Kunststof tuinmeubelen: de nuances van keuze en plaatsing

Om het verblijf in het land zo comfortabel mogelijk te maken, is het noodzakelijk de keuze voor meubilair grondig te benaderen. Met de ontwikkeling van technologie en het gebruik van nieuwe materialen neemt kunststof meubilair voor de datas een speciale plaats in binnen het rijke assortiment. Het heeft een aantal onmiskenbare voordelen, waardoor het bij kopers veel gevraagd is. Overweeg de kenmerken en nuances van het arrangement.

Functies en typen

Met kunststof wordt een grote groep ongelijksoortige materialen bedoeld. Dit zijn polymeren met een basis in de vorm van natuurlijke of kunstmatige verbindingen. Hun beroemdste vertegenwoordigers zijn polypropyleen, schuimplastic, polyurethaan en organisch glas. Comfortabele stoelen, chaise lounges, zonneschermen, rekken, tafels zijn gemaakt van plastic.banken en stoelen.

Volgens de productietechnologie kan kunststof tuinmeubilair worden onderverdeeld in twee soorten:

 • gegoten;
 • rotatie.

  De eerste wordt gemaakt door onder druk te verwarmen, vervolgens in speciale vormen gegoten en afgekoeld. Het tweede type is gemaakt van verwarmd materiaal volgens de technologie van rotatie in twee vlakken. Van de twee soorten producten zijn gegoten variëteiten duurzamer.

  Tegelijkertijd hebben dergelijke meubels een langere levensduur. Het is echter ook duurder dan rotatiemodellen. Je herkent het aan de karakteristieke glanzende oppervlaktestructuur.

  gegoten
  draaiend

  Voor- en nadelen

  We merken de belangrijkste voordelen van plastic meubilair op.

  • Het verschilt in klein gewicht. Dit maakt het mobiel en stelt u in staat om, indien nodig, over te stappen naar elke plaats in het tuinperceel.
  • Meubels gemaakt van kunststof worden gekenmerkt door een verscheidenheid aan vormen en kleuren. Als u wilt, kunt u altijd een optie kiezen op basis van smaakvoorkeuren.
  • Het is bestand tegen temperatuurveranderingen en is vorstbestendig. Hierdoor kan het zelfs op straat worden bewaard.
  • Kunststofproducten zijn niet onderhevig aan de negatieve effecten van omgevingsfactoren.Ze is niet bang voor regen en sneeuw, de kenmerken van producten hiervan veranderen niet.
  • Kunststof meubels zijn eenvoudig schoon te maken. In geval van besmetting is het voldoende om het af te vegen met een vochtige doek of gewoon af te spoelen met water uit een slang.
  • Dit meubilair omvat het gebruik van textielafdekkingen. Hiermee kunt u het ontwerp variëren, om de uitstraling en veiligheid van het materiaal te vergroten.
  • Dergelijke meubelstukken kunnen afzonderlijk of als kant en klare set worden gekocht. Als het product breekt tijdens het gebruik, kunt u het ontbrekende item kopen.
  • Plastic meubilair om te geven is acceptabel voor de prijs. Het kopen van een set of een individueel item past in elk budget. In de meeste gevallen is dit meubilair echter erg compact.
  • Met behulp van plastic meubilair kunt u een gezellige hoek op verschillende plaatsen op het tuinperceel uitrusten.
  • Deze meubels passen harmonieus in het landschapsontwerp, gecombineerd met de gevel van het huis.

   Een opmerkelijk feit is de mogelijkheid om meubels van plastic te versieren. Voor haar zorgen kussens onder de rug en zitplaats. Dit verhoogt de esthetische aantrekkingskracht van producten, evenals het comfort van de locatie.

   Met veel voordelen in kunststof meubels zijn er nadelen.

   • Tijdens het gebruik zitten er krassen op, waaruit het onmogelijk is om zich te ontdoen van. Dit vermindert de esthetiek van plastic meubilair.
   • Dergelijke meubels zijn beter te gebruiken in de schaduw van de bomen of in de tuinhuisjes, op de veranda en op het terras. Het is onstabiel voor zonlicht en verliest uiteindelijk kleurverzadiging.
   • Het kan niet duurzaam worden genoemd. In de meeste gevallen is dit meubilair niet meer dan een paar jaar.
   • Kunststof meubels zijn niet ontworpen voor aanzienlijke mechanische schade. Hieruit breekt het en is het niet meer te repareren.
   • Om de levensduur te verlengen, moet je hem elke keer het huis in brengen, om hem tegen regen te beschermen. Vuil moet onmiddellijk worden verwijderd.

   Kleur oplossingen

   Het kleurenpalet van plastic meubilair voor de tuin is veelzijdig. Aandacht kopers een breed scala van producten in klassieke en ongewone kleuren.

   De meest populaire tinten van sets van vandaag zijn de volgende:

   • groene tinten (kleur van verse groenten, moeras, olijf, kaki, smaragdgroen, grijsgroen);
   • grijsschaal (lichtgrijs, steen, grijsblauw, grijsbruin);
   • blauwe tinten (indigo, zwart-blauw, blauwgrijs, mix van blauw en groen, blauw-blauw);
   • natuurlijke verven (beige, bruin, bruingrijs, chocolade, houttinten).

    Bovendien bevat de lijst met populaire tonen wit, zandgeel, wijn, paars en bordeauxrood. Als u het recreatiegebied met ongebruikelijke oplossingen wilt decoreren, kunt u meubels in twee tinten kopen.

    De combinaties zien er goed uit:

    • wit en olijf;
    • beige en moeras;
    • lichtgrijs en wit;
    • wit met blauw;
    • fuchsia met lichtgrijs;
    • wit en zanderig;
    • roze grijs en groen;
    • sinaasappel en chocolade.

    Een ongebruikelijke ontwerptechniek is de combinatie van twee contrasten en een patroon. Het kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van witte en rode tinten met een dominantie van lichte toon. Op een witte achtergrond kan een tekening zijn van bijvoorbeeld een vrucht.

    Dergelijke meubels zullen comfort brengen op elk deel van de site. Het zal alle huishoudens aanspreken, om nog maar te zwijgen van de gasten. Bovendien is het de tekening die in dit geval een gastvrije sfeer creëert.

    model

    Het aanbod aan plastic meubilair om te geven is divers. Desgewenst kunt u klassieke of creatieve ontwerpen ophalen. Iedereen kiest wat hij het beste vindt.Modellen verschillen in grootte, terwijl de set uit 3-7 items kan bestaan ​​(bijvoorbeeld een tafel + 6 stoelen, 2 stoelen en een tafel).

    De vorm van modellen kan absoluut elk zijn. Het wordt echter gekenmerkt door de afwezigheid van scherpe hoeken en scherpe bochten. Dit is belangrijk, omdat dergelijke meubels vaak van plaats naar plaats moeten worden verplaatst. Zowel een gewone stoel als een model in de vorm van iemands hoofd zullen even gemakkelijk te verplaatsen zijn.

    De vorm van de tafel kan rond, ovaal, vierkant en rechthoekig zijn. In dit geval kan de structuur een rand hebben langs de rand van het tafelblad, met een of vier poten. De vorm van de poten kan klassiek of gebogen zijn (concave en convexe opstelling). De kleur van het tafelblad kan verschillen van het hoofdgedeelte.

    Plastic stoelen zijn tegenwoordig in de buurt van de klassieke vorm. Soms zijn ze onmiddellijk moeilijk te onderscheiden van houten tegenhangers, die in kantoren worden geplaatst. De rug kan laag, hoog, van tralies voorzien zijn, gaas of gegoten zijn zonder een patroon.

    Soms zijn decoratieve elementen kantmotieven van kunststof. Soms is de rug verbonden met de soepele lijn van de armleuningen. De eenvoudigste ontwerpen hebben ze helemaal niet.

    Interessantere oplossingen zijn plastic tuinstoelen.Vanwege de vorm die ze geschikt zijn voor de locatie van een persoon, geen schade aan de wervelkolom. Bij het toevoegen van zacht beddengoed onder de rug en zit, lijkt het op zacht meubilair. Hun rug is vaak breed en doof.

    Armleuningen presteren voornamelijk gefuseerd met het hoofdlichaam. Ze kunnen doof of gescheiden zijn. De stoel is soms anders van kleur.

    In de catalogi van fabrikanten zijn ergonomische meubels te vinden. Een set kan bijvoorbeeld bestaan ​​uit een tafel en twee eenvoudige bankbanken. Een opmerkelijke nuance van dergelijke producten is de mogelijkheid van transformatie, die wordt uitgevoerd door metalen onderdelen. Metaal wordt gebruikt in de klassieke versies, het geeft de meubels duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dit kunnen de poten zijn van stoelen, tafels, banken.

    Behalve de tafel, stoelen en stoelen zijn ook bankjes te noemen, vaak moderne kunstwerken. Ze kunnen lijken op producten uit de array, verschillen in een kanten decor. Interessante ontwerpen zijn modellen met een roosterrug, armleuningen en een ruime doos onder de stoel. Voor het gemak van opening in dergelijke producten biedt een lus.

    De bovenkant van de zitting kan worden aangevuld met een zachte inzet. Deze banken zien er bijzonder mooi uit als ze zijn gemaakt in beige en bruine kleuren. Het is dus mogelijk om met succes kunststof in te voeren in het ontwerp van een tuinsite.

    Natuurlijke tinten harmoniëren met de kleur van het frisse groen van de tuin.

    Hoe kiezen en regelen?

    Om het product gedurende lange tijd te laten dienen, is het noodzakelijk om de keuze met alle verantwoordelijkheid te benaderen. Bij het kiezen van plastic meubilair om te geven, probeer rekening te houden met de eigenaardigheden van het huis.

    • Tuinmeubelen worden voornamelijk in de schaduw van bomen geplaatst, zodat het licht niet interfereert met eten en ontspannen in de open lucht. Om maximaal comfort te creëren, is er een plek onder het meubilair bij het huis toegewezen.
    • Als het perceel een terras heeft met een marquise of een veranda, kun je er producten neerzetten. Tegelijkertijd is het belangrijk om ruimte te laten voor de vrijheid van doorgang. Het meubilair wordt niet voor de toegangsdeuren geplaatst, om de toegang tot het huis voor gerechten, thee, koekjes en snoep niet te belemmeren. Stoelen zodanig geplaatst dat het licht van de zon het huishouden in het oog niet verslaat. Het moet handig zijn om op te staan ​​zonder anderen te storen.
    • De keuze van de producten is gebaseerd op het budget.Om uzelf te ontvangen, heeft u waarschijnlijk de gebruikelijke set van 4 stoelen (stoelen) en een tafel. Een meer gastvrije set bestaat uit 6 stoelen en een ovaalvormige tafel. Het is logisch om producten met dikke poten en een grotere dikte te kopen: ze zijn betrouwbaarder.
    • Bij het kiezen van een handelsmerk, moet de voorkeur worden gegeven aan bekende bedrijven, bewezen door de tijd en gekenmerkt door positieve klantrecensies. Bedrijven in Italië zijn bijvoorbeeld goed tuinmeubilair. Italiaans meubilair valt op door zijn lichtheid, klassieke vormen en functionaliteit. Het onderscheidt zich van de straat en decoreert de omgeving.
    • Selecteer de kleur zodat deze in harmonie is met het ontwerp van het landschap. Als je een set in een open gebied wilt installeren, koop dan een speciale paraplu die het huishouden vanuit de hete zon bedekt. Een van de zijkanten van het tafelblad moet evenwijdig zijn aan de muur van de gevel met de toegangsdeur.

    Hoe je plastic meubels maakt, bekijk de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer