Tuinmeubels van metaal: kenmerken en voordelen

Tuinmeubelen om te geven of uw eigen huis is ontworpen om te ontspannen in de vrije tijd. De meeste voorkeur gaat uit naar metalen interieuronderdelen die praktisch, functioneel, in elk landschap passen en het gebied in zones verdelen. Deze categorie is terecht genoten van de liefde van consumenten, en de voordelen ervan zijn goed bekend bij ontwerpers.

De voordelen van metalen meubelen

Veel mensen kiezen voor hun site-meubels van metaal. Allereerst komt dit door de lange levensduur. Met de juiste corrosiebescherming kunnen metalen voorwerpen hun eigenaars gedurende tientallen jaren van dienst zijn en toch een aantrekkelijk uiterlijk behouden. Stoelen, tafels en andere meubels in perfecte harmonie met de groene bomen, bloembedden,kan worden gemaakt van hetzelfde materiaal als het hek. Het kan herhaaldelijk worden geverfd en indien gewenst een combinatie maken.

Metaal is perfect te combineren met kunststof en hout, de poten kunnen zowel gesmeed worden als de achterkant.

De belangrijkste voordelen van metalen producten:

 • geen complexe zorg nodig hebben;
 • bestand tegen mechanische belasting;
 • levensduur - 100 jaar en ouder;
 • niet bang voor vocht en directe ultraviolette stralen;
 • bij het gebruik van een speciale beschermende coating zijn ze niet bang voor het destructieve effect van temperatuurverschillen.

Het grootste nadeel van gietijzeren en stalen smeedijzeren meubels is veel gewicht, dus dit meubilair is beter geplaatst op straat, en niet op het terras of de veranda, waar het de vloer kan duwen en een extra belasting kan creëren.

Van welke metalen zijn tuinmeubelen gemaakt?

Cottage meubels kunnen worden gemaakt van verschillende soorten metaal. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en specificaties, dus bij het kiezen ervan is het het overwegen waard. Hiervoor worden ijzer, gietijzer, koper, staal, roestvrij staal, messing, aluminium en brons gebruikt.

  Beschouw de meest voorkomende hiervan in meer detail.

  • Gietijzer Daaruit ontstaan ​​gegoten onderwerpen van een interieur waarvan de werking in de open lucht niet vreselijk is. Gietijzer is een universele legering die vrijwel niet corrosief is. Het is sterk en duurzaam, het is voorbehandeld met speciale kleurstoffen. Gietijzer wordt opmerkelijk gecombineerd met decoratieve elementen van hout: aan de tafels kan het een tafelblad zijn, de stoelen hebben zittingen en armleuningen.

  Gesmeed landelijk meubilair onderscheidt zich door subtiliteit en verfijning. Bovendien is het betaalbaarder, maar je moet weten dat het vatbaar is voor de effecten van water, in tegenstelling tot de cast. Daarom is het voor de straat verstandiger om de laatste optie te kiezen.

  • Staal en roestvrij staal meer geschikt voor de vervaardiging van grootschalige meubels: tafels, lounge stoelen, evenals elementen van tuinhuisjes. Voor het verkrijgen van elegante opengewerkte producten worden staallegeringen met een laag koolstofgehalte gebruikt - dit zijn metaalsoorten met een staalgehalte van maximaal 0,13%. De hogere inclusie van dit element compliceert het smeden.

  Stalen dingen moeten ook worden gecoat met anti-corrosieve verbindingen - eerst worden ze geprimed en vervolgens geverfd.

  • aluminium heeft zijn voordelen: het is licht van gewicht, bestand tegen roest.Dergelijke meubels kunnen eenvoudig worden verplaatst, op straat worden gebruikt. Maar dit metaal heeft één belangrijk nadeel: het heeft niet voldoende sterkte en is onderhevig aan mechanische spanning. Aan de andere kant kunnen dergelijke producten naar wens worden aangepast: de hoogte van de poten verkleinen, decoratieve delen verwijderen of toevoegen, gemakkelijk te repareren. Aluminium dingen zijn goedkoop, duurzaam met een zorgvuldige bediening, maar kunnen maar één kleur hebben - zilver.

  Metaal is natuurlijk in zijn kwaliteiten hoger dan producten gemaakt van steen en hout. Daarnaast kun je er meubels van maken met hun eigen handen. De aanmaakmethoden kunnen verschillen en als gevolg hiervan zullen de resultaten van dergelijke werken anders zijn.

  Gelaste en gesmede tuinproducten

  Volgens productietype is alle metalen tuinmeubilair verdeeld in gelast en gesmeed. Gelaste producten zijn in de regel gemaakt van ijzer. Ze verschillen niet in speciale gratie, maar zijn sterk en duurzaam. Een ander ding - smeedijzeren meubels: het is gemaakt met behulp van de artistieke smeden van metalen staven, die vervolgens worden gelast. IJzerlegeringen met koolstof worden vaker gebruikt voor staven: dit verhoogt de elasticiteit van het materiaal.

  Gesmede banken, tafels en stoelen zijn het populairst, maar je kunt je site ook decoreren met andere structuren die organisch in het landschap passen.

  Tegenwoordig zijn de volgende items het meest gevraagd voor het regelen van het territorium.

  • Eettafels met smeedijzeren frame en poten, terwijl het tafelblad is gemaakt van glas, plastic of hout. Dit is een duurzame structuur, immuun voor mechanische stress.
  • Geliefd bij veel schommelstoelen met een gesmeed lichaam en een houten zitting. Deze ontwerpen zijn niet bang voor neerslag, zijn duurzaam, in tegenstelling tot wilgenstokken (natuurlijk en zelfs kunstmatig).
  • De banken, waarvan de carrosserie van metaal is en de armleuningen en stoelen zijn meestal van hout. Dit meubel kan tientallen jaren meegaan en de houten elementen in het geval van hun vernietiging kunnen altijd worden veranderd.
  • Shaise ligbedden en stoelen, waarvan de rugleuning en stoelen zijn gemaakt van polymeer of hout. Ze kunnen in dezelfde stijl worden gemaakt met een tafel, stoelen en andere producten en ondersteunen de algemene modieuze trend.
  • Duurzaam, niet bang voor hoge temperaturen stuk tuinmeubilair is een vuurpot uitmetaal. Naast zijn hoge technische eigenschappen is dit kenmerk uiterst handig in gebruik.
  • Schommels die volledig zijn gemaakt van smeedijzer, met uitzondering van een stoel waarvoor hout of kunststof geschikt is.

  Betaalbare dinersets gemaakt van gegoten aluminium, bestaande uit een tafel, een paar stoelen en soms een barbecue, zijn vooral populair.

  Voor het prieel, een veranda is het best mogelijk om smeedijzeren meubels te kiezen.wat lang zal duren als het zich niet op straat bevindt. IJzerproducten vinden natuurlijk plaats, maar dit metaal is moeilijk te verwerken, omdat het hardheid en stijfheid heeft, wat de verbeeldingskracht van de ontwerper beperkt, maar door gebrek aan ervaring in het artistieke smeden thuis, kun je een eenvoudige set van betrouwbare gelaste meubels maken.

  Moderne aluminium meubels zorgen voor het ontwerp in verschillende stijlen: modern, koloniaal, "modern", "high-tech". Onlangs werden dergelijke producten gebruikt voor het decoreren van wintertuinen en kassen, omdat het materiaal bestand is tegen elk weer, hoge luchtvochtigheid, en niet bang is voor plotselinge temperatuurveranderingen.

  Hoe te zorgen

  Bevoegde zorg - de sleutel tot een lange service van metalen meubelen.

  Vroeger moest elk metalen meubel worden bedekt met een primer, vooral in alle hoeken en voegen waar vocht kan ophopen. Daarna is het bedekt met een speciale beschermende verf, die regelmatig moet worden bijgewerkt.

  Goed onderhoud van metalen smeedijzeren meubels omvat:

  • schoonmaken zonder het gebruik van schuurmiddelen die krassen op het product kunnen achterlaten;
  • de voeten moeten speciale hielen hebben om krassen en andere vervormingen tijdens het gebruik te voorkomen;
  • bij het combineren van metaal met andere materialen moeten alle onderdelen worden gereinigd in overeenstemming met hun eigenschappen;
  • Bij het lakken van gesmede artikelen is het ongewenst om ze tijdens vorst buiten te houden, omdat dit het oppervlak van de lak en vervolgens de vernietiging van het metaal kan veroorzaken.

  Bedekte metalen oppervlakken kunnen de natuurlijke glans herstellen met een samenstelling bestaande uit ammoniak, water en kalksteen (krijt of tandpoeder). De resulterende oplossing moet homogeen zijn. Bevochtig een zachte doek erin, veeg het metaal voorzichtig schoon tot glanzend, de roggeplekken worden gereinigd met een roestomvormer.

  Een zorgvuldige houding ten opzichte van metalen producten zal hun levensduur helpen verlengen en dergelijke meubels zullen altijd blij zijn met het aangename uiterlijk.

  Zie de volgende video om te leren hoe je een tuin swingt van metaal.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer