Gebreide dekens voor pasgeborenen

De geboorte van een baby is een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven. Het is belangrijk om hem maximaal comfort te bieden, waarbij van tevoren op elk detail wordt gelet. Onder de werkelijke gebruiksartikelen van de baby is tegenwoordig een accessoire zoals een gehaakte deken populair. Dit ding is een alternatief voor dekens, flanellen dekens: gebreide dekens voor pasgeborenen zijn uniek en hebben een aantal kenmerken.

Functies en voordelen

Een gebreide deken voor een baby is een speciaal object van het leven. Het kan worden gekocht in een winkel of onafhankelijk worden gemaakt door de aanstaande moeder in afwachting van de geboorte van het kind. Uiterlijk zijn dergelijke producten gebreide weefsels van garen met een zachte textuur. Hun aankoop of productie gaat altijd gepaard met positieve emoties, liefde en zorg voor de baby.

Gebreide deken voor een pasgeborene is functioneel, het is:

 • is een mooie en speciale envelop, relevant bij ontslag uit het ziekenhuis of wandelen in de frisse lucht;
 • omgaat met de taak van eenvoudig tapijt, de baby bedekken tijdens de slaap;
 • vervangt de matrasbeschermer, waarbij de mate van stijfheid en warmte van het bedoppervlak wordt gevarieerd;
 • verandert in een stijlvolle beddensprei, het beddengoed sluit en de wieg een nette uitstraling geeft;
 • kan later de vloermat van een kind worden wanneer de baby de eerste stappen leert kruipen en beheersen.

Door op zichzelf thermische en esthetische kenmerken te combineren, is een dergelijk product een transformator-ding die afhankelijk van het geval van doel verandert.

Dergelijke dekens kunnen natuurlijk geen extra's worden genoemd, hoewel ze niet alleen thuis, maar ook in productie worden gemaakt. Het belangrijkste verschil tussen de twee productiemethoden is de aanwezigheid van de textielzijde: de modellen van "thuisproductie" worden uitgevoerd zonder de deelname van de stof.

De kenmerken van de producten zijn:

 • zorgvuldige patroonkeuze: textuur vlechten, vlechten, kegels, volumetrische weefsels, verlichting geven aan het doek zijn uitgesloten;
 • het gebruik van garen uit dunne draden (die het patroon vormen, ze vormen een meer uniform en zacht oppervlak);
 • geen extra decor: decoraties in de vorm van pompons, franje, elementen van zacht speelgoed zijn niet toegestaan;
 • klein volume en gewicht (anders zal het product druk uitoefenen op het breekbare lichaam);
 • het ontbreken van verschillende patronen van garen (garen van verschillende dikte en samenstelling ziet er lelijk uit);
 • de ontoelaatbaarheid van het patroon van kleine stroken of cellen (veroorzaakt rimpelingen en oogpijn).

De voordelen van een gebreide kinderdeken voor een pasgeboren baby zijn:

 • een model maken van hypoallergene garens van natuurlijke, kunstmatige en gemengde oorsprong;
 • beschikbaarheid van verschillende maten afhankelijk van voorkeuren;
 • meerdere patronen, vanwege de speciale patronen, textuur en volume van het garen;
 • kleuroplossingen die modellen mogelijk maken voor baby's van verschillende geslachten, rekening houdend met de voorkeuren van ouders, de aanwezigheid of afwezigheid van prenten, contrasten;
 • een andere manier om met verschillende apparaten te spelen (haak, breinaalden);
 • uniciteit: dergelijke producten worden zelden herhaald en onafhankelijk gemaakt, hebben geen duplicaat;
 • succesvolle infusie in de stijl van de kinderkamer, ongeacht de gekozen kleur of textuur;
 • een gevoel van comfort en een ontspannen sfeer;
 • de minimale set grondstoffen vanwege de kleine omvang;
 • verschillende kosten, waardoor elke moeder kan zorgen voor de aankoop van een product of de vervaardiging ervan, rekening houdend met het beschikbare budget.

cons

Gebreide deken-deken voor een pasgeborene is niet zonder gebreken. Het garen moet correct worden gekozen, anders kan het product de tere huid van de baby prikken. Om het "inprinten" van het patroon in de huid te elimineren, is het belangrijk om niet te vergeten het product aan te vullen met textiel met een zachte basis.

Bovendien zijn er andere nuances. Deze omvatten:

 • veel tijd voor productie met een investering van geduld, nauwkeurigheid en doorzettingsvermogen;
 • beperking van het patroon met de selectie van het juiste schema;
 • gebrek aan verschillende vormen: het product voor een pasgeborene wordt uitsluitend in de vorm van een rechthoek uitgevoerd;
 • korte levensduur: baby's groeien erg snel, dus het gebruik van het product als deken voor meer dan zes maanden zal niet werken.

Materialen en kleur

De keuze van de draden hangt af van de aanleg van de baby voor allergieën, evenals het doel van de deken. Als het wordt gebruikt als een lichte deken, worden dunne draden gebruikt, bij modellen met een opwarmend effect is de draad van gemiddelde dikte vereist.Het is belangrijk om rekening te houden met de bijzonderheden van de stapel: deze mag niet in de mond vallen.

De meest populaire soorten grondstoffen voor gebreide kinderdekens zijn katoen, wol, wolmengsel, velsoft, kasjmier, acryl.

Tegenwoordig schitteren ambachtswinkels met een rijk assortiment garen met de markering "kinderen". De lijn omvat vezels met een holle structuur, "droge" warmte en imitatie van katoen. Draden kunnen verdraaid zijn, met verdikkingen. Bij het kiezen van het is het overwegen waard de methode van toepassing van het eindproduct. Het model van pompongaren is bijvoorbeeld uniek, goed als een deken, tapijt, maar ongepast als een matraskussen.

Een belangrijke nuance: een product met een voering van textiel verwarmt beter, zulke dekens zijn warmer en comfortabeler voor een baby. Onder hen draait het kind minder tijdens de slaap.

De kleuren van deze dekens zijn gevarieerd. Het heeft de voorkeur om tinten pastelkleur te kiezen: heldere en verzadigde kleuren doen je niet slapen. Tegenwoordig is het effect van kleur op het lichaam een ​​bewezen feit, dus warme en lichte kleuren (zonnig, roze, lichtblauw, turkoois, mint, lila) zijn welkom. Rood en blauw zijn niet toegestaan: sterke verven kunnen ongemak en grillen van een baby veroorzaken.

Uitvoermethode

Gebreide patronen voor pasgeboren baby's worden op een andere manier gemaakt.

Het kan zijn breien:

 • ordinaal (zoals gebreide sjaal van rand tot randlus met de overgang naar de volgende rij);
 • diagonaal (breien vanuit de hoek met de toevoeging van lussen aan het einde van elke rij, daarna met een verkleining);
 • fragmentarisch (gehaakt canvas van afzonderlijke fragmenten onderling verbonden).

Gebreide linnen dekens voor baby's accepteren geen grof of dicht breien: dergelijke modellen verwarmen niet, ze zijn onhandig in gebruik. Zelfs als de basis een eenvoudig shawl-patroon is, zou het niet krap moeten zijn.

Elke craftswoman heeft haar eigen prestaties. In sommige gevallen doet haken of breien denken aan een dunne donsjaal, in andere een getextureerde sjaal en in andere een sjaal in etnische stijl. De basis kan worden genomen patroon of patroon.

Er moet echter rekening mee worden gehouden: in de kindertijd zijn dergelijke dekens nodig om een ​​baby te huisvesten, het zijn eerder functionele producten.

Er is geen behoefte aan grote en heldere stripfiguren, grote patronen. Op deze leeftijd zijn ze op geen enkele manier in staat om een ​​kind te ontwikkelen, hoewel ze kunnen laden met een overvloed aan kleur en emotionaliteit.Bovendien kan een grote tekening in de vorm van een dier, een insect of een modieus stripfiguur op onbewust niveau en zijn eigen weerloosheid angst veroorzaken.

afmeting

De parameters van een babydeken hangen af ​​van de voorkeuren van de ouders. De kleinste opties zijn 90x90 en 80x100 cm, maar dit is niet genoeg om het product in een envelop te transformeren. Bovendien zal deze deken minder ruime tegenhangers dienen. Praktische ouders proberen ervoor te zorgen dat het vloerkleed lang genoeg is en geven de voorkeur aan producten met de afmetingen 100x100, 80x120, 100x140 cm.

Wanneer het zijn relevantie als deken of wiegendeken verliest, kan het bovendien worden gebruikt als een stijlvolle cape voor een stoel.

Hoe een deken voor de baby te breien, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer