Katoenen deken

Katoenen deken

Dekens gevuld met biologisch katoen behoren tot de klasse van niet de duurste producten in de lijn van dit product. Over de hele wereld zijn verantwoorde katoenproducten zeer gewild, omdat ze, naast een betaalbare prijs, milieuvriendelijk en comfortabel in gebruik zijn.

Speciale functies

Van katoenen dekens is al lang bewezen dat het praktisch en gemakkelijk te gebruiken beddengoed is. Moderne technologieën hebben ervoor gezorgd dat deze producten nu in een automatische wasmachine kunnen worden gewassen, wat hun verzorging aanzienlijk vergemakkelijkt.

Organische katoenvulling, die wordt gebruikt voor het maken van dekens, heeft natuurlijke zachtheid en elasticiteit.In de Russische markt staat dit type product bekend als katoenen dekens en er is al heel lang veel vraag naar.

Zelfs in het recente verleden kon het vulmiddel in gewatteerde dekens tijdens het proces afbrokkelen en in klonten terechtkomen, moderne producten hebben uiteindelijk deze tekortkomingen weggenomen. Door een goedkope met katoen gevulde deken te kopen, weet u zeker dat hij u enkele jaren van dienst zal zijn en in zijn oorspronkelijke staat zal blijven.

Naast betaalbare prijzen hebben katoenen dekens de volgende positieve eigenschappen:

 • katoenvulling absorbeert perfect vocht, waardoor het product de temperatuur kan reguleren, waardoor een gunstig microklimaat ontstaat voor een slapend persoon;
 • Als 100% natuurlijke vulstof is katoen absoluut veilig voor kleine kinderen en voor mensen met verhoogde allergische reacties.

Zomermodellen

Lichtgewicht of lichtgewicht dekens zijn het meest geschikt voor gebruik in de zomer. Hun verschil is dat ze de lucht veel beter doorlaten, ze verzamelen perfect opgehoopt vocht uit het lichaam.

In een zomerdeken bestaat het vulmiddel niet uit watten, maar uit katoenvezels die een speciaal proces hebben ondergaan.Daarom is bij dergelijke producten het gewicht van het vulmiddel niet groter dan 900 gram, wat het gewicht van het afgewerkte product met de helft vermindert in vergelijking met de verwarmde wintermodellen.

Een van de meest populaire soorten zomerdekens is jacquard patronen. Dit is een zeer comfortabele klasse flanellen met een hoog ademend vermogen en een hoge vochtopname.

Bovendien zijn binnenlandse modellen in hun hygiënische eigenschappen en kleurstabiliteit in de regel superieur aan soortgelijke producten van buitenlandse fabrikanten.

Onder de modellen van katoenen dekens met jacquard weven, producten van het bekende handelsmerk Vladi verdienen speciale aandacht. Dekens van dit merk kunnen worden toegeschreven aan de klassieke patronen van flanellen dekens. Met zijn uitstekende opwarmingseigenschappen hebben de producten heel weinig gewicht, waardoor u ze gemakkelijk mee kunt nemen op een wandeling, naar het land of naar het strand.

Een andere uitstekende optie voor lichte dekens voor gebruik in het zomerseizoen - modellen van linnen en katoen van de populaire eco-achtige serie. De producten gebruiken alleen natuurlijke stoffen en materialen, de hoes is genaaid van 100% katoen en de plamuur is een mengsel van linnen en katoenvezels.

Vergelijking met lijnzaad tegenhangers

Met katoen gevulde dekens zijn het goedkoopst bij producten gemaakt van natuurlijke materialen, maar ze hebben een kortere levensduur in vergelijking met elitaire tegenhangers, zoals kasjmier of linnen, bijvoorbeeld.

Niettemin heeft het een aantal positieve parameters:

 • Katoenen microflora voorkomt de reproductie van huisstofmijt en veroorzaakt geen allergische reacties.
 • Katoen houdt perfect warmte vast, winterquilt is een geweldige optie voor mensen die gevoelig zijn voor kou.
 • Budgetoptie of beschikbaarheid voor een breed scala aan kopers.

Onder de nadelen van katoenvuller zijn de volgende feiten:

 • Sommige monsters geproduceerd door verouderde technologieën kunnen tot 40% vocht bevatten, het wordt niet aanbevolen voor mensen met overmatig zweten om onder zulke dekens te slapen.
 • Warme katoenen dekbedden zijn meestal erg zwaar, wat ook bij een slapend persoon ongemak kan veroorzaken.
 • Monsters gemaakt op de ouderwetse manier, snel samengeklonterd, verliezen hun oorspronkelijke eigenschappen, waardoor de levensduur van het product wordt verkort.

Moderne fabrikanten, om de negatieve eigenschappen van katoen te verzwakken, mengen het met synthetische vezels, waardoor extra comfort wordt gecreëerd en de levensduur van het katoen wordt verlengd.

Linnen, zoals katoen, heeft een vezelachtige structuur, dus het is perfect als opvulling voor beddengoed. Maar in tegenstelling tot katoenvulling, creëert het zijn eigen microklimaat, wat bijdraagt ​​aan speciaal comfort - in de zomer onder zo'n deken voel je je niet warm en in de winter zul je niet bevriezen.

De belangrijkste voordelen van linnen dekens zijn:

 • Perfect ademend vermogen.
 • Hoge thermische geleidbaarheid.
 • Hypoallergene en antimicrobiële eigenschappen.
 • Eenvoud bij het verlaten, ze kunnen worden gewist, ze drogen snel.
 • Lange levensduur.

Misschien is het enige minpunt van linnen dekens een zeer hoge prijs van het product. Maar zelfs dit nadeel zal zijn vruchten afwerpen, aangezien deze natuurlijke vulstof bijna de meest duurzame is van andere natuurlijke analogen.

Dekens voor pasgeborenen

Net geboren baby, zelfs in het warme seizoen, heb je een zachte en comfortabele deken nodig, waarin je hem inpakt, gaat wandelen.Ondanks het feit dat moderne fabrikanten veel opties bieden voor dekens voor pasgeborenen en een enorme concurrentie op de markt voor dit product, zijn de meest populaire tot nu toe flanellen dekens, die door onze ouders werden gebruikt.

Katoenen flanellenweefsel wordt in een breed bereik op de markt gebracht, het verschilt niet alleen in kleur, maar ook in de dichtheid van de stapel, evenals in de dichtheid van het materiaal.

De lage prijs van flanellen dekens, in combinatie met hoge hygiënische eigenschappen maakt ze gewoon onmisbare dingen in de bruidsschat van elk kind.

Het standaard formaat van de dekens voor pasgeborenen is 120x120 cm, voor ontslag uit het kraamkliniek, kunt u een iets kleiner formaat kopen - 100x100 cm of 110x110 cm .Ook in een verscheidenheid van kleuren kunt u altijd een geschikte kleur kiezen voor een jongen of meisje.

Wanneer u een deken voor uw baby kiest, moet u de etiketten zorgvuldig bestuderen; u moet speciale aandacht besteden aan de samenstelling van de vezels, waarbij u de voorkeur geeft aan alleen 100% natuurlijk katoen, waarbij producten met synthetische onzuiverheden worden vermeden. Als je je baby inpakt met een natuurlijke deken, weet je zeker dat hij geen allergische reacties krijgt.

beoordelingen

In talrijke recensies merken kopers vooral op de beschikbaarheid van de prijs, evenals de eenvoud en het gemak van de zorg. Onder de andere voordelen die door klanten worden opgemerkt, kunnen de volgende punten worden benadrukt:

 • Het product absorbeert goed en verdampt vocht.
 • Producten "ademen", dat wil zeggen, hebben goede luchtgeleiding.
 • Heb hypoallergene eigenschappen.
 • Het is mogelijk om producten in een conventionele wasmachine bij een watertemperatuur tot 60 ° C te wassen, terwijl de producten bestand zijn tegen herhaaldelijk wassen.
 • Niet verbleken bij het wassen en lang hun oorspronkelijke vorm behouden.
 • Bij opslag in kasten en dressoirs neemt u weinig ruimte in.
 • Heb een goed leven.

Denk er bij het kopen van een deken voor jezelf aan dat dit beddengoed ons verwarmt en ons troost en gezelligheid geeft tijdens het slapen, dus let op de keuze van dit accessoire voor de slaapkamer. En het zijn juist katoenen dekens die onlangs verdiend de meest populaire waren in de lijn van producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk een interessante video over hoe flannee dekens worden gemaakt.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer