Tuinmeubilair: stijlvolle outdoor-sets

Je kunt een goed onderhouden en esthetisch aantrekkelijk landplot maken door het niet alleen te planten met bloemen. De beste buitenkant is gedecoreerd met tuinmeubilair van hoge kwaliteit. Het wordt niet alleen gebruikt op de terrassen of in de tuinhuisjes, maar ook op het erf. Het is waar dat tuindingen heel anders zijn dan de dingen die gewend zijn om in huizen te zien. Om de meest geschikte sets te vinden of zelf te doen, moet je alle beschikbare informatie bestuderen en inspirerende voorbeelden van ontwerp bekijken.

Speciale functies

Alle tuinmeubelen kunnen in twee hoofdgroepen worden verdeeld - het kan zwaar en licht zijn. Licht meubilair - die items die in het warme seizoen worden geïnstalleerd op de terrassen of veranda's. Zoals de naam al aangeeft, heeft dergelijk meubilair een klein gewicht.Deze omvatten stoelen, tafels en lounge stoelen. Ze zijn gemakkelijk van plaats naar plaats te dragen en te verbergen wanneer het weer verandert van zonnig in koud en regenachtig.

Zoals voor zwaar meubilair, wordt het eenmaal geïnstalleerd en blijft het altijd op een bepaalde plaats. Deze omvatten enorme tafels, banken of verbonden sets. Onder hen moet je de plaats heel zorgvuldig kiezen, omdat ze later niet meer kunnen bewegen.

In de regel omvat deze categorie zware meubels gemaakt van baksteen of zelfs beton. Om dingen tegen negatieve weersomstandigheden te beschermen, worden verschillende schuren en hekken gebruikt. In sommige gevallen bevinden tafels en stoelen zich net onder de bomen in de tuin. Het is handig en praktisch.

Beide categorieën combineren, ondanks hun verschillen, de parameters die landelijk meubilair populair maken.

 • Uitvoerbaarheid. Dit is het belangrijkste punt. Om u te geven, moet u geen merk of breekbare dingen kopen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het moment dat countrymeubilair zeer actief wordt gebruikt, dus het moet duurzaam zijn en zelfs grote mechanische schade kunnen weerstaan.
 • Appeal. Uiterlijk speelt ook een zeer belangrijke rol.Om zoveel mogelijk vrije tijd in de natuur door te brengen, moet je het gebied decoreren met aangename objecten. Het meubilair moet passen bij de stijl van de binnenplaats en worden gecombineerd met andere elementen op de site.
 • Price. Deze parameter kan ook niet worden genegeerd. Tuinmeubilair wordt vaak onbruikbaar vanwege weersomstandigheden of de eigenaardigheden van het gebruik. Daarom willen velen niet investeren in dure tuinsets. Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan betaalbare dingen, of om alles met eigen hand te doen.

Het feit dat het meubilair voor het huisje zelfgemaakt is, betekent echter niet dat het niet mooi kan zijn. Dit is te zien in de voorbeelden.

model

Er zijn zowel standaardsoorten meubels voor de tuin, en vrij ongebruikelijk.

Verplichte set

Deze categorie omvat gewone tafels, stoelen, banken en banken. Ze kunnen afzonderlijk of in volledige sets worden verkocht. Dit is het noodzakelijke minimum voor een vakantie in het land.

compact

Dit kan allerlei opvouwbare meubels omvatten. Het kan transformeren van stoelen die indien nodig veranderen in een chaise longue, klaptafels en stoelen die na het eten gemakkelijk in het huis kunnen worden schoongemaakt.Dit type meubilair wordt het vaakst gebruikt in het geval dat het perceel wordt gereserveerd voor een tuin en een tuin en hier niet lang woont.

opblaasbare

Afzonderlijk vermeldend opblaasbaar meubilair. Dit is een echte vondst voor eigenaren van kleine gebieden. Grote opblaasbare stoelen of sofa's, als je de lucht eruit laat, veranderen in "tassen" die bijna geen ruimte innemen. Kinderen zullen ook van zulke dingen houden, aangezien opblaasbare meubels in de zomer helder en kleurrijk zijn.

Vooral populaire zachte opblaasbare ligstoelen. Deze ligbedden kunnen op eenvoudige matrassen lijken. Maar vaak worden ze aangevuld met hoofdsteunen of zachte armleuningen. Opblaasbare dingen zijn goed, omdat ze gemakkelijk van vuil kunnen worden schoongemaakt door ze gewoon onder de kraan te houden.

Materiaalkeuze

Tuinmeubelen kunnen metaal of teenwilgen of hout zijn. Elke categorie heeft zijn voor- en nadelen, waarmee rekening moet worden gehouden voordat de aankoop wordt bepaald.

hout

Allereerst is het de moeite waard om over het meest gevraagde materiaal te praten, namelijk over hout. De boom is om verschillende redenen tegelijk erg populair.Dergelijk materiaal is zeer kneedbaar en kan, indien nodig, elke vorm krijgen. Houten meubels zien er zo natuurlijk mogelijk uit en passen in de buitenkant van de site met levende planten. En tot slot is dit materiaal beschikbaar. Als je geen rekening houdt met het dure hout, dan kunnen we zeggen dat grondstoffen niet zo duur zijn.

Het is aangenaam tevreden dat de dingen gemaakt van natuurlijk hout passen in het landschapsontwerp, ongeacht de stijl van de plot. Je kunt immers bijna alles met hout doen - schuren, verven, verouderen, lakken, schilderen of snijden. Het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de meester.

Opgemerkt moet worden dat veel hangt af van wat voor soort hout werd gebruikt om meubels te maken.

Enkele van de meest voorkomende houtsoorten.

 • Eik en beuk. Dit is het duurste en hoogwaardige hout. Ze zijn duurzaam en bestand tegen mechanische schade. Eiken- of beukenmeubelen dienen meer dan een jaar en kunnen verschillende generaties tegelijkertijd een plezier doen. Deze materialen zijn zelf bestand tegen rotten, dus er is geen extra afwerkmateriaal nodig.
 • Coniferen. Dennen, vuren, ceder en andere coniferen worden ook gebruikt voor de productie van tuinmeubelen.Het belangrijkste verschil is dat ze hars kunnen uitstralen. Enerzijds kan dit vanwege het specifieke aroma als een plus worden beschouwd. Aan de andere kant - een minpuntje, want de hars kleurt kleding, als het meubilair niet goed wordt verwerkt. Naaldhout is ook goed omdat het, net als eikenhout, behoorlijk duurzaam en betrouwbaar is.
 • Lariks. Degenen die op zoek zijn naar meubels die kunnen overleven en die meer hitte en zware regenval hebben, zullen de dingen van lariks leuk vinden. Bovendien is dit meubilair ook gemakkelijk te herstellen indien nodig.
 • Vink. De kracht is anders en teakhout. Het staat bekend als een materiaal dat al tientallen jaren in de scheepsbouw wordt gebruikt. Reeds hieruit kan worden begrepen dat de verhoogde vochtigheid niet verschrikkelijk voor hem is. We moeten ook het speciale uiterlijk van het vinkje noteren. Dit hout is bedekt met natuurlijke patronen die het meubilair mooi maken, zelfs zonder aanvullende verwerking.

Naast het hout, voor de vervaardiging van meubels kunnen worden gebruikt en verschillende afval of billet. Als u bijvoorbeeld besluit om tuinmeubelen met uw eigen handen te maken, moet u letten op de afgewerkte platen, lateien en latten, die gemakkelijk met spijkers en schroeven kunnen worden verbonden en in stevige tafels en stoelen kunnen veranderen.

Je kunt ook je eigen handen met stoelen en tafels uit logs of stronken. De ontwerpen zijn een beetje ongebruikelijk en enigszins ruw. Maar dit kan geen nadeel genoemd worden.

vlechtwerk

Als hout van eucalyptus, dennen of andere houtsoorten te grof en massief lijkt, moet u letten op de lichtste gevlochten structuren. Ze zijn gemaakt van zowel natuurlijke als kunstmatige rotan. Populaire, ook betaalbare stoelen en banken van rieten of twijgjes. Om ze te maken, worden flexibele houtsoorten gebruikt, bijvoorbeeld de vogelkers.

Het belangrijkste voordeel van rieten meubels ten opzichte van de andere is het uiterlijk. Ondanks de eenvoud zien dergelijke dingen er heel charmant uit. Er zijn veel soorten weven, dus je kunt altijd een origineel en aantrekkelijk ding krijgen.

Ook kan een voordeel worden genoemd dat dergelijke meubels ecologisch veilig zijn. Het is niet schadelijk voor de natuur of de menselijke gezondheid.

En om dingen van rotan of teenwilg te maken met hun kracht, moeten ze extra worden bedekt met een laag vernis of olie en om de paar jaar worden bijgewerkt.

metaal

Voor de vervaardiging van meubels worden ook verschillende soorten metaal gebruikt. De meest aantrekkelijke uit een esthetisch oogpunt sets met vervalste inserts. Het ziet er ongelooflijk mooi uit. Tegelijkertijd, ondanks de schijnbare kwetsbaarheid, zijn dergelijke tafels, stoelen en banken zeer duurzaam en in staat om zelfs echt zwaar gewicht te weerstaan.

Metalen meubelen zijn in staat om de eigenaren voor een lange tijd te dienen. Maar hiervoor is het belangrijk om goed voor haar te zorgen. Met metaal moet u bijvoorbeeld constant corrosie verwijderen. Het is belangrijk om te onthouden dat het veel gemakkelijker is om ernstige problemen met meubilair te voorkomen dan om ze op te lossen, dingen te herstellen of iets nieuws te kopen.

Naast deze drie basismaterialen worden beton en gietijzer ook gebruikt om meubels te maken. Hoewel gietijzeren meubels en ziet er een beetje onbeleefd, in sommige gevallen kan het de perfecte aanvulling op de tuin.

Door populaire stijlen bladeren

Er zijn veel interessante stilistische richtingen waarin verschillende tuinsets worden weergegeven. Sommigen van hen kunnen oud worden genoemd, andere zien er moderner uit.

minimalisme

Deze stijl is nu populair in kleding en in de designwereld.Daarom is het niet verrassend dat de tuinpercelen begonnen te worden opgesteld, volgens de trends van het minimalisme. Dit is erg handig, omdat er voldoende vrije ruimte is en de tuin er niet rommelig en te klein uitziet.

Voor deze trend wordt gekenmerkt door het gebruik van lichte, lichte meubels. Het is niet versierd met felle prints of gesmede items. Een typische vertegenwoordiger van het minimalisme - een lichte set van rieten of houten stoelen, die een centrale plaats op de site inneemt.

Provence

Veel mensen kiezen echter nog steeds niet voor moderne trends, maar tradities die in de loop van de eeuwen zijn bewezen. Daarom is tuin gestrand in de stijl van de Franse provincie en is nog steeds geliefd bij velen. Lichte rieten rieten stoelen, comfortabele schommelstoelen, antiek gemaakte kits zijn allemaal dingen in de stijl van de Provence. Oude meubels kunnen worden geborsteld, gedecoreerd met decoupage of gecoat met een speciale lak, die na verloop van tijd scheurt.

Dergelijke dingen zijn geschikt in groene tuinen, waar u een romantische sfeer wilt creëren.

Scandinavische stijl

Deze mediterrane bestemming combineert alles wat u nodig heeft voor volledige ontspanning.Vanuit het meubilair in de tuinen in Scandinavische stijl kunt u grote fauteuils, klapstoelen en comfortabele sets lichtgekleurd meubilair gebruiken. Als de plot is ingericht in deze stijl, als decoratieve elementen, kunt u een groot aantal zachte kussens, lichte capes en groene planten gebruiken in potten. Er zullen geen overbodige en originele schommels zijn, aangevuld met een comfortabele cape.

Italiaanse klassiekers

Op het perceel naast een luxe huisje en meubilair moet geschikt zijn. Hier moet u niet op het platteland en de Provence letten, maar op het moderne hok of de Italiaanse klassiekers. Luxe kits maken meestal van natuurlijk hout duur hout en metaal. Prachtige smeedijzeren inserts die zelfs de meest eenvoudige stoelen veredelen zijn welkom.

Kleur oplossingen

Qua kleuren is tuinmeubilair niet minder divers dan normaal. Maar hier is het vermeldenswaard dat veel conservatieven liever donkere dingen kopen voor hun lot, omdat ze minder gebrandmerkt zijn. Dit kunnen sets zijn van donkerbruin, koffie of grijs. Natuurlijke houttinten zijn populair,omdat veel ambachtslieden hun spullen niet schilderen, maar er alleen lak op aanbrengen.

Zelden in de voorsteden gevonden witte meubels. Dit is niet verrassend, omdat het gemakkelijk vies wordt, dus je hebt er constante zorg voor nodig.

Maar felle kleuren zijn welkom. Daarom, tegen de achtergrond van groene tuinen worden vaak gevonden helderblauwe, gele en rode banken, tafels en stoelen. Vaak wordt het meubilair geschilderd door de huiseigenaren zelf, in een poging het individualiteit te geven.

Beoordeling door fabrikanten

Tegenwoordig zijn veel fabrikanten bezig met de productie van tuin- en cottage-meubels. Het Scandinavische merk heeft een uitstekende reputatie. Ikea. Ze creëren niet alleen geweldige dingen voor het huis, maar ook kwaliteitsartikelen voor de tuin. Dit bedrijf is blij met de democratische prijzen en hoge kwaliteit.

Ontvangt goede recensies en binnenlands merk Gardenello. Dit bedrijf produceert al heel lang dure luxe meubels, die echt in staat zijn om een ​​tuinperceel te versieren. Je vindt alles in hun assortiment - van tuinschommels tot originele sets met stoelen en tafels.

Het is ook onmogelijk om dingen uit Italië te negeren.Het zijn Italiaanse meubels die de meeste kopers associëren met een hoge kwaliteit en een aantrekkelijk uiterlijk. De twee populairste merken uit Italië vandaag - Mobilificio LM en Concepto.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van tuinmeubilair voor uw site, moet niet alleen aandacht worden besteed aan het merk. Het is noodzakelijk om meerdere punten tegelijk in aanmerking te nemen, wat het proces van het kiezen van goede dingen voor uw site zal vergemakkelijken.

 • Dimensies. Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de parameters van het meubilair. Het moet niet te groot zijn en neemt te veel ruimte in beslag. Als de tuin vrij klein is, is het het beste om jezelf te beperken tot een smalle tafel en verschillende banken, bijvoorbeeld. Maar op een groot gebied kun je "zwerven" en alles kiezen wat je wilt.
 • Kwaliteit. Vergeet ook de kwaliteit van de dingen niet. Indien mogelijk, is het meubilair beter om te testen en te controleren of het bestand is tegen veel gewicht. Op het oppervlak van het meubilair mogen geen krassen, deuken en andere zichtbare schade zijn. Als er stoffen bekleding of een soort van inrichting is, dan moet dit alles ook goed worden bevestigd en niet worden beschadigd.
 • Opties. We moeten er ook rekening mee houden dat het meubilair zowel in sets als afzonderlijk wordt verkocht.De meeste kopers geven er de voorkeur aan om een ​​hele reeks tegelijk te nemen, omdat je in dit geval zeker weet dat alle dingen met elkaar worden gecombineerd en als decoratie voor de site dienen.
 • Kosten. Een belangrijke rol speelt de prijs. Het heeft geen zin om op straat te duur meubilair te kopen, vooral als het budget al klein is. Maar tegelijkertijd moet je de kwaliteit niet opofferen, maar liever goedkope maar kwetsbare dingen kopen. Na verloop van tijd zullen ze verslechteren of zullen ze moeten worden gerepareerd, waarvoor het geld nog steeds zal verdwijnen.

Gezien al deze punten, kun je meubels vinden die het best bij het land passen, zonder iets op te geven.

Wat kun je met je eigen handen doen?

Maar niet iedereen in de buitenwijk koopt kant-en-klaar meubilair. Met de hand gemaakte dingen zijn niet alleen een kans om geld te besparen, maar ook een bewijs dat de eigenaar van de tuin een klusjesman is. Er zijn veel manieren om met geïmproviseerde middelen eenvoudig en mooi meubilair met uw eigen handen te maken.

De populairste zelfgemaakte dingen, gemaakt van hout, omdat hout een beschikbaar materiaal is, zoals al zijn afgeleiden.Houd er echter rekening mee dat niet alle soorten hout persoonlijk gemaakt kunnen worden. De wizard raadt beginners bijvoorbeeld niet aan om met grenen te werken. Maar eik, haagbeuk of as kunnen daarentegen gemakkelijk worden verwerkt. Ze kunnen een eenvoudige stoel of tafel maken. En versier in aanwezigheid van artistieke vaardigheden ook de basis met gebeeldhouwde patronen.

Een andere veel voorkomende optie is tuinmeubilair gemaakt van pallets. Ze zijn ook gemaakt van hout, maar werken met hen is veel eenvoudiger. Om een ​​houten bank of tafel met pallets te maken, moeten ze worden neergehaald en met verf of vernis worden geschilderd.

Sommige vakmensen maken zelfs originele sofa's van pallets. Voor deze basis, geslagen uit twee of drie pallets, omhuld met zachte kussens. Ze kunnen ook hun eigen handen naaien. Origineel uiterlijk en een koffietafel met pallets. Om het te maken, zijn alleen de pallets zelf en het slagvaste glas nodig, dat als tafelblad dient. Een dergelijke constructie is ook van voordeel doordat sommige kleine dingen tussen de planken kunnen worden geplaatst. Vooral mooi is de tafel waarin deze ruimte is gevuld met laden.

Als alternatief voor dure metalen meubels, kun je dingen gebruiken die met de hand gemaakt zijn uit een gevormde buis. Ze zijn niet zo duurzaam, maar met verbeeldingskracht kunnen ze even mooi worden gemaakt.

Praktisch elk middel bij de hand kan worden gebruikt - van de bar tot het gebarsten vat of oude dozen. Met je fantasie, nagels en decoratieve accessoires kun je prachtige meubels voor je site maken.

Mooie voorbeelden voor inspiratie.

 • Bij het maken van meubels of het versieren van de sitehulp en kant-en-klare ideeën. Andere ontwerpideeën kunnen worden gebruikt, het belangrijkste is om alles niet volledig te kopiëren. Hier zijn enkele interessante ideeën die op verschillende gebieden kunnen worden geïmplementeerd.
 • De eerste optie is modern meubilair van hoge kwaliteit voor op het terras. De basis van de tafel en stoelen is gemaakt van donker metaal en het tafelblad is gemaakt van hout. Deze combinatie ziet er eenvoudig en beknopt uit, maar niet minder aantrekkelijk.
 • Zo'n modern meubel voor de straat ziet er geweldig uit tegen de achtergrond van de binnenplaats, gedecoreerd met steen en beton en aangevuld met een enorme stijlvolle open haard.
 • Het tweede voorbeeld kan ook worden toegeschreven aan de stijl van minimalisme.Maar in dit geval wordt de buitenbank met de hand gemaakt, waardoor de waarde alleen maar toeneemt. De basis van het meubilair is gemaakt van wit geschilderde pallets. Van bovenaf zijn ze bekleed met helder paars weefsel, vanuit een oogopslag waarbij de stemming onmiddellijk stijgt. De heldere paarse basis en lichte lavendelkussens zien er erg goed uit omdat het werk met zorg wordt gedaan.
 • Heldere paarse vlek ziet er geweldig uit op een groen gebied tussen de bomen. De bank kan de tafel of andere dingen niet eens aanvullen.
 • Voor het versieren van de veranda, het terras of het tuinhuisje, zal een originele handgemaakte tafel passen. Het vervult ook de functie van een plantenstandaard, wat ook erg praktisch is. Hiervoor worden twee pallets neergeschoten zodat de bodem enigszins uitsteekt, waardoor een kleine "ladder" ontstaat. Het is op haar en er zijn potten met bloemen. Ze bevinden zich ook in speciale inkepingen aan de basis van de tafel.
 • De tafel zelf is gestileerd antiek. Het ziet er enigszins versleten uit, maar het geeft het alleen maar geraffineerd weer. Zoiets is niet alleen geschikt voor de straat, maar ook voor het huis, en vult het zeker met comfort en veer charme.
 • Het laatste voorbeeld is tuinmeubilair, aangevuld met zachte stoelen. Ze zal elke achtertuin knus maken. Om te ontspannen in het gezelschap van vrienden of familieleden, volstaat het om een ​​lage tafel neer te zetten en aan te vullen met een bank en twee fauteuils. Dit type meubilair is erg licht, dus indien nodig kan het altijd in het huis worden meegenomen, voor de regen worden verborgen of met de winter in de veranda worden gezet. De decoratie van deze hoek voor de rest zal een vaas zijn waarin verse bloemen constant veranderen.
 • Tuinmeubilair is een echte decoratie van de site. Het maakt niet uit of het met de hand wordt gekocht of gemaakt. Het belangrijkste is dat dingen passen in stijl en grootte, evenals de site-eigenaren en hun gasten verrassen met hun praktische bruikbaarheid.

Een overzicht van de stijlvolle tuinmeubelsets voor buiten in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer