Vega-matrassen

 Vega-matrassen

Denkend aan een comfortabele en gezonde slaap, krijgen mensen populaire Vega-matrassen gemaakt van hoogwaardige materialen en vulstoffen. Dit product heeft grote invloed op de gezondheid en het humeur van de mens. Daarom moet u de indeling van het ideale bed zorgvuldig overwegen. Iedereen wil een gezonde dagelijkse en volledige slaap hebben, die een perfect bijpassend orthopedisch matras kan bieden. Niet elk product kan deze taak voltooien. Het is nodig om een ​​volledige analyse van elk model op de markt uit te voeren en de perfecte optie voor jezelf te vinden.

Juiste keuze

Kies een product dat de slaap van een gezond persoon ondersteunt is niet eenvoudig.Er zijn ongeveer 300 modellen op de markt. Niet iedereen kan zelfstandig de juiste orthopedische matras maken die de ruggengraat ondersteunt en u helpt goed te slapen.

Populaire Vega-matrassen zijn erg gewild. Ze zijn gekocht voor permanent gebruik. De levensduur van producten - ongeveer tien jaar. Bij het kiezen moet u rekening houden met een aantal parameters:

 • De grootte van het product. Als de matras wordt gekocht op een bestaand bed, meet dan de interne afmetingen. De afmetingen van het bed moeten volledig samenvallen met de grootte van de matras die moet worden gekocht. De breedte van het dubbele product - 160 centimeter en single - 90 centimeter.

Er zijn bedden met afwijkende maten, in dit geval vervaardigt de fabrikant matrassen volgens individuele parameters.

 • Gewichtscategorie. Bij het kiezen van een orthopedisch matras, is het noodzakelijk om rekening te houden met de dagelijks toegepaste belastingen. Een persoon met een klein gewicht voelt zich comfortabel op een zacht product.
 • Het ontwerp van de matras. Producten zijn verkrijgbaar met of zonder veren. Elke matras is uniek op zijn eigen manier, dus de keuze moet worden gemaakt, op basis van hun eigen voorkeuren.
 • Stijfheid coëfficiënt geselecteerd op gewicht en leeftijd van een slapend persoon. Strakke modellen worden geselecteerd voor kleine kinderen om hun groeiende wervelkolom te ondersteunen. Voor oudere mensen zijn alleen zachte producten die geen druk op het lichaam creëren geschikt.
 • Toegepaste materialen en vulstoffen. Ze moeten comfortabel aanvoelen, uitstekende orthopedische eigenschappen hebben, lange tijd dienen.

De vermelde criteria zijn de belangrijkste waaraan aandacht moet worden besteed bij het kiezen van een orthopedisch matras.

fillers

Bij het maken van haar producten gebruikt Vega de volgende materialen:

 • Natuurlijke latex. Het wordt gebruikt voor de vervaardiging van orthopedische matrassen. Het heeft veel positieve eigenschappen: goede elasticiteit, uitstekende elasticiteit, bestand tegen constante gewichtsbelastingen; herstelt de oorspronkelijke vorm. Deze eigenschappen beïnvloeden de orthopedische eigenschappen van het materiaal. Latexmateriaal is erg zacht en aangenaam om aan te raken. Het is hypoallergeen, dient ongeveer 20 jaar. Gebruikt als opvulling voor springless matrassen.
 • Kunstmatige latex Het wordt beschouwd als een uitstekende analoog van natuurlijk materiaal. Het is milieuvriendelijk en heeft een lagere prijs.Het enige verschil met natuurlijke latex is een verhoogde stijfheid. De overblijvende eigenschappen komen volledig overeen met natuurlijke materialen.
 • Kunstmatig polyurethaanschuim is wijdverspreid. De voordelen zijn milieuvriendelijkheid en lage kosten. Modern materiaal heeft een goede dichtheid.
 • Matrassen met schuimvuller niet duurzaam en bij constant gebruik verpletterd en verkruimeld. Door de lage prijs kunt u een schuimmatras kopen voor tijdelijk gebruik of voor een landhuis.
 • Natuurlijk kokosnotenkokos veel gebruikt om extra stijfheid te bereiken. Het materiaal is van korte duur en bij constante belasting veroudert het en brokkelt het af. Geperst kokosvezels verdragen geen zware lasten.

Populaire modellen

De meest populaire artikelen zijn matrassen van de Comfort-serie. Ze zijn gemaakt van een blok onafhankelijke veren die het lichaam in de juiste positie ondersteunen tijdens de slaap of tijdens de rust. Veren werken onafhankelijk van elkaar. Bij productie-vulstoffen uit natuurlijke latex worden kokosnootvezels, schuimrubber en holofiber gebruikt. Onafhankelijke bronnen zorgen voor een gezonde nachtrust.Veren met een hoge elasticiteit ondersteunen perfect het menselijk lichaam, zelfs met een minimaal gewicht. Dit zorgt voor minimale matrasafbuiging en druk op de wervelkolom.

Matrassen "Vega Comfort Eco" hebben een gemiddelde stijfheid. Het vulmiddel wordt gevoeld, vastgemaakt met behulp van een verwarmingsproces en het buitenoppervlak is gemaakt van natuurlijke jacquard.

Een blok met onafhankelijke veren stelt u in staat om een ​​lading van 110 kilogram te weerstaan.

De matras "Vega Comfort Eco Prestige" heeft een opvulling van polyurethaanschuim, heeft gemiddelde kenmerken van stijfheid. Een laag verwarmd en gelijmd vilt verhoogt de stijfheidsparameters. De ligplaats kan maximaal 120 kilogram aanhouden. matrassen

"Vega Comfort Eco Sofia" met verschillende opvullingen aan elke zijde. Het oppervlak voor het koude seizoen is gemaakt van polyurethaanschuim, thermisch gebonden vilt wordt gebruikt voor sterkte. De binnenste laag aan de binnenkant voor de zomerperiode is kokosnoot en het oppervlak is gemaakt van katoen-jacquard.

De zijkanten van de Vega Comfort Relax-matras hebben verschillende stijfheid. Het product heeft een veereenheid en elk van de oppervlakken heeft een verschillende stijfheid. De isolatielaag is thermisch.

Modellen "Vega Comfort Eco Max" met verhoogde stijfheid, waarbij de vulling uit kokosnoot bestaat, en de hoes is gemaakt van katoen-jacquard. Deze modellen zijn gebaseerd op onafhankelijke veren.

Kinderorthopedisch matras "Kroha Hollo" heeft geen veren en heeft een gemiddelde stijfheid. De filler van dit model is hollofiber, en de hoes is gemaakt van katoen jacquard of calico.

Kinderproducten "Umka Memorix" veerloos, met aan beide zijden verschillende stijfheid. De ene is gemiddeld en de andere is verhoogd. Kokos kokosvuller.

De matras "Vega Comfort Coco Hollo" met verhoogde stijfheid en onafhankelijke veren bestaat uit een combinatie van coke kokos en holofiber, en een isolerende laag van spingebonden.

Pro populaire matrassen firma Vega, beoordelingen in de meeste gevallen positief. Natuurlijk zijn er ontevreden gebruikers van deze modellen. Iemand houdt niet van de stijfheidsindex of het materiaal.

Voor- en nadelen van veerloze modellen

Producten hebben een aantal voordelen:

 • Orthopedisch effect. De stijve structuur ondersteunt de wervelkolom perfect. De filler in dit model is kokosnoot kokos. Dergelijke producten zijn geweldig voor mensen met spinale problemen.Dit type product is geweldig voor een comfortabel verblijf.
 • Geen krakende en lawaaierige elementen in het ontwerp.
 • Er zijn geen metalen onderdelen die elektromagnetische golven verzamelen en de menselijke gezondheid schaden.
 • Geen extra zorg nodig, maar alleen de jaarlijkse reiniging van stof en puin.

Deze modellen hebben verschillende nadelen:

 • Hoge prijs
 • Beperkingen op de gewichtscategorie van de persoon.
 • Er is geen manier om de vuller te controleren.

Tips voor het kiezen van een goede orthopedische matras

De matras moet goed slaapcomfort bieden. Als u het juiste product kiest, bevindt de wervelkolom zich in de juiste positie. Elk product heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Springless-modellen zijn geschikt voor patiënten met problemen aan het bewegingsapparaat.

Lente-analogen zijn gemaakt met onafhankelijke elementen of met continu weven. Onafhankelijke veereenheden zijn gebrekkig, ze buigen onder constante belasting. Het ontwerp is volledig stil, omdat elke veer zich in een afzonderlijke behuizing bevindt. Het vulmiddel kan elk zijn: natuurlijke of kunstmatige latex, geperste kokosvezel of schuimrubber.

Je leert hoe je Vega-matrassen kunt maken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer