Donzen dekbedden

Van alle beddengoed is een deken een van de belangrijkste functies. Dit ding heeft een verwarmend effect en vult eenvoudig het ontwerp van het bed aan. Comfortabele dekbedden behoren tot de meest populaire. Veel eigenaren van dergelijke modellen markeren hun verbazingwekkende thermische eigenschappen.

Voors en tegens

Als je een echt hoogwaardig dekbed hebt gekocht, zal het je zeker verrassen met zijn prestatiekenmerken. Dergelijke dingen zijn niet alleen erg warm en zacht, maar worden ook gepresenteerd in verschillende ontwerpopties. In de winkels zijn tegenwoordig verschillende varianten van dekbedden te vinden. Het kunnen zowel monofonische modellen van verschillende tinten zijn, als originelere opties die zijn versierd met prachtige prints en veelkleurige afbeeldingen.

Met behulp van dergelijke details kunt u het interieur van de slaapkamer enigszins doen herleven. Bijvoorbeeld in een atmosfeer die is gemaakt in neutrale en rustgevende kleuren, kunnen dergelijke dekens de functie van aantrekkelijke heldere accenten vervullen. Het grootste voordeel van donzige producten is hun zachtheid. Ze zijn aangenaam aanvoelend en veroorzaken geen irritatie bij contact met de huid.

8 foto

Kwaliteitsdekens hebben uitstekende ademende eigenschappen. Dankzij deze eigenschap is dergelijk beddengoed hygiënischer en duurzamer. Veel consumenten kiezen voor dergelijke specimens, omdat ze zich onderscheiden door een uitstekende thermoregulatie. Benedenmodellen bieden de meest comfortabele temperatuur, dus onder hen is het nooit te warm of te koud.

Zachte en warme dekens gevuld met pluisjes zijn duurzaam. De levensduur van deze producten kan langer dan 5 jaar zijn. Na verloop van tijd verliezen ze hun aantrekkelijke uiterlijk niet en blijven ze luchtig. Zulke dingen zijn elastisch. Zelfs na meerdere jaren van regelmatig gebruik, zijn ze niet vervormd en behouden ze het volume.

Dekbedden hebben hun nadelen.Veel klanten zijn bedroefd door de hoge kosten van dergelijke producten. Bovendien wordt het reinigen van dergelijke dekens aanbevolen bij het chemisch reinigen. Natuurlijk zijn er dergelijke variëteiten die thuis kunnen worden gewassen, maar na een bepaalde tijd verliest de donzige vulstof in deze modellen zijn nuttige eigenschappen.

Donzen dekbedden kunnen na verloop van tijd vochtig worden. Dit kan optreden als gevolg van blootstelling aan natuurlijk vocht, dat door het menselijk lichaam wordt afgegeven.

Een dergelijk probleem is met name van belang als de gebruiker van de deken verkouden is en aan een hoge temperatuur lijdt.

Weinig mensen weten het, maar vaak beginnen huisstofmijten in de opvulling van dergelijke dekens. Uiteraard worden modernere materialen voorbehandeld met anti-teek-impregnatie, maar na een tijdje houdt hun werking op. Om deze reden worden mensen met een bijzonder gevoelige huid of allergieën niet aanbevolen om donzige producten te kopen.

types

Comfortabele dekens met verenvulling zijn anders. Overweeg alle bestaande variëteiten van dergelijke producten. Allereerst verschillen alle dekbedden in productietechnieken.

 • cassette. Deze technologie is om een ​​product te maken door afzonderlijke cellen van de hoes met stiklijnen te naaien. Daarna zijn ze gevuld met pluis. Secties van een dergelijke deken verschaffen een uniforme en betrouwbare verdeling van de pluisjes over de gehele lengte en breedte van het artikel, met uitzondering van de beweging langs de binnenkant van de deken.
 • gewatteerd. Gewatteerde technologie zorgt voor de eerste installatie van donsvuller in de hoes en pas daarna doorloopt de quiltprocedure.
 • Karostep. De fabricagetechnieken van dergelijke dekens doen in veel opzichten denken aan gewatteerd, maar de steken in dit geval zijn gemaakt in de vorm van een patroon over de gehele lengte van het ding.

Moderne fabrikanten produceren dekens met een verschillende hoeveelheid vulstof. Ze zijn geschikt voor verschillende seizoenen.

 • Licht en dun Het product is ideaal voor gebruik in het zomerseizoen. Onder zo'n lichte deken zal het niet heet zijn.
 • Voor een koudere seizoen het is beter om een ​​dikke en dichte winterdeken te kopen.
 • Voor de lente en de herfstperiode ideaal product voor alle seizoenen (of demi-seizoenen).

Soorten vulstof

Dekenvullers zijn gemaakt van het verenpak van verschillende soorten vogels.De meest voorkomende zijn modellen met donzige eidereenden, eenden en eenden.

De elite-klasse omvat producten met eider-filler. Deze vogelsoorten leven in het noorden in barre klimatologische omstandigheden. Het verenkleed van eider heeft uitstekende thermische eigenschappen, daarom kan zo'n deken veilig worden gekocht voor het koude winterseizoen.

Eend en gans opties zijn meer betaalbaar en heel gebruikelijk.

Het is vermeldenswaard dat de dekens met ganzendonsvulling zwaarder zijn dan, bijvoorbeeld, modellen met het verenkleed van eidereend.

Er zijn drie hoofdnormen voor een dergelijke goedkope vulling:

 • Zwitsers - volgens deze norm heeft naar beneden het grootste volume;
 • de hoogste is de Euro-kwaliteitsnorm;
 • de wereld - naar beneden in overeenstemming met de wereldstandaard heeft een klein volume en wordt meestal gebruikt bij de vervaardiging van goedkope dingen.

Minder vaak wordt eendendoek gebruikt bij de productie van dekens. Het heeft een hardere as, waardoor de filler resulteert in een vrij zware as. In de loop van de tijd kan eenden naar beneden zich verzamelen in goed tastbare bosjes. Ook tegenwoordig kun je in veel winkels hoogwaardige volumineuze dekens tegenkomenvuller van geitenpluis. Dit materiaal is dunner, zachter en zachter dan gewone natuurlijke wol.

Dekens met geit omlaag hebben een uitstekend vermogen om warm te blijven. Bovendien wordt aangenomen dat dit materiaal helende eigenschappen heeft. Dergelijke specimens worden aanbevolen voor mensen die lijden aan radiculitis of polyartritis.

structuur

Als u een kwaliteits- en warme deken kiest, moet u op de samenstelling letten. In de regel is dit aangegeven op het etiket.

De duurste zijn de exemplaren met 100% pluisgehalte, dus voegen ze vaak ook een veer toe. Hierdoor worden de dekens zwaarder, maar minder duur.

De verhouding van donsveer in een deken is vastgelegd in GOST. De volgende verhoudingen zijn toegestaan:

 • 90% naar beneden, 10% veer;
 • 60% pluisjes, 40% veren;
 • 50% pluisjes, 50% veren;
 • 30% dons, 70% veer.

Dek stoffen af

Voor dekbedden zijn speciale soorten hoezen beschikbaar die niet kunnen worden opgevuld. De meest voorkomende opties zijn die gemaakt van stoffen als tencel, tic, satijn, jacquard, satijn jacquard of batiste.

Aantrekkelijke en luchtige dekens met satijnen hoezen.Dit type textiel onderscheidt zich door zijn hoge sterkte en uitstekende vochtabsorberende eigenschappen. Met de juiste zorg verliest de atlas zijn oorspronkelijke glans niet en wordt hij niet saai. Bovendien is deze stof milieuvriendelijk en veroorzaakt geen allergische reacties.

Licht en aangenaam om aan te raken zijn zijden dekens voor dekbedden. Ze zijn heel moeilijk te doorbreken. In zo'n materiaal beginnen huisstofmijten niet, omdat het geen stof naar zich toe trekt. Maar deze producten zijn duur, omdat het productieproces arbeidsintensief en tijdrovend is.

Voor dekbedovertrek geschikt bij de productie waarvan vlas is gebruikt. Dergelijke opties zijn duurzaam, milieuvriendelijk, hypoallergeen en ademend.

Maar vergeet niet dat een dergelijke hoes niet op hoge temperaturen kan worden gewassen, omdat het merkbaar kan gaan zitten.

U kunt niet alleen kiezen voor een eenvoudige omslag, maar ook voor een meer origineel model met prachtig borduurwerk of veelkleurige afdrukken.

afmeting

Dekbedden kunnen verschillende dimensies hebben. U kunt kiezen voor een kwaliteit en handige optie voor een bed van elke gewenste grootte:

 • Een van de meest voorkomende zijn ruime dubbele modellen met afmetingen van 200x220, 200x200, 172x205, 160x200, 150x200, 140x205 cm.
 • Ook in de winkels vindt u producten van de volgende lengte en breedte: 155x215, 160x220, 195x215, 220x240 cm.

Topfabrikanten

Mooie en gezellige cassette met donsvuller lanceert merk Billerbeck. In de kwaliteitsproducten van dit merk is er ganzendons en natuurlijke katoenen hoezen. Het Billerbeck-assortiment heeft producten in verschillende kleuren: van gewone versies tot modellen met delicate bloemenprints.

Warme dekbedden geproduceerd door de Oekraïense fabrikant Iglen. Het bereik van dit bedrijf wordt vertegenwoordigd door zowel grote volwassen als compactere kindermodellen in milieuvriendelijke katoenen hoezen. Het is mogelijk om voor elk seizoen een slijtvast en duurzaam product op te halen.

Hoogwaardige dingen met de onderkant van de Tibetaanse gans worden gemaakt door een Chinese fabrikant La scala. Lichte en zeer warme dingen van dit bedrijf zijn gevuld met 100% pluis.

Met de juiste zorg kunnen dergelijke dekens tot 20 jaar meegaan zonder hun aantrekkelijke uiterlijk en hun heilzame eigenschappen te verliezen.

Hongaarse ganzendons is toegevoegd aan modellen van een Turks bedrijf Penelope. Producten van dit merk worden vervaardigd in overeenstemming met Europese kwaliteitsnormen. De fabrikant beweert dat zijn dekens ideaal zijn voor gebruik in een stadsappartement, zelfs als we rekening houden met het veranderlijke weer van de Russische winter.

De dons van de Hongaarse gans is licht en erg warm, dus dekens met deze vulling zijn geschikt voor gebruik tijdens het koude seizoen.

Witte pluis Oekraïense productie vervat in dekens van het bedrijf "Ekopuh". Compleet met merkproducten zijn elegante jacquardhoezen met interessante bloemstukken.

Hoe te kiezen?

Voordat je een deken koopt, moet je beslissen hoe je het gaat gebruiken. Als u iets nodig heeft om te verwarmen in het winterseizoen, is het raadzaam om meer dichte en volumineuze opties te kiezen met een hoog pluisgehalte. Ze kunnen iets moeilijker zijn dan de subtiele opties, maar onder hen zul je niet bevriezen. Voor een warmere tijd van het jaar zijn weelderige dekens niet geschikt, omdat het onder hen te heet zal zijn. Het is beter om een ​​dun model te kopen.

Als u een kwaliteitsdekbed kiest, moet u op de labels en nummers letten.

 • De indicator Fill Power geeft bijvoorbeeld de mate van elasticiteit van de pen aan. Hoe hoger de aanduiding, hoe beter de deken.
 • 95/5 zijn getallen die het percentage veren en dons laten zien. Het eerste cijfer geeft het volume van de pluis aan en de tweede geeft de veren aan.
 • De aanduiding Nomite geeft aan dat de deken voldoet aan Europese kwaliteitsnormen. Bij de productie van dergelijke hypoallergene producten werd gezuiverd pluis gebruikt.
 • Besteed aandacht aan het gewicht van de deken. Het maximaal toegestane cijfer mag niet hoger zijn dan 800 g. Als het label een indrukwekkender getal bevat, betekent dit dat de samenstelling van de opvulling een groot percentage van de pen bevat.
 • Een belangrijke rol wordt gespeeld door de warmteklasse van het dekbed. Producten zijn zomer, demi-seizoen of winter.

De belangrijke rol die de cover van het product speelt. Aanbevolen wordt om voorkeur te geven aan modellen met hoogwaardige en milieuvriendelijke afdekkingen met goede luchtdoorlatende eigenschappen. Ze moeten ook zo licht, zacht en prettig aanvoelen.

Het wordt aanbevolen om dergelijke dingen alleen bij betrouwbare fabrikanten aan te schaffen. Een te goedkoop model van een onbekend bedrijf kan van slechte kwaliteit blijken te zijn.

Hoe thuis te verzorgen?

Als je de levensduur van je favoriete dekbed wilt verlengen, moet hij zorgen voor bekwame zorg. Het is de moeite waard om te overwegen dat elke nieuwe wasbeurt de kwaliteitskenmerken van de vulling kan verminderen. Om deze reden wordt het niet aanbevolen om de deken te vaak naar de wasmachine te sturen, zelfs als de fabrikant thuisschoonheid van het product toestaat.

 • Beter om te wassen speciale gereedschappen kopenGeschikt voor het opruimen van spullen. Experts raden aan om meerdere tennisballen in de wastrommel te stapelen. Ze laten niet toe dat een deken samenklontert tijdens het wassen.
 • Drogen zulke dingen staan ​​op vlakke horizontale oppervlakken. Het is raadzaam om ze uit de buurt van direct zonlicht te houden terwijl ze drogen.
 • Het is raadzaam om dekbedden eenmaal per jaar neer te leggen. in een speciale stomerij. Het is noodzakelijk voor extra antibacteriële en door teken overgedragen behandelingen.
 • Het is vrij moeilijk om een ​​onaangename geur te elimineren.komend van het dekbed. Sommige huisvrouwen kunnen dit defect oplossen met behulp van het wassen in een typemachine.Om dit te doen, wordt het aanbevolen om zachte modi te kiezen en de temperatuur niet hoger dan 30 graden in te stellen.

Dit helpt echter niet altijd, en te vaak wordt een dergelijk product niet aanbevolen om te worden verzonden voor het wassen. U kunt een warme deken naar een stomerij sturen.

 • donzig het vulmiddel absorbeert gemakkelijk vocht, maar verdampt het geruime tijd. Als u wilt dat de deken lang zijn positieve eigenschappen behoudt, is het raadzaam vóór elk gebruik grondig te worden geslagen en geschud. Als het weer droog is in de tuin, kan het ding een paar uur worden uitgenomen om te luchten.
 • Om op te slaan een dergelijk product is de moeite waard in een speciaal geval. Sommige mensen vouwen dekbedden samen in dunne katoenen stoffen. Er moet voor worden gezorgd dat er geen vocht op het opgepakte oppervlak komt. Van tijd tot tijd moet een deken uit een hoes of doek worden gehaald zodat deze enige tijd in de lucht ligt.

Zie de volgende video voor meer informatie over beddengoed met donsvuller.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer