Tuinhouten meubels: de voor- en nadelen

Elk huisje gaat uit van de beschikbaarheid van passend meubilair dat het comfort en de schoonheid van het tuinperceel benadrukt. Tuinmeubilair lijkt nooit uit de mode te raken. Het wordt gebruikt voor zowel werk als vrije tijd. Vaak vertrekken stedelingen naar het land om te leven, wat betekent dat de eisen voor meubels aanzienlijk toenemen. Moderne winkels presenteren verschillende opties voor producten die gemakkelijk op het zomerhuisje kunnen worden geplaatst. Producten bestaan ​​uit een verscheidenheid aan materialen, waaronder de palm nog steeds de boom vasthoudt. In dit artikel zullen we kijken naar precies zulke interieur items.

Speciale functies

Tuinmeubelen heeft een aantal voordelen. Deze positieve eigenschappen onderscheiden producten van een vergelijkbaar materiaal van andere opties.Beschouw ze in meer detail:

 • Milieuvriendelijkheid. Deze indicator speelt een belangrijke rol in de moderne wereld. Mensen geven de voorkeur aan veilige materialen die niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Het is geen geheim dat houten modellen milieuvriendelijk zijn. Ze kunnen niet bang zijn om te gebruiken in elk huis, maar ook op het perceel. Zo'n product zal geen allergieën veroorzaken, in tegenstelling tot producten die uit een verscheidenheid aan chemische verbindingen bestaan.
 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid. Hout is een redelijk duurzaam materiaal. U kunt er zeker van zijn dat de stoel of bank van hout niet breekt onder het indrukwekkende gewicht. Het is opmerkelijk dat houten meubilair lange tijd kan dienen bij juist gebruik.

 • Aantrekkelijk uiterlijk. Door mooie en geschikte landelijke meubels te kopen of te creëren, kunt u elke dag genieten van esthetiek. Er zijn veel soorten hout die effectief worden gebruikt voor de vervaardiging van producten. Het kan dennen, ceder, berk, spar, populier en vele anderen zijn. Coniferen worden als populair beschouwd. Ze hebben helende eigenschappen.Je zult alleen een bepaald ras en kleuren moeten kiezen die goed bij jouw concept van de buitenwijk passen. Als u wilt, kunt u elk object in een voor u geschikte kleur schilderen.
 • Veelzijdigheid. Houten meubels zijn perfect voor elk zomerhuisje. Het maakt niet uit waar je huis vanaf zal worden gebouwd, houten modellen zullen altijd de juiste zijn. Ze zullen helpen de schoonheid en stijl van de kamer te benadrukken.
 • Stijlvol ontwerp. Houten producten passen goed in elk ontwerp van de zomerruimte. Je kunt ook zelf experimenteren en de meest creatieve meubels maken. Je kunt opties van verschillende vormen maken. De boom is een soort materiaal waarmee je je wildste ideeën kunt belichamen.
 • Natuurlijke warmte. Steen, metaal heeft deze eigenschap niet, in tegenstelling tot hout. Voor straatmodellen is deze indicator bepalend. U hoeft zich nu geen zorgen meer te maken dat het kind lange tijd op de bank zit, de boom is niet schadelijk voor de gezondheid, in tegenstelling tot de metalen voet.
 • Gemakkelijk te transporteren. Hout is natuurlijk niet lichter dan plastic, maar niet lichter dan metaal.Houten producten kunnen gemakkelijk en gemakkelijk worden vervoerd en naar de plek worden getransporteerd die u nodig hebt. Meubels van dergelijk materiaal zullen de vloer niet bederven, in tegenstelling tot metalen meubels.
 • Beschikbaarheid. U kunt dergelijke meubels in elke winkel kopen. U kunt ook uw geld sparen en uw eigen noodzakelijke interieurartikelen maken. U hebt geschikte materialen, gereedschappen, vakmanschap en gedetailleerde instructies nodig die strikt moeten worden gevolgd.

Met al de vele voordelen zijn er houten meubels en een aantal nadelen.

 • Producten uit dit materiaal tolereren geen temperatuurveranderingen. Voor straatitems is deze indicator vrij belangrijk. Warmte of kou kan het materiaal bederven. Houdt niet van dit materiaal en hoge luchtvochtigheid. Laat het product niet buiten staan ​​als het regent. In de winter is het ook wenselijk meubels mee naar huis te nemen.
 • Houtproducten vereisen speciale verwerking. U kunt dus de levensduur van de items verlengen.
 • Om nog maar te zwijgen van de dure kosten van dergelijke goederen. Vanwege de vele positieve eigenschappen, hoge kwaliteit en milieuvriendelijkheid is hout een veel gevraagd materiaal en tegelijkertijd duur. Daarom niet beknibbelen als de gezondheid van geliefden jou dierbaar is.

Door alle voor- en nadelen van houtproducten te kennen, kan elke persoon voor zichzelf prioriteiten stellen en beslissen of hij dergelijke producten wil kopen of creëren.

materialen

Populair meubilair van massief hout. In tegenstelling tot metaal is het milieuvriendelijk en veilig. Zoals reeds opgemerkt, kunnen landelijke meubels van verschillende houtsoorten worden gemaakt. De meest populaire zijn coniferen. Ze hebben helende eigenschappen, maar zijn opmerkelijk voor de afgifte van epoxyhars, dus zorg ervoor dat je het hout verwijdert, zodat het meubilair je kleren niet bevlekt.

Vaak kopen kopers liever producten van dennen. Het kan worden toegeschreven aan zachte rassen. Het is echter niet duurzaam genoeg. Producten daarvan zullen echter het meest creatief en fantastisch zijn. Aantrekkelijke opties van eucalyptus. Lariksmodellen vereisen speciale zorg wanneer dergelijke producten buitenshuis worden gebruikt.

Het meubilair moet worden gecoat met een speciale beschermende wax.

Pijnboom
eucalyptus
Lariks bomen

De meest betrouwbare en duurzame opties omvatten hardhoutproducten. - taxus, berk, kornoelje.Ze hebben speciale oliën die beschermen tegen de gevolgen van natuurlijke verschijnselen. Ze zullen je vele jaren van dienst zijn. Ook een geweldige optie - teak meubilair. Dit ras is bestand tegen verschillende klimaatveranderingen. Soortgelijke hout wordt gebruikt in de scheepsbouw. Het is mogelijk om meubels van dit materiaal te onderscheiden door aantrekkelijke natuurlijke patronen op hout.

Berkenmeubels
Houten kornoelje
Teak meubilair

Als u een aantrekkelijke gevlochten structuur wilt maken, moet u letten op de flexibele variëteiten van bomen. Het kunnen bijvoorbeeld takken van gewone vogelkers zijn. Ze zijn behoorlijk soepel, zacht en plastic. Dit zal je helpen je verbeeldingskracht te uiten en echte meesterwerken te maken.

Het ziet er goed uit als tuinmeubilair, aan de basis waarvan gestapelde houtblokken. Ze hoeven niet eens te worden verwerkt. Het is de moeite waard de geschikte maat af te snijden en ze op de nodige afstand te vestigen. De tafel kan snel en natuurlijk worden gemaakt. Het volstaat om een ​​dikke stronk in het midden te plaatsen, een tafelblad te bouwen - en het meubilair is klaar. U kunt verschillende boomopties gebruiken.

Het zal er bijvoorbeeld aantrekkelijk uitzien als model van eik, natuurlijke beuk.

Je kunt tuinmeubelen van de planken maken. Het is dit product dat al een vooraf bepaald vlak en een kleine dikte heeft. Dit alles stelt u in staat om met succes de planken met elkaar te verbinden met behulp van spijkers. Met behulp van de gebruikelijke slijper kunt u het product polijsten. Opgemerkt moet worden dat u in dit geval eerst een tafelblad moet maken. Dit gebeurt door de planken aan elkaar te bevestigen. Dan kun je naar de basis gaan.

ontwerp

Houten meubilair is opmerkelijk voor een verscheidenheid aan ontwerpen. De meest populaire optie is de werkplaats van de tuinman. U moet ook een tabel maken die verschillende functies kan uitvoeren: een werkplek of rustplaats worden. Op een zomerse dag zal het originele prieel met klapstoelen en een tafel relevant zijn. Zulke opties zijn vrij compact en handig.

Het opvouwbare buitenmeubilair zal elk gezinslid troost en gezelligheid bieden. Variatie en heldere accenten zullen een straatbank maken. Dit kan een modulair ontwerp zijn dat geschikt is voor zowel cottage als thuis. Afwerking kan het meest interessant zijn, passend bij de stijl van uw ruimte. Dit kunnen lichte stijlvolle modellen of antieke versies zijn.Zo'n parkbank zal een stijlvolle decoratie zijn voor elke villa. Denk ook aan de jongere leden van het gezin. Maak speciale stoelen en tafels van geschikte afmetingen.

Houd bij het maken van creatieve modellen rekening met de volgende nuances:

 • Als je net begint met oefenen in de productie van meubels, is het de moeite waard om een ​​keuze te maken voor economischer opties die gemakkelijk te produceren zijn. Je zou dergelijke constructies niet moeten kiezen waar er veel ingewikkelde elementen zijn. Het is beter om eenvoudiger te kiezen, zodat je alles kwalitatief kunt doen. Geef de keuze van hout. Dit materiaal zal het gemakkelijkst te verwerken zijn. U kunt opties tegen een betaalbare prijs vinden. Werken met hout is erg prettig en gemakkelijk. Je zult in staat zijn om je creatieve impulsen te belichamen.

 • Zodat het werk u geen extra problemen oplevert, is het beter om hard, halfhard of zacht hout te kiezen, evenals materialen die uit hout bestaan. Voor benen is het beter om cilindrische grenen blanks te gebruiken. De ruggen en stoelen zijn op het moment van het bord, waarvan de afmeting 2 * 12 cm in doorsnede is. Armsteunen kunnen worden gemaakt van staven.
 • Het belangrijkste punt - de gewenste schets.Begin pas met werken nadat je het schema hebt gekozen dat je nodig hebt. Zorg ervoor dat u de afmetingen van het meubilair bepaalt voordat u begint te werken. Verzamel de juiste gereedschappen. Onder de ondersteuning heb je mogelijk metalen hoeken, pijpen en andere beschikbare gereedschappen nodig.
 • Zorg ervoor om Dacha-hout antiseptisch en andere beschermende stoffen te behandelen. Ze helpen alle items te beschermen tegen rotten en verlengen hun levensduur. Degenen die de basisprincipes van productieproducten begrijpen, moeten onthouden dat het product noodzakelijkerwijs een lichte neiging naar achteren moet hebben. Dit maakt het gebruik van de bank en stoel behoorlijk comfortabel.

Wees niet bang om de meest interessante ideeën te belichamen. Dit zal je helpen om je persoonlijkheid uit te drukken, en je zomerhuis op een stijlvolle manier te versieren. Het is bijvoorbeeld de moeite waard de tafel en stoel te versieren met aantrekkelijke twijgen. Vergelijkbare producten passen organisch in het interieur van de tuin. Alle gasten zullen uw inspanningen waarderen.

Wees niet bang om actief te fantaseren, je kunt perfect gevorkte boomstammen gebruiken zonder enige verwerking.

Je kunt interessante modellen maken van pallets.Deze trays zijn vaak indrukwekkende formaten die overblijven van bouwmaterialen. Als u niet over de nodige middelen beschikt om landmeubilair te kopen, kunt u het zelf maken met behulp van dergelijke apparaten. Pallets worden in hardwarewinkels tegen betaalbare prijzen verkocht. Besturen in dergelijke producten komen niet in de buurt. De afstand tussen hen is ongeveer de helft van de breedte van het bord. Heb pallets en bumpers. Dergelijke producten zijn er in alle maten en daarom kunnen ze op uw datsja worden gebruikt en vormen ze de origineelste en meest creatieve versies van producten.

Het is de moeite waard eraan te denken dat elk product voor het interieur van de tuin moet worden voorverwerkt. Zorg ervoor dat u vuil verwijdert, het meubilair grondig droogt en poetst. Om niet per ongeluk een splinter te krijgen, moet u de pallets verven met een verf- en laklaag. Vaak gebeurt dit in de laatste fase van het maken van meubels.

Wanneer u aantrekkelijke meubels maakt om te geven, hoeft u niet alleen een pallet te kopen. Je hebt ook dunne nagels nodig, evenals verschillende meubelaccessoires, die het object uniek zullen maken.Zorg ervoor dat je wat verf, lijm, glas, kleine lichtjes op voorraad hebt, koop een doek. Natuurlijk zal de samenstelling van de noodzakelijke geïmproviseerde middelen afhangen van wat je uiteindelijk besluit te creëren.

Het is mogelijk om een ​​salontafel te maken. Het past met succes in elke ruimte. Je moet twee pallets verbinden. Ze moeten elkaar aantrekken en vastmaken met spijkers. Het is gemakkelijk om een ​​tafelblad te maken van blad DVP of dun hout. Het is zo eenvoudig en eenvoudig om een ​​kleine tafel te maken waar een vriendelijk gezelschap samenkomt. Om dergelijk meubilair gemakkelijk op het terras te plaatsen, moeten er wielen aan worden bevestigd. U kunt het product dus gemakkelijk verplaatsen. Als u besluit om een ​​eettafel te maken, hebt u een groter aantal pallets nodig, deze kunnen ook groot zijn. Voor het tafelblad is het de moeite waard om 2 stuks te nemen en voor het maken van poten heeft u 1 pallet nodig. Het moet in 4 delen gesneden worden, verticaal trekken, spijkeren en in de hoeken.

Chaise Lounge is een interessante optie voor ontspanning. Belichaam het idee met behulp van drie pallets. Het is de moeite waard twee rechthoekige en één vierkante element te nemen. Rechthoekige pallets die het waard zijn om samen te stellen.Ze worden aan elkaar vastgemaakt door spijkers.

Vergeet niet dat eerst de producten gepolijst moeten worden en dan kunt u beginnen met schilderen.

Ga door met het maken van een ligstoel voor de rugleuning. Deze fase kost wat meer tijd en moeite. Een brede pallet moet worden gedemonteerd, waarbij de onderste laag en een klein medium worden verwijderd. Basis - bovenkant van de pallet. Twee of drie planken moeten uit de blanco rugleuning worden verwijderd. Dit gebeurt heel voorzichtig. Nu moet u een vierkante pallet installeren onder een hoek met een van de zijden van de rechthoekige pallet. Dus je zult de achterkant van de fauteuil vormen. Bevestig de constructie met de eerder verwijderde platen en gebruik ook schroeven. Het voltooide ontwerp wordt met succes aangevuld met een matras of dikke stof.

tips

Tuinmeubelen maken is moeilijk, maar best vermakelijk. Als u uw familie aangenaam wilt verrassen, evenals vrienden en kennissen, moet u de juiste tools, wensen en vaardigheden inslaan om uw ideeën te vertalen. Het hoeft geen goede bouwer te zijn om een ​​interessante optie voor de tuin te maken. U kunt bijvoorbeeld ander materiaal gebruiken. Besteed aandacht aan het oude vat.Misschien wordt het later je creatieve stoel.

Voor een korte tijd kun je een klein bankje maken., het nemen van de ondersteunende stenen voor stenen, keien of houten planken. In dit geval hebt u een kleine set gereedschappen nodig: een vlak om hout te verwerken, een boor en ankerbouten. Keien moeten op de gewenste hoogte worden afgesteld, na het maken van een gat en het maken van een zandkussen. In dezelfde plank en stenen moeten gaten worden gemaakt voor ankerbouten.

Het is immers noodzakelijk om de structuur met vernis te bedekken.

Prachtige voorbeelden

Houten tuinmeubelen zullen altijd goed in uw huis staan. U kunt uw eigen interieurartikelen maken of gebruikmaken van de diensten van winkels en ervaren vakmensen. U kunt dus uw kracht, tijd en in sommige gevallen geld besparen. Het is niet nodig dat het ontwerp ingewikkeld en ingewikkeld was.

U kunt meer eenvoudige, maar stijlvolle opties maken. Bijvoorbeeld een winkel met boomstammen en stronken. Een dergelijk apparaat voor recreatie kan binnen enkele minuten worden gedaan. Tegelijkertijd kan het ontwerp met succes in elke tuin worden ingepast. Om het idee te vertalen, heb je een paar dingen nodig.Je kunt eenvoudig een brede boomstam op de kleintjes leggen en er comfortabele kussens bovenop gooien. Dus je zult een aantrekkelijk hoekje creëren voor spirituele gesprekken en borrels.

Regel een plaats voor lunch met hennep. Stoelen zullen kleinere opties dienen, en de tafel zal bestaan ​​uit een massieve stronk en tafelbladen bovenop. Dergelijke houten modellen moeten in de grond worden gegraven of op een vlak oppervlak worden bevestigd. Het zou niet overbodig zijn om voor het gemak van alle gezinsleden te zorgen. Om dit te doen, gooi je een zacht kussen op hennep. Indien gewenst, kunt u haken en rugsteunen en armsteunen aanbrengen met haken of ogen.

Een zaagsnede kan ook een creatief werkblad of stoelzetel worden. Vergeet in dit geval niet om het materiaal met speciale stoffen te verwerken. Een uitstekende optie is de locatie in het land klapstoelen. Met deze optie kunt u niet alleen het product gemakkelijk verplaatsen, maar ook meenemen. Compact en handig meubel neemt niet veel ruimte in beslag. Perfect geschikt voor deze optie voor het kind. In de tralies moet shkanty worden geïnstalleerd, waarmee de stoel en in tweeën worden gevouwen.Maak het product noodzakelijk volgens de tekening, zodat het model van hoge kwaliteit en betrouwbaar is. Versier dergelijke meubels kunnen een geschikt ontwerp zijn.

Nu kent u de belangrijkste voor- en nadelen van houten meubilair. Het is de moeite waard eraan te denken dat dit een milieuvriendelijk materiaal is dat perfect te behandelen is.

Op de soorten houten tuinmeubilair, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer