Schommelstoelen: wat zijn en hoe te kiezen?

De waanzin van het ritme van het leven duwt de moderne mens om naar nieuwe manieren van ontspanning te zoeken. De mogelijkheid om te ontspannen, om vrede te voelen in hun eigen appartement of huis is voor iedereen noodzakelijk. Dit kan helpen schommelstoel op te hangen.

De kruising van een schommel en een gewone hangmat gaf de mensheid zo'n origineel en mooi meubelstuk, waarop het onder andere zeer aangenaam is om te ontspannen na een zware werkdag.

Ontwerpers hebben hun best gedaan om dergelijke meubels esthetisch en stijlvol te maken.

species

Moderne bedrijven produceren een verscheidenheid aan producten van dit type. Hangende stoelen kunnen worden gemaakt van hout, transparant plastic materiaal. Fabrikanten gebruiken ook wijnstokken, rotan en natuurlijk metaal.Zowel het ontwerp, als een vorm, en de principes van bevestiging verschillen. Sommige modellen kunnen thuis zelf worden gemaakt.

Cocoon stoel of ei

Dit product verschilt van zijn tegenhangers door een groot percentage nabijheid (vaak tot 70%). Hier is er een hoge rug met zijvlakken die boven het menselijk hoofd verbinden. Een tamelijk sterk en stijf frame wordt afgesneden met een materiaal dat van tevoren is gekozen, dergelijke meubels kunnen zelfs worden omhuld met een stof. Het model heeft afzonderlijke ondersoorten, bijvoorbeeld een stoelendrop of stoelmand.

Zo'n product is een uitstekende optie voor een kamer waar kinderen graag tijd doorbrengen.

Neststoel

De basis van dit ontwerp zijn duurzame hoepels. Het model is gemaakt met een vlakke bodem. De zijkanten zijn laag gemaakt. Het frame is meestal gevlochten met een speciaal koord. Ook kunnen meesters producten vastmaken met sterke draden of een touw gebruiken.

Hangstoel

Hier wordt op verschillende punten een sterke houder gemaakt. Hiermee kunt u de structuur in één vlak zwenken. Modellen zijn zowel zacht als hard.

Op het harde frame staan ​​twee versies van producten.

 1. De basis voor de eerste optie kan een zachte stof of geweven stof zijn, die gemakkelijk te naaien is. Je kunt ook een product haken of het weven in een speciale macrame-techniek. Het belangrijkste ding - de uiteinden van deze doek moeten worden bevestigd aan de staaf met vier stroppen. Vervolgens wordt deze dwarsstang aan de standaardpoot gehangen. Soms is het product aan het plafond zelf bevestigd.
 2. Een andere optie is een vrij stijf frame, dat is gemaakt van metaal, hout, kunststof, acrylmateriaal of rotan. Het frame heeft de vorm van een hoepel en is bedekt met een zachte basis.

Geven

Dergelijke modellen kunnen voor kinderen of volwassenen, tuin of opties zijn die op het balkon kunnen worden geïnstalleerd. Dit omvat hangmatten, hangende stoelen en tuinschommelingen, die in veel moderne huizen zijn.

Een tuinschommel met een speciale beschermende luifel zal bijvoorbeeld worden verborgen voor regen en zon. Ze kunnen zelfs een klein leuk gezelschap zwaaien.

Basismaterialen

Van hout

Deze producten worden als de meest populaire beschouwd. Ten eerste zien ze er altijd luxe uit. Ten tweede hebben ze een uitstekende afschrijving.Tegelijkertijd worden alle noodzakelijke functies van een uitstekend meubel dat verantwoordelijk is voor ontspanning uitgevoerd. Wanneer u van plan bent een product op te halen dat zich in de hal met open haard bevindt, in een klassieke woonkamer of in een stijlvolle respectabele kantoorruimte, dan kan en zou deze optie de voorkeur verdienen.

Voor de productie van dergelijke meubels met verschillende houtsoorten. De keuze hangt alleen af ​​van de voorkeuren van de koper en zijn financiële mogelijkheden.

vlechtwerk

Dit zijn mooie en elegante meubelstukken die geweven zijn uit zowel kunstmatige als natuurlijke materialen (staven, rotan). Een schommelstoel van dit type wordt als een universele optie beschouwd, omdat dit meubel niet brandt of wegzakt. Ze is absoluut niet bang voor een hoge luchtvochtigheid of de direct brandende stralen van de zon.

Rieten meubels zijn bestand tegen zware belastingen en de effecten van verschillende externe factoren. Dit is moeilijk te geloven, maar met vrij intensief gebruik hebben dergelijke meubels gemiddeld meer dan 10 jaar zonder restauratie en reparatie gediend. Rieten stoel is zeer comfortabel, het wordt beschouwd als de gulden middenweg tussen zachte en harde opties.

Voor de vervaardiging van rieten meubels, waaronder fauteuils, worden voornamelijk riet, rotan of wilg gebruikt. Meestal worden dergelijke producten met de hand gemaakt, wat hun waarde beïnvloedt.

Indonesische rotan wordt vooral gewaardeerd. Dit materiaal is ongelooflijk duurzaam, heeft een hoge kwaliteit.

anders

Voor een modern interieur geschikt product gemaakt van duurzaam plastic of metaal. Ontwerpopties zijn er veel.

Aanvullende details

Fauteuils met een speciale standaard waar u uw benen kunt werpen of een voetsteun worden als zeer comfortabel beschouwd. Modellen met een dergelijke complete set bieden volledige rust voor het hele lichaam, omdat niet alleen de rug, armen en nek, maar ook de beenspieren ontspannen.

Squeak is dit normaal?

Licht kraken tijdens het rijden wordt beschouwd als heel natuurlijk en normaal tijdens de werking van een nieuwe stoel. In feite komt het geluid niet uit het ontwerp zelf, maar uit de gelakte coating op de details, die beginnen te wennen aan elkaar. Na enige tijd verdwijnt het krakende geluid volledig, de stoel begint volkomen geluidloos te zwaaien.

Maar de tekenen van een instorting of huwelijk omvatten een heel ander fenomeen - een crash of een ander vergelijkbaar scherp geluid.

Waar moet je op letten bij het kiezen?

Het materiaal, de kleur en het ontwerp van het product moeten worden geselecteerd, niet alleen op basis van persoonlijke smaak, maar ook op basis van de stijl van de kamer waarin het zal worden geplaatst. Houd er rekening mee voor welk meubilair is geselecteerd (modernistisch, klassiek of romantisch).

Het traditionele ontwerp en de neutraliteit van de esthetiek van natuurlijke materialen laten geweven producten gemakkelijk in het interieur van stadsappartementen passeningericht in ethnostyle. Ook zullen dergelijke meubels er geweldig uitzien op een open veranda in een landhuis. Bij stoelen gemaakt van vlechtwerk of rotan, is er een onwrikbaar voordeel: een licht convex weefsel op de rug tijdens het zwaaien zal de rugspieren masseren, wat zorgt voor extra ontspanning, 100 procent rust.

Zoals reeds vermeld, passen houten modellen perfect in het klassieke interieur. Transparant plastic en metaal zijn ideaal voor minimalisme.

Zorg ervoor dat u naar belangrijke parameters kijkt zoals de leeftijd en het gewicht van de persoon die de stoel gaat gebruiken.De veiligheid van het product speelt een speciale rol, bijvoorbeeld de aanwezigheid van gordels als het gaat om kindermeubilair. De stabiliteit van de stoel is een ander belangrijk detail. Het is beter dat het lichaam is gemaakt van staal en de basis is breed.

Elke versie van de schommelstoel heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Daarom is het nuttig om beoordelingen te lezen van mensen die een aantal van de modellen hebben gekocht. Ze helpen u ook bij het kiezen van een aankoop. Vooral in het netwerk veel meningen over kleuterschommelingen. En kinderen, en zelfs tieners zijn erg blij met zo'n item dat de datsja siert.

Het is ook de moeite waard aandacht te schenken aan andere belangrijke aspecten. Een stoel moet bijvoorbeeld zo comfortabel mogelijk zijn. Te zacht of juist te hard product zou dat niet moeten zijn. De structuur moet elastisch blijven en een gemiddelde mate van stijfheid bezitten. Het is noodzakelijk om te kijken naar de vorm van de rug, de hoogte van de armleuningen, de breedte.

De locatie van de persoon in de stoel moet vrij en comfortabel zijn. Voetsteun zal wallen verwijderen, volledige ontspanning bevorderen. Overweeg van tevoren of dit moment belangrijk voor je is.

  Het product moet gemakkelijk zwaaien. Het moet ook perfect gebalanceerd zijn. Omrollen of op de een of andere manier afwijken, moet niet (zeker niet op het moment van zwaaien). Om het product te controleren, hoef je alleen maar erop te gaan zitten en te slingeren. Je kunt het gewoon in de winkel doen. Dit moet niet in verlegenheid worden gebracht, omdat het meubilair al jaren wordt gekocht, wat betekent dat het volledig bij de toekomstige eigenaar past.

  En natuurlijk is het kwaliteitsprobleem belangrijk. Controleer zorgvuldig de integriteit van elke verbinding, de betrouwbaarheid van bevestigingsmiddelen, de sterkte van het materiaal.

  Herziening van de schommelstoel - in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer