Kindermatras Ikea

 Kindermatras Ikea

Slaap is erg belangrijk voor de volledige ontwikkeling van een kind van elke leeftijd, dus de keuze voor babybedjes en beddengoed is erg belangrijk. Hulp om een ​​gezonde en zoete babyslaap te verzekeren kan een kindermatras van een bekend bedrijf hebben. Ikea.

Gegarandeerde rustgevende babyslaap

In de collectie beddengoed voor kinderen vindt u eenvoudig producten voor kinderen van verschillende leeftijden, gemaakt van latex en polyurethaanschuim. Ze zijn allemaal uitgerust met afneembare hoezen die de bediening en het reinigen van matrassen vereenvoudigen.

De belangrijkste voordelen

De productcatalogus van Ikea is vrij uitgebreid en divers. Matrassen (inclusief kinderen) nemen een van de belangrijkste plaatsen in beslag.

De voordelen van producten voor kinderen zijn:

 • gemak - Matig zacht en veerkrachtig matras werd gecreëerd rekening houdend met de anatomische kenmerken van kinderen, dus zelfs een lange nachtrust zal geen enkel ongemak veroorzaken.
 • hygiëne - de fabrikant gebruikt materialen die het meest bestand zijn tegen vervuiling en stof.
 • Eenvoudige bediening - het wordt geleverd door afneembare hoezen die gemakkelijk te wassen en te drogen zijn.
 • duurzaamheid - de matras is genoeg voor het kind totdat hij eruit groeit.

In dit geval verschillen Ikea-producten ten goede van matrassen van andere fabrikanten - ze zijn meer betaalbaar. Consumenten waarderen dit voordeel echt.

Functionele functies

Ikea orthopedische matrassen voor kinderen zijn bedoeld voor de preventie van aandoeningen bij de vorming van het bewegingsapparaat van groeiende kinderorganismen.

Hun belangrijkste functies zijn:

 • Het handhaven van de juiste positie van de ruggengraat van de kinderen tijdens de slaap. De juiste positie is het behoud van alle natuurlijke bochten.
 • Optimale verdeling van de belasting. De orthopedische matras vormt geen "gat" op de plaatsen waar het kind ligt. Het buigt elastisch op sommige plaatsen en blijft "onverslaanbaar" in andere.
 • Spierontspanning. Voor een goede nachtrust moeten de spieren tijdens de slaap zo veel mogelijk ontspannen. Op een ongemakkelijke matras is dit onmogelijk, omdat de spieren het botskelet voortdurend moeten ondersteunen. In het geval van orthopedische producten wordt Ikea ondersteund door het matras zelf.
 • Handhaaf optimale temperatuur. In de winter houden de producten perfect warmte vast en op warme dagen krijgen ze dankzij hun 'ademende' eigenschappen koelte.

Tegelijkertijd hebben de producten geen invloed op de bloedcirculatie, knijpen ze de gevoelige kinderhuid niet in, hebben ze geen allergische reacties en irritaties op de huid.

Selectieregels

Om het maximale effect te krijgen van het gebruik van de orthopedische matras van Ikea, moet u eerst het juiste product kiezen.

Houd bij het kiezen rekening met:

 • Leeftijd kenmerken van het kind. Voor de kleintjes wordt bijvoorbeeld aanbevolen om modellen met een grotere dichtheid te kopen, en oudere kinderen geven de voorkeur aan matrassen die zachter zijn.
 • Size. Het moet exact overeenkomen met de grootte van het kinderbed. Een te klein matras verhoogt het risico op verwonding doordat handen of voeten in de openingen tussen het bed en de randen van het bed vallen.Een groot matras als gevolg van vervorming kan worden verzameld door rimpels of heuveltjes, waardoor alle orthopedische kwaliteiten teniet worden gedaan.

In de Ikea-maattabel zijn er matrassen:

 • voor pasgeborenen en kinderen jonger dan 1 jaar - 120 × 60 en een hoogte van 5-10 cm;
 • van 1 tot 3 jaar - 120 × 60 (op een standaard bed) en 130 × 80 (voor een verschuifbare slaapplaats), 5-10 cm hoog;
 • van 4 tot 7 jaar - 160 × 70 (standaard) en 130 × 80/165 × 80 (glijdend), 8-10 cm hoog;
 • van 8 tot 12 jaar - van 160 tot 200 cm lang en van 70 tot 90 cm breed (voor een standaardbed) of 165 × 80/200 × 80 (voor een schuifbed), 8-20 cm dik;
 • voor kinderen vanaf 13 jaar oud - 90 × 190 (200) of 80 × 190 (200), 10-20 cm dik.

Type vulmiddel

Ikea kindermatrassen gebruiken meestal polyurethaanschuim en synthetische latex.

 • Polyurethaanschuim - een elastisch en veerkrachtig materiaal dat bestand is tegen aanzienlijke druk zonder kwaliteitsverlies. Na verloop van tijd niet buigen. Door zijn cellulaire structuur zorgt hij voor goede ventilatie en hygiëne.
 • Kunstmatige latex zo dicht mogelijk bij zijn structuur en kwaliteit aan natuurlijk materiaal uit Hevea-sap. Helemaal hypoallergeen, goed geventileerd en perfect geschikt voor het gevoelige bewegingsapparaat van het kind.

Beide vulstoffen worden aanbevolen voor gebruik in kindermatrassen, maar de latex is stijver en meer geschikt voor de kleinste.

Een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een orthopedisch product is het comfort, voor de evaluatie waarvan het nodig is om het kind te laten liggen op de matras voordat hij een aankoop doet (nou ja, of u kunt zelf het gemak beoordelen).

assortiment

Het Ikea-assortiment omvat matrassen met verschillende basissen en vulstoffen, in verschillende maten en diktes. De meest populaire modellen zijn de volgende:

 • "Vyssa Somnat" - Model van 10 cm dik gevuld met kunstmatige latex met toevoeging van polyester wol. Biedt maximale ondersteuning voor het bewegingsapparaat van de baby, verlicht de spierspanning en maakt de kinderrust vol.

Dankzij de vele luchtkanalen zorgt het vulmiddel voor een goede luchtcirculatie, waardoor geuren niet kunnen stagneren. Velours verwijderbare hoes biedt extra bescherming van de verpakking tegen externe invloeden en vuil.

 • "Vyssa Skönt". Modelhoogte - 10 cm Structuur - koud polyurethaanschuim in combinatie met polyesterwol,bedekt met een matrasdoek van katoen (62%) en polyester (38%). Duurzaam, duurzaam en comfortabel matras voor een gezonde slaap en een goede ontwikkeling van het kind.
 • "Vyssa Snosa" - het bilaterale product van 8 cm dik, bestaande uit PPU en polyester watten voor maximaal comfort tijdens een droom.
 • "Vyssa Slappna". Hoogte - 7 cm De vulling van PPU, beschermd van bovenaf door niet-geweven polypropyleen. Het garandeert volledige hygiëne en een uitstekende ondersteuning van het ontwikkelende bewegingsapparaat van het kind.

Al deze modellen kunnen worden gelegd in het bed voor de jongste kinderen, maar ze zijn gemaakt in verschillende groottevarianten, dus deze producten kunnen worden gekocht voor oudere kinderen.

Bovendien biedt het bedrijf voor kinderen vanaf 3 jaar lentemodellen:

 • "Vyssa Vackert". Product hoogte - 12 cm. Aan de basis van de matras is een onafhankelijke pocket-veerblok. De veren worden in een veilige doos van polyurethaanschuim geplaatst en bieden een uitstekende ondersteuning voor het kind tijdens de slaap. Vilt en polyurethaanschuim worden gebruikt als aanvulling op de veren.
 • "Vyssa Vinka". Gebaseerd op het Bonnel-veerblok, aangevuld met vilt en polyurethaanschuim. Hoogte - 12 cm.

Tiener matrassen worden gepresenteerd door modellen:

 • «Malfors». Verenloos, met een schuimpakking en een hoogte van 12 cm. Boven het polyurethaanschuim bevindt zich een laag polyesterwol.
 • «Moshult». Het is vergelijkbaar met het vorige model, waarvan het alleen in hoogte verschilt - 10 cm.

De meeste modellen zijn gemaakt in verschillende versies: voor bedden van standaardafmetingen en voor schuifslaapmeubilair.

beoordelingen

Vaker is er positieve feedback van ouders van de jongste kinderen en tieners te horen over Ikea kindermatrassen.

Consumenten zeggen dat de optimale combinatie van prijs en kwaliteit, aangevuld met een vrij groot bereik, u in staat stelt om precies te kiezen wat u nodig heeft.

Het gebruiksgemak van producten verdient hoge cijfers. - ze zijn "niet bang" om te draaien en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt in het geval van vervuiling. Matrassen met antistatische eigenschappen trekken geen stof aan, micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen beginnen daar niet aan, wat ook door ouders wordt gewaardeerd.

Kinderen waarderen het gemak en het comfort van hun bedden.

Geconcludeerd kan worden dat zowel kinderen als hun ouders meestal erg blij zijn met Ikea-matrassen, zoals blijkt uit de stabiele vraag naar dit type product.

Hoe u de juiste baby-matras kiest, leer van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer