Kastmeubilair: kenmerken naar keuze

Moderne levensstijl doet veel zakenmensen nadenken over hun eigen kantoor. Het is noodzakelijk voor degenen die hun partners thuis, freelancers en alleen degenen die graag met pensioen gaan en mensen lezen in een ontspannen sfeer.

Waar te beginnen?

Helemaal aan het begin van de keuze van meubilair voor het thuiskantoor, moet u het duidelijk verstaan: of het een aparte ruimte of een geïntegreerde werkplek in een van de kamers zal zijn. Meubilair kan in een aparte ruimte door een aparte set worden gekozen, ongeacht de stijl waarin de andere kamers van het huis of appartement zijn ingericht. Als het kabinet als een deel van een woonkamer fungeert, moet het het meest harmonieus in het reeds gecreëerde interieur worden geplaatst.

Stijl selectie

Meubels voor kantoor moeten worden gekozen afhankelijk van de stijl van de binnenkamer.

klassiek

Klassieke stijl is een standaard van terughoudendheid en functionaliteit. Hij karakteriseert zijn meester als een persoon die niet onderhevig is aan overbodige emoties, helpt bij het afstemmen op productief werk. Het interieur van de kast in een klassieke stijl is de geometrie van de juiste lijnen en de standaardisatie van vormen. Originele interieurartikelen van moderne stijlen zijn onaanvaardbaar in de klassiekers.

Beschikt over klassieke stijl:

 1. Natuurlijke materialen worden gebruikt. Vooral gewaardeerde hout dure soorten.
 2. Klassieke kleuren zijn pastel en donkere kleuren (grijs, zwart, chocolade, bruin).
 3. Voor klassiekers karakteristieke degelijkheid, ruwheid, massaliteit.
 4. Het aantal items in het klassieke kantoor aan huis is minimaal.

High-tech

Beschouwd als een van de meest populaire moderne kantoorstijlen. Deze stijl heeft zakelijke communicatie. De hoogtechnologische stijl wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid, veel licht, doordacht ontwerp en de afwezigheid van onnodige dingen.

Kenmerken van high-tech stijl:

 1. Aanrechtbladen en planken van glas.
 2. Schuifdeuren.
 3. Chromen lagers.
 4. Grote tafel.

minimalisme

Bij deze stijl hoort een minimale set meubels op kantoor. Meestal wordt minimalisme gekozen door creatieve mensen van overwegend jonge leeftijd.

Minimalistische stijlkenmerken:

 1. Dominantie van witte en grijze kleuren.
 2. Eenvoudig ontwerp.
 3. De functionaliteit van alle elementen van meubilair.
 4. Het gebruik van glas en plastic.

zolder

De industriële stijl is geweldig voor het kantoor van een creatief persoon, een kenner van alles wat ongewoon en niet-standaard is. In het kantoor in de stijl van loft meubilair wordt vaak gecombineerd met metselwerk, balken, grote metalen buizen.

Beschikt over loft-stijl:

 1. Duidelijke lijnen.
 2. Gebrek aan ingewikkelde vormen.
 3. Simpele kleuren.
 4. Geweldige stoelen.

Kleur oplossingen

Er zijn verschillende kleuren en tinten die het vaakst te vinden zijn in het meubel van de kast.

wit

In het thuiskantoor ziet witte meubels er altijd prachtig uit. Bovendien is nu het witte kantoor een modetrend. Ideaal voor een kleine ruimte, helpt bij het afstemmen op het werk. Witte meubels worden harmonieus gecombineerd met grijze en bruine tinten. Het kunnen zowel succesvolle combinaties zijn met interieurelementen als met andere meubels.

beige

Beige tonen voor op kantoor zijn de meest veelzijdige. Deze kleur geeft rust en stabiliteit. In combinatie met andere natuurlijke tinten, beige heeft een gezellige gesprek over een kopje koffie. Tegelijkertijd oogt het meubilair in beige kleur zeer elegant en benadrukt het de verfijning van de gastvrouw of de eigenaar van het kantoor.

grijs

Deze kleur is altijd beschouwd als de standaard van minimalisme. Het leidt niet af van het werk, integendeel, het helpt je te focussen en je aan te passen aan de productiviteit. Daarom is grijs meubilair erg populair in kantoorruimtes. Het is heel praktisch en vereist minimale verzorging, altijd op voordelige wijze aangevuld met witte, groene en oranje bloemen.

bruin

Traditioneel worden bruine tinten geassocieerd met succes en welvaart. Kastmeubilair in bruine tinten wordt nooit als een ouder wordende klassieker beschouwd. Alle tinten van dit spectrum helpen om scherp te stellen en de juiste beslissing te nemen. In modern design is het vaak mogelijk om een ​​tandem van donkerbruin meubilair te ontmoeten voor een kantoor met een lichte achtergrond.

rood

De rode kleur van het meubilair in het interieur van de kast is geliefd bij mensen met een ongewone mentaliteit.Ze hebben de neiging om snel beslissingen te nemen, wat scherpte in het werk. Houders van het rode kantoor zijn meestal zeer actief, tolereren geen trage processen. Rode kleur irriteert de meeste mensen, dus het is niet altijd mogelijk om lange tijd in zo'n kantoor te blijven. In dit geval wordt het aanbevolen om het te verdunnen met zachtere tinten, en om zachte tonen van het rode spectrum te gebruiken.

Beoordeling van materialen

Kastmeubilair is gemaakt van verschillende materialen. Laten we stoppen bij de meest populaire.

Massief hout

De array is een milieuvriendelijk en puurst materiaal, dat volledig uit natuurlijk hout bestaat. Dit is een vrij dure grondstof waaruit luxe meubels worden gemaakt. Meubels gemaakt van massief hout uit houten planken, die heel zijn en aan elkaar kleven. De kwaliteit van hout hangt af van de aanwezigheid van knopen en ongebruikelijke lagen, de dichtheid van jaarcijfers.

De waarde, het uiterlijk en het doel van het meubilair hangen grotendeels af van het houttype. Een reeks beukenbomen is bijvoorbeeld geweldig voor de productie van lichte meubels. Het materiaal zelf is extreem hard en flexibel.

Eiken massief staat bekend om zijn duurzaamheid.Eiken hout heeft een rijke selectie tinten: van geelachtig wit tot geelbruin. Heel vaak vindt u meubels voor het kantoor van veeneik.

Essenhout is een beetje harder dan eikenhout, maar het heeft ook een goede flexibiliteit en elasticiteit. Populair gesneden en gebogen asmeubilair. Ook fineerfineer is gemaakt van dit hout. Essenhout is rijk aan verschillende gouden tinten.

Het massief van een berk is een van schokbestendige en sterke materialen. Berk is zo hard als eikenhout, maar verliest in duurzaamheid. Het heeft een zeer interessante textuur, niet minderwaardig in schoonheid aan eiken en beuken. Bijzonder gewaardeerde berk zonder knopen.

MDF

MDF is een fijne fractie van een boom. Met andere woorden, het materiaal is een vezelplaat met gemiddelde densiteit, gemaakt van fijn verdeeld zaagsel. MDF-platen hebben een uitstekende vocht- en dampbestendigheid en hebben ook een vrij hoge milieuklasse, omdat de deeltjes van het materiaal samen worden gehouden met paraffine en lignine

Een specifiek kenmerk van MDF is een perfect gladde textuur. Het is glad, uniform en zeer dicht.De nadelen zijn lichtgevoeligheid voor mechanische schade: het per ongeluk laten vallen van een zwaar voorwerp op een tafel of kast kan leiden tot de vorming van een deuk.

In de regel is de MDF-plaat visueel een goede nabootsing van de textuur van natuurlijk hout. Qua kosten is het goedkoper dan hout, terwijl het er in schoonheid en natuurlijkheid mee kan concurreren.

spaanplaat

Gelamineerde spaanplaat is een gelamineerde spaanplaat, dat wil zeggen grove schilfers, die een bladvorm krijgen door heet persen. Een extra ingrediënt in het productieproces van de plaat is formaldehyde, dat als bindmiddel voor houtvezels werkt.

Het LDSP-kleurenpalet is rijk en divers en bestaat uit grote collecties gelamineerde platen. Het is onderverdeeld in subgroepen: soepel monofonisch, monofonisch met textuur, standaard hout, imitaties van zeldzame rassen, glans, fineer en fantasiethema's met tekeningen en patronen.

Modellen en componenten

Om het meubel holistisch en harmonieus te laten lijken, is het gemakkelijker om meubels te kiezen met een enkele set, dat wil zeggen, uit een serie kastmeubelen.Individuele items uit de meubelserie worden modules genoemd en het hele complex wordt modulair meubilair genoemd. Het aantal items en modules hangt af van de grootte van de kamer en van de voorkeuren van de eigenaar van de kast.

Het belangrijkste meubelstuk op kantoor is een tafel. Er zijn verschillende bureaubladconfiguraties. Het kan met een eenvoudig rechtlijnig of met een ergonomisch werkblad. Bovendien kan de tabel een speciaal voorvoegsel voor onderhandelingen hebben - een briefing. De dikte van het tafelblad hangt af van de serie meubels en het materiaal waaruit het is gemaakt.

In een studie kan je niet zonder een nachtkastje: hangend, toegevoegd of glijdend. Hangende kasten zijn bevestigd aan de tafel onder het tafelblad en hebben meestal 1 tot 3 laden. Zijkasten hebben dezelfde hoogte als de tafel en zijn op de zijkant gelijk met het tafelblad geplaatst. Rollende kasten hebben wielen en rollen onder de tafel. Elk van de duimen kan zijn met laden, met open nissen of met deuren, terwijl de laden en deuren kunnen worden vergrendeld met een sleutel.

Een studie is moeilijk voorstelbaar zonder een kast, en soms een paar. Kasten kunnen in hoogte en breedte variëren.Ook kan een set meubels voor op kantoor zowel vloer- als wandkasten omvatten. In de regel zijn de kasten gesloten met deuren die over de hele lengte doof zijn, of ze kunnen de kast slechts half sluiten - onderaan. Bovendeuren kunnen van glas zijn of helemaal ontbreken.

Volledig open kasten worden rekken genoemd. Ze worden vaak gebruikt voor het ordenen van bibliotheken of opslagsystemen. Met een open rek kunt u het benodigde boek, dagboek of werkdocumenten snel vinden en krijgen.

De stoel is een van de belangrijkste elementen van meubilair op kantoor. Van het hangt voornamelijk af van de comfortabele omstandigheden van je werk. Prioriteit van het model met ergonomische ruggen. De basis van de stoel kan van kunststof, verchroomd of natuurlijk hout zijn, op wielen of op vier poten. Stoffering varieert: leer, kunstleer of stof.

Plaatsingsregels

De juiste en rationele indeling van meubels op kantoor betekent een directe ommekeer voor het gemak van werken en de effectiviteit van uw werk. De kast moet tegelijkertijd comfortabel, functioneel en respectabel zijn.Schik het meubilair met maximaal comfort voor u is niet moeilijk, gezien de bepaalde regels.

Eerst moet je een werkplek kiezen. Meestal - het is een tafel, nachtkastje en stoel. Ze moeten zo worden geplaatst dat u aan de tafel de voordeur van de kamer kunt zien. Merk op dat werken, zittend met je rug naar de deur, erg lastig is, omdat je af en toe moet worden afgeleid, je omdraait en naar de deur kijkt. Bovendien is het onwenselijk om gezicht of rug naar het raam te werken. In het eerste geval, interfereert het licht met het werk en moet je de ramen verduisteren, en in het tweede geval - vanwege de heldere stralen van de zon, zal de monitor glanzen.

Voor snel en gemakkelijk werken met documentatie wordt het aanbevolen om een ​​kast of een rek dicht bij de tafel te installeren. Ze kunnen op armlengte achter, aan de rechterkant of aan de linkerkant zitten. Bij het kiezen van de linker- of rechterkant, moet worden bekeken welke hand werkt, dat wil zeggen, linkshandige of rechtshandige eigenaar van het kantoor.

Als het kantoor een recreatiegebied plant, moet dit zo ver mogelijk van de werkplek af liggen. Ongeacht of het een bank of een schommelstoel is, ze mogen het werkproces niet onderbreken.

Originele ideeën

Als het kantoor in een privé-huis is ingericht, proberen ze vaak de meest verste kamer aan te wijzen. Het origineel is het ontwerp van de kamer in de geest van de aristocratie met een massieve houten tafel en een leren stoel. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vrije ruimte, kunt u een kleine leren bank met een salontafel plaatsen om een ​​kopje koffie te drinken bij een gast of een partijtje schaak te spelen.

Door een deel van de verbeeldingskracht met elkaar te verbinden, is het mogelijk om een ​​studie te bouwen, zelfs in een slaapkamer van het gebruikelijke appartement. Gebruik hiervoor ontwerptechnieken zoals het podium, het interieurontwerp in de stijl van een loft, verschillende uitrolpanelen en maak ook een vensterbank in de vorm van een tafelblad.

Voor een thuisbibliotheek wijzen ze meestal een hele muur toe in een apart kantoor of in de woonkamer. De bibliotheek, ingericht onder de trap of uitgevoerd in de vorm van een prachtige boekenboom, ziet er oorspronkelijk uit. Bij afwezigheid van vrije ruimte in het huis of appartement, kan de bibliotheek worden uitgedacht in een lade onder het grote bed.

Spectaculaire voorbeelden

Mooi kabinet in beige tonen. Creëert een gezellige sfeer. Het gebied en de configuratie van de kamer laten het opdelen in een werkplek met een tafel, een fauteuil en planken, evenals een zithoek waar een bank en een salontafel zijn geïnstalleerd.

De klassieke versie van het thuiskantoor met donker bruin meubilair. Tot het beste van de massieve tafel en de stoelentroon spreekt over de betrouwbaarheid van de eigenaar en zijn vermogen om de juiste beslissingen te nemen. Ideale combinatie van donker meubilair, blauwe muren en een sneeuwwit plafond. Aparte nadruk wordt gelegd op een chique witte stoel.

Een kast gemaakt van massief hout ziet er zeer grondig uit, het geeft de eigenaar een gevoel van respect en vertrouwen. Zodra je zo'n kantoor binnengaat, begrijp je dat tradities hier regeren, en al het meubilair daarin verscheen voor de inwoners van dit huis. Alle interieurartikelen lijken duur antiek te zijn: van de desktop naar de bureaulamp.

Heel vaak is in kleine appartementen geen plaats voor een thuiskantoor. En dan is de enige uitweg de indeling van het balkon. Het bureau is afgestemd op de breedte van de kamer en de ergonomische stoel is handig voor comfortabel werken. Mooie heldere vormgeving en natuurlijke verlichting zetten een positieve toon in het werk.

Stijlvol interieur met een Afrikaans thema, dat is gemaakt met alleen natuurlijke materialen in een batch met de motieven van de Afrikaanse bevolking.Ideaal voor reisbureaus en fervente reizigers. De sfeer van het kantoor, alsof hij leeft en spreekt, begint de gasten eerder te vertellen over zijn gastheer dan hij.

Zie de onderstaande video voor tips over het organiseren van uw werkruimte.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer