Rieten meubels om te geven: mooie opties in interieurontwerp

Rieten meubels voor het land winnen aan populariteit. Dergelijke meubels sieren niet alleen de tuinpercelen, maar laten je ook toe vele mooie opties te creëren in het interieurontwerp van een landhuis. Naast het aantrekkelijke uiterlijk hebben geweven structuren uitstekende prestatiekenmerken.

Speciale functies

Rieten cottage meubels is een licht en elegant ontwerp van natuurlijke en kunstmatige materialen. De producten zien er geweldig uit, zowel in de buitenkant van de zomerhuisjes als in het interieur van de kamer. Hoge technische kenmerken van meubels maken het mogelijk om het zelfs bij ongunstige milieueffecten te bedienen. De kosten van geweven constructies hangen grotendeels af van het materiaal en de fabrikant. In de markt van vandaag is het bereik van dergelijke meubels vrij groot: van eenvoudige, goedkope productkits tot luxe designeropties.Als je bepaalde vaardigheden hebt, kun je zelf rieten structuren maken.

Het kleurenpallet van geweven ontwerpen voor geven, herhaalt meestal tinten natuurlijke staafjes en wijnstokken. Het gebruik van synthetische materialen, zoals kunstmatige rotan, maakte het echter mogelijk om meubels in verschillende tinten te maken. Het grote voordeel van rieten meubels is dat dergelijke producten perfect passen in elk interieurontwerp.

Voor- en nadelen

De kenmerken van een of ander type rieten meubels zullen grotendeels afhangen van de productiemethode en de gebruikte materialen.

Alle producten van dit type hebben een aantal gemeenschappelijke voordelen.

 • Onschadelijkheid. Voor de vervaardiging van constructies die uitsluitend milieuvriendelijke materialen gebruiken.
 • Groot assortiment van verschillende modellen. Bovendien kunnen rieten meubels onafhankelijk worden gemaakt volgens uw eigen schetsen.
 • Laag gewicht. Producten kunnen eenvoudig worden verplaatst over het grondgebied van een landhuis.
 • Een goede vochtbestendigheid maakt het gebruik van dergelijke meubels zowel binnen als in de tuin mogelijk.
 • Hoge sterkte.Ondanks de externe lichtheid van de constructie zijn rieten producten vrij duurzaam en kunnen ze lasten tot 500 kilogram weerstaan.
 • Met de juiste zorg kunnen rieten meubels vele jaren meegaan.

Het is de moeite waard om te overwegen dat de gevlochten structuren niet zonder nadelen zijn.

 • Sommige natuurlijke materialen die worden gebruikt om rieten meubels te maken zijn gevoelig voor weersinvloeden. Bijvoorbeeld, nat worden in de regen, de takken van de structuur kunnen opzwellen en barsten na het drogen.
 • Constructies gemaakt van de meeste natuurlijke materialen zijn temperatuurgevoelig. Dergelijke items mogen niet in de buurt van verwarmingsapparaten worden gehouden en bij gebruik buitenshuis bij hoge temperaturen of temperaturen onder nul, moeten de meubels een tijdje in de kamer worden verwijderd.
 • Ondanks de sterkte van de producten, in het geval van schade aan een enkele staaf, kan de gehele structuur worden opgelost.

materialen

Voor de productie van rieten producten voor het gebruik van zowel natuurlijke als kunstmatige materialen. Er zijn ook gecombineerde ontwerpen van een combinatie van verschillende soorten staven.Meestal voor de productie van meubels die worden gebruikt rotan, wilgentakken en telraam.

In meer zeldzame gevallen kunnen de volgende materialen worden gebruikt voor de vervaardiging van exclusieve meubels en individuele decoratieve elementen:

 • bamboe en bamboeschaafsel;
 • waterhyacint;
 • zeewier;
 • vogelkers;
 • els.

Natuurlijke en kunstmatige rotan

Rotan is het meest populaire materiaal voor het weven van meubels. Het is een behandelde stengel van de calamus van de tropische plant. Producten uit dit materiaal worden niet als goedkoop beschouwd. Ontwerpen van een natuurlijke rotan verschillen in duurzaamheid en hoge duurzaamheid. Als u dergelijke producten in het land voor de tuin gebruikt, wordt het bij slecht weer aanbevolen om bedekt te zijn met folie, verborgen onder een schuurtje of binnengebracht te worden. Uit neerslag of extreme temperaturen kunnen staven worden gekraakt.

Polytang is niets meer dan synthetische vezels die zijn gemaakt met kunstmatige middelen op basis van polyethyleen en rubber. Het materiaal is een kunststof staaf van verschillende lengtes en diktes. Meubels gemaakt van synthetische rotan zijn beter bestand tegen negatieve externe factoren,in plaats van producten van natuurlijke stengels. Ondanks de hoge kwaliteit van producten gemaakt van synthetische vezels, is de prijs laag.

wijnstok

Wijnstok voor het weven van meubels is een wilgentak. De wilgentakken zijn handig in gebruik en hebben een uitstekende weerstand tegen vocht en extreme temperaturen. Dergelijke meubels zullen een uitstekende optie zijn voor installatie op het land van de boerderij en op terrassen van landhuizen. De levensduur van de constructie van de stang is afhankelijk van de fabrikant en de methode van vervaardiging en verwerking van het product. Objecten gemaakt van wilgentakjes zijn iets minderwaardig aan rotanproducten en zien er niet zo duur en elegant uit. Ondanks dit, is rieten rieten meubels erg populair.

Manilla hennep

Manila hennep of abaca is een natuurlijke vezel die wordt geoogst van de bladeren van hennepbanaan. Afhankelijk van het deel van de bladeren waar de vezel uit is gehaald, hangt dit af van de kwaliteit van het materiaal en de meubels die er van zijn gemaakt. In zijn structuur is de telraam vrij duurzaam en ruw. Dit materiaal heeft een hoge weerstand tegen water. Hennep verslechtert niet en zinkt niet in water, daarom wordt het al lange tijd gebruikt in de maritieme sector voor de productie van kabels en touwen.Het kleurbereik van de abaca wordt weergegeven door natuurlijke tinten: van gele tinten tot bijna zwart. Bij de vervaardiging van meubels worden de staven zeer strak geweven, zodat de eindproducten bestand zijn tegen zware belastingen.

types

Met de methode van weven kun je bijna elk meubel maken.

Meestal kunt u de volgende opties vinden om te geven:

 • swing;
 • stoelen en banken;
 • sets van stoelen;
 • koffie en kleine eettafels;
 • schommelstoelen.

Opgeschorte swing is een frequent attribuut van de datacha. Dit ontwerp is niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Rieten schommels worden meestal gemaakt in de vorm van een hangstoel. Het product wordt opgehangen aan sterke kabels aan een massieve boom in de tuin of een andere solide constructie. Rieten stoelen, banken, stoelen en tafels kunnen niet alleen worden gebruikt voor het regelen van een landhuis, maar ook voor het creëren van een openluchtrecreatiegebied.

Rieten producten variëren in sommige ontwerpkenmerken.

Er zijn verschillende soorten meubels.

 • Zonder kader. Een solide basis voor dergelijke meubels zijn sterke stokjes die de rol van verstijvingen spelen.
 • Met lijst. Als basis voor dergelijke producten zijn stijve staven van metaal, kunststof of houten frame, die met het basismateriaal zijn verweven.
 • Frame gemaakt van hout. Dit type rieten meubels is stabieler en betrouwbaar dankzij het duurzame frame.

Er zijn verschillende technieken voor het weven van meubels. Het uiterlijk van de structuur hangt af van de gebruikte methoden. De meest aantrekkelijke lookproducten bij de vervaardiging waarvan meerdere technieken tegelijkertijd werden gebruikt.

De volgende soorten weefsels worden het meest gebruikt:

 • gemakkelijk;
 • Rope;
 • eenvoudige en complexe opengewerkte techniek.

Hoe te kiezen?

Wanneer u een geschikt rieten meubel wilt geven, moet u zich eerst en vooral concentreren op de plaats van installatie van het product en de kwaliteit ervan. Als u alle kenmerken kent van de materialen die worden gebruikt voor de productie van structuren, kunt u eenvoudig de beste optie kiezen voor zowel de tuin als het huis. Tuinmeubelen moeten goed omgaan met de negatieve invloed van de externe omgeving en hebben een uitstekende sterkte. Voor installatie op straat is het beter om voorwerpen uit een polyratang te gebruiken. Dergelijke producten verdragen hitte, koude en negatieve effecten van atmosferische neerslag beter.

Het huis ziet er geweldig meubilair uit zowel natuurlijke als kunstmatige materialen. In dit geval is het belangrijk om stil te staan ​​bij de stijl van het interieurontwerp. In moderne interieurs zullen wit rieten meubels of ontwerpen die een combinatie zijn van verschillende materialen er goed uitzien. De originele lookproducten met een frame van metaal en gevlochten van natuurlijke staven.

Bij het kopen moet u ook het land waar het meubilair is gemaakt, overwegen. Producten uit China zijn van goede kwaliteit. Kortom, rotan meubels worden geleverd vanuit dit land, die een zeer redelijke prijs heeft. Bovendien imiteren de Chinese meesters de stijlvolle designproducten uit Europa goed. Rieten meubels uit Europese landen hebben hoge kosten. Om originele producten te creëren, gaan meesters hun toevlucht tot gecombineerde weeftechnieken en een combinatie van verschillende materialen.

Succesvolle voorbeelden

Rieten schommel in de vorm van een geveerde stoel heeft een aantrekkelijk ontwerp, hoge duurzaamheid en gemak.

In de tuin kunt u een kleine zithoek uitrusten. Om rieten producten te installeren, heeft u niet veel ruimte nodig.Een stoffen overkapping boven een bank maakt het mogelijk om je te verstoppen voor de zon op een warme zomerdag.

Een set witte meubels gemaakt van kunstmatige rotan past perfect in bijna elk landschapsontwerp. Opengewerkt weven maakt producten exquise.

Door hun lichtheid en compactheid zijn rieten constructies ideaal voor kleine ruimtes.

Goedkope wilgenproducten zien er in het binnenland niet slechter uit dan natuurlijke rotanartikelen.

Rieten meubelen kunnen verbazen met origineel ontwerp en ongewone vormen.

Op de prachtige ontwerpopties van rieten meubels te geven, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer