Gel anti-decubitus matras

Mensen die bedlegerig zijn als gevolg van verschillende ziekten, verwondingen of om andere redenen, hebben een zeer hoog risico op onomkeerbare processen van weefselsterfte - drukplekken. Een van de meest effectieve middelen om dit probleem aan te pakken, is een anti-decubitus matras, gevuld met gel en speciaal ontworpen voor patiënten met een strikte bedrust.

Speciale functies

Anti-decubitusproducten met gelvuller behoren tot het statische type matrassen, dat wil zeggen dat hun oppervlak stationair is en het effect wordt bereikt door de speciale cellulaire structuur en de juiste uniforme verdeling van de belasting. Deze matras herhaalt de contouren van het lichaam van de patiënt volledig, heeft een hoog orthopedisch, profylactisch en therapeutisch effect.

Gelmatrassen bestaan ​​uit:

 • huisvesting gemaakt van synthetische materialen (latex, siliconen, enz.d) .;
 • gelvuller, die de interne holtes van de cellen vult.

In tegenstelling tot de meeste producten met een vergelijkbaar effect, is er geen compressoreenheid nodig om de lucht op te blazen en de druk aan te passen.

Sterke en zwakke punten

Anti-decubitus gelproducten zijn behoorlijk gewild, omdat ze veel "pluspunten" hebben, waaronder vooral:

 • veelzijdigheid - ze zijn geschikt voor het voorkomen van doorligwonden bij bijna iedereen: zowel ouderen als postoperatieve liggende patiënten.
 • Efficiency. Door hun structuur ondersteunen ze het lichaam in de meest comfortabele positie, zonder de zachte weefsels te knijpen en de normale bloedcirculatie niet te verstoren.
 • Eenvoud en duurzaamheid. De afwezigheid van mechanische apparaten maakt de bediening ervan zo eenvoudig mogelijk. Tegelijkertijd elimineert de eenvoud van het ontwerp de snelle instortingen en brengt het matras in verval.
 • Gemak. Een goed verdeelde druk stelt u in staat langdurig en comfortabel op dergelijke producten te liggen. Tegelijkertijd zullen noch de rug, noch de nek noch de extremiteiten absoluut ongemak ervaren.

Toepassingsgebied

Experts adviseren om anti-decubitus gelmatras te gebruiken voor mensen met:

 • bijna elke vorm van letsel en schade aan het bewegingsapparaat (tot ernstige breuken);
 • ziekten geassocieerd met stoornissen van het centrale zenuwstelsel (bijvoorbeeld verlamming);
 • onroerend goed als gevolg van een beroerte;
 • brandwonden van bijna elke graad;
 • seniele zwakte.

Tegelijkertijd is het mogelijk om producten met gel-filler te gebruiken voor profylaxe en voor de behandeling van doorligwonden van 1-2 categorieën.

Instructies voor gebruik

Het gebruik van een gelmatras van doorligwonden is een fluitje van een cent. En om zijn leven te verlengen, is het belangrijkste om enkele regels te onthouden en te volgen:

 • Anti-decubitusmatras kan niet op het bed worden gelegd met metalen veren en scherpe uitstekende delen. In de regel wordt het op het bed bovenop een gewone matras geplaatst.
 • Het gewicht van de patiënt mag het maximaal toegestane aantal in de instructies niet overschrijden. Voor gelmatrassen is dit cijfer meestal 120 - 150 kg.
 • De matras moet plat liggen en geen builen vormen, wat de effectiviteit van het product kan verminderen.
 • De matras wordt gereinigd met een droge of enigszins vochtige doek (spons). Het gebruik van alcohol of schuurmiddelen voor reinigingsmiddelen is niet toegestaan.

Om de matras op te bergen nadat deze niet langer nodig is op een droge plaats waar direct zonlicht niet valt, bij een temperatuur van +5 tot + 20C.

assortiment

Producten met gelvuller - recente uitvinding. Maar ondanks dit is hun modellengamma behoorlijk divers. In dit geval zijn de meest populaire:

 • Model 563 Het bestaat uit drie onafhankelijke secties. Het frame is gemaakt van synthetische latex, wat de bediening en reiniging vergemakkelijkt. Geschikt voor mensen met fracturen en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat, ouderen, die vanwege hun leeftijd niet kunnen overstappen naar andere categorieën van patiënten.

Het gewicht van het model is 45 kg, terwijl het bestand is tegen een gewicht van maximaal 120 kg. Het model is uitgerust met een speciale hoes waarmee u het matras kunt beschermen tegen vervuiling en het schoonmaken ervan vergemakkelijkt.

 • Model TK-1/1. De bovenkant is gemaakt van hoogwaardig polyurethaanschuim, dat maximale ondersteuning voor het lichaam van de patiënt garandeert.Tegelijkertijd is de gel in de cellen in staat om de temperatuur 1-1,5 ° C lager te houden dan de temperatuur van het menselijk lichaam. Hierdoor kan de matras een verkoelend en micro-massage-effect hebben.

De gel kan zijn positie in verschillende richtingen veranderen, wat, in combinatie met de elasticiteit van het schuim, u in staat stelt om alle belastingen gelijkmatig te verdelen, waardoor overmatig knijpen van de matras wordt voorkomen. Bovendien op het model gemaakt kleine trapezoïde poriën. Ze zorgen voor een constante passage van luchtmassa's, waardoor de matras en het lichaam kunnen "ademen", en de kracht van de reactiedruk verminderen. Het wordt compleet gemaakt met een afneembare matrasbeschermer met een antislip-oppervlak met damp- en vochtbestendige eigenschappen. Het model wordt gepresenteerd in verschillende maten.

 • Model MPP-VP-G2-05 - "ademend" product gemaakt van polyurethaanschuim met een gellaag. Het helpt om de belasting optimaal te verdelen op de meest kritieke plaatsen. Afhankelijk van het gewicht van de ligfiets, verandert het van vorm en creëert het het grootste comfort. Het is uitgerust met een uitneembare matrasbeschermer gemaakt van polyester met een polyurethaan coating, die niet bang is voor vocht.

Deze en andere modellen van gelmatrassen zijn onmisbare assistenten van de patiënten zelf en hun familieleden, van wie de meesten geen medische opleiding hebben en de vaardigheden hebben om doorliggen te genezen.

Hoe je een anti-decubitus matras kiest, zie de volgende video.

beoordelingen

Gel anti-decubitus matrassen hebben niet alleen veel waardering opgedaan bij professionals, maar ook bij consumenten, zoals blijkt uit de positieve recensies over dit type product. Degenen die al in staat zijn geweest om matrassen te gebruiken en te evalueren met een vulmiddel in de vorm van een gel markeren hun gemak en hoge efficiëntie, niet alleen voor profylaxe, maar ook voor de behandeling van reeds bestaande doorligwonden.

Ook merken veel kopers de volledige geruisloosheid van het ontwerp op, wat een gunstige invloed heeft op het zenuwstelsel van de patiënt - niet iedereen vindt het monochrome geluid van de werking van de compressor de klok rond heel prettig. Dergelijke kwaliteiten van gelproducten als duurzaamheid, duurzaamheid en een redelijke prijs werden zeer gewaardeerd door kopers.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer