Meubilair van gipsplaat in binnenlands ontwerp

De samenstelling van gipsplaatconstructies is een combinatie van gips en karton, die vanwege hun milieuvriendelijkheid veilig zijn voor de mens, geen gif uitstoten en lucht door de structuur kunnen voeren, wat betekent dat uw huis vers zal zijn.

Als je voor een dilemma staat - om af te werken of nieuwe meubels te kopen, omdat er simpelweg niet genoeg geld is voor alles tegelijk, dan is de ideale optie om een ​​deel van het meubilair uit gipsplaten te maken. In dit geval kunt u een origineel interieur maken door de minimale hoeveelheid geld te besteden.

Speciale functies

Van praktische gipsplaten, u kunt het oorspronkelijke ontwerp van kasten, planken en nissen bouwen, en eventuele onvolkomenheden in de kamer corrigeren, waardoor ze onzichtbaar voor nieuwsgierige ogen worden.Daarnaast kunt u vanuit de gipsplaat kabinetten, planken, tafels en andere interieurdetails maken.

Specialisten werken met gewone gipsplaat (gipskarton), vochtbestendige gipsplaat (gipsplaat), brandwerende gipsplaat (gipsplaat) en gipsvezelplaat (GVL), terwijl de laatste vooral relevant is voor gebruik in buitenhuizen, omdat deze sterker is geworden.

Voors en tegens

De voordelen van dit afwerkingsmateriaal liggen voor de hand:

 • Redelijke prijs.
 • Eenvoudig te installeren (voor de montage is geen speciale lijm of kit nodig - het is genoeg om schroeven te gebruiken en verf, gips of afdekking op de gipsplaat met behang kan direct na installatie).
 • Het vermogen om meubels met hun eigen handen te maken in het bijzijn van bekwame instructies.
 • Minimaal vuil tijdens nabewerking.
 • Grote keuze aan ontwerpen en ontwerpen.
 • Gipsplaat van licht gewicht.
 • Eenvoudige reparatie van beschadigde items uit GCR.
 • Een harmonieuze combinatie met andere afwerkingsmaterialen (glas, metaal en hout).

  Eventuele fouten kunnen worden vermeden door een verantwoorde benadering van het installatieproces te volgen. Het enige dat het proces kan hinderen, zijn de gebogen wanden, omdat als er afwijkingen langs de verticale lijn zijn, de deuren van de kluisjes spontaan kunnen openen.Gebruik in dit geval de diensten van professionele meesters die alle metingen correct uitvoeren. Denk er ook bij het maken van planken aan dat het gipsplaat niet een zeer duurzaam materiaal is, dus het is belangrijk om het toegestane gewicht te berekenen tijdens de constructie van het frame. En het is om deze reden dat gipsplaat niet wordt aanbevolen voor aquaria, televisies of thuisbibliotheken.

  Wat kan worden opgelost met de hulp van gipsplaat?

  Vaak proberen de eigenaren met behulp van gipsplaat bepaalde tekortkomingen in de kamer te corrigeren: in dit geval heeft de gipsplaat een puur decoratieve en esthetische functie. Als de kamer bijvoorbeeld lage plafonds heeft, openen witte structuren met planken de ruimte in de ruimte visueel, waardoor deze luchtig wordt.

  En als u ongelijke muren hebt, of een kamer met een onregelmatige geometrische vorm, dan kunt u met behulp van gipsplaat een bekwame zonering maken. U kunt bijvoorbeeld een scheidingswand installeren tussen de woon- en eetkamer in de woonkamer, een gootsteenbar maken.

  Overigens zal bekwame afwerking met de hulp van GK de installatie en bedrading helpen maskeren.

  Meubels voor meubels

  Het is geen geheim dat we in de moderne wereld kastmeubilair tot een minimum beperken, zodat het de ruimte niet opruimt. Maar de open planken van gipsplaat of ingebouwde meubels kunnen het interieur op magische wijze transformeren, waardoor het ook het meest functioneel is. De vervanging van de ouderwetse muren, die zo veel vrije ruimte in onze appartementen "stelen", kwam in lichte en niet-standaard constructies gemaakt van gipsplaat.

  Meubels voor meubels, bijvoorbeeld kasten en wanden met laden, zijn gemaakt van hout, spaanplaat en gipsplaat. In dit geval kan de laatste optie, indien gewenst, worden versierd met decoratieve pleister. Het vervaardigen van kastmeubilair uit gipsplaten is vrij eenvoudig: eerst wordt een frame gemaakt van hout of metaal voorbereid en worden de frame-steunen versterkt waar de scharnieren en laden zijn bevestigd. Verder, wanneer geconfronteerd met gipsplaat, worden onderdelen bevestigd met schroeven. Door verschillende soorten afwerkingen (verf, vloeibaar behang, decoratief pleisterwerk, artistieke schilderkunst) te combineren, krijgt u een zeer creatief meubel.

  Op kantoor kun je een boekenkast maken. In de slaapkamer met gipsplaat is het de moeite waard om de hoofdeinde van het bed op een originele manier op te stellen, bovendien voorzien van een lamp.Maar de echte vakantie voor de ontwerper zal het ontwerp zijn van een kinderkamer met gipsplaat, omdat er hier zoveel interessante ideeën zijn.

  U kunt 3D-vormen op de muren maken en gipsplaatnissen en -planken gebruiken voor het beoogde doel - dat wil zeggen, voor boeken, speelgoed en dingen die het hart dierbaar zijn.

  In de regel is er in elk appartement niet genoeg ruimte voor kleding, dus de garderobe van gipsplaat is een echte zegen voor het prijsbewuste. De bruikbaarheid van een dergelijk meubel zal afhangen van hoe ergonomisch het is. De kast kan tussen de muren worden verborgen of je kunt de deuropening versieren door er planken omheen te maken. Je kunt bouwen en een hele kleedkamer van gipsplaat. Het kan worden ommanteld met een of twee vellen gipsplaat, en vervolgens geverfd, geplakt met behangpapier of gepleisterd. Een interessant idee voor een kleedkamer is om de ruimte onder de trap te gebruiken en deze te bedekken met gipsplaten.

  Er is geen limiet aan fantasie als het gaat om bogen en gipsplaatafscheidingen. U kunt elke configuratie maken en voor opzichtigheid een originele verlichting toevoegen die een speciale romantische sfeer kan creëren waar u na een werkdag kunt ontspannen.

  Ook wordt de ontvangst van de "boog" gebruikt in plaats van deuren of als een zoneringsstructuur, terwijl u in kleine appartementen de ruimte visueel kunt vergroten.

  Gipsplaat afwerking

  Een grote ruimte voor de verbeelding van ontwerpers bij het afwerken met gipsplaat geeft precies de keukenruimte.

  Het wordt gedecoreerd met de volgende interieurartikelen van dit afwerkingsmateriaal:

  • Kasten en schappen kunnen verschillende afmetingen en vormen hebben. De bijzonderheid is dat gipsplaat flexibel is, zodat u elke gewenste maat kunt maken en het product elke gewenste vorm kunt geven.
  • Decoratieve nissen helpen om het interieur van de keuken "niet zoals iedereen" te maken. In de nissen en op de planken van gipsplaat kunt u decoratieve snuisterijen, souvenirs en foto's plaatsen. U kunt ook nissen gebruiken voor het versieren van radiatoren, meubels en huishoudelijke apparaten.
  • In de keuken zijn niet alleen kasten geschikt, maar ook nachtkastjes, werkbladen, etuis en zelfs hele keukensets.
  • Gipsplaat - een ideale en goedkope optie voor planken in de bijkeuken, waar u huiswerk kunt opslaan.
  • Met de hulp van FCL kunt u een zonering van de ruimte maken of decoratieve ontwerpen maken, bijvoorbeeld een toog.

  Wanneer u dit afwerkingsmateriaal in de keuken gebruikt, moet u rekening houden met de volgende kenmerken. Omdat de keuken een hoge luchtvochtigheid heeft, moet je een vochtbestendig materiaal kopen. Of zorg van tevoren voor airconditioning en ventilatie in deze kamer. In dit geval zal het vocht het gebruik van gipsplaat niet verstoren.

  De te bereiden keuken is niet zo moeilijk als op het eerste gezicht lijkt. Maak eerst een tekening en bereken de afmetingen van het frame. Zorg ervoor dat u rekening houdt met welke delen van de keuken worden blootgesteld aan maximale belasting. Het frame wordt geïnstalleerd met behulp van deuvels en op plaatsen met grotere belasting wordt een houten bar geplaatst, behandeld met antiseptische middelen.

  Vochtbestendig gipsplaat, dat met zelftappende schroeven aan het frame is bevestigd, is geschikt voor het afdekken van de keukenset. En om op de juiste plaatsen te buigen, wordt het karton doorboord en wordt de pleister bevochtigd, waardoor de structuur wordt gebogen en aan het frame wordt bevestigd. Het kan worden gemaakt van gipsplaat en tafelblad - het belangrijkste is de aanwezigheid van een versterkt frame onder de gipsplaat en de bovenkant kan worden bedekt met keramische tegels.

  Badmeubilair

  Meubels gemaakt van gipsplaat voor de badkamer is een geweldig alternatief voor plastic opties of dure afwerkingen gemaakt van natuurlijke materialen. Zelfs een badkamer, die door een hoge luchtvochtigheid een specifieke ruimte is, kan het doelwit zijn van gipsplaatafwerking. Het belangrijkste is om een ​​gegalvaniseerd frame en vochtwerende gipsplaat (GKLV) te gebruiken. U kunt kasten met planken onder de gootsteen en kasten voor badkameraccessoires ontwerpen en installeren. Bij de vervaardiging van badkamermeubels maakt gebruik van de standaard principe van de montage van het frame met de stappen van het trimmen en afwerken. Om alle badkamercomponenten bestand te maken tegen vocht, moet u ze behandelen met beschermende coatings en bovendien vochtwerende platen van GLCB's met tegels of decoratieve pleister trimmen.

  Gipsplaten als een veelzijdig en eenvoudig te verwerken materiaal geeft ontwerpers geweldige mogelijkheden voor creativiteiten bespaar ook het gezinsbudget. Let bij het kopen van een gipsplaat op waar en van wie u het afwerkingsmateriaal aanschaft. Als de gipskartonplaten bijvoorbeeld lang in het magazijn liggen, hoeft er niets gezegd te worden over vochtbestendigheid.Als de prijs te laag is of de actie geldig is, onthoud dan dat gratis kaas alleen in een muizenval zit. Zulke afwerkingsmaterialen zoals gipsplaat helpen je om een ​​uniek interieur te creëren met je eigen handen, wat een voortzetting is van je individualiteit. Hoe u uw huis ontwerpt, hangt uitsluitend af van uw verbeeldingskracht en voorkeuren en met de gipsplaat mag de financiële component geen probleem zijn.

  Zie de volgende video voor informatie over het maken van een gipsplaatwerkblad onder de gootsteen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer