Parelmozaïek: decorideeën

Parelmoer is een ongelooflijk mooi materiaal, daarom is het zo vaak te vinden als een decoratieve afwerking. Vandaag zullen we het hebben over de kenmerken van parelmozaïek.

Functies en specificaties

Nacre - een stof van organische oorsprong, bestaat uit calciumcarbonaat, hoopt zich op aan de binnenkant van de schelpen. Het levende weekdier gebruikt calcium om kristallen te vormen die zich in gelijkmatige lagen in de schaal ophopen. De kleur van de resulterende coating hangt van veel factoren af, waarvan de belangrijkste zijn de kwaliteit van voedingsstoffen, de aanwezigheid van zonlicht en de zuiverheid van het water.

Mozaïek heeft, naast zijn onberispelijke uiterlijk, andere voordelen in vergelijking met andere soorten afwerkingen.Het is duurzaam, perfect bestand tegen extreme temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

Het is heel goed mogelijk om een ​​ongebruikelijke compositie te maken of een mozaïekpaneel met eigen handen op te stellen zonder de betrokkenheid van specialisten.

Parelmozaïek past perfect in het interieur, ondersteund in veel verschillende richtingen, waaronder: klassiek, barok, rococo en zelfs hightech of futurisme. In elk van deze stijlen kan de tegel organisch worden bekeken, iriserend met alle kleuren van de regenboog. Vanwege de ongebruikelijke eigenschappen van paarlemoer, wordt een verbazingwekkend effect van het lichtspel gecreëerd in het interieur, de ruimte lijkt visueel ruimer en vrijer te zijn.

Voor het maken van een parelmozaïek kan een verscheidenheid aan materialen worden gebruikt, waaronder natuursteen:

 • malachiet;
 • koraal;
 • turquoise;
 • agaat.

types

De inrichting van het pand met parelmoer mozaïek is al lang niet meer voorbehouden aan prachtige paleizen. Steeds vaker is dit materiaal te vinden in het ontwerp van particuliere huizen en stadsappartementen. Uiterlijk ziet de parelmoerafwerking er heel aantrekkelijk uit en is het een van de beste decoratie-opties. Mozaïek is universeel, het kan dienen als een goed materiaal voor het maken van elke compositie die de ruimte verfijnder en origineeler zal maken.

Er zijn verschillende soorten mozaïeken die worden onderscheiden door de vorm:

 • zeshoekig;
 • achthoekig;
 • rechthoekig;
 • round;
 • fantasie (fragmenten kunnen van elkaar verschillen).

De kleur van het materiaal kan ook anders zijn:

 • wit;
 • blauw;
 • groen;
 • goud.

Gebruik in het interieur

De uniciteit van dit materiaal schuilt in zijn uniekheid. Elke nieuwe batch zal enigszins afwijken van de vorige. Deze functie van parelmoer kan worden gebruikt om een ​​exclusief interieur te creëren. Met dit materiaal kunt u een verscheidenheid aan composities maken, werkoppervlakken, muren, schermen in de badkamer, schalen, lampen versieren.

Badkamer - de perfecte plek om dergelijke tegels te gebruiken. Mozaïek kan worden bekleed met een of meer muren, de ruimte rond de badkamer, wastafel, spiegel. Wit of blauw parelmozaïek voegt frisheid en luchtigheid toe aan het interieur.

Witte parel is geweldig voor het versieren van de keuken. Met een mozaïekdoek kun je een interessante compositie samenstellen of het materiaal combineren met wandpanelen, behang, tegels.

De grootte van het mozaïek hangt rechtstreeks samen met de afmetingen van de kamer.Hoe kleiner de kamer, de kleinere stukjes parelmoer moeten worden gebruikt. En integendeel, grote fantasiemozaïekpanelen zullen perfect de ruime kamers versieren.

voorbeelden

Helder mozaïek met origineel ornament vergroot visueel een kleine badkamer.

Met behulp van parelmozaïek kunt u ongebruikelijke wandcomposities maken.

   Een interessante ontwerpoptie met behulp van mozaïek.

   Zie de volgende video voor informatie over hoe u een mozaïek op de juiste manier op de muur kunt leggen.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer