Blanbon "Bonbon"

 Bonbon Deken

Ongeacht hoeveel interessante dingen van het leven er bestaan, er zijn er nooit veel. En als sommige gebruikers tevreden zijn met de vertrouwde klassieker, zijn anderen constant op zoek naar creativiteit en nieuwheid en versieren ze elke kamer van de woning met iets ongewoons. Neem op zijn minst een deken: het kan niet alleen warm, zacht of in felle kleuren zijn. Vandaag de dag, een belangrijk kenmerk van de vorm: in het middelpunt van de aandacht van de moderne design deken "Bonbon".

Wat is het en waar is het voor?

De "Bonbon" -deken is oorspronkelijk een decoratief element van stijl, waarvan de oorsprong is gebaseerd op een patchwork-patchworktechniek die al lang bestaat in verschillende landen van de wereld.Dit was in één keer het gevolg van het gebrek aan stof, dus elke flap werd gebruikt. Vandaag heeft het product verschillende namen: "Bombon", "Biscuit", "deken van poefs", "marshmallow".

Tegenwoordig worden bonbon-achtige dekbedden gemaakt van een nieuw, representatief type textiel, en de keuze van de stof wordt grondig uitgevoerd, met de selectie van kleuren. De techniek is een soort decoratieve en toegepaste kunst en onderscheidt zich, vergeleken met het gebruikelijke platte patchwork, door de textuur en het volume dat wordt bereikt door middel van vulling.

De deken "Bonbon" is een textieldoek met twee verschillende zijden: een platte averecht en een omvangrijke voorkant, bestaande uit fragmenten - vierkanten van dezelfde grootte. De rand van het canvas kan beknopt zijn, gemaakt in de vorm van een brede rand, versierd met ruche, franje of vlecht met pom-poms. Over het algemeen lijkt het product op miniatuur opgevulde ontlasting die in de juiste volgorde is geplaatst, op een vlakke ondergrond.

functionaliteit

Een ongewoon soort deken is niet alleen een decor: het is een onafhankelijk accent van de kamer, dat een speciale sfeer en een ontwerpidee aangeeft.Het kan de basis zijn voor stijl of een link, door middel van kleuren die individuele interieuronderdelen verbinden.

Dit product is multifunctioneel:

 • het wordt gebruikt voor het beoogde doel als een deken, die het lichaam van de gebruiker bedekt tijdens de slaap;
 • vervangt eenvoudig elk tapijt, verandert in een deken en geeft het bed een nette, goed verzorgde look;
 • afhankelijk van de grootte kan het een tijdelijke cape worden voor een bank, fauteuil of stoel;
 • indien nodig wordt het omgevormd tot een geruite cocon, waardoor de gebruiker in een stoel of op een sofa in een koude kamer wordt verstopt;
 • wordt het eerste kleed van de baby die zojuist heeft leren zitten (verzacht de val).

Functies en voordelen

Dekens trekjes zijn uniek. Ze zijn niet op een enorme manier gemaakt, dus geen van deze producten heeft een duplicaat. Zelfs als de maat hetzelfde is, zijn het textiel en de dichtheid van de vulling altijd verschillend. In principe worden dergelijke producten gemaakt volgens vooraf voorbereide schetsen met een patroon, waarop fragmenten van verschillende patronen zijn gemarkeerd.

Dankzij deze benadering kun je elk patroon bedenken: van eenvoudige diagonale strepen, zigzags of "schaakbord" tot een ornament of driedimensionale geometrische figuur, verschillende silhouetten of abstractie.

waardigheid

Ongebruikelijke dekens hebben veel van de verdienste. Ze zijn:

 • wijkt praktisch niet af van de thermische eigenschappen van de gebruikelijke deken, geeft een gevoel van comfort en verwarmt het lichaam van de gebruiker zonder oververhitting;
 • vanwege de lichtgewicht vuller die als pakking wordt gebruikt, hebben ze niet veel gewicht, daarom zijn ze comfortabel en gemakkelijk in gebruik;
 • gemaakt van natuurlijk textiel van oorsprong, niet irriterend, zelfs de gevoelige huid, en daarom geschikt voor allergieën;
 • worden uitgevoerd voor gebruikers van verschillende leeftijden, inclusief pasgeborenen, kleuters en schoolkinderen, adolescenten en volwassenen (inclusief ouderen);
 • uitgerust met een natuurlijke voering aan de verkeerde kant, die het product warmte geeft, zorgt voor maximaal comfort en elimineert friemelen tijdens de slaap;
 • kan een onafhankelijk ontwerpelement zijn of in de vorm van een set worden gemaakt, aangevuld met hoezen of kant-en-klare kussens van dezelfde stijl, zoals zijden van een wieg, zitkussens op stoelen of een sofa, gestructureerd speelgoed van identiek materiaal;
 • een hypoallergene vulstof hebben met uitstekende luchtuitwisseling en hygroscopiciteit, bestand tegen de vorming van een omgeving voor micro-organismen;
 • door de dichte structuur van textiel laten ze geen stof binnen en verzamelen ze zich niet, wat de vorming van huisstofmijt voorkomt - de bron van jeuk en roodheid van de huid;
 • mobiel en, indien nodig, eenvoudig op te vouwen, op te vouwen voor opslag in een linnenkast met meubels, zonder veel ruimte in beslag te nemen;
 • ze zijn een van de meest populaire handwerktechnieken, die zelfs een onervaren handwerkster aankan met het gebruik van de technieken van professionals die weten hoe ze gemakkelijk en snel zulke dingen kunnen maken;
 • altijd welkom als een geschenk voor jezelf of geliefden;
 • in de meeste gevallen zijn ze bestand tegen wassen in een wasmachine in een delicate modus op 30 graden.

Over het algemeen kosten "Bonbon" -dekens geld, vallen ze op tegen de achtergrond van klassieke tegenhangers of dekens en dekens. Ze zijn stijlvol en zien er duur uit.

tekortkomingen

Dekens met een ongebruikelijke "Ottomaanse" textuur kunnen niet worden gebruikt als een matras, waardoor de zachtheid van het matrasoppervlak wordt gevarieerd. Als het naar buiten toe mogelijk lijkt, moet er rekening mee worden gehouden: een oneffen oppervlak schendt de juiste positie van de rug. Dit geldt in het bijzonder voor baby's van wie de wervelkolom nog niet de juiste curven heeft.

Andere nuances omvatten een beperkte vorm: wanneer deze wordt uitgevoerd vanuit vierkante elementen, kan de deken alleen rechthoekig of vierkant zijn. Bovendien heeft de grootte van de fragmenten beperkingen: als de vierkanten groot zijn, verliest de deken zijn aantrekkelijkheid, verandert de textuur, wordt het patroon onbegrijpelijk, opgesplitst in afzonderlijke fragmenten.

Bovendien moeten de dekens na het wassen "goed" worden gedroogd. Ze kunnen niet worden opgehangen, het is belangrijk om op een horizontaal vlak te drogen, het drogen met verwarmingstoestellen of een strijkijzer te voorkomen. Vaker worden dergelijke accessoires gebruikt als sprei.

Het kost tijd om ze te produceren, wat geduld, doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid bij de uitvoering van het product vereist. Wat de vloer betreft, zulke dekens lijken meer op meisjes. Jongens zijn gevoeliger voor traditionele opties, vooral als de textuur van het product duidelijk is. Hetzelfde kan gezegd worden over mannen: dit product past in het interieur van de kamer van de echtgenoten, maar het is helemaal niet duidelijk voor de bachelor.

types

Dekens met Ottomanen zijn verdeeld in twee lijnen: voor kinderen en volwassenen. Afhankelijk hiervan verschillen ze in kleur- en kleurthema.

Voor een babydeken gebruik cartoonafdrukken.In principe worden dergelijke producten gemaakt in de vorm van sets met verschillende patronen van elk product.

Product voor volwassenen strenger: vaker heeft het tekenen van vierkanten een planten- en bloementhema. Zo'n product wordt aangevuld met een gewone kussensloop gemaakt van textielpoefjes. Dit voorkomt overbelasting van de textuur en behoudt tegelijkertijd de belangrijkste focus.

Hoe moeilijk is het om te doen: wat is er mis met de instructie?

Ongeacht het aantal beschrijvingen op internet, ze zijn vaak zo verwarrend dat als je deze instructies opvolgt, het moeilijk is om een ​​goed resultaat te behalen. Soms lijkt het erop dat de productie lijkt op een steek met toevoeging van opvulling. In feite is de productie van dekens "Bonbon" veel eenvoudiger. Dit vereist geen vervelende voering van de basis, het combineren van randen, vermoeiende pasvorm. Als je de instructies van professionele meesters volgt, is alles vrij duidelijk en eenvoudig.

De bottom line is dit: de bommen zelf worden in eerste instantie voorbereid, die uit twee vierkanten van verschillende grootten bestaan ​​(grote worden gecombineerd met kleinere gaasjes, plooien in de middens van elk vlak: vandaar dat de vierkanten rond kijken).

Vervolgens worden ze aan alle kanten gemalen, tot rijen samengevoegd en vervolgens tot een stevig canvas, en niet te vergeten om met een pom-pom-band rond de rand te naaien. Hierna afmalen met de basis, geïsoleerd met padding polyester in de vorm van doorsneden steken. Vervolgens maken ze van binnenuit kleine sneden, vullen de bommen met pakkingen, "sluiten" de gaten met handsteken, draaien de deken over het gezicht en sluiten de inversietoeslag af met een verborgen lijn.

Als u het product niet wilt draaien, kunt u eenvoudig de bonbonlaag en de verwarmde basis binnenstebuiten leggen, naaien en de randen maken.

Een masterclass over naaigoed "Bonbon" met je eigen handen kan in de volgende video worden bekeken.

afmeting

De afmetingen van de deken van Ottomanen zijn gevarieerd. U kunt de parameters van het bed verbinden, het formaat van een klassieke deken, sprei, tapijt meten. Sommige modellen zijn gemaakt rekening houdend met de hoogte en de bouw van de gebruiker, dus het product blijkt vaak niet-standaard te zijn.

Conventioneel zijn de afmetingen van dergelijke dekens verdeeld in drie groepen:

 • Voor pasgeborenen en kinderen kleuter-, voorschoolse en basisschoolkinderen - ongeveer 70x100, 80x100, 100x100, 110x100, 110x140, 120x140 cm;
 • tiener, iets ruimer, met parameters dicht bij enkele dekens: 80x180, 80x190, 90x180, 120x180 cm;
 • Producten voor volwassenen met grote afmetingen: 140x180, 140x190, 150x200, 160x200, 180x200 cm en meer (uitgevoerd op een enkel en dubbel bed).

Materialen en kleuren

Componenten vormen een belangrijk onderdeel. Je moet niet experimenteren met vulling, en de vulling vervangen door watten of garenresten. Zo'n vervanging maakt het gewicht zwaarder en ruïneert het uiterlijk na het wassen.

De belangrijkste "ingrediënten" van de "Bonbon" -deken zijn:

 • natuurlijk weefsel van twee, drie, vier contrasterende tonen met of zonder patroon (sits, satijn);
 • basismateriaal (dichte ruwe calico);
 • marlevka;
 • kachel (synthetische wintermachine);
 • vulmiddel (holofiber, sintepon, sintepukh);
 • versterkte draad voor het matchen van textiel;
 • borgpennen;
 • scharen;
 • lijn;
 • kartonpatroon van een poef;
 • decorrand (satijn of replint, plakband);
 • schema van het toekomstige product.

Kleuropties voor een jongen of een meisje zijn anders. In principe worden tinten geselecteerd op basis van de voorkeuren van de auteur of klant. Meisjes houden van alle tonen van Barbie, dus deze deken kan roze zijn met grijs, turquoise, lila. De tekeningen zijn meer dan symbolisch: poppen, ijs, snoep, beren, kutjes en andere mooie en schattige items.

Voor jongens maken ze variaties op het mariene thema, groen, geel, en decoreren ze het oppervlak van het product met verschillende prints: strepen, een kooi, erwten, abstractie. Het palet van tonen voor volwassenen is ingetogener. Dit zijn monochromatische, strikte tinten pastel, soms heldere contrasten van twee verzadigde kleuren.

Mooi interieur met een deken van bombon

Omdat de getextureerde deken "biscuit" -stijl op zichzelf uniek is en meteen de aandacht trekt, verdient het de voorkeur om een ​​zekere binding aan de bestaande interieurartikelen te geven.

De stijl kan worden uitgedrukt door de afdruk van de bommen, hun schaduwen, speciale elementen (bijvoorbeeld, beren, zonnen die praten over kinderthema's en de jonge leeftijd van de gebruiker). De stijlen voor oudere kinderen worden uitgevoerd met een lagere helderheid van de afdruk, maar de nadruk ligt op kleur: deze kan bijvoorbeeld worden herhaald in de kleur van gordijnen, behang, lampenkap, bloempot, fotopatroon.

Je moet niet ijverig zijn met één kleur en deze vullen met het hele gebied van de kamer: een overvloed aan kleuren heeft een negatief effect op het idee van ontwerp, waardoor een beklemmende atmosfeer ontstaat.

Kies de kleur van de blanco's, het is het overwegen waard: het heeft de voorkeur om lichte tinten pastelkleuren te gebruiken, omdat ze licht, warmte in de kamer kunnen brengen en de ruimte van de ruimte visueel kunnen vergroten.

Om de deken er mooi uit te laten zien in het interieur, mogen we de grootte van de vierkanten niet vergeten. De kleine zijn universeel en passen perfect in het totaalbeeld, de grote creëren de illusie van decoratieve kussens die in rijen zijn gerangschikt.

Zo'n deken ziet er mooi uit in een andere stijl. De meest karakteristieke ontwerpoptie is country (als het model uit heldere kleuren bestaat). Om het product in het klassieke of moderne te passen, moet je het solide maken zonder extra decor.

De Arabische versie is ook mogelijk: een gouden afwerking, een kleine herhaling van de kleurencombinatie van de kamer, maximaal twee kleuren - en een deken van "A Thousand and One Nights is Ready"!

Als u luxe wilt tonen, moet u duur textiel kiezen met metgezellen (één ontladen monofonisch, de andere twee met een patroon verbindend). Alle kleine dingen zijn belangrijk: de afdruk moet premium, kant en klaar, maar niet kleurrijk zijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer