Wat zou de kindermatras moeten zijn?

Een gezonde slaap is een belangrijk onderdeel van de normale groei en ontwikkeling van het kind. Een belangrijke rol wordt gespeeld door een matras die op de juiste manier is aangepast. Moderne merken bieden een brede selectie stijlvolle, hoogwaardige modellen voor kinderen.

Wat zou een goede matras moeten zijn?

Bij het kiezen van een kindermatras moet rekening worden gehouden met de leeftijd, de bouw en de groei van het kind. De meeste matrassen zijn hypoallergeen, ze zijn ontworpen om een ​​optimaal comfortabele slaap te creëren, en zorgen voor de juiste positie van de wervelkolom. Een goed matras heeft een grote invloed op de juiste ontwikkeling van de baby, helpt mogelijke schendingen van de houding te voorkomen. Voor een kind is het de moeite waard om een ​​nieuw matras te kopen, zodat het alleen van hem is.

Het bed van de ouders is niet geschikt voor kinderen, omdat matrassen voor volwassenen een andere structuur hebben. De meeste modellen zijn veerbelast en zijn helemaal niet bedoeld voor kinderen.Veren kunnen niet de noodzakelijke ondersteuning bieden voor het skelet van een kind dat zich in het stadium van vorming bevindt. Daarom moet elk kind zijn eigen bed en matras hebben.

Speciale functies

Alle modellen van kindermatrassen zijn uitsluitend gemaakt van hypoallergene materialen. Ze veroorzaken geen allergieën en huidirritaties van de baby. Deze matrassen hebben pasgeborenen en oudere kinderen nodig. Kindermatrassen zijn gemaakt van materialen die niet vatbaar zijn voor de vorming van rotten, schimmels, reproductie van huisstofmijt.

Alle kindermodellen worden gekenmerkt door uitstekende ademende eigenschappen en een hoge vochtbestendigheid. Matrassen zijn ontworpen voor kinderen met verschillende gewichten, wat een positief effect heeft op de duur van de operatie. Het gewicht van het kind kan niet leiden tot vervorming van het product. Matten zijn gemaakt van verschillende grondstoffen, wat het mogelijk maakt om een ​​handige optie te kiezen, afhankelijk van gezondheid, leeftijd en aanbevelingen van artsen.

De meeste modellen hebben een orthopedisch effect. Deze matrassen zorgen voor de juiste houding en hebben geen negatieve invloed op het bewegingsapparaat.Sommige varianten hebben anatomische eigenschappen: ze passen zich ideaal aan aan de contouren van het lichaam.

Meestal zijn ze gemaakt zonder stalen elementen, die het maken van piepende en andere vervelende geluiden voorkomen, omdat ze het kind tijdens de slaap kunnen wekken. De afwezigheid van veren voorkomt het effect van vallen.

Het harde oppervlak van de producten zorgt voor een sterke slaap en zorgt ervoor dat je de spanning in de gewrichten en de rug kunt verlichten. Kindermodellen zijn lichtgewicht, dus ze hebben niet de neiging om te kleden. Een breed scala aan opties stelt u in staat om de meest comfortabele optie te kiezen voor een betaalbare prijs en in een stijlvol ontwerp.

types

Kindermatrassen kunnen in drie groepen worden verdeeld, afhankelijk van het type structuur.

 • monolitisch gepresenteerd in de vorm van een massief blok gemaakt van hetzelfde materiaal. Dergelijke producten worden gekenmerkt door stijfheid. Verplichte samengestelde mat is een textieldekking. Matrassen kunnen een eenvoudig ontwerp hebben, dat is ontworpen voor licht gewicht, of met cilindrische gaten. De laatste optie is ideaal voor tieners.
 • Polyurethaanschuim - beschikbare vervangingsmiddelen voor dure producten van natuurlijke vulstoffen.Ze zijn gebaseerd op een monolithisch blok, gekenmerkt door uitstekende prestatie-eigenschappen. Een van de belangrijkste voordelen is bescherming tegen stof, omdat dergelijke matrassen geen openingen hebben en zijn verdeeld in comfortzones.
 • gecombineerde hebben veel gemeen met monolithische producten, maar bevatten verschillende pakkinglagen. Deze optie biedt de nodige zachtheid, terwijl het orthopedische effect van het product behouden blijft. Deze matrassen omvatten verschillende lagen, waarbij de hoofdvuller een dikte heeft groter dan aanvullende pakkingen. Deze modellen omvatten de matras winter-zomer. Het product wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van twee verschillende kanten: warme vulling is ontworpen voor het koude seizoen, dun en zacht katoen - voor warme dagen.

Onder de variëteit van modellen die de moeite van het markeren waard zijn vouwen matras. Het bestaat uit drie delen, zodat het gemakkelijk kan worden gevouwen. Dergelijke modellen worden meestal gepresenteerd in speciale gevallen die producten beschermen tegen stof en vuil. Het is handig om een ​​opvouwbaar matras op te bergen, als er geen vrije ruimte in de kamer is, is het comfortabel om het te vervoeren.

Voor een schuifbed-transformator produceren speciale matrassen.De eigenaardigheid van deze bedden is dat ze "groeien" met het kind. Een klein bed kan gemakkelijk worden omgezet in een ruime plek voor een tiener. Matrassen zijn perfect aangepast aan de grootte van het bed. Deze aanpak wordt gekenmerkt door gemak en functionaliteit.

Sommige kindermodellen zijn mogelijk dubbelzijdige. Gewoonlijk is de ene kant stijf, de andere is zacht. Coconut kokos wordt gebruikt voor de vervaardiging van harde oppervlakken, voor de zachte kant is hallcon of anatomische latex ideaal.

Dubbelzijdig matras kan worden gekocht voor een kind van elke leeftijd. Want de baby is bij uitstek geschikt stoere kant. Wanneer het kind opgroeit, kan het product aan de zachte kant worden gedraaid. Functionaliteit en uitvoerbaarheid zijn de belangrijkste voordelen van dergelijke producten.

De meeste kindermatrassen zijn waterdicht. Ze worden gepresenteerd in beschermende hoezen die de vloeistof niet in het product laten. Indien nodig kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd, gewassen en gedroogd. Dit verlengt de levensduur van de kindermatras.

De vorm van kindermatrassen kan verschillen. Het hangt af van de vorm van het bed. Daarom zijn de meeste modellen rechthoekig.Ongebruikelijke kijk ronde en ovale matrassen. Ze zijn ontworpen voor ronde voederbakken, die meestal worden gemaakt voor pasgeborenen. Deze vorm biedt maximaal comfort voor de baby tijdens slaap en rust. Vierkante modellen zijn uiterst zeldzaam, vaak worden ze op bestelling gemaakt.

Vulstoffen en deksels

Het belangrijkste onderdeel van elke matras is de plamuur. Baby-opties zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen. De keuze van de verpakking hangt af van de levensduur van het product en zijn kenmerken. Kwaliteitsmatrassen hebben een lange levensduur. In principe varieert het van acht tot vijftien jaar.

Kinderen groeien snel, dus het vervangen van de matras moet vaak gebeuren. Eerst wordt een schommelingsbed gekocht voor een baby, waarna een groot bed wordt gekocht voor vervanging, waarvan de grootte geleidelijk toeneemt afhankelijk van de groei van het kind. Wanneer u van bed verandert, moet u nadenken over het vervangen van de matras, terwijl u een ander type vulmiddel kiest.

De belangrijkste opvulmatrassen voor kinderen.

 • latex verwijst naar natuurlijke vulstoffen. Het is gemaakt van Hevea-sap. Het bestaat uit cellen, die bijdragen aan het creëren van een uitstekende ventilatie van het product.Latexmatras is niet bang voor hoge luchtvochtigheid, gekenmerkt door een lange levensduur. Deze optie kan 15 tot 20 jaar duren.
 • Polyurethaanschuim is een goede vervanging voor latex, maar de kenmerken ervan kunnen niet worden vergeleken met natuurlijk materiaal. De levensduur van het PUF-product is ongeveer 10 jaar. Het wordt gekenmerkt door elasticiteit, elasticiteit en stijfheid. Zelfs bij een grote belasting is deze niet gevoelig voor vervorming.
 • kokosvezel gemaakt van kokosvezels. Dit vulmiddel wordt vaak gebruikt bij het maken van matrassen voor kinderen. Het zorgt voor de juiste positie van het lichaam tijdens de slaap vanwege de stijfheid. Dit materiaal zorgt voor de stabiliteit van het product. De levensduur is 10 jaar.
 • Holofiber is een uniek materiaal waarvan de voordelen weerstand tegen vervorming, milieuvriendelijkheid zijn. Holofiber-matrassen zijn ideaal voor pasgeborenen.
 • sisal - natuurlijk materiaal afkomstig van de bladeren van de plant Agave. In vergelijking met kokosnootkokos, heeft het grotere elasticiteit en ademend vermogen. Een matras met sisal is een goede optie voor een baby.
 • Halcon vaak gebruikt bij het maken van matrassen voor kinderen.Dergelijke modellen zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar, omdat de producten worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een hoog zacht substraat.
 • vlas - een natuurlijke vulstof die ideaal is voor het maken van hypoallergene kindermatrassen. Linnenproducten hebben antiseptische eigenschappen, absorberen geen vocht en zorgen voor een optimale stijfheid.

Moderne bedrijven gebruiken vaak verschillende vulstoffen om aan de behoeften van alle klanten te voldoen, om voor elke smaak handige opties te creëren. Naast de matras moet u een hoes of matrasbeschermer kiezen. Ze worden gebruikt om gemak en comfort te creëren tijdens vrije tijd. Voor kindermodellen gebruiken fabrikanten meestal afneembare hoezen die eenvoudig te verwijderen en te wassen zijn. Het product krijgt dus opnieuw het originele uiterlijk.

Fabrikanten gebruiken in de regel natuurlijke materialen bij het vervaardigen van hoezen voor kindermatrassen. Populaire materialen:

 • calico, katoen - zijn goedkope opties;
 • teek - zacht, aangenaam om aan te raken, maar onpraktisch;
 • StressFree - textiel van twee lagen (de onderste laag heeft ademende poriën en de bovenste is van katoen);
 • Bamboe - bamboe matras trekt de aandacht met hygroscopiciteit en uitstekende duurzaamheid.

Als je alle bovenstaande opties voor een hoes voor een kindermatras vergelijkt, kies dan voor bamboe of antistress. Ze hebben hoge kosten, dus ze zijn niet voor iedereen beschikbaar. Bamboecasus heeft antimicrobiële eigenschappen, is een natuurlijk antistatisch middel. Buidel antistress beïnvloedt gunstig het zenuwstelsel, zorgt voor een gezonde en gezonde slaap. De hoes, met een grove calico, is gewatteerd. Hij kan een of meerdere lagen polyester hebben. Hun aanwezigheid zorgt voor de zachtheid en elasticiteit van het product.

De basis

Voor kinderen is het beter om houten bedden met latten te kopen, wat een extra veerkrachtig effect zal geven. Zo'n basis biedt goede ondersteuning tijdens de slaap.

afmeting

Bij het kiezen van de afmetingen van een enkele baby matras, moet u bouwen op de leeftijd van het kind, rekening houdend met de normen die worden aangeboden door fabrikanten.

Kortom, voor baby's van het eerste levensjaar kan een ligplaats afmetingen hebben van 40x90, 45x90, 50x90, 60x90, 50x60 cm.

Voor een kind van voorschoolse leeftijd zijn de hoofdafmetingen van matrassen: 60x100, 60x110, 60x120, 60x130, 60x140, 50x120, 70x140 cm.

Voor de basisschoolleeftijd zijn producten met de afmetingen 80x130, 80x140, 125x65, 150x70, 150x80, 170x80, 90x200, 200x80, 120x80 cm geschikt.

Voor tienerkinderen moet een slaapplaats 60x170, 60x200, 70x160, 70x170, 80x160, 80x180, 80x190, 90x160, 90x180 cm hebben.

Matrassen voor kinderen, standaard volgens GOST, worden gekenmerkt door gemak, omdat ze de nodige marge hebben voor een comfortabele slaap in hoogte en breedte. Ze zijn 90x190 cm. Babymatrassen worden vaak op maat gemaakt, ze kunnen worden gepresenteerd in afwijkende maten: 55x110, 100x50, 85x170, 161x72, 100x100 cm. Een matras van 1390x700x100 mm is bijvoorbeeld geschikt voor een kleine wieg en garandeert een optimale stijfheid van het product.

De dikte van het product moet worden gekozen afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Voor baby's moet de hoogte ongeveer 10 cm zijn, deze dikte is voldoende voor een orthopedisch effect: hoge modellen zijn ten strengste verboden.

Voor kinderen in de schoolgaande leeftijd heeft u een dikkere matras nodig. De hoogte van het product varieert meestal van 15 tot 18 cm. Het kan monolithisch of gecombineerd zijn.

Hoe een wieg te kiezen op basis van leeftijd?

Als u bij het kiezen van een matras voor een kind begint met het type constructie, loont het de moeite om te kiezen voor veerloze producten. Ze zorgen voor de juiste positie van het lichaam tijdens de slaap.Het kind rolt niet in het midden of valt er niet doorheen. In termen van hardheid kunnen matrassen hard of zacht zijn. Denk niet dat een hard product te hard zal zijn: deze optie is vaak comfortabeler dan zachte matrassen. Gezien het advies van een osteopaat, is het noodzakelijk om te begrijpen dat zachte producten de wervelkolom kunnen beschadigen en een onjuiste positie tijdens de slaap kunnen bieden.

De keuze van de matrashardheid is afhankelijk van de leeftijd.

 • Stoere modellen zijn ideaal voor baby's.
 • Voor kinderen van 1 tot 3 jaar, geschikte opties die niet verslappen. Dit is een goede preventie van spinale kromming. Springless-modellen zijn ideaal voor kinderen van 2-3 jaar oud, terwijl natuurlijke materialen als vulmiddel moeten worden gebruikt.
 • Kinderen van 4, 5, 6 jaar oud kunnen kiezen voor een matras met een zacht oppervlak, maar met een harde vulstof.
 • Voor kinderen van 7 jaar en ouder is een matras met gemiddelde dichtheid geschikt, omdat op deze leeftijd de wervelkolom zich verder vormt, het de moeite waard is om het goed te ondersteunen tijdens een nachtrust.
 • Kinderen van 8, 9, 10 jaar oud kunnen al een matras kopen met een anatomisch effect. Dergelijke opties zijn perfect aangepast aan de eigenschappen van het lichaam.

Zorg en onderhoud

Na aanschaf van het product is het niet nodig om meteen de wieg te plaatsen. Om te beginnen moet het in de frisse lucht worden geventileerd, op een veranda of balkon worden geplaatst en ongeveer 1-2 dagen worden bewaard. Deze tijd is genoeg om de matras zijn onaangename geur te laten verliezen.

Wanneer u voor een babymatras zorgt, moet u hem regelmatig van de ene naar de andere kant draaien, hoezen verwijderen en kleding wassen en regelmatig naar het balkon brengen om te luchten. De hoes (katoen of jacquard) heeft een verschillende dichtheid, waardoor het zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliest, zelfs na vele wasbeurten. Covers moeten na het verschijnen van vuil worden gewassen. Het minimum aantal wasbeurten gedurende een half jaar moet minimaal één of twee keer zijn. Als u rekening houdt met alle bovenstaande regels voor de verzorging en bediening van een kindermatras, zal deze vele jaren meegaan en een comfortabele en correcte houding bieden voor het kind tijdens de slaap.

beoordelingen

Ouders delen vaak beoordelingen op kindermatrassen, omdat velen geïnteresseerd zijn in het vinden van een hoogwaardige en handige optie. Deze matras biedt op elke leeftijd de juiste houding van het kind. Als u het juiste beddengoed kiest, zal het kind goed slapen,voldoende slapen en sta altijd vitaal en leuk op.

De meeste ouders geven de voorkeur aan matrassen met orthopedisch effect. Ze worden gebruikt als preventie van de ontwikkeling van het bewegingsapparaat. Stijve modellen stellen je in staat om de spanning van de rugspieren te verminderen, en bijdragen aan hun ontspanning. Slapen op zo'n matras zorgt voor de juiste positie van de wervelkolom, waardoor de mogelijkheid van kromming wordt voorkomen, - ouders zijn er zeker van.

Ze markeren een breed modellengamma, verschillende maten, kleuren, opvullingen en hoezen. In dit assortiment vindt u de beste optie voor uw baby. Het is beter om de voorkeur te geven aan natuurlijke materialen, omdat ze geen allergische reacties veroorzaken, - ouders verzekeren.

Beoordeling door fabrikanten

Let bij het kopen van een babymatras op het kwaliteitscertificaat. Als het door u gekozen model documenten heeft die de hoge kwaliteit van het product bevestigen, kunt u een dergelijk product veilig kopen. Vandaag de dag, veel vervalsingen, het certificaat zal je toestaan ​​om jezelf te beschermen tegen de overname van een nep.

Moderne fabrikanten van kindermatrassen werken al meer dan een jaar en hebben veel feedback van klanten gekregen.Onder de verschillende bedrijven kunnen we de beste selecteren die natuurlijke materialen gebruiken, producten aanbieden van uitstekende kwaliteit tegen een betaalbare prijs:

 • vennootschap "Ormatek" biedt een serie Kids Classic. Het bestaat uit monolithische producten. De matrassen zijn gemaakt van latex gecoate kokosvezel, ze hebben een uitstekend ventilatiesysteem en hebben ook een speciale antibacteriële impregnering. Producten hebben een lange levensduur en uitstekende eigenschappen. Dergelijke modellen kosten gemiddeld 8.000 roebel.
 • fabriek "Sakura" biedt matrassen Bambini, die veel gemeen hebben met het vorige ontwerp. Ze worden geproduceerd door hun natuurlijke latex en kokosnootkokos. Matrassen worden gekenmerkt door elasticiteit, bruikbaarheid en duurzaamheid. Ze worden op betrouwbare wijze beschermd tegen schimmel, meeldauw en reproductie van huisstofmijt. Deze matrassen kosten ongeveer 8.000 roebel.
 • vennootschap "Ascona" biedt kindermatrassen Mediflex Star Kids. Ze bestaan ​​uit orthopedisch schuim en natuurlijke latex. Praktijk en dichtheid zijn de belangrijkste voordelen van dergelijke producten. Ze verdelen de lading gelijkmatig, dus ze zijn niet vatbaar voor vervorming tijdens dagelijks gebruik. Dergelijke matrassen kunnen worden gekocht voor 15 000 roebel.
 • vennootschap Perrino biedt een gecombineerd matras "Kroha", dat is gemaakt van natuurlijke latex en kokosnoot kokos. Het is gekleed in een afneembare hoes met anti-allergische impregnatie en anti-stress eigenschappen. Deze matras kost ongeveer 16.000 roebel.

Hoe je een matras voor een kind kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer