Opvouwbare matrassen

 Opvouwbare matrassen

Bij het kiezen van matrassen voor veel mensen, is de belangrijkste factor om te zorgen voor een aangename nachtrust en om een ​​gezonde rug en ruggengraat te behouden. De moderne markt biedt een groot aantal verschillende opties voor dit eenvoudige apparaat. Prijzen voor dergelijke goederen zijn verschillend. Een speciale plaats onder de modellen wordt ingenomen door een opvouwbare matras, die zich onderscheidt door veel functies, die aantrekkelijk en praktisch zijn.

Wat is het?

Bij het kijken naar de opvouwbare matras is het moeilijk om enige voor de hand liggende verschillen met de gebruikelijke te vinden. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de vouwmatras is dat het uit drie delen bestaat die met elkaar zijn verbonden en probleemloos worden geassembleerd.Deze optie is perfect voor het ontvangen van gasten in een klein appartement met een minimum aan bedden. Bijna alle fabrikanten bieden een speciale tas voor het opbergen van de matras voor gasten, en sommige modellen zijn uitgerust met riemen om het apparaat vast te zetten om in opgevouwen toestand te slapen.

voordelen

Omdat de populariteit van dit model nog maar kort is gegroeid, hebben velen de positieve eigenschappen van dit product al op prijs gesteld. Onder de voordelen zijn er verschillende belangrijke:

 • Dit model zal een echte redding zijn bij het plaatsen van gasten. Ze zullen zich echter niet ongemakkelijk voelen bij het feit dat ze op de grond in slaap zijn gevallen. Deze vloermatras verschilt niet veel van een tweepersoonsbed, het biedt uitstekende slaapomstandigheden.
 • Dergelijke apparaten zonder veren zijn het meest compact. en bezet weinig ruimte, zelfs in het dichtstbijzijnde appartement.
 • Eenvoudig product maakt het gemakkelijk om het te gebruiken, zelfs voor kwetsbare meisjes en ouderen.
 • Sommige opties zijn bedoeld voor gebruik buitenshuis. dus extra bescherming tegen vocht,wat gezinnen met jonge kinderen zal aanspreken.
 • Opklapbare matras is vrij dik, wat ook bijdraagt ​​aan de locatie tijdens de slaap zonder pijn. Hoewel de dikte van sommige modellen 10 cm bedraagt, kan dit het verzamelen van het product in een compacte zak niet voorkomen.
 • Er zijn niet alleen "volwassen" vouwmodellen, maar ook kindermatrassen, welke perfect geschikt zal zijn voor een arena of een bed. Door het zachte oppervlak kan de baby tijd besteden aan het spelen van games met plezier en zonder schade voor de gezondheid of om op een veilige plek te rusten.

species

Dergelijke matrassen zijn verschillend (evenals gewone modellen) en zijn ingedeeld volgens verschillende criteria:

 • Soorten constructie. Onder de opvouwbare modellen vindt u opties met of zonder veervering. Veerontwerpen kunnen worden uitgerust met afhankelijke of onafhankelijke veren. De eerste optie is zeer geschikt voor het ontvangen van gasten, de prijs van een dergelijk product is laag. Typisch gebruiken deze modellen een veerblok van het Bonnel-type, waarin alle veren zijn bedraad. De veerunit zorgt voor elasticiteit en bij zorgvuldig gebruik gaat de matras 5 jaar of langer mee.

Het tweede type veer is behoorlijk populair vanwege de uitstekende orthopedische eigenschappen. De veren in deze modellen bevinden zich in afzonderlijke stoffen zakken, waarmee u de belasting gelijkmatig kunt verdelen en de wervelkolom tijdens de slaap kunt beschermen.

 • Springless-modellen bestaan ​​uit verschillende met elkaar verbonden blokken gevuld met materiaal. Als vulstoffen voor dergelijke modellen worden zowel natuurlijke kokoschips als synthetische latex en polyurethaanschuim gebruikt en zijn gemengde vulstoffen mogelijk.

Kokosvuller zorgt voor maximale stijfheid, die nodig is voor een problematische rug, en is ook opmerkelijk voor zijn duurzaamheid (levensduur - tot 15 jaar), weerstand tegen de processen van verval, schimmels en het uiterlijk van mijten. Modellen met kokosvuller zijn hypoallergeen - individuele intolerantie is echter mogelijk.

 • Matrassen met latexvuller zijn vrij elastisch, ze zijn niet allergisch voor hen, ze zijn milieuvriendelijk. Dit bed biedt uitstekende ondersteuning voor het hele lichaam tijdens de slaap.
 • Afhankelijk van de kenmerken van de productie van polyurethaanschuim kunnen modellen variëren in stijfheid. Een product gevuld met polyurethaanschuim gaat ongeveer 10 jaar mee, wat iets minder is dan de levensduur van latexproducten. Een ander nadeel is dat het materiaal vocht opneemt en niet geschikt is voor gebruik op straat.

Door het combineren van lagen kokosnootchips en latex in hun producten, behalen fabrikanten maximale voordelen, opmerkelijke orthopedische eigenschappen.

Hoe beïnvloedt hardheid de slaapkwaliteit?

Sommige mensen op zoek naar een slaapmatras zijn op zoek naar een model met de meest zachtheid. Dit is niet helemaal correct, want overmatige mildheid leidt tot de volgende gevolgen:

 • De zachtheid van het slaapoppervlak kan een kromming van de wervelkolom veroorzaken, omdat het lichaam zich tijdens het slapen in de verkeerde positie bevindt. Sommige mensen vergelijken slapen op een zachte matras met slapen in een hangmat.
 • Vanwege de zachtheid en het gebrek aan ondersteuning, zijn lichaam en spieren gespannen tijdens de slaap, wat niet toestaat om volledig te ontspannen.
 • Een ongemakkelijke lichaamshouding tijdens de slaap kan leiden tot frequente ontwaken.

Echter, niet alleen het zachte oppervlak is beladen met gezondheidsrisico's en slaapstoornissen. Bij het kiezen van een hard oppervlak moet het ook niet tot het uiterste gaan, om de volgende situaties te voorkomen:

 • Overmatige druk op de heupen en ellebogen kan leiden tot problemen met de bloedsomloop.
 • Een hard oppervlak kan pijn in de nek en in de onderrug veroorzaken, dat kan de slaap verstoren.
 • Hard bed leidt vaak tot gevoelloosheid van ledematen, wat ook een negatief effect heeft op slaappatronen.

Hoe het juiste model kiezen?

Overweeg de volgende nuttige aanbevelingen:

 • Ongeacht wie een bed krijgt (voor gasten of gastheren), moet dit probleem zeer serieus worden aangepakt, u moet rekening houden met alle nuances. Als u het juiste model kiest, moet u recensies lezen of vrienden van de eigenaars van hetzelfde product vragen.

Ten eerste zullen bekenden een onafhankelijke beoordeling van het ding geven en ten tweede, als u dat wenst, kunt u het persoonlijk testen. Nadat u enige tijd op de matras hebt gelegen, begrijpt u de mate van comfort en gemak. In winkels met hoogwaardige goederen zullen verkopers vrijwel zeker toestaan ​​dat ze gaan liggen en het product testen.

Luisteren naar je lichaam en focussen op sensaties zijn belangrijke punten bij het kiezen van het juiste model.

 • De kwaliteit van de goederen moet hoog zijn: Gladde en duurzame naden, alle opvullingen en stoffen moeten voldoen aan veiligheidseisen, en hoezen moeten gemaakt zijn van natuurlijke, aangenaam aanvoelende materialen.
 • Als u het product niet vaak zult gebruiken, is het beter om de voorkeur te geven aan gemiddelde hardheid. - zulke modellen zijn universeel en zoals velen.
 • De omvang van het gekochte bed is ook van groot belang. Voor gebruik buitenshuis of in buitenhuizen is het beter om modellen te kiezen die bestand zijn tegen zware belastingen en gemakkelijk te reinigen zijn.
 • Als u problemen heeft met uw rug of wervelkolom, dient u een specialist te raadplegen. De arts zal u helpen bij het kiezen van de optimale stijfheid van het bed, evenals voorstellen welk vulmiddel de beste optie is.
 • Kokosvuller wordt aanbevolen om in de eerste plaats te kopen voor pasgeborenen en kinderen tot drie jaar, Dit model is ook geschikt voor zwangere vrouwen. In dergelijke situaties is het beter om een ​​dubbelzijdige matras te kopen, waarvan de ene kant nogal stevig is en de andere - van gemiddelde hardheid. Deze oplossing verlengt de levensduur van het product.
 • Wanneer u voor een slaapproduct kiest, moet u allereerst letten op de producten van bekende fabrikanten, die zich aan de positieve kant hebben weten te vestigen. Een aankoop doen in een dubieuze winkel kan leiden tot frustratie.

Hoe u een matras kiest, leert u uit de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer