Zijden dekens

Veel mensen zijn erg aardig voor de kwaliteit van hun eigen recreatie, inclusief de nacht. Een van de factoren die voor een volledige slaap zorgen, is het linnen waarop en waaronder we slapen. Dit geldt vooral voor dekens, die zijn ontworpen om warmte en comfort te bieden in de winteravonden, koelte tijdens de hete zomeravonden. Het gaat om zijden dekens die niet in tien jaar populair zijn.

Voors en tegens

Zijden ondergoed werd altijd gewaardeerd en vandaag is het vooral relevant. De vreemde stof die duizenden duizenden jaren geleden uit het mysterieuze China werd meegenomen, werd onmiddellijk populair onder kenners. Alleen diegenen die zich zo'n duur plezier konden veroorloven. Zijde is altijd duur geweest.

Dekens gemaakt van zijde, met zijden vuller zijn zeer duurzaam, en toch zijn ze geschikt voor bijna iedereen - vanwege hun hypoallergeniciteit. Bij de samenstelling van een dergelijk product zijn er geen toxische stoffen.Deze producten zijn praktisch op elk moment van het jaar - in de winter behouden ze hun warmte heel goed, en in de zomer bakken ze er niet onder, want zijden stof is goed geventileerd.

Naar plussen zijden dekens geldt het feit dat ze duurzaam, perfect wasbaar (maar alleen in handmatige modus), zorgen voor een gezonde slaap.

Wat betreft de minnen - dit zijn de kosten. Zoals reeds opgemerkt, kunnen zijdeproducten niet goedkoop worden genoemd. De tweede factor is een groot aantal vervalsingen. Gewetenloze verkopers geven vaak voor natuurlijke zijden stoffen met onzuiverheden.

Als u niet op de juiste manier voor het product zorgt, verliest het de esthetische uitstraling. Sommige kopers geven de voorkeur aan wollen dekens omdat zijde er "glad" uitziet. Een wolproduct is echter dichter en zwaarder, minder duurzaam, daaronder val je niet in slaap bij warm weer.

types

Fabrikanten bieden zijden dekens en opties met zijdenvuller aan. U kiest eenvoudigweg een "hoes" van zijden stof (een duurdere optie) of een product gevuld met dergelijk materiaal.

Vergeet niet dat het vulmiddel is gemaakt van de draden van de gekweekte zijderups.Dit materiaal is niet onderworpen aan chemische behandeling, wat de elasticiteit van het product garandeert, evenals milieuvriendelijkheid en het vermogen om niet te vervormen tijdens gebruik.

Kies een deken, beslis zelf wat het doel zal zijn.

De deken moet niet gequilt, maar glad worden gekocht, omdat de steek de vezels van natuurlijke zijde kan beschadigen. Hierdoor kunnen zijden draden "naar buiten" kruipen.

All-season, winter en lichte, dunne, zijden dekens hebben verschillende gewichten: zomer-ones wegen ongeveer een kilo, winter-ones - elke twee of drie keer zwaarder. Deze producten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen.

Ongeacht de periode waarvoor de producten worden gebruikt, houden ze de warmte perfect vast, ze zijn nooit teken en parasieten. De afwezigheid van verschillende schadelijke micro-organismen in zijdeproducten wordt verzekerd door de aanwezigheid van sericine, een eiwit dat wordt geproduceerd door rupsen van zijderupsen. Dergelijke dekens zijn niet geëlektrificeerd, lucht circuleert er perfect in.

Zijden dekens worden sterk aanbevolen door artsen - deze stof is handig voor mensen met artritis en astma.

Er wordt beweerd dat zijde de regeneratie van het menselijk lichaam stimuleert.Dat is de reden waarom zijden dekens worden aanbevolen om te worden gebruikt, zelfs voor pasgeboren kinderen.

afmeting

Om comfortabel te voelen onder een zijden deken, moet je de juiste keuze maken met zijn grootte. Een te korte deken maakt je slaap niet compleet.

Als je vaak in je slaap rolt, zal een vierkante deken bij je passen.

Meestal staat de maat aangegeven op de verpakking van het product. Veel fabrikanten, die echt voor potentiële klanten zorgen, geven de Russische maat in centimeters en het equivalent daarvan in Europese benaming aan.

Voor een tweepersoonsbed Euro dekens worden meestal opgehaald, met een afmeting van 200 × 220 cm. Echter, de laatste tijd produceren fabrikanten een ander euro formaat voor dubbel meubilair - 195 × 215 cm.

Als je een klein bed hebten als u alleen slaapt, is het niet nodig om extra geld uit te geven aan dure centimeters van een zijden dekbed. Een anderhalve deken, waarvan de grootte 160 × 190 is, zal u in de winter perfect verwarmen en zorgt voor comfort tijdens de zomerse hitte.

Wat wordt er gedaan?

Opgemerkt moet worden dat zijden dekens van hoge kwaliteit alleen met de hand worden gemaakt, waarbij lagen zijde kruislings op elkaar worden gelegd totdat er voldoende materiaal is.Langvezelige zijde van natuurlijke zijderups, gelijkmatig in deze volgorde gelegd, is een stevige homogene massa. Dit is niet kunstmatig, en natuurlijke zijde vuller is glad, bevat geen knobbeltjes.

Vervolgens wordt het handmatig genaaid naar de zijden satijnen hoes van het product. De behuizing kan gemaakt zijn van een mengsel van katoen en zijde, wat veel goedkoper is.

Veel fabrikanten gebruiken in sommige gevallen kwaliteitsvuller, de draden van de wilde zijderups en in andere - huishoudelijk. Vezelvariëteiten Mullbery (moerbeiboom) worden vooral gewaardeerd, voor de productie waarvan zijderupsen in gevangenschap worden gekweekt volgens een speciale technologie: er wordt slechts een paar zijderupsen gebruikt (er moeten twee larven in de cocon zitten).

Dergelijk materiaal wordt helemaal niet op chemische wijze verwerkt, waardoor ongebleekte vezels niet worden vervormd, het is elastisch en behoudt zijn elasticiteit. Mullbery variëteit houdt perfect warmte vast, de draden van dergelijke zijde zijn glanzend en wit.

De draden van de wilde zijderups moeten worden behandeld met speciale oplossingen, daarom is de prijs van dergelijke zijde veel lager. Draden van zo'n zijde variëteiten tussa (de draden verkregen uit de eiken zijderups - en vervolgens gebleekt) hebben een geelachtige kleur, lijken op watten. Producten van hen zijn moeilijker.

De beste optie is om een ​​deken te kopen van een mengsel van draden Mullbery en Tussa. Ze zijn duurzaam en betaalbaar.

De beste optie is om een ​​deken te kopen van een mengsel van draden Mullbery en Tussa. Ze zijn duurzaam en betaalbaar.

Hoe worden zijden dekens gemaakt in de volgende video.

kleur

Om een ​​luxe cadeau te doen voor jezelf of mensen te sluiten, hoef je alleen maar een zijden deken te kopen. Een breed scala van dergelijke producten wordt tegenwoordig aangeboden door verschillende fabrikanten.

Natuurlijke kleuren zijden zijderups - bijna zwart of grijs. Het is onwaarschijnlijk dat een van de kopers zou hebben gekozen voor ondergoed van deze kleur. Daarom worden chemicaliën gebruikt om de vezels witter te maken en te laten glanzen. In sommige gevallen gebruiken fabrikanten verschillende vetten, soms zelfs reuzel.

Maar de kleur van het materiaal van de zijderups is wit, het voelt zacht en zacht aan, en kost daarom meer. De kleuren van zijden dekens kunnen echter heel verschillend zijn - dit is goed nieuws voor kopers.

Natuurlijk klassieke zijden deken - witeen lust voor het oog met zijn adel. Het materiaal met de gouden rand is in het algemeen de hoogste klasse.

Champagne zijden deken adequaat de slaapkamer decoreren, ingericht in een klassieke stijl. Het zal geschikt zijn als een geschenk voor de pasgehuwden. In het geval van jacquard-sateen verwarmt het iedereen en draagt ​​het bij tot de warmteoverdracht in de zomer.

Nu zijn pasteltinten van dekens in de mode: roze, perzik, beige. Zulke lichte dekens lijken gewichtloos, dankzij de natuurlijke zijdenvuller. Voor grotere adeldom zijn ze afgezet met decoratieve randen. Soms hebben ze knoppen en lussen om meerdere dekens vast te houden, verschillend in gewicht. Dit is handig in gevallen waar u moet "isoleren".

Beoordeling door fabrikanten

Vandaag zijn er een groot aantal fabrikanten van zijden dekens, maar superioriteit in productie en kwaliteit - voor China. Dit is de geboorteplaats van zijde.

Voor de eerste keer werd zijde meer dan 5000 jaar geleden genoemd. Tegenwoordig produceert China meer dan de helft van het totale aantal zijden zijden dekens ter wereld - 54%. Het Chinese exportbudget en luxeproducten over de hele wereld. Zijden dekens uit China zijn van hoge kwaliteit en mooi.

handelsmerk "Alice"die heeft fabrieken in China en Moskou heeft zich gevestigd als een van de beste. Ze produceert luxe en klassieke dekens. Bij de productie van producten van dit bedrijf wordt alleen de hoogste kwaliteit moerbeibomen Mullbery gebruikt en de productie is gebaseerd op klassieke tradities. In het begin worden cocons van zijderupsen behandeld met stoom en vervolgens gedrenkt in stromend water. Dekentjes van Alice zijn gemaakt van 100% katoen of satijn.

Op de tweede plaats - fabrikanten uit India. Ze exporteren wereldwijd 14% van de zijdeproducten. Hoewel de Indianen beter bekend staan ​​als leveranciers van grondstoffen voor dekens - zijde.

Niet in de laatste plaats en fabrikanten uit Europa - Duitsland, Oostenrijk. Hun zijden dekens voldoen aan de strengste eisen van internationale milieunormen.

Russische fabrikanten zijn goed bekend met de regels voor de productie van kwaliteitsdekens - en vandaag concurreren ze met bekende fabrikanten.

Populair bedrijf OnSilk, die dekens van Egyptische zijde levert. Fabrieken van dit bedrijf zijn gevestigd in China. De filler is gemaakt van natuurlijke zijde van de hoogste categorie, hoezen - van hoogwaardige sateen.Producten worden in de regel niet doorgestikt, waardoor zijde haar kwaliteiten behoudt. Mullbery-vuller wordt verwerkt met behulp van de nieuwste Silk NanoPS-technologie.

Kingsilk - Russische dekenfabrikant, met de beste fabrieken in China. Dekenvullingen - hoogwaardige, een mengeling van variëteiten wordt ook aangeboden.

Er zijn veel bedrijven die lichtgewicht zijden dekens maken. Het is echter beter om contact op te nemen met de beproefde en kwaliteitsfabrikanten.

Hoe authenticiteit te selecteren en te bepalen?

Kies eerst een budget om de "juiste" deken te kiezen. Een duurdere en hoogwaardige deken wordt gemaakt van Mullbery-zijde - dit is een elitemateriaal dat al tientallen jaren zijn hoge kwaliteit behoudt.

Goedkoper natuurlijk, zijde variëteiten Tussa. Dit materiaal wordt verwerkt door chemie. De structuur van deze vezel is niet hetzelfde als die van hoogwaardige materialen.

Dus een paar tips:

 • Neem het product in de hand. Hoe zwaarder de deken, des te duurder het is, maar het is beter om een ​​dergelijk product te verwarmen.
 • Gewatteerde zijden dekens zijn van mindere kwaliteit.
 • Pak het zakje uit en waardeer de kleur van de vezel. - bij Mullbery moet de kleur zijn met een tint, crème, niet wit. Vezelvezels zijn elastisch en moeilijk te breken.Inserts zijn vereist - zwart en geel. Hun afwezigheid suggereert een neppe.
 • Vraag de verkoper om zijden draad in brand te steken - als je organische stof, eiwit ruikt, ben je op de goede weg.
 • Schroefdraad - ook een belangrijk feit. De deken moet donzig zijn, gemakkelijk te kloppen. Als het weefsel te dicht is, is het geen zijde.

Hoe te geven?

Zijde is een materiaal dat zorgvuldig moet worden verzorgd, maar u bent niet bang voor parasieten en teken. Als u een dergelijke doek wilt wassen, gebruikt u een speciale modus in uw wasmachine. Als dit niet het geval is - was met uw handen, of beter nog - breng het product naar de stomerij.

Handige aanbevelingen:

 • Droog in de schaduw.
 • Strijk nat.
 • Als u een vette vlek gebruikt - was alleen met uw handen. Op de cover zit een speciale ritssluiting, draai de deken binnenstebuiten.
 • Gebruik alleen speciaal poeder voor zijde.
 • Klop het product regelmatig af.
 • Het is het beste om dekbedovertrekken op zijden dekens te dragen.
 • Probeer geen zware dingen op het product te plaatsen - de vezels kunnen worden beschadigd.

Vergeet niet dat met een goede verzorging een deken van zijde tot 20 jaar kan blijven, wat betekent dat alleen een gezonde slaap op u wacht.Je lichaam zal in een droom "ademen", je zult niet allergisch zijn voor weefsel, je zult in staat zijn om zich te ontdoen van reuma, slapeloosheid en depressie.

Als u de kwaliteit, de fabrikant en de kleur van de deken juist hebt gekozen, zult u niet alleen uw interieur mooi maken, maar u ook jong en uitgerust voelen.

Mooi interieur

Zijden dekens kunnen harmonie en levensvreugde brengen in het interieur van de kamer - als u ze op de juiste manier kiest. Als een zijden deken tegelijkertijd een sluier is, probeer het dan op het behang te krijgen - want de schoonheid van het interieur hangt niet alleen af ​​van de kleur van het behang, maar ook van hoe de hele kamer is ingericht.

Zijden dekens passen perfect in het klassieke interieur - wit, perzik, beige, ze kunnen op harmonieuze wijze alle voordelen van de kamer benadrukken.

Zijden ziet er goed uit in het interieur in de Engelse stijl - vooral als er veel kleine kussens van verschillende afmetingen op het bed staan.

Als je echt van de deken houdt, maar deze past niet in het ontwerp van je slaapkamer, versla dan de zijde, werk het ontwerp van de lampenkap bij of iets anders.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer