Tuinmeubelen van pallets: wat kun je met je eigen handen doen?

 Tuinmeubelen van pallets: wat kun je met je eigen handen doen?

Tegenwoordig is het gebruik van sommige objecten of materialen behoorlijk populair om ecologie en natuurlijke hulpbronnen te behouden. Daarom kunt u het milieu gemakkelijk helpen door simpelweg iets uit de eerder gebruikte materialen met uw eigen handen te maken. Een dergelijk voorbeeld zijn houten pallets, waarvan je veel interessante huishoudelijke artikelen kunt maken, en met name tuinmeubelen.

Kenmerken van de selectie en voorbereiding van materiaal

Het gebruik van pallets helpt u om uw financiën te besparen, omdat het kopen of kopen van pallets veel goedkoper is dan het kopen van kant-en-klare meubels.Als je dit meubilair zelf hebt gemaakt, zul je een deel van je ziel achterlaten in je werk en in de toekomst zal het je niet alleen voordelen brengen, maar ook warme herinneringen. Een groot voordeel van tuinmeubelen van pallets is de milieuvriendelijkheid. Wanneer u kant-en-klare producten koopt, kunt u er niet zeker van zijn dat ze geen schade aan uw gezondheid veroorzaken en wanneer u uw eigen product maakt, controleert u de veiligheid van alle gebruikte producten.

We selecteren pallets die geschikt zijn voor werk.

 • Het gewicht van de pallet moet ongeveer 15 kilogram zijn.
 • De grootte kan verschillen: zowel standaard als euro.
 • De pallet moet van hoge kwaliteit zijn en vrij van gebreken, de pallet moet bestand zijn tegen vrij grote lasten.
 • Het hout dat voor de productie wordt gebruikt, moet van hoge kwaliteit, duurzaam en met een lange levensduur zijn. Deze vereisten komen overeen met pallets van kalk en grenen.
 • Als u pallets gebruikt die al eerder zijn gebruikt, moet u het materiaal zorgvuldig selecteren zonder scheuren en tekenen van rot.

  Nu moet het product op werk zijn voorbereid.

  • Eerst moet de pallet volledig van vuil worden ontdaan,Was het dan in water en droog het goed af.
  • De volgende zeer belangrijke stap is om alle onregelmatigheden en ruwheid van het oppervlak van de pallet te verwijderen. Maak het heel gemakkelijk: het is wenselijk om een ​​slijpmachine te krijgen of een meer economische optie te gebruiken - schuurpapier. Met de hulp van de verworven fondsen, is het noodzakelijk om het volledige houtoppervlak volledig te verwerken om de mogelijkheid van krassen of splinteren verder te voorkomen.
  • In de laatste fase van de voorbereiding is het noodzakelijk om de pallet, althans het onderste deel, te behandelen met een primer met een waterafstotende werking om houtrot te voorkomen.

   De volgende meubels kunnen worden gemaakt van pallets:

   • bedden of banken, waarvan de zachtheid kan worden aangepast door de pallets met schuimrubber of met verschillende kussens te bedekken;
   • tafels of stands, die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt;
   • planken waarop je boeken of iets dergelijks kunt plaatsen;
   • banken, stoelen of schommels, met behulp hiervan kunt u uw tuinperceel decoreren;
   • elementen van het decor, ze dragen bijna geen functionaliteit, maar voegen comfort toe aan je huis.

   Stap voor stap

   In feite zijn er zoveel verschillende manieren om tuinmeubelen met uw eigen handen te maken, in dit artikel zullen we slechts enkele van hen behandelen. Misschien heb je je eigen ideeën over hoe je dit of dat meubel moet maken, maar als ze er niet zijn, kun je de al bewezen tips gebruiken om meubels stap voor stap te maken.

   Stadia van het maken van een tuinbank

   • Eerst moet je alle benodigde materialen en gereedschappen voorbereiden (3 pallets, houten balken of latten, metalen hoeken, een slijpmachine, een elektrische boormachine, schroeven of schroeven, en vergeet niet de beschermingsmiddelen - handschoenen en glazen te bouwen).
   • Vervolgens moet u alle voorbereidende werkzaamheden met de pallets uitvoeren om ze te slijpen en te verwerken.
   • Vervolgens wordt een tekening gemaakt met de exacte afmetingen, daarvoor is het nodig metingen uit te voeren van het gebied waar het de bedoeling is om een ​​bank te plaatsen.
   • Vervolgens moet u, volledig volgens de tekening, alle benodigde onderdelen uitknippen en, indien nodig, de pallets zelf afsnijden (in dit geval moet u de pallet in twee delen snijden, waarvan één de achterkant en de andere de stoel).
   • De belangrijkste fase is de montage.Na de tekening moet u een afgewerkte bank monteren met schroeven en houtschroeven. Eerst moet je de rug en de zitting verbinden met behulp van staven of latten. Vervolgens worden de armleuningen en poten van de staven gemaakt.
   • Aan het einde kan de afgewerkte bank worden gevernist of geverfd, enkele decoratieve patronen op de rug en armleuningen worden uitgesneden.

   Een tuinhangend bed maken

    • De voorbereidende stappen voor het maken van dit product zijn identiek aan de vorige beschrijving. U moet alle benodigde gereedschappen voorbereiden (schroeven, schroeven, boren en alle beschermende uitrusting) en vervolgens de pallets verwerken.
    • Op dezelfde manier moet je een schema tekenen voor het maken van een toekomstig product voor de rest.
    • Vervolgens moet u de twee pallets verbinden met lamellen en schroeven, aan de zijkanten van de resulterende grote pallet is het nodig om de muur voor de matras te bouwen.
    • Aan het einde van het werk moet het afgewerkte product worden opgehangen aan een vooraf voorbereide bevestiging met touwen of kettingen en vervolgens worden aangebracht op een bed voor een plek om te rusten met kussens en een matras.

    We maken een tafel en stoelen

    • Voorbereiding voor het maken van tuinmeubilair is hetzelfde als in de vorige versies.
    • Bij de vervaardiging van de tuintafel moet u beslissen voor welke doeleinden het zal worden gebruikt en welke maat het voor u het meest optimaal zal zijn.
    • Meestal wordt zo'n tafel klein gemaakt, met slechts twee pallets, die boven elkaar worden geplaatst en ze verbinden met twee latten. Dit product is niet geschikt voor prachtige feesten, maar u kunt zonder problemen koffie of thee drinken aan een dergelijke tafel.
    • Landelijke stoelen zijn gemaakt op basis van het maken van banken, alleen in kleinere maten.

    Tuinmeubelen maken is een vrij eenvoudige taak.voor hem is er geen behoefte aan speciale kennis, het verlangen en het eenvoudige vermogen om met handen te werken volstaat. Producten van pallets zijn milieuvriendelijk en zuinig, ze passen goed in elk interieur van het huis. Het belangrijkste tijdens al het werk is niet te vergeten over het beschermen van je eigen gezondheid en het milieu.

    Hoe je een bank uit pallets kunt maken, zul je in de volgende video leren.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer