Trellis: kenmerken van keuze en plaatsing

Trellis is een geweldige uitvinding voor fashionista's en iedereen die gewend is om naar hun uiterlijk te kijken. De uitvinding van het traliewerk wordt toegeschreven aan de favoriet van Louis XV - Madame Pompadour.

Functies en doel

Zo'n attribuut is een nachtkastje met drie spiegels, waarvan er één stationair is vastgemaakt en twee zijden in een vouwmodus kunnen bewegen. Met zo'n eenvoudig ontwerp kan een persoon zichzelf van alle kanten beschouwen.

Ondanks het feit dat de geschiedenis van de oorsprong van zo'n accessoire voor vrouwen in het verre verleden gaat, is het ontwerp nu relevant. Moderne ontwerpers hebben vele verbazingwekkende modellen ontwikkeld waarin het moeilijk is het trellis te herkennen. maar in klassieke stijl is dit meubilair altijd versierd met drie spiegeldeuren.

Traditioneel worden trellis langs de muur tentoongesteld. Voor nauwe ruimtes kunt u een hoekmodel kopen - het neemt weinig ruimte in beslag en is een prachtige decoratie van het interieur. Daarnaast is het ontwerp uitgerust met legborden en laden, is het een handig opbergsysteem voor cosmetica, naai-accessoires en andere kleinigheden. Goed ontworpen verlichting zal helpen om de voordelen van dergelijke meubels te maximaliseren..

Trellis is geen gemakkelijke deelnemer in het interieur, omdat spiegels de aandacht trekken, dus het ontwerp moet er perfect uitzien en het algehele ontwerp van de ruimte ondersteunen.

Sterke en zwakke punten

Een modern ontwerp dat een kast en een spiegel combineert, heeft de volgende voordelen:

 • Trelly is de enige plek in het huis waar je jezelf van buitenaf kunt zien en begrijpt dat het tijd is om je garderobe te vernieuwen;
 • ontwerp, uitgerust met verlichting, zal bijdragen aan de algehele verlichting van de kamer;
 • planken en laden van een ruime sokkel zijn in staat om cosmetica en vele kleine dingen te systematiseren;
 • nadat je het latwerk in de gang hebt geplaatst, kun je altijd je uiterlijk controleren voordat je het huis verlaat;
 • vanwege de verscheidenheid aan ontwerpen en stijlen van dergelijke meubels is het gemakkelijk om te kiezen voor uwhet interieur.

Het nadeel is het bouwvolume, dat meer ruimte vereist dan een spiegel aan de muur.

Wat is er anders dan de spiegel?

Een trellis, een spiegel en een kaptafel met een spiegel zijn meubels die gemaakt zijn om het uiterlijk te bekijken en dingen op te bergen. Om het verschil te begrijpen, moet u weten wat elk van hen is.

 • pier-glazen. Vertaald uit het Frans betekent "pier". Als er een grote spiegel in de kamer is en dan passeert, blijft de persoon een ogenblik bij hem in de buurt. "Pier" - een spiegel met poten. Het kan worden overgedragen, het is van volledige lengte of klein voor het bekijken van alleen het bovenlichaam. Soms wordt een kaptafel met een tafel gemaakt.
 • latwerk. Dit woord betekent 'drie spiegels die vouwen'. Het ontwerp heeft een kast met een vaste centrale spiegel, twee zijkleppen zijn eraan bevestigd. Met hun hulp kun je het licht concentreren om beter te kunnen zien.
 • Kaptafel. Comfortabel meubel voor het aanbrengen van make-up, voorzien van een kleine spiegel. De tafel heeft verschillende laden en verlichting. Verschilt van trellis in eenvoud en elegantie.

Samenvattend kunnen we zeggen dat het latwerk een drievoudige spiegel is op de kast, de kaptafel een draagbare spiegel op de benen en de kaptafel een meubelstuk voor het aanbrengen van cosmetica.

species

Krijg in de slaapkamer of in de gang vaak een wandspiegel. Het kan de veeleisende man op straat tevreden stellen. Maar voor degenen die graag van alle kanten naar zichzelf kijken, is de trilling gewoon noodzakelijk.

Tegenwoordig wordt dit meubel vervaardigd met een grote verscheidenheid aan vormen, materialen en ontwerpoplossingen. Je kunt altijd je favoriete model vinden.

vorm

Een trellis heeft twee hoofdvormen: hoekig en traditioneel, dat wil zeggen, een van hen kan compact een hoek innemen en de tweede bevindt zich tegen een muur.

Modellen zijn te vinden in verschillende maten, met een of twee bijzettafels, ladekast. De structuren zijn uitgerust met planken, laden, deuren van verschillende afmetingen.. Spiegels zien er niet altijd klassiek uit: sommige herhalende geometrische vormen, andere hebben onregelmatige, ingewikkelde vormen.

Trellis kan worden gekocht in meubelcentra en online winkels. Maar sommige vakmensen maken hun eigen handen. Momenteel kunnen voor de vervaardiging alle componenten worden gekocht.Als je het probeert, krijg je een geweldig cadeau voor je vrouw of dochter.

Trellis voor het meisje verschilt in de kleine maten, de afgeronde vormen met nauwkeurige lichtspiegels.

Prestatiematerialen

De moderne meubelindustrie is gericht op de behoeften van de klant. Niet iedereen kan een duur houtmodel betalen. In de meeste gevallen wordt trellis geproduceerd uit vezelplaat, spaanplaat of MDF.. Ze imiteren de textuur van echt hout, hebben een breed kleurenpalet, dus zelfs budgetopties zien er goed uit. Dergelijke meubels zullen elke hal versieren.

Voor een slaapkamer is het beter om modellen uit een boom te kiezen, omdat ze milieuvriendelijk zijn. Constructies gemaakt van spaanplaat hebben soms toxische hechtende impregnaties die de gezondheid kunnen beïnvloeden. Ze zijn slecht geschikt voor ruimtes waar mensen vaak verblijven.

Als oma's trilayer het heeft overleefd, moet je het niet weggooien. Antiek meubilair was gemaakt van massief hout, vooral omdat zo'n set geschikt is voor restauratie - u moet de oude verf zorgvuldig verwijderen, behandelen met een antibacteriële oplossing en een nieuwe aanbrengen of deze in meerdere lagen vernis aanbrengen.

De moderne industrie produceert latwerk van verschillende houtsoorten: ceder, eiken, pruimen, wengé, linden, appel en dennen. Ze hebben een andere kleur en structuur van het materiaal en in het interieur zien ze er solide en majestueus uit. Modellen gemaakt in contrasterende versies zijn bijzonder aantrekkelijk, bijvoorbeeld, een combinatie van wengé en els of gebleekt eiken ziet er goed uit.

Metaal in de trellis-producten wordt gebruikt voor moderne interieurs in de stijl van loft, hi-tech, techno. Afwerking met koperen of bronzen details is nodig voor de barokstijl. Gebruik voor de Gothic smeedijzeren structuren met trellispiegels op het bureaublad.

Gecombineerde glas- en kunststofelementen zijn ook nodig voor stedelijke stijlen (loft, techno, hi-tech). Fuji gebruikt modellen met een maximaal aantal glazen inzetstukken.

ontwerp

Trellis tijdens de USSR deed het kwalitatief, ze namen veel ruimte in en waren bijna in elk huis, maar verschilden niet in overvloed aan soorten: de hoogte van het voetstuk - 60 cm, de gemiddelde spiegel - 40 cm, de zijkant - 20 cm. het is onwaarschijnlijk dat er twee identieke modellen worden gevonden.

Ontwerpers produceren jaarlijks monsters van nieuwe ontwerpen voor de slaapkamer, badkamer, hal. Een overvloed aan kleuren van wit tot zwart kan zelfs de meest kieskeurige smaak bevredigen.

Om de harmonie van het interieur niet te verstoren, is het beter om een ​​trellis te kopen met de headset. Maar als u afzonderlijk moet kopen, kunt u altijd een vergelijkbare kleur en textuur kiezen. De stijl van het model moet samenvallen met het interieur van de kamer.

 • Verandering van een oud hoogwaardig traliewerk met de vervanging van spiegels zal dit meubel een nieuw leven geven. Hij kan zijn plaats innemen in het binnenland van retro of provence.
 • historisch barokke stijl toepassen in ruime kamers. Het wordt gekenmerkt door pretentie en flitsende pracht. Ideaal antiek latwerk of moderne versies, ingelegd met dure metalen. De kleur van het model kan crème of ivoor zijn, vergulding en strass steentjes zijn betrokken bij de inrichting van de spiegel.
 • Aristocratische Empire-stijl combineert de eenvoud van lijnen en pracht van de situatie. Het is vergelijkbaar met barok met het gebruik van brons, verguldsel, kristal en zwaar textiel. Een trellis in de Empire-stijl kan dezelfde modellen hebben als de barok.
 • gotisch vertegenwoordigt ook de historische richting. Achter de schijnbare eenvoud zit verborgen echt raffinement. De verdragen in de gotische stijl zijn gemaakt met elementen van smeden.
 • klassiek - beproefde, ceremoniële en respectabele stijl. Hij gebruikt dure materialen, rijk, maar zonder overdreven pracht, decor. Het ontwerp met spiegels moet duidelijke vormen, rechte lijnen en expressieve tinten hebben. Omdat het materiaal duur hout gebruikte.
 • modern, in tegenstelling tot de klassiekers, houdt niet van een heldere geometrie. Commodes worden gekenmerkt door afgeronde hoeken en spiegels - vloeiende lijnen, die rond, ovaal of volledig vormloos kunnen zijn. Voor moderniteit, functionaliteit en schoonheid zijn typische, dus een nachtkastje is gekozen met een voldoende aantal planken en laden.
 • Van moderne trends kan worden opgemerkt hightech. Hij gebruikt metaal, plastic en glas in zijn ontwerp. Het meubilair is praktisch, heeft een kleine hoeveelheid decor. Een trellis moet er eenvoudig uitzien, maar een doordacht en ruim opbergsysteem hebben.
 • zolder - De richting van het industriële interieur met de deelname van buizen en metselwerk. Zoals high-tech, geeft de voorkeur aan kunststof, metaal en glas. Het latwerk moet algemene, niet-traditionele vormen zijn, op het spiegeldecor in de vorm van graffiti is mogelijk.
 • Provence - zachte stijl van het Franse dorp: warme lichte kleuren, vervaagde stoffen, gepleisterde muren. Voor deze richting is het latwerk gemaakt van verouderd hout, het kan smeedelementen bevatten. Gebruik in het decor inserts van leer, glas en metaal, en strass steentjes en vergulding worden gebruikt voor spiegels.

Accommodatie opties

Het latwerk is meer geschikt voor slaapkamers en gangen, minder vaak wordt het geïnstalleerd in de hal, kinderkamer of badkamer. Het hoekige ontwerp past goed tussen de muren, neemt niet veel ruimte in beslag en maakt het uiterlijk aantrekkelijker.

Een ideale locatie voor een recht model zou een muur tussen twee vensters zijn. Goede verlichting helpt om jezelf in elk detail te zien. Bovendien komt de spiegel op een centrale plek tegen de muur in harmonie met de glasplaten. Voor kamers met een enkel venster kan een hekwerk in elke vrije zone worden geplaatst, maar het kan worden uitgerust met een extra lichtbron.

Wanneer u een grote spiegel installeert, moet u de grootte van het vrije gebied schatten. Door de kast tussen het meubilair in te drukken, kunt u de ruimte van de kamer zwaar maken en het prachtige ontwerp onopvallend maken.

In de gang

Hier is het latwerk vooral nodig, want als je naar buiten gaat, moet je jezelf van alle kanten onderzoeken. Als de kamer klein is, kies dan een model met een kleine spiegel. Wie zich aan de regels van Fenshui houdt, stelt het ontwerp zo in dat de toegangsdeur niet in de spiegel wordt weerspiegeld. Als de indeling van de gang dit toelaat, dan is het hoekmodel een goede oplossing.

Moet extra verlichting voor trellis verzorgen, omdat de gangen zelden ramen zijn. Het is beter om de design-zijlichten in te delen, omdat het overheadlicht de reflectie vervormt. Door de grote spiegel kunt u uw uiterlijk nauwkeuriger volgen.

In de slaapkamer

Voor de slaapkamer is het traliewerk niet alleen een voortreffelijk meubelstuk, maar ook een plek voor de transformatie van een vrouw uit Assepoester in een prinses. Hier doet ze make-up, styliseert haar haar, pakt kleding op voor de volgende actieve dag. Dit alles zou moeten gebeuren in een goed verlichte ruimte.

Volgens de Feng Shui-spiegel is er geen plaats tegenover de deur, aan de voet van het bed of waar deze wordt weerspiegeld. Simpel gezegd, het latwerk moet zo staan ​​dat een slaperig persoon niet bang voor zichzelf is in de schemering.

Het kiezen van een latwerk in de slaapkamer is beter uit hout - natuurlijk materiaal beschikt over een rustige sfeer. Je kunt stilstaan ​​bij het model in de retro-stijl van lichte tinten en zachte vloeiende lijnen, waarna de kamer een instroom van romantiek en lichte oudheid zal krijgen.Dit advies past niet in moderne stedelijke stijlen die de voorkeur geven aan strengheid, helderheid van contouren en eenvoud van vorm.

In een ruime kamer is het de moeite waard om een ​​functioneel model met een ruim opbergsysteem te installeren.waar cosmetica, sieraden en alle noodzakelijke kleine dingen te zetten. Het is comfortabeler om bij de spiegel te zitten als de structuur uit twee duimen bestaat, waartussen u uw benen kunt leggen.

In de woonkamer

Voor een grote polyvalente ruimte kan het latwerk een echte decoratie zijn. Het stilistische samenvallen met het omringende meubilair zal het interieur harmonieus maken.

Als u een massieve structuur (1,5 - 3 meter) met een meterspiegel kiest, wordt de functionele kast vervangen., omdat massief massief kabinet een tiental laden en planken bevat. Deze optie is geschikt voor permanente beoordeling. In een zittende houding komt de spiegel niet dichtbij en kunnen de benen nergens gezet worden.

Het is beter om te weigeren om kleine modellen uit kleine woonkamers te kiezen.. De hoekstructuur rond de kamer en maakt het gezelliger. Alle tinten wit zijn geschikt voor het interieur in elke kleur, het belangrijkste is het samenvallen van textuur en stijl. Bij de andere kleuropties moet je apart werken, rekening houdend met de situatie.

Je hebt een poef nodig of een geschikte stoel voor de spiegel - het is beter om ze uit dezelfde collectie te kiezen als het trellis.

Succesvolle voorbeelden in het interieur

 • Zo'n traliewerk zal een volledige garderobe vervangen. Praktisch in alle opzichten: hij kan een groot aantal dingen accommoderen en dankzij beweegbare spiegeldeuren kunt u uw uiterlijk volledig inspecteren.
 • Elegant model, geschikt voor Art Nouveau of Fuji. Ottomaanse en staande lampen vullen elkaar aan.
 • Modern latwerk van Toledo, gemaakt in de stijl van minimalisme.
 • Het doordachte functionele model voor de echte vrouw van de mode. Ondanks de volumetrische vorm en de overvloed aan laden, maakt de witte kleur het ontwerp visueel licht en licht.
 • Een zeer spectaculair luchtmodel dat een traliespiegel combineert met een kaptafel lijkt op een geopende schelpparel.
 • Zo'n knappe man past bij historische trends: modern, rijk, classicisme. Indrukwekkend, maar streng, enigszins aan een bureau herinnerende.
 • Hoekoptie voor kleine kamers.
 • Algehele pompeuze trilage in de barokstijl.
 • Aristocratisch model in de gotische stijl, vertegenwoordigt een nobele terughoudendheid. Gesmede items zijn betrokken bij de decoratie.

Het lijkt misschien mannen dat het latwerk een overblijfsel uit het verleden is, maar vrouwen weten hoe belangrijk dit meubelstuk is en geven het de voorkeur aan een banaal nachtkastje en een ophangspiegel.

Zie de volgende video voor een overzicht van het trellis.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer