Italiaans mozaïek: kenmerken en voordelen

 Italiaans mozaïek: kenmerken en voordelen

Elk product is moeilijk constant in de leidende posities te houden. Vooral als er een professionele ervaring en tradities op lange termijn zijn die er alleen maar toe verplichten aan de top te blijven. De sfeer van de creatie van de Italiaanse mozaïekbedekking heeft het rijke verleden. Italiaans mozaïek is een speciaal soort coating dat al vele jaren populair is.

Geschiedenis van

Het mozaïekwerk als kunst begon in Italië op te komen. Dichter bij de XVI eeuw, werd het een afzonderlijke industrie.

Eerder, mozaïek versierde de vloer, ingerichte open haardenNa verloop van tijd begonnen mozaïeken met het samenstellen van iconen die de decoratie van kerken werden. De dienaren van de tempel zijn altijd beschouwd als kenners van schoonheid, vooral die zich manifesteren in een verfijnde belichaming.Mozaïekmeesters concentreerden zich op nauwkeurigheid bij het aanbrengen van elk element van de afbeelding, dus het bleek het effect van de integriteit van het canvas te creëren.

Mozaïeksamenstellingen sierden herenhuizen en statige paleizen. Vandaag kunt u genieten van de schoonheid van het Florentijnse mozaïek door naar Italiaanse tempels te gaan op een eiland genaamd Torcello.

Nu maken ze Italiaans mozaïekdie in zijn kleur en pracht niet onderdoen voor meesterwerken uit mozaïek die door bekwame ambachtslieden in het verleden zijn gemaakt. Massale beschikbaarheid begint het unieke karakter van mozaïekdoeken te wissen. Een moderne persoon ziet een mozaïekbekleding als een soort decoratief bekledingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het decoreren van een interieur.

Speciale functies

Dankzij de technieken die al tientallen jaren door ambachtslieden worden gemaakt, is er vandaag de mogelijkheid voor het realiseren van ongebruikelijke ideeën en ontwerpprojecten. Door hun kwaliteit kunnen mozaïekelementen hun oorspronkelijke, verzadigde kleur lang behouden.

Het is verkeerd om modern mozaïek alleen te zien als een decoratief attribuut. voor decoratie van badkamers en keukens.Maak een mozaïek van verschillende vormen in een ander kleurenpalet. Ontwerpers versieren de vloer- en wandoppervlakken van het pand met glas en keramische composities.

Het unieke van kleur en pracht - dit zijn allemaal eigenschappen die de ruimte kenmerken, gedecoreerd met mozaïekdoeken.

Voor een modern interieur voegt een Venetiaanse verscheidenheid aan mozaïek meer elegantie toe. Patronen van keramiek, composities van smalt en glasornamenten passen er perfect in

assortiment

Tegenwoordig bieden Italiaanse fabrikanten een vrij breed scala aan mozaïekproducten:

 • kleurrijke panelen;
 • composities zonder specifieke onderwerpen;
 • fijne decors;
 • mozaïekfragmenten van stukjes lava, goud, edelstenen.

  Italiaans glasmozaïek met speciale technische eigenschappen, zoals hardheid, hittebestendigheid, waterbestendigheid en koudebestendigheid, is erg populair. Italiaanse fabrikanten controleren zorgvuldig de keuze van de grondstoffen waaruit producten vervolgens worden vervaardigd. Alleen ecologische componenten worden gekozen voor productie. Fabrikanten van grondstoffen worden geleverd vanuit gebieden waar het wordt geoogst met een speciale technologie.

  Ontwerpers kiezen serieus voor schaduwen., afmetingen en configuraties van mozaïekelementen. Deskundigen kiezen de meest interessante ideeën voor decoratie om ongebruikelijke ontwerpprojecten te belichamen. Mozaïekdoeken met felle tinten in het zonlicht verlichten hun pracht. Foto's met gouden en zilveren details bewonderen de waarnemers.

  fabrikanten

  Er zijn veel Italiaanse merken die originele mozaïektegels maken.

  Bisazza

  Kenners van oude kunst, die proberen de meest ambitieuze ontwerpen in het binnenland te realiseren, kiezen voor het Bisazza-mozaïek.

  Het mozaïek heeft veel voordelen:

  • Kenmerken van gewoon glas eigenaardig mozaïek bij verhitting.
  • Het onderhoudt een temperatuur van 100 ºС.
  • Biedt volledige vochtbestendigheid.
  • Bestand tegen schadelijke effecten van chemicaliën.

  De levensduur van de mozaïekcoating is 50 jaar.

  Sicis

  Ontwerpers werken graag met een dergelijke mozaïekafwerking. Onder de opties die in verschillende kleuren worden gepresenteerd, kunt u kant-en-klare panelen kiezen.

  Het mozaïek is ingedeeld naar het type materiaal dat is gebruikt:

  • Glas is gemaakt van stukjes Venetiaans glas, geschilderd onder parelmoer, goud en andere kleuren.
  • Smalt gemaakt met behulp van geperste deeltjes gekleurd glas. Het blijkt ondoorzichtig afgewerkt materiaal te zijn.
  • Keramiek bestaat uit stukjes geglazuurde tegels. Dit type materiaal wordt als het populairst beschouwd.
   • Stone is gemaakt op basis van de volgende elementen: travertijn, onyx, graniet, jaspis, marmer.
   • Metaal is gemaakt van stukken roestvrij metaal of messing. Dit soort mozaïekmateriaal begon vrij recent te worden gebruikt. Metaalmozaïek is geschikt voor hightech interieurdecoratie.

   neiging

   De belangrijkste voordelen van het Trend-mozaïek zijn:

   • De stabiele afmeting van de tegels, waardoor een mooi vlak oppervlak ontstaat.
   • Vochtbestendigheid, vorstbestendigheid, hittebestendigheid en brandwerendheid.
   • Hoog niveau van mechanische sterkte.
   • Redelijke prijs.
   • Weerstand tegen ultraviolet, uitglijden, schuren en chemische aantasting.
   • Optimale thermische lineaire uitzetting.
   • Decoratieve kwaliteit.

   VITREX

   Zo'n glasmozaïek wordt geproduceerd in de fabriek van het Italiaanse Vitrex.Originele technologieën en hoge kwaliteit zorgden ervoor dat de producten met succes een leidende positie innamen. De productietechnologie maakt gebruik van de oude geheimen van het maken van smalt. Om een ​​speciaal decoratief effect te verkrijgen, worden speciale pigmenten aan het mozaïekmateriaal toegevoegd. Naast speciale kleurstoffen wordt natuurlijk goud toegevoegd, waardoor een diepe en rijke tint wordt verkregen.

   Hoge prestaties zijn een ander voordeel van het Vitrex-mozaïek. De coating van het materiaal is bestand tegen negatieve atmosferische effecten, zodat het mozaïek perfect elk temperatuurverschil verdraagt. De aanwezigheid van dergelijke kwaliteiten maakt het gebruik van mozaïek voor het ontwerp van buitenobjecten mogelijk.

   Je kunt de gevel versieren of het zwembad langs de rand van het zwembad laten lopen. De externe kwetsbaarheid van dergelijke modules is misleidend.

   Atlas concorde

     De producten van dit merk hebben de volgende voordelen:

     • Het mozaïek heeft originele en diverse patronen.
     • Dekking gaat lang mee.

     Bekijk het Sicis-mozaïek in de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer