Gesmeed tuinmeubilair: een verscheidenheid aan keuzes

Bij het kiezen van meubels voor een datsja wordt de eigenaar vaak geconfronteerd met het probleem van zijn duurzaamheid, omdat onder invloed van neerslag veel materialen uiteindelijk verslechteren, rotten of vervagen in de zon. Houten voorwerpen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor vochtabsorptie, plastic is niet bestand tegen vorst en rotanmeubels moeten bij elke regenbui binnenshuis worden binnengebracht. Tuinmeubelen van metaal zijn het best bestand tegen weer en dus duurzaam.

Speciale functies

Metaal in onbewerkte vorm ziet er niet al te esthetisch uit in het landschapsontwerp, maar het wordt een kunstwerk als kunstsmeedwerk wordt gebruikt om tuinmeubilair te maken.

Fijne items die op fijne kant lijken, in staat om het tuinlandschap te versieren, geef het een noot van aristocratie en verfijning. Met de juiste verwerking van dergelijke meubels zal het oog voor vele jaren tevreden zijn. Anticorrosieve verbindingen zullen roest voorkomen, het metaal zal geen insecten of dieren vernietigen, het zal de kleine kinderen niet breken. Het meubilair is vrij zwaar en stabiel, het is niet bang voor sterke windstoten.

Voor- en nadelen

Als het probleem met de keuze van meubelstof nog niet is opgelost, zal het zijn correct leren over de voors en tegens van vervalste producten:

  • Veelzijdigheid is een van de belangrijkste voordelen van metalen tuinmeubelen. Producten kunnen charme geven aan elke richting van landschapsontwerp. Smeden past perfect in de klassieke aristocratische stijl. Metaal is in harmonie met de rustieke motieven van het land, en opengewerkte gravures, bedekt met witte verf of goud, past bij de stijl van de Provence of vintage.
  • Compatibiliteit met andere materialen. Gesmede producten zijn in perfecte harmonie met inzetstukken van hout, dik plastic, slagvast glas en textiel. Het hangt allemaal af van de verbeelding en het doel van het meubelstuk.
  • De kracht van het materiaal met de juiste verwerking maakt het gebruik van meubilair voor meer dan één generatie eigenaren mogelijk. Bij het smeden vormt zich op het metaal een kalklaag, die het materiaal beschermt tegen de schadelijke gevolgen van vocht en corrosie voorkomt.
  • Stabiliteit. Vanwege de zwaartekracht van het metaal, is het meubilair niet onderhevig aan vervorming, het is bestand tegen zware belastingen. De ernst van objecten kan ook diefstalpogingen voorkomen als het meubilair achtergelaten wordt in de datasite. Smeden kan zowel subtiel als elegant zijn en de indruk wekken van een majestueuze respectabele inrichting.
  • Gemak van zorg. Het metaal is het meest gevoelig voor zuurstof en vocht, maar het oppervlak van de gesmede producten is al beschermd tijdens het productieproces, dus de zorg voor het meubilair bestaat alleen uit het verwijderen van stof. Tuinobjecten kunnen met water uit een slang worden gegoten, zodat ze in de zomerzon weer gaan schijnen.

De nadelen van metalen meubels omvatten relatief ongemak als je erop zit. Naast de stijfheid van de stoelen wordt het metaal sterk verhit onder de directe zonnestralen en koelt het snel af bij koud weer.Maar deze tekortkomingen kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd door verwijderbare decoratieve kussens te gebruiken voor stoelen of banken en de tafelbladen kunnen worden bedekt met dunne PVC-folie.

Hoe te kiezen?

Gesmede producten worden gepresenteerd in een grote verscheidenheid aan meubelzaken en gespecialiseerde workshops. Maar om de meest succesvolle keuze te maken, moet u aandacht besteden aan de planning van het landschapsontwerp of voortgaan vanuit de reeds bestaande stilistische richting. Gesmeed tuinmeubilair oogt bijzonder elegant in harmonie met elkaar, en hiervoor moet je nadenken over de componenten van het ensemble.

Tafels en stoelen

Voor maximaal comfort kunnen de basisitems van smeedijzeren tuinmeubilair verschillende materialen combineren. Voor stoelen kunt u bijvoorbeeld decoratief textiel of houten stoelen en voor de tafel opbergen - een comfortabel niet-metalen tafelblad. Voor de veranda of gazebo is een tafel met een glazen tafelblad voldoende. De combinatie van gesmede patronen en visuele luchtigheid van glas zal de delicate smaak van de eigenaar van de site benadrukken. Een tafelset zal er bijzonder mooi uitzien als hij in dezelfde stijl is gemaakt met smeedijzeren tuinhuisjes of veranda's.

Pergola

Als er op het perceel geen veranda of een monumentaal prieel staat, kunt u een lichte, vervalste versie van dit kenmerk aanschaffen. Een metalen rieten as kan draagbaar zijn als de framestaven vrij licht zijn. Prieel van meer grondige weefpatronen met een patroon op het frame kan permanent worden geïnstalleerd in de meest gezellige hoek van de tuin of voor de barbecue. Een smal kant van smeedijzeren tuinhuisjes voegt verfijning toe aan het hele landschap en zodat de zon of de regen de rust niet verstoort, kan het tuinhuis aan één kant worden bedekt met transparant polycarbonaat.

Gebruik voor de decoratie van deze priëlen vaak klimplanten. Bijvoorbeeld klimrozen, meerjarige modderkruiper, clematis of wilde druiven. Gesmede pergola kan een alternatieve decoratie van de tuin worden. Het bestaat uit verschillende secties van bogen met elkaar verbonden door dwarsstangen en versierd met rieten planten.

Tuinbanken

Gesmede banken op gebogen poten of met een bloemmotief roepen een romantisch-poëtische sfeer op en worden daarom een ​​echte decoratie van de tuin van een klein herenhuis.De banken kunnen zijn met elementen van houten inserts of volledig metaal. Meer solide ontwerpen hebben een dak op dunne gebogen staven, die zullen redden van regen of zon, en een extra decoratie van de tuin worden.

Schommel en schommelstoelen

Een interessante optie voor tuinbanken zijn brede schommels, waarvan het frame is gemaakt van gesmede stangen. In dit geval kan de zitting ook van elk materiaal zijn gemaakt, en de bevestigingsmiddelen zijn dunne kettingen van metalen schakels.

Een schommelstoel is een ander item in de tuin. Hoogwaardig staal en kunstsmeedwerk laten toe om elegantie en duurzaamheid in dit meubel te combineren.

Braziers en barbecue

Inrichtingen voor het frituren van vlees of vis in de open lucht kunnen een onafhankelijk element van de inrichting van de tuin zijn, of in harmonie met andere objecten. Deze massieve functionele items zijn vaak versierd met ingewikkelde ontwerpen voor de algemene stijl van tuinmeubelen.

Decoratieve items

Als de eigenaar serieus heeft nagedacht over de kunst van het smeden, dan zou het goed zijn om enkele aanvullingen te doen op het landschapsontwerp.Decoratieve gesmede lantaarns, hoge staat voor opknoping bloemen, een brug over een beek of een vijver, een dunne boog op een alpine dia - dit alles kan worden gedaan met behulp van gesmeed metaal. Misschien zal de eigenaar beslissen om het ontwerp van smeedijzeren hek bars en wickets te voltooien. Al deze elementen kunnen een tuin echt fantastisch maken.

Gesmede meubels met hun eigen handen

Vreemd genoeg kun je zelf vervalste meubels maken. U hoeft niet naar een winkel te zoeken of een hamer en een aambeeld te kopen - het is voldoende om lasvaardigheden te hebben. Kant-en-klare elementen van warm of koud smeden kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde workshops of winkels van bouwmaterialen, en ideeën en variaties van ornamenten zijn overvloedig op het internet.

Alle werkzaamheden worden beperkt tot het samenvoegen van meubelstukken en omvat verschillende fasen.

  • Projectcreatie, tekeningen van het toekomstige product en de berekening van het materiaal. Als u echter koopt, moet u niet bang zijn om extra onderdelen te kopen. Zoals de praktijk laat zien, zullen ze zeker van pas komen, zo niet voor het versieren van dit item, en zeker voor de volgende. Het maken van vervalste producten is creativiteit die gemakkelijk tot een hobby kan uitgroeien.
  • Lassen. Voor een persoon die de basis van het lassen kent, zal het proces zelf niet moeilijk zijn. Het is noodzakelijk om een ​​speciaal gereedschap te hebben: een lasmachine en een slijper met een wisserschijf. Voor beginners is het ook niet moeilijk om met de lasactiviteiten om te gaan. Het belangrijkste om te onthouden dat de sleutel tot succes consistentie is van geometrische verhoudingen en de visie op het uiteindelijke beeld. Aan het einde van het lassen, is het noodzakelijk om de onregelmatigheden te reinigen en één geheel te bereiken met behulp van een slijpmachine.
  • Schilderen. Voordat u het product een compleet uiterlijk geeft, moet het metaal worden geprimed. De eenvoudigste manier om een ​​primer met een spray aan te brengen, omdat de borstel vieze vlekken kan achterlaten. Nadat de primer is opgedroogd, wordt het product gelijkmatig geverfd. In de regel worden voor gesmede producten een primer en verf met een zwarte kleur gebruikt. Om het meubilair geraffineerd te maken na het drogen van de verf, kunt u belangrijke elementen benadrukken met decoratie: breng patina, vergulding, brons of zilververf aan.

Over de verscheidenheid van gesmede tuinmeubelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer