Swan Down Dekens

Voor een lange tijd in het verleden, waren de dagen dat dekens gemaakt van natuurlijke zwanen naar beneden populair waren. In de moderne wereld komen steeds meer mensen op om levende wezens te beschermen. Het is onmogelijk om de juiste hoeveelheid materiaal te verzamelen om een ​​deken van een levende vogel te vullen. Veel mensen stierven vanwege hun verenkleed. Omdat de pluis die wordt verzameld tijdens het natuurlijke vervellen van een vogel niet voldoende is om zelfs maar een kussen, met name een deken, te vullen.

De zwanen werden in het Rode Boek gebracht en menselijke fabrikanten hielden rekening met alle waardevolle eigenschappen van natuurlijk pluis en creëerden de kunstmatige tegenhanger ervan, niet alleen op geen enkele manier inferieur qua kwaliteitskenmerken, maar in veel opzichten superieur aan die kwaliteit. Kunstmatige zwaan naar beneden is een polyester microfiber, op een speciale manier behandeld.Elke kunstmatige microvezel is tientallen keren dunner dan een mensenhaar. Speciale behandeling met een dunne laag gesiliconiseerd materiaal laat het niet samenklonteren. Het materiaal is zeer elastisch, zacht en licht.

Voors en tegens

In veel opzichten is kunstmatig dons vergelijkbaar met natuurlijke grondstoffen, maar het heeft zijn voor- en nadelen. Vooral ze zijn relevant als het gaat om beddengoed. De swan-down vervanging wordt gewaardeerd om een ​​aantal duidelijke voordelen:

 • hypoallergeen;
 • antibacteriële eigenschappen door de samenstelling van polyester - ongunstig in zijn omgeving voor de levensduur van schimmels, schimmels en huisstofmijt;
 • vergemakkelijken;
 • elasticiteit als gevolg van de spiraalvormige vorm van vezels;
 • gemak van zorg - de toelaatbaarheid van wassen in een wasmachine en de afwezigheid van speciale vereisten voor opslag en gebruik;
 • de afwezigheid van geuren en het vermogen om ze niet te absorberen;
 • de vezels breken niet door het weefsel van de afdekking;
 • hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Er zijn dekens van een moderne vervanger voor zwanen en nadelen, net als andere materialen. Gebruikers zeggen dat dergelijke producten:

 • hebben een zeer lage hygroscopiciteit, wat een uitgesproken minpunt is met verhoogde transpiratie. Hoewel vanwege deze kwaliteit het product snel droogt na het wassen;
 • ze accumuleren statische elektriciteit.

De voordelen van kunstmatig vulmiddel zijn natuurlijk veel groter en daarom is het aantal bewonderaars groot.

Iedereen kan zich uitstekende prestaties en kwaliteitskenmerken veroorloven voor een betaalbare prijs. In de winter slapen in warmte en comfort.

types

Dekens met kunstmatige zwanen naar beneden zijn het hele seizoen en de winter. Ze onderscheiden zich door de dichtheid en mate van opwarming. Verantwoordelijke fabrikanten geven altijd met stippen of lijnen op de verpakking de mate van warmte van de deken aan:

 • Multigrade. Kies degenen die niet willen slapen wanneer het te warm is. Dekens van dit type zijn minder dicht en volumineus dan winteropties. Ze zijn lichter en bieden comfort tijdens de slaap, zonder oververhitting en zonder zweten. Dit is erg belangrijk voor mensen die gevoelig zijn voor overmatig zweten en slapen in een redelijk verwarmde ruimte. Lebyazhiy absorbeert slecht vocht, dus zweten daaronder is ongewenst.
 • Winter. Een weelderige en perfect verwarmende deken van dit type zal het doel ervan demonstreren en bevestigen in een koude omgeving en buiten het seizoen. Het vulmiddel is niet aangekoekt, omdat de bewegingen van de glijdende vezels onafhankelijk van elkaar zijn. Zo'n product verliest zijn vorm en werking op lange termijn niet.

materialen

Hoe een deken in het dagelijks leven zal dienen, wordt niet alleen bepaald door het type en het doel, maar ook door de kwaliteit van de "vulling" en de "wikkel" van beddengoed. Moderne kunststoffen zijn niet onderdoen voor natuurlijke materialen en overtreffen ze in veel opzichten zelfs. Kunstmatig gecreëerd is beter dan natuurlijk door verschillende criteria:

 • sterkte;
 • vergemakkelijken;
 • verbrijzel weerstand;
 • duurzaamheid;
 • antibacteriële;
 • hypoallergeen;
 • thermoregulatie;
 • warmteoverdracht;
 • passeert lucht, met uitzondering van het broeikaseffect.

Ook vallen synthetische pluis niet uit de stoffen bekleding, in tegenstelling tot de natuurlijke vogelveer.

Het is zacht en aangenaam om aan te raken. Het verliest zijn vorm niet, ook al is het al meer dan vijf jaar in gebruik. Na het wassen in de machine, verliest het zijn oorspronkelijke uiterlijk niet en droogt het snel, waardoor er geen vlekken op de behuizing achterblijven. Zo'n dons kan in verschillende stoffen worden verpakt.

De hoes moet worden gekozen uit een stof die niet alleen de vulling in een deken houdt, maar ook comfortabel zal zijn om in bed te worden gebruikt. Het heeft de voorkeur als het afdekdoek "naar beneden" is en een natuurlijke samenstelling heeft. Dit garandeert de microcirculatie van de lucht en de hygroscopiciteit. Hier zijn enkele van de meest populaire stoffen voor dekenmakers en voor degenen die kwaliteit begrijpen:

 • Poplin. Deze stof heeft enige gelijkenis met een calico, maar is zachter en gladder. Dekens met een cover van poplin zien er mooi en elegant uit. Poplin is geschikt voor dekbedden voor alle seizoenen. Het beschikt over rijke kleuren en kleuren. Het is in trek bij kopers en wordt veel gebruikt door fabrikanten van beddengoed.
 • Atlas. Gladde satijnen stof is een elegante mantel voor elk dekbed en niet alleen. Maar vaker wordt het gebruikt voor synthetische donzige vulstoffen. Omdat ze niet kreukelen en platliggen onder het satijnen canvas. Laat de vulstof niet komen. Gladde stof is op zich prettig voor het lichaam, dus deze producten hebben geen dekbedovertrekken nodig.
 • Microfiber. Zacht en zacht aanvoelend materiaal is het meest geschikt voor winterdekens.Ze heeft verhoogde thermoregulatie en hygroscopiciteit. Het veroorzaakt geen allergieën, dus het kan door iedereen zonder uitzondering worden gebruikt. In zo'n deken kun je je hoofd omwikkelen en genieten van de warme en fluweelachtige structuur van de vezels van de stof. Ideaal voor hoezen van kinderdekens. Het is gemakkelijk te verwijderen, droogt snel en verzamelt geen stof.

Bovendien kunt u aandacht besteden aan Hoezen van teak, katoen, satijn, perakli en calico. Een verscheidenheid aan texturen en tinten zal de keuze moeilijker maken, maar zal zelfs de meest nauwgezette liefhebbers van kwaliteitsbedden kunnen behagen.

afmeting

Dekens gemaakt van kunstmatig gemaakt zwanen worden niet alleen van verschillende typen geproduceerd, maar hebben ook verschillende maten:

 • Babydeken 105x140 cm groot, geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot de leeftijd van vijf. Een ouder kind is beter in het formaat van 120x180 cm. Fabrikanten maken zich zorgen over alle categorieën consumenten.
 • Geliefden wikkelen zich in een deken dicht, krijgen anderhalve slaapplaats. Maar het is ook geschikt voor een getrouwd stel niet te dichte lichaamsbouw. Het hangt allemaal af van individuele voorkeuren en, natuurlijk, van de grootte van het bed waar de deken hoort te worden gebruikt.Euro-formaat heeft vaker de voorkeur boven dubbele dekens. Ondertussen naaien ze veel mooi beddengoed, wat ook van invloed is op de keuze bij het kopen.
 • Producten 172x205 cm Ook te koop, maar ze zijn niet erg populair vanwege hun niet-standaard formaat. Omdat kopers meestal een deken kiezen, worden ze meestal geleid door de lengte en breedte van de dekbedovertrekken. Tenzij u niet van plan bent om het beddengoed voor een nieuwe aankoop volledig te vervangen.

fabrikanten

Moderne binnenlandse fabrikanten van beddengoed naaien dekens, op geen enkele manier inferieur aan dure geïmporteerde tegenhangers. Je kunt elite-kwaliteit krijgen voor een betaalbare prijs door een pluizende deken te kopen in een gewatteerde of cassettehoes van goede kwaliteit Russische productie. Veel fabrieken in Rusland werken volgens de Sovjetstandaarden die al tientallen jaren zijn goedgekeurd en kiezen materialen en technologieën die vertrouwen wekken.

Maar dit betekent helemaal niet dat het noodzakelijk is om uitsluitend de binnenlandse productie te ondersteunen. Fans van Europese kwaliteitsnormen zullen het product leuk vinden Oostenrijkse, Italiaanse en Oostenrijkse merken. Covers op hun dekens zijn gemaakt van dure en natuurlijke stoffen.Zijde, satijn, calico, organisch katoen - het minste dat ze hun klanten kunnen bieden. En kunstmatige vezels, die de kwaliteitsindicatoren van dons, gewichtloos en subtiel imiteren, kunnen omhullen met warmte en de droom het meest comfortabel en zoet maken.

Hoe te kiezen?

Koop echt iets van hoge kwaliteit en een paar eenvoudige aanbevelingen:

 • Inspectie van de geplande aankoop, noteer de informatie over de compositie Op het genaaide label. Zorg ervoor dat je precies het dekbed koopt, en niet een hoes gevuld met een vogelveer.
 • Inspecteer de behuizing, die strak genoeg, glad en huidvriendelijk moet zijn.. Door de stof mag het vulmiddel niet breken. Als dit niet het geval is, is het beter om een ​​dergelijke aankoop te weigeren. Wanneer u de situatie voor het eerst wast met het "verlies" van de filler, wordt dit verergerd. Er kan geen minpunt zijn in een kwaliteitsproduct.
 • Bepaal de grootte van de deken gebaseerd op voor wie het is gekocht.
 • Het afdekdoek van de deken mag geen verdenking veroorzaken. Een goed vulmiddel zal nooit in een goedkoop geval van onbetrouwbaar laagwaardig materiaal worden geplaatst.
 • Koop geen beddengoed in dubieuze verkooppunten., in natuurlijke markten en met handen.Van zoiets zal er noch warmte noch kalm van hart zijn. Omdat het volgende seizoen voor een nieuwe deken moet gaan.

Merkwinkels - de beste plek om producten voor het bed te kopen, die zonder problemen u minstens vijf jaar op een rij warm houden.

Hoe dekens worden gecontroleerd op kwaliteit, zie hieronder.

Hoe te geven?

Zorgen voor een deken van kunstmatige zwanen naar beneden is veel gemakkelijker en aangenamer dan voor zijn natuurlijke "voorvader". Met inachtneming van de aanbevelingen van de fabrikant, overschrijdt de duur van de productservice alle garantieperioden:

 • U kunt de deken in de wasmachine wassen in de standen "pluizen, veren" of "delicate was" (handmatige modus). De meest optimale temperatuur om te wassen is 30 graden, de maximaal toegestane temperatuur is 40 graden.
 • Het is toegestaan ​​de deken in een centrifuge te drukken.
 • Toegestaan ​​productgewicht droog drogen.
 • Drogen in de trommel is verboden en niet raadzaam - de deken droogt zeer snel na het centrifugeren.
 • Het wordt aanbevolen om het gewassen product enigszins te schudden, zodat de vulvezels zich verspreiden.
 • Vergeet niet om een ​​deken van pluizen uit te zenden in het laagseizoen.
 • Het is mogelijk om een ​​deken op te bergen die in een vacuümverpakking is geplaatst.
 • Gebruik tijdens het wassen geen agressieve schoonmaakmiddelen en bleekmiddelen.

Met de zorg voor een nieuwe deken zal vele jaren intact blijven, zichzelf warmend bij slecht weer en kou. Het wordt een favoriet beddengoed en zal een eervolle plaats in het interieur innemen. Versier je leven met een warme accessoire en maak het bed het middelpunt van je slaapkamer. Omdat met een deken van gewichtloze pluisjes het leven gemakkelijker is en je beter slaapt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer