Ikea-matrassen

 Ikea-matrassen

Slaap is een van de belangrijkste componenten van het leven van elke persoon. Dit is de derde van zijn leven in de letterlijke zin van het woord. En slapen is natuurlijk beter op een bed met een goed matras dat voldoet aan moderne eisen voor comfort en betrouwbaarheid. En wie, zo niet Ikea kan helpen bij het kiezen van zo'n matras!

voordelen

Er zijn de volgende:

 1. Het eerste en belangrijkste voordeel van Ikea-matrassen - Dit zijn betaalbare prijzen. Natuurlijk zijn ze geen cent waard, maar als je het vergelijkt met prijzen van andere fabrikanten, kun je aangenaam verrast zijn.
 2. Het tweede, maar niet minder belangrijke kenmerk, Dit is vakmanschap. Hun kwaliteit is zo hoog dat Ikea al 25 jaar lang de vervanging van matrassen garandeert!Als de controle veilig is, kan de matras gedurende 25 jaar worden geretourneerd of vervangen in geval van een storing.
 3. Het derde kenmerk is niet zo belangrijk, maar zeer aangenaam. Als je de matras moet vervoeren, het wordt opgerold en verpakt in een vacuümzak, waarna het dragen een plezier wordt. Voor de meeste producten is het mogelijk om speciale hoezen te kopen - hoezen om de verzorging te vergemakkelijken en speciale lussen om te dragen.

Ikea-matrassen hebben verschillende niveaus van hardheid, waardoor er nog meer keuzemogelijkheden zijn voor de potentiële koper.

types

Hoewel Ikea geen groot modellengamma heeft, kan het toch bijna iedereen tevreden stellen. Dit zijn de soorten matrassen die dit bedrijf vandaag kan bieden:

 • Spring. De meest voorkomende en meest bekende voor klanten. Het is onderverdeeld in twee typen: de gebruikelijke met de afhankelijke veereenheid en de veren van het pockettype. Het tweede type veren wordt vaak onafhankelijk genoemd.
 • Veer. Ook onderverdeeld in modellen van latex en polyurethaanschuim (schuimrubber van de nieuwe generatie).Bovendien verschilt modern polyurethaanschuim van de vorige generatie doordat het een geheugeneffect heeft dat zorgt voor een comfortabele lichaamshouding en de beste rust.
 • Sliding. Gebruikt voor bedden met schuifmechanisme. Het is buitengewoon handig vanwege de veren, zoals het stuur (afhankelijk van de veereenheid), voor de meest comfortabele slaap. Een van de aangeboden opties van dit type is het model "Wiss Vink".
 • Opvouwbaar naar de vloer. Dit type matras is ontworpen om gasten comfortabel te huisvesten in afwezigheid van een extra bed. Bestaat uit drie delen, die in een seconde vouwen en vouwen. In gevouwen toestand neemt het weinig ruimte in en kan worden opgeslagen op het balkon of in de kast.
 • Er zijn afzonderlijke weergaven te onderscheiden beddengoed voor chaise longueomdat het een subtype is van een opvouwbare matras. Dezelfde drie vouwdelen gevuld met polyurethaanschuim, alleen gebruikt voor ligstoelen geleverd door Ikea.
 • Dunne. In feite is het een subtype van veerloze matrassen, maar het onderscheidt zich in een aparte categorie vanwege een dunne laag vulmiddel van 3,5 tot 8 centimeter.

Vroeger was het in Ikea mogelijk om een ​​basis voor een matras met benen te kopen, maar nu heeft het bedrijf hen verlaten vanwege het gebrek aan behoefte.

stijfheid

De meeste modellen van matrassen worden gepresenteerd in twee versies: harde en gemiddelde hardheid. Bij het kiezen van de mate van stijfheid, verandert alleen de vulstof, maar de kosten veranderen ook. Bij het kiezen van een matras moet je hier op letten.

afmeting

Hoewel het bereik van matrassen niet te groot is, kunnen ze worden gemaakt om in bijna elk bed te passen. "Hovog" (een matras met pocketveren) kan bijvoorbeeld in vijf maten worden gemaakt: 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm, geschikt voor zowel enkele als dubbele bedden.

Indien nodig kunt u een matras kiezen voor de meeste maten die worden gebruikt bij de productie van moderne bedden, namelijk:

 • 80x190 cm;
 • 180x80 cm;
 • 90x190 cm;
 • 70x160 cm;
 • 120x180 cm;
 • 150x200 cm;
 • 90x180 cm;
 • 170x80 cm

Deze maten zijn genoeg, niet alleen voor bedden voor volwassenen, ze zijn ook geschikt voor babybedjes.

Ter bevestiging van deze woorden kunt u de matras "Husvik" brengen, die door experts is goedgekeurd voor slapende kinderen. Vergeet de dikte van het product niet, want dankzij haar slaap wordt het in veel opzichten echt comfortabel. Het voorgestelde bereik is van 3,5 tot 31 centimeter.

Vulstoffen en materialen

Voordat u doorgaat naar de lijst met verschillende materialen en vulstoffen die worden gebruikt in Ikea-matrassen, moet u weten waar de matras uit bestaat. En ze bestaan ​​uit de volgende componenten: matrasstof, zij- en onderbekleding, veren, zacht materiaal en voering voor veeropties of matrasstof, zacht materiaal en voering voor veerloos.

Matrasweefsel is hoofdzakelijk gemaakt van katoen en polyester, in verschillende verhoudingen, maar in sommige modellen kunnen lyocell en vlas worden gebruikt. Dezelfde materialen worden gebruikt om de zij- en onderbekleding te maken. Zacht materiaal is een matrasvuller. De volgende materialen worden gebruikt bij de vervaardiging: matrassen met watten - polylactidevezel, natuurlijke of synthetische latex, wol, paardenhaar, kokos, vezels, polyurethaan (soms polyurethaan genoemd), polyesterwol, polypropyleen, sisal en andere. Voering is voornamelijk gebruikt niet-geweven polypropyleen.

kleur

De meeste matrassen vervaardigd door Ikea worden in het wit gepresenteerd, maar bij de vervaardiging van sommige modellen worden ze gebruikt in donkergrijs, donkerbeige en lichtbeige.U kunt modellen vinden die zijn gemaakt in grijs en grijs-blauwe kleuren.

Matrasbeschermers en -bases

We kunnen zeggen dat de hoes een speciale opbergruimte is voor springloze matrassen, die eenvoudigweg zonder problemen in een wasmachine kunnen worden verwijderd en gewassen. Ze worden uitgevoerd, evenals andere matrasstof, hoofdzakelijk van polyester en katoen in een verschillende procentuele verhouding. Uitgerust met speciale sloten en scharnieren voor gemakkelijk dragen.

Zoals hierboven beschreven, wordt bij het kopen van een matras in een Ikea-winkel voor gemakkelijk dragen elk product opgerold en in een speciale vacuümzak geplaatst, waardoor het transport wordt vergemakkelijkt. Maar dit zijn niet alle mogelijke bonussen bij het kopen. Bijna tegen elke matras voor een meerprijs, kunt u een speciale topmatrasovertrek kopen, die de beste eigenschappen van de matras en het uiterlijk van de matras zal behouden. De hoes, in tegenstelling tot de matras, kan worden gewassen en opnieuw worden gebruikt, wat erg handig is.

Indien nodig kunt u in de Ikea-winkels afzonderlijk de basis voor de matras kopen in de vorm van een rekbodem, die kan worden vervangen door de beschadigde of vervelende onderkant van het bed.Een dergelijke vervanging heeft vaak een positief effect op de kwaliteit van de slaap, waardoor het gemakkelijker wordt om te slapen.

Onderhoudsinstructies

Als u weet hoe de matras werkt, kunt u gemakkelijk zijn uiterlijk lang behouden:

 • Het eerste dat u moet onthouden bij het gebruik van springmatrassen, is dat de veren zijn gemaakt van verschillende metalen die vatbaar zijn voor corrosie en verschillende vervormingen als ze worden geschonden. De belangrijkste vijand van dergelijke matrassen zijn ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en gemorste dranken. Het vullen van dergelijke matrassen is moeilijk en wanneer het nat is, is het niet altijd mogelijk om het op de juiste manier te drogen, wat een snel falen van de matras kan veroorzaken.
 • Om de kans op schade aan het product te minimaliseren, kunt u een matrashoes kopen., dat een dunne laag zacht materiaal is, die op elk moment van gebruik in een wasmachine kan worden verwijderd en gewassen.

Trouwens, vloeistoffen, met name sterk ruikende, houden niet alleen van springmatrassen, maar ook veerloze matrassen, omdat ze snel in het vulmiddel opeten en de geuren gedurende een zeer lange tijd behouden.

 • Ten tweede moet je dat begrijpen elke matras wordt binnenkort onbruikbaar als het verkeerde gewicht erop wordt geplaatst. Hoe zwaarder de persoon, hoe minder het product zal dienen, hoewel er voor zwaarlijvige mensen strengere soorten vulstoffen zijn die langer intact blijven.
 • Ten derde is het belangrijk om te onthouden dat de matras een dubbelzijdig meubelstuk is, wat betekent dat het niet alleen mogelijk is, maar ook soms moet je het omdraaien. Dus hij zal zijn vorm en andere nuttige eigenschappen langer behouden.
 • Ten vierde - hoe de matras ook wordt beschermd, hij wordt nog steeds blootgesteld aan een schadelijke stof als stof, en daarom raden deskundigen aan vermijd haar van tijd tot tijd om de vorming van verschillende ziekten en exacerbatie van allergische reacties te voorkomen.

Welke moet je kiezen?

De keuze van een matras, zoals hierboven vermeld, is niet gemakkelijk, omdat er veel factoren in rekening moeten worden gebracht en uit het ras moet kiezen wat geschikt is. En, natuurlijk, alles is strikt individueel.

Veel menselijke factoren kunnen ook van invloed zijn op de keuze, variërend van persoonlijke voorkeur tot de aanbevelingen van de orthopedisch chirurg of chirurg. De meeste vragen kunnen helpen bij het oplossen van de verkoopadviseurs in de winkel.

Eerst moet je beslissen over het frame. Als het al is gekocht en de oude matras in verval is geraakt, kunt u, wetende de grootte, gewoon komen en een nieuwe kopen, vergelijkbaar qua kenmerken. Als het frame dat niet is, moet u weten welke maat matras u moet kiezen. Enkele, dubbele kinderen. Er zijn veel opties.

Nadat u de maat hebt gekozen, kunt u kijken naar het modelassortiment gepresenteerd in Ikea-winkels en op basis van beschikbaarheid kiezen. Er is dus een begin gemaakt en u kunt overgaan tot de beschrijving van de belangrijkste criteria die van invloed zijn op de keuze:

 • Het belangrijkste voor de meeste is de kostprijs van het product., maar in deze keuze wil ik waarschuwen dat besparingen in dit geval zijwaarts zijn voor de gezondheid en het comfort van de slaap, wat een derde is van iemands leven.
 • Vervolgens moet u beslissen over de keuze van stijfheid. Alles is hier relatief eenvoudig. Het is voldoende om een ​​kleine tafel te onthouden en de lengte en het gewicht te kennen van de persoon die op deze matras zal slapen. Volgens deze tabel toont alles met een toename van 150 tot 200 centimeter en een gewicht van 50 tot 70 kilogram producten met een gemiddelde hardheid, terwijl mensen met een gewicht van meer dan 70 kg harde matrassen moeten kopen.Deze tabel is echter niet absoluut en u moet altijd rekening houden met persoonlijke behoeften en gewoonten. Bij het kiezen van de stijfheid, kunt u uw arts raadplegen en zijn aanbevelingen opvolgen.
 • Nu het leuke gedeelte! Type matras. Zoals hierboven al vermeld, zijn alle matrassen verdeeld in twee hoofdtypen: veer en veerloos. En dit is misschien wel het moeilijkste van alle criteria. Vandaag vertegenwoordigde Ikea-winkels 22 modellen. 11 lente en 11 veerloos, respectievelijk.

Voor de lente zijn onder meer:

 • Hovog - het populairste model. Uitgerust met pocketveren in de verhouding van 190 veren per m². Zachte laag - polyurethaanschuim. Dikte 24 centimeter. Hoeft niet te worden gedraaid. Kleur is donkergrijs. Het kan zowel middelhard als moeilijk zijn. Het wordt uitgevoerd in vijf maten, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 en 180x200 cm. Kost 6499 roebel.
 • Hetlevik - pocketveren in de verhouding van 229 veren per m². Zachte laag - polyurethaanschuim. De dikte is 19 centimeter. Hoeft niet te worden gedraaid. Kosten 4999 roebel.
 • Hansnes - pocketveren in de verhouding van 125 veren per m². Zachte laag - polyurethaanschuim. Dikte is 22 centimeter. Hoeft niet te worden gedraaid. De kosten van 8999 roebel.
 • Hareid - pocketveren in de verhouding van 187 veren per m². Het vulmiddel is sisal en kokosvezel. Dikte is 23 centimeter. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. De kosten van 11999 roebel.
 • Hillestad - pocketveren in de verhouding van 190 veren per m². Zachte laag - polyurethaanschuim met een laag latex. Dikte 27 centimeter. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. De kosten van 14999 roebel.
 • Hokkosen - pocketveren in de verhouding van 185 veren per m². Het vulmiddel is polyesterwol, een laag latex met een geheugeneffect. Hoeft niet te worden gedraaid. Dikte is 31 centimeter. De kosten van 18999 roebel.
 • Hesseng - pocketveren in de verhouding van 188 veren per m². Het vulmiddel is een polyactide wol en een latexlaag. 5 comfortzones voor maximaal comfort voor de schouders en heupen. Hoeft niet te worden gedraaid. Dikte is 25 centimeter. De kosten van 29999 roebel.
 • Yomna - De goedkoopste matras van dit type. Het kost slechts 2699 roebel. Afhankelijke veerblok in de verhouding van 102 veren per m². Zacht materiaal - niet-geweven polypropyleen, polyesterwol, viltvoering, polyurethaanschuim.Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte is 16 centimeter.
 • Husvika - afhankelijk veerblok in de verhouding van 125 veren per m². Zacht materiaal - polyurethaanschuim. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Goedgekeurd voor babybedjes. Dikte van 10 centimeter. Kosten 4999 roebel.
 • Hamarvik - afhankelijk veerblok in de verhouding van 125 veren per m². Zachte laag - polyurethaanschuim. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte 21 centimeter. De kosten van 4499 roebel.
 • Hafslo - afhankelijk veerblok in de verhouding van 125 veren per m². Zacht materiaal - polyester wol. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte 18 centimeter. De kosten van 3699 roebel.

veer:

 • Yomna - een matras van polyurethaanschuim met toevoeging van polyesterwol bedekt met een hoes van niet-geweven polyester. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte van 10 centimeter. De kosten zijn slechts 1499 roebel.
 • Moskhult. Zacht materiaal - polyesterwol en polyurethaanschuim. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte van 10 centimeter. De kosten van 3499 roebel;
 • Malfors. Zacht materiaal - polyesterwol en polyurethaanschuim. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte 12 centimeter. De kosten van 4499 roebel.
 • Malvik. Zacht materiaal - polyesterwol en polyurethaanschuim. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. De dikte is 14 centimeter. De kosten van 6499 roebel.
 • Morgedal. Zacht materiaal - synthetisch latex en polyurethaanschuim. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte 18 centimeter. De kosten van 17999 roebel.
 • Matrand. Zacht materiaal - polyurethaanschuim met een geheugeneffect. Het is noodzakelijk om periodiek te wisselen om het formulier te bewaren. Dikte 18 centimeter. De kosten van 19999 roebel.
 • Taldzhe. Dun, slechts 3,5 centimeter. Zacht materiaal - polyester wol. De kosten van 2499 roebel.
 • Tyuddal. Dun - 5 centimeter. Zacht materiaal - polyester wol. De kosten van 4699 roebel.
 • Toussaint. Dun - 8 centimeter. Zacht materiaal - watten gemaakt van holle polyestervezels. De kosten van 7999 roebel.
 • Tustna. Dun - 7 centimeter. Het zachte materiaal is polyester wol en wol. De kosten van 9999 roebel.
 • Tromsdalen. Dun - 7 centimeter.Zacht materiaal - watten van polyactidevezel met toevoeging van latex. De kosten van 19999 roebel.

En natuurlijk wil ik het beddengoed voor de lounge stoelen niet omzeilen:

 • Neston - een dunne matras van twee centimeter voor tuinmeubilair, waarvan de hoes is gemaakt van polyester met een plamuur van polyurethaanschuim. Het is 1999 roebel waard.
 • schreew - vijf centimeter beddengoed met een polyester hoes en vulling met polyesterwol met polyurethaanschuim. Om het formulier op te slaan, moet u het product regelmatig omdraaien. De kosten van 3499 roebel.
 • Kungse - beddengoed van vijf centimeter met een hoes van polyester en twee lagen vulstof: de bovenste is van polyesterwol en de binnenkant van een is van polyurethaanschuim.

Focussen op deze lijst, kies een geschikte matras is niet moeilijk.

Klantrecensies

Vanwege het feit dat het assortiment matrassen niet erg groot is en er veel concurrentie is met andere fabrikanten, heeft Ikea veel feedback op producten en zijn ze extreem divers. De meeste van hen zijn positief en dit maakt de belangrijkste reclame van het bedrijf. Allereerst merken klanten op dat de Ikea-matrassen in de prijs / kwaliteitverhouding een redelijk goede plaats innemen en daarom, in vergelijking met andere producten van verschillende fabrikanten, blijft de keuze voor Ikea.

Dit komt voornamelijk door de hoge kwaliteit van de productie, evenals het gebrek aan geur van de gebruikte materialen.

Het is vermeldenswaard dat de negatieve beoordelingen vooral worden geassocieerd met de vervorming van de veren of de verzakking van de zachte laag in de eerste jaren van gebruik, maar het lijkt erop dat dergelijke kopers niet op de hoogte zijn van de vijfentwintig jaar garantie van de fabrikant. Samenvattend kunnen we met vertrouwen zeggen dat Ikea verantwoordelijk is voor hun producten.

Hoe u de juiste matras kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer