normaliseren van het werk van het zenuwstelsel, verwijderen van stress overdag;
 • wondhuid van wonden bevrijden, de genezing van cellen versnellen en hun elasticiteit vergroten;
 • het proces van herstel van een kind met verkoudheid versnellen;
 • bevrijd het kind van stekelige hitte;
 • om het werk van de bloedstroom te normaliseren, de productie van vet door de huidklieren, om de polsfrequentie in lijn te brengen.

Bovendien dragen kinderdekens bij aan het snel herstel van de knieën, schaafwonden en verstuikingen van gewonde kinderen.

De belangrijkste voordelen van wollen dekens voor kinderen zijn:

 • antistatisch: het geven van een nuttige negatieve lading in plaats van een negatief positief, ze helpen hoofdpijn, depressie verminderen, het functioneren van de schildklier verbeteren;
 • lage thermische geleidbaarheid: het creëren van een "correct" klimaat tussen het lichaam en de deken, ze laten geen warmte toe en elimineren de koeling van het lichaam van het kind;
 • hygroscopiciteit: vanwege het verhoogde vermogen om overtollig vocht in de lucht te absorberen en onmiddellijk af te geven, de vorming van vloeistoffen te elimineren, altijd droog te blijven;
 • variabiliteit in grootte en volume: vanwege de diversiteit van het groottebereik, geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en lichaamsbouw,verschillend in gewicht voor elke categorie;
 • neutralisatie van geuren: dankzij lanoline verwijderen ze alle onaangename geuren.

Natuurlijke wol is niet geschikt voor elk kind. Er zijn kinderen die allergisch zijn voor het, dus ze kunnen geen wollen deken gebruiken, zelfs als de wol is verpakt in een hoes van textiel en dekbedovertrek.

Andere vezeldeficiënties omvatten:

 • de ophoping van stof, die de vorming van huisstofmijten oproept - de bron van pruritus;
 • het in acht nemen van de regels voor opslag en gevoeligheid voor molvorming, als de deken niet wordt gebruikt en wordt bewaard op een donkere plaats zonder toegang tot lucht, licht;
 • de complexiteit van zorg en veranderingen in de structuur van de vezels na het wassen (bijna altijd wordt de afstand daartussen verkleind, wat de reden is voor de krimp van de deken);
 • meer gewicht dan synthetische tegenhangers, iets dat niet elk kind leuk vindt en ongemak kan veroorzaken.

Typen en modellen

Volgens de productiemethode zijn wollen dekens en dekens voor kinderen:

 • open type;
 • gesloten.

Het eerste ras is een wollen doek, niet bedekt met textiel. De tweede zijn ingewikkelder: dit is een vulmiddel verpakt in een textielkoffer.

Daarnaast zijn de rassen:

 • geweven, gemaakt door garens van wolvezels door elkaar te weven;
 • niet-geweven, onderverdeeld in twee categorieën: gevilt (geperst uit vezels) en gewatteerd (in de vorm van weelderige vezelige vulstof, bedekt met ademend textiel);
 • vacht, lijkt op zachte plaids.

Het bereik van kinderdekens is anders in dikte: de producten kunnen heel dun, standaard en weelderig zijn. Geweven modellen zijn bestand tegen vervorming, gemakkelijke opslagmobiliteit, nemen niet veel ruimte in beslag, maar in het koude seizoen zijn hun thermische kenmerken misschien niet genoeg: een kind onder een dergelijke deken kan koud zijn.

De populairste gewatteerde modellen. Als je in de winter een kind met zo'n deken bedekt, kun je niet bang zijn dat het kind zal bevriezen, zelfs als de kamer koud is. Hoogwaardige deken voor een kind wordt uitgevoerd met dicht materiaal met gewoon weefsel. Bedrijven gebruiken grof calico, satijn, batist, twill, percale, polykatoen en teak als textiel van de hoes.

Wollen en semi-wollen dekens zijn gevarieerd: fabrikanten bieden linialen eenzijdig en bilateraal.Sommige modellen zijn universeel en kunnen naar wens aan elke zijde van het lichaam van het kind worden gebruikt. Eenzijdige tegenhangers zijn veeleisender. In feite zijn dit plaids met zachte vacht en gladde textiele zijkanten. Fabrikanten gebruiken sateen als gladde zijtextiel, hoewel soms ook modellen met synthetische (polyester) worden aangetroffen.

Afhankelijk hiervan kunnen wollen eenzijdige babydekens:

 • een zachte deken zijn die een kind bedekt als een soort cocon die een trui vervangt;
 • een sprei zijn, die het een nette uitstraling geeft;
 • transformeren in een deken, waardoor meubels worden beschermd tegen slijtage.

Een van de meest interessante soorten wollen dekens voor kinderen is de "two in one" -variant: twee dekens van verschillende dikte, samen met knopen vastgemaakt. Een dergelijk product is handig en maakt indien nodig het gebruik van elk van de twee dekens afzonderlijk mogelijk.

afmeting

De lijn van kindermodellen is verdeeld in verschillende groepen: voor baby's, peuters en kleuters, schoolkinderen en tieners. Maten variëren, kunnen universeel (standaard) of niet-standaard zijn.Over het algemeen ziet het bereik er als volgt uit: 60x90, 80x90, 90x120, 100x135, 100x140, 100x150, 110x140 cm (voor jonge kinderen) en 80x180, 90x180, 100x180, 120x180 cm voor tieners.

kleur

De kleur van de dekens is gevarieerd. Als het een open type is, is de vacht meestal beige. In modellen met een eenzijdig plan zijn textiel vaak monochroom en licht, dicht bij de beige of zand schaal. Vilten en geweven modellen zijn meestal tweekleurig, gemaakt in zachte en heldere contrasten.

Het meest vrolijke palet zijn verschillende gewatteerde modellen. In de regel is niet alleen hoogwaardig textiel bij de productie betrokken: kleuren zijn een lust voor het oog. Dit zijn alle soorten roze, groene, gele, blauwe, blauwe, oranje en andere tonen. Trek naast de heldere achtergrond ook afdrukken aan in de vorm van grappige dieren, beren, kittens, vliegtuigen, zeethema's en andere kinderkleuren.

In de conclusie van het artikel, bekijk de masterclass over hoe je een door kinderen gewatteerde deken van schapenvacht kunt naaien.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer