Mozaïek van porseleinen tegels in het interieur

Keramisch granietmozaïek is een zeer populair materiaal voor binnenhuisarchitectuur. Het wordt gebruikt in verschillende soorten gebouwen en brengt altijd originaliteit en schoonheid in de atmosfeer. Moderne bouwmarkten bieden vele soorten tegels uit dit materiaal. Daarom is het belangrijk om van tevoren kennis te maken met alle functies van porselein en de nuances van het gebruik ervan.

Sterke en zwakke punten

Onder alle kenmerken van ceramisch granietmozaïek, kunt u zowel positieve als negatieve eigenschappen van het materiaal vinden.

We belichten de belangrijkste voordelen van porseleinproducten.

 • Milieuvriendelijkheid. Materiaal van natuurlijke oorsprong is niet schadelijk voor de gezondheid. Het bevat geen schadelijke componenten en is volledig veilig voor gebruik.
 • Weerstand tegen vocht.Dergelijke coatings absorberen geen vloeistof en verslechteren niet bij contact met water.
 • Mozaïekporselein heeft een hoge sterkte. Materiaal is bestand tegen mechanische effecten.
 • Mozaïek is bestand tegen temperatuurveranderingen. Met verschillende klimaatveranderingen verliest de tegel zijn presentabele uiterlijk niet.

Een belangrijk voordeel is de originaliteit van de coating. In vergelijking met standaardtegels ziet dit fineer er ongewoon uit. Het wordt vaak een accent in het interieur van verschillende ruimtes.

 • Mozaïek helpt vaak in zoneringsruimten. Dankzij deze techniek worden specifieke delen van de ruimte onderscheiden.
 • Mozaïekporselein-steengoed helpt bij het creëren van een exclusief ontwerp. Met behulp van dergelijke tegels op de oppervlakken worden tekeningen op individuele projecten aangelegd.
 • Het materiaal is geschikt voor oppervlakken van verschillende vormen. Met deze coating kunt u niet alleen een plat vlak plaatsen, maar ook een convex en hol oppervlak.
 • De soortgelijke tegel is in staat om alle fouten van een basis te maskeren. Kleine details, dicht bij elkaar gelegen, verbergen perfect gebreken,en met behulp van het spel van kleuren, kunt u fouten verbergen op zowel horizontale als verticale oppervlakken.
 • Een brede selectie aan indicatoren van slijtage. Het assortiment tegels is geschikt voor zowel wanden als vloeren. Als vloerbedekking, die vaak een hoge doorlatendheid heeft, wordt een materiaal met indicatoren van 2 tot 5 gebruikt.Voor muren, kunt u een materiaal kiezen dat iets minder gevoelig is voor slijtage.
 • De coating is niet glad. Ondanks het feit dat de meeste modellen van mozaïekporselein in glanzende variaties beschikbaar zijn, glijdt dit materiaal niet weg vanwege de aanwezigheid van naden die zich vaak tussen de details van het mozaïek bevinden. Voegvulling versterkt de hechting aan het oppervlak.
 • Het materiaal is enigszins universeel. Het is geschikt voor het afwerken van zowel residentiële als openbare voorzieningen, in de lijst van zwembaden, monumenten, metrostations en openbare plaatsen met een grote groep mensen.

Naast de positieve eigenschappen zijn er ook verschillende negatieve eigenschappen inherent aan porselein.

 • Allereerst richten gebruikers zich op de complexiteit van de installatie. Een dergelijke coating wordt in de regel heel lang toegepast, vooral als gebruikers geen ervaring hebben met het uitvoeren van een dergelijke voering.Dienovereenkomstig is er een behoefte aan extra kosten voor de diensten van professionele tegelzetters.
 • De prijs van sommige producten is zeer hoog in vergelijking met de prijzen van andere soorten materialen. Maar vergeet niet dat zelfs de hoge kosten van mozaïek van sommige bedrijven worden gerechtvaardigd door de hoge kwaliteit en talrijke andere voordelen van het materiaal.

types

Om niet verdwaald te raken in de diversiteit van porselein-aardewerkproducten, is het noodzakelijk om van tevoren kennis te maken met verschillende manieren om dergelijke producten te classificeren.

Het eerste attribuut verwijst naar de oppervlaktestructuur. Deze soorten textuur worden onderscheiden:

 • Geglazuurde modellen hebben een glanzende textuur en zijn perfect voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een badkamer en een zwembad.
 • In andere kamers wordt ongeglaasd mozaïek gebruikt, dat extra comfort aan de kamers geeft.
 • Gesatineerd mozaïek heeft geen uitgesproken schittering in de textuur, maar deze coating is bijna verstoken van gladheid.
 • Gestructureerd mozaïek wordt gebruikt als een exclusieve omslag. Het is meestal een combinatie van verschillende texturen.Dergelijke producten omvatten vintage mozaïekvariëteiten, op het oppervlak waarvan scheuren, spaanders en andere sporen van mechanische effecten speciaal zijn gemaakt.
 • Om het effect van volumetrische dekking te creëren, gebruiken ontwerpers een reliëftype keramische graniettegel. Zo'n ongewoon uiterlijk kan het oppervlak van een ruimte optisch veranderen.

Een belangrijk kenmerk van productclassificatie is de ontwerpfunctie van elk product.

 • Keramische producten onder het mozaïek, de methode van het leggen die vergelijkbaar is met het leggen van de gewone betegelde modellen. Dergelijk materiaal is alleen geschikt voor het afwerken van gladde oppervlakken.
 • Soms, als een bevestiging van mozaïekelementen, wordt een raster gebruikt, dat een speciaal frame is dat is gemaakt van papier of andere materialen. Elk vierkantje van de tegel staat erop en alle elementen ten koste van het raster vertegenwoordigen één geheel.
 • Om bijzonder complexe composities te maken, zijn de elementen van het paneel afzonderlijk opgemaakt. Dergelijk werk is arbeidsintensiever, maar met het gebruik van dergelijke technologie kunnen echte meesterwerken worden verkregen.

Bij het verdelen van porselein in soorten, is het noodzakelijk rekening te houden met criteria als materiaal.

Verschillende componenten worden gebruikt als grondstoffen.

 • plastic - een van de nieuwste soorten tegels. Vaak fungeren elementen uit dergelijke gerecycleerde materialen als een belangrijk en origineel onderdeel van mozaïekstructuren.
 • glasThermisch behandeld is erg populair voor het maken van ongebruikelijke coatings. Bovendien is dit materiaal zeer goed bestand tegen verschillende soorten invloeden, waaronder verschillende chemicaliën en alkaliën.
 • Natuursteen ziet er erg stijlvol en degelijk uit. Bovendien is het zeer duurzaam en daardoor kan een dergelijke bekleding vaak worden gezien als vloerbedekking.
 • In ruimten met lage luchtvochtigheidsniveaus kunnen mozaïekstructuren worden ingebracht metalen secties. Dergelijke elementen hebben vaak een accentfunctie.
 • keramiek - een zeer interessant type materiaal, dat in verschillende variaties wordt gepresenteerd als een onderdeel van een mozaïekpaneel. Bovendien kan dergelijk materiaal tegen een redelijke prijs worden gekocht.

Volgens de kenmerken van het kleurontwerp zijn er verschillende soorten keramische granieten mozaïeken.

 • Monofone - geglazuurde producten, waarvan elk element gelijkmatig in één kleur is geverfd.
 • Gedessineerde oppervlakken suggereren de aanwezigheid van een specifiek patroon op elk onderdeel, maar ze lijken het meest voordelig in combinatie met monochromatische modellen.
 • Voor mat mozaïek is kleurovergang gebruikelijk, wat een vloeiende overgang is van de ene toon naar de andere. Een dergelijk ontwerp kan worden belichaamd in een andere combinatie van tinten.
 • Porseleinen steengoed mozaïekproducten kunnen natuurlijke materialen imiteren zoals steen of hout. Het oppervlak van de tegel ziet er erg ongewoon uit en is geschikt voor veel stijlen waarbij de nadruk ligt op het gebruik van natuurlijke materialen.

houdende

Het proces van zelfbekleding van het oppervlak is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Om het te implementeren, moet u het nodige aantal gereedschappen en materialen inslaan.

 • Spatels van drie soorten: gekerfd, rubber en glad;
 • Grout. Dit onderdeel wordt geselecteerd op basis van de kleur van de coating. Sommige mensen geven de voorkeur aan naden in tegenstelling tot de toon van het mozaïek, maar in de meeste gevallen gebruiken ze een vergelijkbare kleur. Epoxyharsen moeten de basis zijn voor het voegmateriaal, omdat de standaard cementsubstantie zand bevat dat het materiaal kan beschadigen;

Polyurethaan, silicone of tweecomponentenkleefstofsamenstelling kan worden geselecteerd als een component voor binding.

Voorbereidende fase

Een belangrijke procedure is om de basis voor te bereiden voor het coaten met mozaïek. Het hele punt van oppervlaktebehandeling is gericht op het vergroten van de daaropvolgende hechting van porselein op de basis.

Allereerst moet u verschillende spanen en scheuren verwijderen, zodat het oppervlak een gelijkmatigheid krijgt.

Het is belangrijk om het niet te overdrijven, want als het oppervlak te glad is, zal de hechtingsgraad afnemen. Het is het beste om de basis zandstralen. Zorg ervoor dat er geen sporen van vet, roest en andere verontreinigingen op de wanden of de vloer zijn, omdat deze de werking van de lijm aanzienlijk kunnen verstoren. Nadat u het oppervlak zorgvuldig hebt geprimed.

Hoofdfase

Als u de voltooide modules installeert, moet u de lay-out van de basis maken.

 • Vervolgens moet u de lijm voorbereiden, op basis van de instructies die zich in de regel op de verpakking van de compositie bevinden. Het is het beste om de oplossing in delen voor te bereiden, omdat deze snel bevriest.
 • Met behulp van een gladde spatel wordt lijm op het oppervlak aangebracht.Ze moeten niet meteen een groot gebied bestrijken, de maximaal toegestane is 9 vellen.
 • Nadat de lijm is geëgaliseerd met een getande troffel.
 • Het porseleinen steengoedelement wordt tegen de kleefstofsamenstelling gedrukt, het moet ook worden gladgemaakt met een rubberen spatel. Als u een product gebruikt met een spiraalbodem, zou het gaas enigszins in de lijm moeten zinken.
 • Let op de breedte van de naden. Als u modulair metselwerk gebruikt, moeten alle naden dezelfde dikte hebben. Maar als u vlakken uitvoert, waarbij elk element afzonderlijk wordt geplaatst, dan is het verschil in de dikte van de verbindingen toegestaan ​​volgens de kenmerken van de tekening.
 • Verwijder na drie dagen overtollige lijm met een watje gedrenkt in ethylalcohol.
 • Hierna wordt het voegen uitgevoerd, waarbij een fuga wordt aangebracht met een rubberen spatel, het overtollige wordt onmiddellijk verwijderd met een doek bevochtigd met water. Nadat de mortel uiteindelijk uithardt, wordt het mozaïek met een droge doek ingewreven.

Voorbeelden in het interieur

 • Een speciaal soort kunst die wordt gebruikt voor interieurontwerp is het creëren van een patroon op het oppervlak van keramische graniettegels. Op een speciale manier wisselend, kunnen mozaïekcomponenten een heel paneel maken.
 • In sommige interieurstijlen is een combinatie van matte en glanzende elementen toegestaan ​​bij het maken van mozaïekvloeren.
 • Met behulp van mozaïekporselein kunt u effectief een element zoals een schort in de keuken tekenen.

Zie hieronder het mozaïek in interieurontwerp.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer