Romeinse mozaïek: huidige trend in modern design

Veel designtrends van de afgelopen eeuwen keren terug naar onze tijd en krijgen een tweede wind. Professionals uit het ontwerpgebied merken op dat het oude Romeinse mozaïek snel aan populariteit wint. De combinatie van kleine deeltjes creëert een unieke en expressieve compositie. Dit is een stijlvolle decoratie voor de badkamer, keuken of woonkamer. Receptie gebruikt in themakroegen, hotels en winkels.

kenmerken

Vele eeuwen geleden was mozaïek een belangrijk onderdeel van de kunst van het oude Rome. Dit onderdeel van het interieur wordt beschouwd als een ethische stijl van een visitekaartje. Militaire onderwerpen, belangrijke historische gebeurtenissen, motieven van het seculiere en openbare leven,ornamenten - zoveel meer werd weerspiegeld in de composities van kleine veelkleurige deeltjes.

De schilderijen van de mozaïek-fresco's versierden de muren en vloeren van paleizen, staatsgebouwen. De spectaculaire composities kunnen rijke burgers veroorloven. Gezien de populariteit van ontwerptechnieken hebben fabrikanten veel tegelscollecties met een Romeins patroon ontwikkeld.

Percelen en variëteit

Het thema van het mozaïek kan florale ornamenten, klassieke stillevens, vogels en dieren, landschappen, huiselijke taferelen en nog veel meer zijn. Ongeacht het beeldkwaliteitsdecor ziet het er expressief en aantrekkelijk uit. Afbeeldingen van vertegenwoordigers van de fauna en flora zijn klassieke en perfect passende residentiële en openbare ruimtes. Eerder was vooral een mozaïek met oude goden en mythologische scènes populair.

Momenteel worden dergelijke samenstellingen gebruikt in de decoratie. Dit is een elegante toevoeging aan antieke stilistische trends. Moderne kopers hebben de mogelijkheid om de service te gebruiken om te bestellen. Masters creëert een uniek canvas in het gekozen onderwerp van de klant. De grootte van de compositie hangt af van de wensen van de klant.Er zijn echter bepaalde aanbevelingen: hoe groter de ruimte, hoe meer een decoratief canvas kan zijn.

Stilistisch effect

Grote elementen in lichte kleuren worden als achtergrond gebruikt. Het kan klassiek zijn. Vaak bootst het materiaal een homogene steen na. Patronen en vormen creëren deeltjes van mozaïek van verschillende groottes. Gebruik afhankelijk van het type afbeelding aanvullende elementen voor de omtrek. Via deeltjes van verschillende groottes is het mogelijk om een ​​originele afbeelding te maken.

Dit decorelement kan een aantrekkelijk accent zijn. Leg het mozaïek op een grote muur of vloer: het wordt niet over het hoofd gezien. De compositie geeft de decorelementen van elegantie. Zodat andere decoratieve elementen niet afleiden, is het raadzaam om een ​​mozaïek op een open muur te plaatsen zonder schilderijen en andere objecten. Het is wenselijk om een ​​mozaïek te combineren met een uniforme en uniforme coating. Als u van plan bent om de vloer in een ruime kamer te versieren, plaatst u het mozaïek in het midden.

Toepassingsgebied

Dankzij moderne technologieën en innovatieve materialen werd het mogelijk om dit stilistische apparaat in verschillende ruimtes en op hun locaties te gebruiken.

Professionele decorateurs hebben een lijst samengesteld met kamers waar het Romeinse mozaïek harmonieus en indrukwekkend zal zijn, dit zijn:

 • keuken;
 • eetkamer;
 • badkamer;
 • woonkamer;
 • sauna of stoombad;
 • gevel van het gebouw (buitenkant).

Met behulp van mozaïek kunt u dergelijke zones en elementen uitdrukkelijk en stijlvol ontwerpen zoals:

 • haarden;
 • trappen trappen;
 • pool kommen.

Handelsmerken die zich bezighouden met de productie van deze producten ontvangen vaak bestellingen voor het maken van collecties en composities voor het decoreren van haarden, ruime woonkamers met hoge plafonds. Professionele ontwerpers blijven experimenteren met kleuren en vormen en creëren unieke en originele doeken.

voordelen

Specialisten op het gebied van decoratie maakten een lijst met de voordelen van het gebruik van deze trend in moderne interieurs.

duurzaamheid

De fresco's, gemaakt door meesters in de oudheid, zijn tot onze tijd bewaard gebleven. Moderne producten hebben duurzaamheid en bruikbaarheid. Na het leggen van de decoratie zal de schoonheid vele decennia behouden blijven. Dit is de beste afwerkingskeuze voor diegenen die de decoratie niet vaak willen veranderen, tijd en geld willen besteden aan dit werk.

klassiek

Rijstmozaïek heeft zijn relevantie al enkele honderden jaren behouden en heeft onze tijd bereikt. Deze inrichting is modieus, stijlvol en klassiek. Ongeacht modetrends en veranderingen op het gebied van decor, actinische stijl mozaïek zal relevant en relevant zijn.

betrouwbaarheid

De materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van deeltjes van het mozaïek, kunnen bogen op slijtvastheid, bruikbaarheid, weerstand tegen mechanische stress en schade. Hoogwaardige tegel behoudt zijn vorm en textuur nog lang. Het barst niet en barst niet.

zorg

Zorg voor mozaïeksamenstelling is eenvoudig. Door de vaste textuur van het materiaal blijft de dichtheid van stof en vuil op het oppervlak. Regelmatige natte reiniging is voldoende om het oppervlak schoon te maken.

Lokale reparatie

In geval van schade aan een van de elementen van de compositie, kan deze worden vervangen door een nieuwe zonder het hele canvas te demonteren. Een dergelijke mogelijkheid zal de kosten van reparaties aanzienlijk verminderen.

Technieken om te doen

Met behulp van verschillende technieken leggen meesters wand- en vloertekeningen in oude Romeinse thema's.

 • Opus tessellatum. Dit is een groot en gestructureerd mozaïek. De deeltjesgroottes zijn meestal meer dan 4 mm.Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het inrichten van openbare gebouwen en grote ruimtes met mozaïeken.
 • Opus vermiculatum. Meer delicate en nette optie. Elk element is minder dan 4 mm. Theta-techniek is geschikt voor datieve afbeeldingen.
 • Opus sectiel. Deze techniek wordt Florentine genoemd. Experts gebruiken deeltjes van verschillende groottes om expressieve composities te maken. Meesters combineren stukken glas, ruwe en onbehandelde steen. De steen wordt in het midden van de compositie geplaatst en omlijst deze met kleinere deeltjes van andere materialen.
 • Opus regulatum. De techniek van het maken van laconieke tekeningen die zijn opgebouwd uit geometrische vormen. De deeltjes zijn gelijk in grootte en vorm.

materialen

In het proces van het maken van mozaïeken in het Romeinse thema gebruikt om een ​​verscheidenheid aan materialen, waaronder de populaire grondstoffen waren onyx, evenals marmer, tuff. Soms gebruikte zee stenen. Natuursteen heeft een speciale verfijning en aantrekkingskracht. Verzadigde natuurlijke kleur zal iedereen tevreden stellen. Soms gebruikten de meesters steentjes om de receptie barbaars te gebruiken.

Momenteel gebruiken moderne bedrijven in het productieproces speciale keramische verbindingen. Dergelijk materiaal bezit opmerkelijke operationele kenmerken, het is stabiel, praktisch en slijtvast. Deeltjes zijn niet bang voor water, hete lucht en temperatuurveranderingen. Door de speciale technologie boeien de tint van de tegel en het aangebrachte patroon met duidelijke lijnen en heldere kleuren.

Hoe marmer te hakken om een ​​Romeins mozaïek te maken, zie hieronder.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer