Mozaïek douchebak: spectaculaire interieurdetails

 Mozaïek douchebak: spectaculaire interieurdetails

Bij het kiezen van een douchecabine moet niet alleen worden gelet op de externe panelen, voldoende oppervlakte en merk van sanitaire uitrusting. Van groot praktisch belang is wat voor soort pan onder de douche is geïnstalleerd. Een mozaïek kan een zeer aantrekkelijke oplossing zijn, maar om het correct te kiezen en het idee te realiseren, moet u de belangrijkste esthetische criteria en de praktische kenmerken van de tegels goed begrijpen. Bovendien moet je precies uitvinden hoe de decoratieve compositie is gemonteerd en wat voorafgaat aan de creatie ervan.

Speciale functies

Het mozaïek op de vloer onder de douche stelt u in staat om de belangrijkste taak op te lossen - niet alleen om de ruimte zo mooi mogelijk in te richten, maar ook om de penetratie van vloeistof naar beneden en de negatieve impact ervan te elimineren. Bij de vervaardiging van pallets worden gebruikt:

 • cement;
 • baksteen;
 • lijm;
 • waterdichting laag;
 • grout.

Sommige van deze componenten zijn verantwoordelijk voor de sterkte van de structuur, andere voor het voorkomen van waterlekkage, en weer anderen verhogen de dichtheid. Pallets van metaal (gietijzer) en acryl zijn in overvloed op de markt. Grote verscheidenheid aan geometrische vormen, maar op hetzelfde moment het oppervlak (onderkant) moet zo vlak en glad mogelijk zijn. Het aanbrengen van een pallet met een mozaïekvoering kan met de hand worden uitgevoerd wanneer alle benodigde materialen zijn voorbereid. Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan het verfraaien van het oppervlak, omdat er in dit stadium veel problemen zijn.

Voorbereiding voor werk

Om een ​​mozaïek te plaatsen, heb je nodig:

 • metalen gaas;
 • troffel;
 • boren en sproeiers van het mengtype;
 • bakens voor het leggen van gips;
 • niveaus en spatels;
 • zelfegaliserend mengsel;
 • pruimen;
 • waterdichting mengsels;
 • roulettewiel

Elke fase van het werk moet van tevoren worden bestudeerd om problemen te voorkomen. Het is erg belangrijk om een ​​geschikte locatie te kiezen voor de installatie van een douchecabine, omdat fouten tijdens de installatie erg duur kunnen zijn. Favoriete plek zorgvuldig voorbereiden en verzorgen van waterdichting, ook op de dichtstbijzijnde oppervlakken.

Prestaties van het werk

In een kleine badkamer, zoals in een grote kameroptie, is het raadzaam om de beoogde lade te ontwerpen op basis van kant-en-klare sjablonen. Aan het einde van de voorbereidende fase moet de pan volledig droog zijn. Grenzen van baksteen worden gemaakt op basis van interne en externe patronen. Tweelaags waterdichting wordt aangebracht nadat het product is opgedroogd en de wanden zijn gepleisterd. Wanneer het is gemonteerd, is het de beurt aan de finish.

Decoratieve producten worden gemaakt op basis van een breed scala aan bouwmaterialen - steenslag, zand, beton. De oplossing wordt in een speciale schuimbekisting geplaatst. De pallet is altijd versterkt en aan de muur bevestigd, het wordt aanbevolen om de verbindingen af ​​te vegen met gespecialiseerde compounds. De technologie maakt het mogelijk warme vloeren onder de dekvloer te plaatsen wanneer de vloer tegelijkertijd op de pallet en eronder wordt geplaatst.Boven de waterdichtingslaag wordt een bakstenen contour gecreëerd (op basis van een eenvoudige of silicaatsteen).

De basis van de pallet is gelegd staalgaas, dat de hoogste sterkte van de structuur biedt. Vervolgens kiezen ze een plaats om af te tappen en selecteren zorgvuldig het afvoerapparaat zelf, zodat het niet bezwijkt op een kritiek moment. Het vullen van de ruwe stropdas gebeurt op een klein gebied met een troffel, maar met een spatel kun je elk oppervlak egaliseren. Om het mengsel te verdichten, wordt de rand van de troffel erin ondergedompeld, waardoor de nauwkeurigste en nauwkeurigste bewegingen worden gemaakt.

voering

Al deze stappen zijn noodzakelijk. Pas na hun voltooiing kun je tegels leggen of een mozaïeksamenstelling maken. Mozaïek wordt vanuit de verre hoek geplaatst om de locatie van een afzonderlijk blok aan te passen, rubberhamers worden gebruikt. Gebruik voor het werk een bouwmes en een spatel van rubber (ze brengen waterafstotende mengsels aan). De voegen voor voegen worden ook geselecteerd met waterafstotende eigenschappen en als extra apparaten hebt u nodig:

 • getande troffel;
 • Grinder of tegelsnijder;
 • plastic kruisen.

Het basisoppervlak voor het leggen van mozaïek moet absoluut vlak zijn, deze vereiste is veel belangrijker in deze procedure dan bij het verven of lijmen van behang op muren. Dus de ervaring van het uitvoeren van andere reparaties helpt een beetje. Bepaal of de muur redelijk vlak is, helpt de rail, bedekt met krijt aan één kant. De gebieden die overblijven na contact met de rail moeten verder worden geëgaliseerd met een extra hoeveelheid cement.

Om het meest aangename en stabiele resultaat te bereiken, is het erg belangrijk om rekening te houden met de verhoudingen die worden beschreven in de instructies voor merkkleefstoffen. Je zult zelf een glas- of kunststofmozaïek moeten kiezen, ontwerpadviezen over dit onderwerp zijn vrij algemeen. Lijm geschept met een getande troffel, bedek ze met het oppervlak. De tegels worden voorzichtig aangebracht met de ingevette kant naar beneden en klik ze van bovenaf aan.

Overtollig lijmmengsel dat eruit kwam, zorgvuldig verwijderd. Door kunststof kruisjes tussen de tegels te plaatsen, kunt u een strikt identieke afstand tussen de tegels garanderen en een volledige afstemming van de naden.Wanneer een mozaïek met een bepaald patroon moet worden gelegd, wordt er noodzakelijkerwijs een schets gevormd. Het vullen van de naden is vereist in kleine porties van het mengsel, omdat de overmaat ervan snel kan verslechteren. Het beklede dienblad wordt grondig gewassen en drooggeveegd.

Tips om te kiezen

Natuurlijk moet alleen antislip mozaïek worden geselecteerd. Een antislip oppervlak is een zeer belangrijke veiligheidsvereiste. Wat het uiterlijk betreft, moet de keuze voor pastel of felle kleuren afhankelijk zijn van de dominante stijl in de kamer. De esthetische kwaliteiten van betaalbare en elite variëteiten van coating zijn helemaal niet verschillend, het enige verschil zit in sterkte en levensduur.

Een zeer belangrijke vereiste is de compatibiliteit van de coatings en alle gebruikte materialen. Zo moet de basis van beton of baksteen, houten inzetstukken veilig de lading van het mozaïek overbrengen, hun vernietiging onder invloed van kleefstoffen en voegen is onaanvaardbaar. Natuurlijke materialen zijn bedekt met speciale mengsels die het effect op het mozaïek van destructieve omgevingsfactoren voorkomen.

Zelfs als de beoordelingen van een soort tegel- of coatingoptie zeer gunstig zijn, neemt dit niet de verantwoordelijkheid weg voor een zorgvuldige voorbereiding op het werk.Het maakt niet uit of er wordt besloten om een ​​origineel patroon of een eenvoudig getextureerd mozaïek te maken - de geringste fout of rush kan onherstelbaar zijn. Natuurlijke materialen verdragen heel goed mechanische slijtage, maar glascoatings zijn aanzienlijk goedkoper en ze helpen om de originele look te bereiken.

Voor het afwerken van een stoel en andere oppervlakken is het mogelijk een mozaïek te gebruiken met een korrel van verschillende afmetingen en kleuren. Bij het kopen, moet u de vellen zorgvuldig selecteren, elk moet in het licht worden bekeken.

Bij het vormen van een mozaïekplateau is het nodig om een ​​doucheafvoer te installeren zodat het water vrij kan stromen. De keel zou boven het ingangspunt van water in de stijgleiding moeten stijgen met 10 mm per lopende meter van het afvoerkanaal tussen de ladder en de stijgleiding. Borden heffen, beurtelings, over een monding van een ladder op 40 - 50 mm. Voor hun vorming gebruikte bakstenen of gewapend beton met bekisting.

Voor het waterdicht maken van een tweecomponentenmengsel dat op zijn minst in twee lagen wordt aangebracht. Het bestrijkt zowel de cabinevloer als de zijkanten en de aangrenzende muren. Bij een klassieke douche is het raadzaam om pasteltinten en lichtbruine tinten of producten met een lichte vergulding te gebruiken.Het is raadzaam om de hele ruimte te regelen met dure originele accessoires.

De high-tech omgeving betekent een overvloed aan metaal, vooral verchroomd. Fusiestijl is zeer flexibel, maar tegelijkertijd extreem ondeugend. Het betekent ongeëvenaard comfort bij het gebruik van een douchecabine. Dit betekent dat alleen overleg met gekwalificeerde ontwerpers helpt om een ​​goede oplossing te kiezen.

Hoe maak je een douchebak van een mozaïek met je eigen handen, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer