Verwarmde dekens

Herfst. Buiten ritselen bladeren onder de voeten. De thermometer zakt langzaam maar zeker lager en lager. Op het werk is het niet warm, thuis - iemand heeft een slechte verdrinking en iemand bespaart op verwarming.

Meer en meer wil ik de warmte van het bed of de sofa voelen. Slapen in wollen sokken om de benen te verwarmen is niet om de huid van de kleding te laten rusten. En de tweede helft mopperde voortdurend en voelde de aanraking van koude voeten. Wat te doen? Overweeg een elektrische deken te kopen!

Wat is dit?

Al in 1912 stelde een Amerikaanse wetenschapper en uitvinder Sidney I. Russell het eerste model van een thermische deken voor, meer bepaald een thermische matras, omdat iemand dit apparaat onder een laken plaatste. En na 25 jaar verschenen daar verwarmde dekens in de VS. Een dergelijk apparaat werkt wanneer het is aangesloten op een voedingsbron.Geïsoleerde draden of verwarmingselementen zijn ingebed in de stof van de deken.

Modellen uitgebracht na 2001, voor werk genoeg spanning in 24 volt. Ze bieden een noodstopsysteem om oververhitting of brand te voorkomen. Elektrische dekens, eerder vrijgegeven, zijn beroofd van een dergelijk mechanisme, waardoor ze gevaarlijker worden.

Met behulp van de thermostaat kunt u de ingestelde temperatuur regelen, vooral omdat deze automatisch wordt uitgeschakeld. Er zijn modellen met een timer waarmee u het shutdown-programma op het juiste moment kunt instellen.

Sommige moderne modellen van elektrische dekens in hun systeem gebruiken koolwaterstofvezels als draden. Ze zijn dunner en niet zo opvallend tussen de vulstof. Verwarmde autoseats in auto's met behulp van dezelfde koolstof-plastic draden. De meest geavanceerde modellen van elektrische paddekens hebben ook reostaten, die reageren op de temperatuur van het menselijk lichaam en dus de temperatuurindicatoren van de deken wijzigen om de oververhitting van de gebruiker te beperken.

Technische specificaties

Aangezien thermische deken een elektrisch apparaat is, laten we eerst kennismaken met de technische aspecten ervan. Elektrische dekens worden gebruikt in het dagelijks leven, in de geneeskunde, in de cosmetologie.Met behulp van een professioneel medisch model kunt u een pasgeboren baby in het kraamkliniek opwarmen of een fysiotherapeutische procedure uitvoeren. In cosmetica wikkelen dergelijke elektrische paden en dekens klanten op wanneer ze zijn ingepakt.

En voor thuisgebruik geschikte dekens met de volgende kenmerken:

 • Vermogen - 40-150 watt.
 • De verhittingssnelheid tot een temperatuur van 35 graden is 10-30 minuten.
 • Elektrisch snoer met een lengte van 180 - 450 cm.
 • De levering van kindermodellen bijzonder gevoelige ultra-precieze sensor.
 • Door de aanwezigheid van een draad met een sigarettenaansteker van 12 volt kunt u een dergelijk tapijt in de auto of ernaast in de natuur gebruiken, evenals professionele chauffeurs tijdens een reis.
 • De functie van gedeeltelijke verwarming verhoogt de temperatuur van het product alleen in een bepaald deel (bijvoorbeeld in de benen).
 • Stroomverbruik: tijdens het opwarmen - niet meer dan 100 watt, met meer werk - niet meer dan 30 watt. Vooral zuinige modellen verbruiken van 10 tot 15 watt.
 • Mogelijkheid om elektrische componenten los te koppelen voor het wassen.
 • Bestaan ​​van 2-9 modes voor comfortabeler gebruik. Als u alleen een elektrische deken wordt aangeboden met de functie om verbinding te maken met een 220 V-netwerk, weiger deze dan aan te schaffen.De minimale vereiste is een dual-mode deken voor de mogelijkheid om de verwarmingstemperatuur te verlagen zonder deze te verwijderen.

Toplaag en vulstoffen

Bij de vervaardiging van thermische dekens voor medische instellingen en schoonheidssalons wordt de toplaag waterafstotend gemaakt voor latere verwerking. Dit kan nylon of nylon zijn, behandeld met een speciale samenstelling. De bovenste laag elektrische paden voor huishoudens kan van natuurlijke of kunstmatige vezels zijn.

Tot natuurlijk behoren:

 • ongebleekt calico - ademend, elektrificeert niet, vormt korrels;
 • pluche - zacht, aangenaam voor het lichaam; Het is beter om een ​​nieuw ding te wassen of het op zijn minst te stofzuigen, omdat na het naaien nog heel wat kleine draden op de stof achterblijven;
 • katoen - licht, ademend, maar zeer gerimpeld;
 • wol - houdt de warmte goed vast, maar deze is licht stekelig en niet duurzaam; kan een allergeen zijn.

Kunstvezels zijn:

 • acryl - hoeft niet gestreken te worden, zacht, laat geen lucht toe, rolt na verloop van tijd weg;
 • microfiber - zacht, zacht, ademend, licht en donzig;
 • polyamide - houdt geen water vast, droogt snel, kreukt niet, verliest snel zijn kleur, maar verwerft statische elektriciteit;
 • polykatoen - polyester gemengd weefsel met katoen, als een synthetisch materiaal - duurzaam en elektrostatisch, zo natuurlijk - ademt en vormt korrels;
 • vacht - licht, ademend, hypoallergeen, houdt de warmte goed vast.

Vulstoffen zijn ook gemaakt van natuurlijke of synthetische vezels.

 • Kunststof polyurethaan elektrificeert niet, veroorzaakt geen allergieën, huisstofmijt en schimmel micro-organismen leven er niet in.
 • Wolvulling - natuurlijk materiaal voor mensen die van een zware deken houden.
 • Wol met koolstofvezel - gemengde stof, waarin de kenmerken van natuurlijke en kunstmatige garens zijn verwerkt.

Kies maat

Omdat ze in veel landen een warme deken produceren, kan het maatbereik verschillen van het door ons gegeven formaat. Het belangrijkste bij het kiezen om te onthouden: verwarmingselementen dekken niet 100% van het productgebied. Enkele centimeters van elke rand blijven zonder elektrische verwarmingselementen. Het kan daarom de moeite waard zijn om een ​​grotere thermische deken te nemen om het 's nachts niet van elkaar te kunnen nemen.

De standaardgrootte van een enkel model is 130x180 cm. De meest populaire optie voor een een-en-een-halve is 195x150 cm. Een elektrische deken met een afmeting van 200x200 cm is geschikt voor een tweepersoonsbed.

Beperkingen op gebruik

Zo'n mooie deken mag niet constant worden gebruikt, zelfs niet door gezonde mensen. Een lichaam dat verwend is met constante hitte zal lui zijn om zijn eigen bronnen te gebruiken ter verdediging tegen verschillende virussen en infecties. Verzwak niet zo je eigen immuunsysteem.

Het is duidelijk dat bij gebruik van de elektrische deken de lichaamstemperatuur zal stijgen. Een te hoge temperatuur kan de groei van ongezonde cellen in het lichaam veroorzaken of het ontstekingsproces versnellen.

U moet niet riskeren met een dergelijke aankoop voor mensen met een infectieziekte, waaronder aandoeningen van de luchtwegen in ernstige vorm.

Ondanks het feit dat diabetici vaak bevriezen, wordt een dergelijke deken ook niet aanbevolen vanwege de eigenaardigheden van de bloedsomloop. Mensen die pacemakers en andere vreemde voorwerpen in hun lichaam dragen, zullen ook worden verwarmd met andere middelen, dekens en dekens. Elektrische deken past niet bij ze.

Hoe u een elektrische kap kiest, contra-indicaties, zie meer in de volgende video.

Degenen die onlangs een operatie hebben ondergaan, hebben een tijdslimiet.Maar zodra uw gezondheid verbetert, raadpleeg dan uw arts over de aanschaf van een elektrische deken.

Hoe maak je een keuze?

Als u een zoekopdracht invoert in een zoekmachine over fabrikanten van elektrische dekens, kunt u het antwoord gemakkelijk vinden.

Fabrikanten verrukken ons met hun suggesties:

 • Beurer (Duitsland) - over de producten van dit bedrijf vindt u de meeste beoordelingen. Beurer heeft een eigen systeem ontwikkeld om een ​​veilig gebruik van de BSS® te garanderen: alle elektrische wegen hebben beveiligingssensoren die voorkomen dat de elementen oververhit raken en op tijd uitschakelen. De kosten van verschillende modellen in de prijzen van 2017 variëren van 6.700 tot 8.000 roebel in online winkels. Maar kopers stemmen ermee in om dit geld te betalen, want ze zijn verbaasd over de mogelijkheden van de elektrische dekens van Beurer: verwijderbare netsnoer, snelle verwarming en onafhankelijke ontkoppeling na 3 uur, 6 temperatuurmodi en de displayverlichting (vanwege wat je 's nachts niet hoeft te zoeken naar een afstandsbediening). Gebruikers voelen de verwarmingselementen niet in de deken. Het is erg handig om te gebruiken in het land. Ja, en onderweg is het handig om te gebruiken, omdat het erg compact is.
 • Elektrische deken Medisana biedt ook dezelfde naam Duits bedrijf.De buitenste laag van ademende en zweetabsorberende microfiber. Vier temperatuursomstandigheden. Kosten (2017) - 6600 roebel. Kopers zeggen dat ze het bestede geld niet erg vinden, omdat de deken volledig aan hun verwachtingen voldeed. Het is veilig, gemakkelijk te wassen, zeer zacht, blijft altijd droog. Heeft 3 jaar garantie.
 • Imetec-bedrijf (in verschillende online winkels worden verschillende landen gehost door het merk: China en Italië) biedt elektrische routes met een buitenlaag van katoen. In het seizoen van kortingen kan zo'n deken worden gekocht voor een bedrag van minder dan 4.000 roebel. op de gebruikelijke kosten van ongeveer 7.000 roebel.
Deken van Medisana
Imetec geruite
 • Russisch bedrijf "Fabriek van warmte" biedt elektrisch prestige "Prestige" aan tegen een prijs van 3450 - 5090 roebel. En het past bij klanten, omdat het kenmerk van deze producten de mogelijkheid is om niet alleen als een deken, maar ook als een blad te gebruiken. Gebruikers schrijven dat de deken eenvoudig schoon te maken is. De stof is niet vervormd en rolt niet, het lichaam zweet er niet onder. De deken is veilig, hij kan in twee modi worden gebruikt. Volledige warming-up vindt plaats in twintig tot dertig minuten. Bij koud weer scheelt het veel.
 • Elektrische deken met infrarood warme deken van EcoSapiens geproduceerd door het Russische bedrijf met dezelfde naam van natuurlijke materialen van binnenlandse fabrikanten. Door koolwaterstofvezel als verwarmingselement te gebruiken? de deken wordt als absoluut veilig beschouwd. Auto-shutdown sensor gemonteerd in de console. De prijs van dit model is 3543 roebel. De fabrikant beweert dat, indien gewenst en noodzakelijk, het verwarmingselement van de plaid in een andere hoes (deken) kan worden gestoken en dan nog vele jaren langer meegaat.
"Heat Factory"
Deken van EcoSapiens

Hoe te gebruiken?

Lees de bijgevoegde instructies voor veilig gebruik van de deken.

Bekijk onze algemene richtlijnen:

 • Bewaar elektrische dekens op een temperatuur van 5-40 graden.
 • Plaats er geen zware voorwerpen op.
 • Blijf uit de buurt van dieren, om de draden niet te beschadigen.
 • Gebruik geen nat product.
 • Laat het niet onbeheerd achter wanneer het is ingeschakeld.
 • Dek de sensoren niet af om oververhitting te voorkomen.
 • Ontkoppel de draden voor het wassen.
 • Wassen op een temperatuur niet hoger dan 30 graden.
 • Sta niet meer dan 5 wasbeurten toe tijdens gebruik.
 • Plak geen metalen voorwerpen (naalden) in de stof.
 • Droog in rechtgebogen vorm zonder te knikken aan een touw of dwarsbalk.
 • Zorg voor de veiligheid van alle elektrische producten.

En dan houdt je elektrische deken je warm op koude avonden en nachten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer