Orthopedische matrassen

Op dit moment wil iedereen zijn leven zo comfortabel en gezond mogelijk maken. Daarom is er op de moderne markt niet alleen veel vraag naar natuurlijke producten, maar ook naar verschillende items voor dagelijks gebruik. Het belangrijkste criterium is slaap. Voor een gezonde nachtrust heb je een orthopedisch matras nodig - dit wordt nu door velen gerealiseerd. Om stil te staan ​​bij de juiste versie, is het noodzakelijk om te begrijpen welke als de beste wordt herkend en welke voordelen het heeft.

Wat is het en wat is het verschil met een gewone matras?

Deze matras fixeert de positie van de rug, nek en onderrug zodat een persoon tijdens de slaap geen ongemak ervaart. Zo'n product kan de wervelkolom ondersteunen ten koste van zijn veerloze basis.En de vullers, die door het hele lichaam worden geplaatst, passen zich zoveel mogelijk aan het lichaam van elke persoon aan.

Het is vermeldenswaard dat het lichaam uniek is en elk heeft bepaalde houdingen om te slapen, waarin mensen zich op hun gemak voelen. Daarom een ​​orthopedische matras (in tegenstelling tot de gebruikelijke) moet elke bocht herhalen en geen holtes of convexe delen hebben. De meest populaire optie is een matras met gemiddelde stijfheid, omdat te hard de wervelkolom kan beschadigen en te zacht niet terug kan keren naar zijn eerdere vorm.

Een ander kenmerk van dit product is precies orthopedisch. Tijdens de slaap is het onmogelijk om de positie van de rug te regelen, dus bij het kiezen van een gewone matras kunt u gemakkelijk scoliose of chondrose krijgen. Om zo'n uitkomst te voorkomen, kun je alleen een matras van het juiste type kopen.

Het gewicht van orthopedische matrassen is behoorlijk belangrijk, omdat in een dergelijk product allerlei vulstoffen zitten die uw rug tijdens het slapen kunnen ontspannen, waardoor ze comfortabeler worden.

Zachte opties zijn ontworpen voor ouderen, zwangere vrouwen en voor degenen die in de postoperatieve periode in revalidatie zijn.

Opgemerkt moet worden dat harde matrassen geschikt zijn voor mensen met een gewrichtsaandoening, voor kinderen van wie de wervelkolom zich in de ontwikkelingsfase bevindt en voor mensen met overgewicht.

Voordelen, voor- en nadelen

Dit type matras is relatief recent populair en in trek in ons land. Het kan niet genezen van ziekten die verband houden met de wervelkolom, maar kan ze elimineren in de beginfase van ontwikkeling.

De voordelen van dit product zijn:

 • in die zin dat het leidt tot een toestand van complete spierontspanning;
 • herhaalt alle bochten;
 • het gebruik van een speciale impregnering elimineert het uiterlijk van verschillende schimmels en bacteriën;
 • verdeelt de belasting door het hele lichaam en verlicht de wervelkolom;
 • gemaakt van natuurlijke materialen, elimineert het risico van allergieën.

Om nog maar te zwijgen over de voordelen van een orthopedisch matras met vormgeheugen.

 • het past zich aan het gewicht van de persoon aan;
 • handig op elk moment van het jaar;
 • verschillende ecologische en helende eigenschappen;
 • staat niet toe dat de wervelkolom buigt;
 • heeft anatomische kenmerken.

Vergeet de tekortkomingen niet.

 • Zowel de lente als de veerloze matras heeft een eerder zwaar gewicht, elke zes maanden moet je het omdraaien.
 • Een ander belangrijk nadeel is dat de gelijmde lagen kunnen hebben eigenaardige geurdie binnen enkele dagen verdwijnt.

Ze hebben ook contra-indicaties: ze zijn verboden voor mensen die pijn ervaren in de lumbale regio.

types

Op dit moment is de keuze voor een matras een nogal arbeidsintensief en langdurig proces, omdat van de vele modellen het noodzakelijk is om de meest comfortabele en handige optie te kiezen, een optie die de gezondheid niet schaadt. In de huidige markt zijn er een aantal verschillende modellen. Om een ​​echt matras van hoge kwaliteit te krijgen, moet u de typen begrijpen:

 • Lente met onafhankelijke veren. De essentie van een dergelijk product is veren, die in een speciaal geval worden geplaatst en afzonderlijk van elkaar werken. Dit type maximum herhaalt elke bocht van het lichaam. Deze matras heeft een ander orthopedisch effect, geeft je de mogelijkheid om een ​​staat van volledig comfort tijdens de slaap te voelen, verdeelt de belasting. Deze modellen hebben een hoge prijs, maar ze garanderen een kwaliteit en een gezonde nachtrust.
 • Water. Zo'n matras ziet er niet anders uit dan anders.Je hoeft echter alleen maar te gaan liggen - en het verschil is ongetwijfeld voelbaar. Lichtheid is een sleutelwoord in de karakterisering van zo'n product. Deze matrassen zijn sceptisch, maar ze hebben verschillende voordelen.

Watermodellen verbeteren de bloedcirculatie, ondersteunen de rug, hebben een verwarmingssysteem, dus de plaats zal nooit koud zijn, ze hebben een stijfheidssysteem dat zich aanpast aan elke vorm van bouwen. Ze zijn hypoallergeen en in staat om de zenuwen te kalmeren.

 • Veer. Deze matrassen zijn gevuld met verschillende vulstoffen in de vorm van katoen, linnen of latex. Er zijn hoge en lage graden van orthopedisch - afhankelijk van het vulmiddel. Het kan worden gekozen in overeenstemming met de aanbevelingen van de arts, omdat kinderen bijvoorbeeld gecontra-indiceerd zijn voor te zachte matrassen, en degenen die lijden aan ziekten van de onderrug, in tegendeel, worden niet aanbevolen om solide modellen te kiezen.
 • Zomer-winter. Dit type matras heeft een dubbelzijdig oppervlak, waarvan er één warmte vasthoudt, en het andere: vocht, het waterpas maakt het oppervlak. Aan de ene kant heeft het een zachte basis, aan de andere kant - stoer. De prijs van dergelijke producten is anders, omdat alles alleen afhangt van de inhoud en het materiaal van het geselecteerde model.
 • Rol oprollen. Dit type is zeer gemakkelijk te vervoeren, omdat het gemakkelijk past, zelfs in de auto. Dit model heeft echter een aantal nadelen die moeten worden genoemd. Wanneer het verdraaien op het matras een aanzienlijke belasting heeft die het merkbaar kan bederven. Na aankoop kan het niet binnen 72 uur worden gebruikt, deze factor is een van de meest negatieve.
 • Vouwen. Het lijkt misschien dat dit type matras niet anders is dan normaal, maar het bestaat uit drie opvouwbare delen die kunnen worden opgevouwen en gemakkelijk in een van de kasten passen. Hij zal als een grote hulp dienen als gasten zijn gekomen. Een vouwmatras zal immers het bed vervangen en zal zo comfortabel mogelijk zijn, omdat het zich zo veel mogelijk aanpast aan de kenmerken van het menselijk lichaam. Onder de kenmerken valt een relatief klein gewicht te noteren vanwege de dikte, compactheid, temperatuurregeling en vochtbestendigheid.
 • Met ballen erin. Het is de matras met polymeerballen die een massage-effect heeft, profylaxe biedt voor verschillende pijnen aan de achterkant en de slaap verbetert met behulp van zijn dubbele vorm in de vorm van een golf.Dwarsgolven ondersteunen het lichaam en zorgen voor een massage-effect. Dwarsbalk ontspant elk deel van het lichaam.

 • Met borden. Deze matras is door velen gekozen. Het beïnvloedt alle spiergroepen en ontspant gedurende de slaap. Dankzij de ingebouwde platen is het perfect voor degenen die gewrichtsschade, ischias, artrose, artritis of osteochondrose hebben. Met behulp hiervan is er een zekere opwarming van de zere plek, evenals het verwijderen van pijn.
 • Bilaterale. Zulke modellen maken het mogelijk om aan twee kanten te slapen, maar ze moeten om de zes maanden worden omgedraaid om vervorming te voorkomen. Je kunt zo'n matras kopen zowel qua stijfheid, als anders, het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeuren.

Opgemerkt moet worden dat elke matras is verdeeld in klassen:

 • Premium. Bij het maken van dergelijke matrassen worden meerlagige structuren gebruikt die voor een goede nachtrust en rust zorgen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen (volgens moderne ontwikkelingen). Om je op je gemak te voelen na de slaap, om niet lusteloos te zijn en geen problemen te hebben met de wervelkolom, is het de moeite waard om eenmaal te spenderen aan dure elitemodellen.Eigenaren van dergelijke producten zijn niet teleurgesteld in hun keuze.
 • Economy. Deze optie is redelijk betrouwbaar - ondanks de budgetprijs. Met behulp van bepaalde technologieën ondersteunt dit product de rug zodat het 's nachts vlak blijft, verschillende spiergroepen ontspant - en eenvoudig comfort biedt. Het is de moeite waard om op te merken dat lage kosten geen reden zijn om sceptisch te zijn over zo'n matras. Het is (in tegenstelling tot een gewone standaardmatras) duurzaam en sterk.
 • Het gebruikelijke. Ze hebben een klassiek veerblok, maar hebben niet de orthopedische eigenschappen die inherent zijn aan de bovenstaande modellen. In de moderne markt zijn wadded-matrassen enorm populair geworden, maar alleen vanwege hun lage kosten. Als u voor uw gezondheid wilt zorgen, moet deze optie worden uitgesloten, omdat katoenen modellen de wervelkolom niet ondersteunen, gemakkelijk vervormen en vocht opnemen.

Op dit moment probeert bijna elke fabrikant zich aan te passen aan de interesses en smaak van de koper, door matrassen van verschillende vormen en vullingen te maken. Zeer populair op de markt zijn bijvoorbeeld ronde matrassen en producten voor glijdende bedden.

Modetrends staan ​​niet stil. Producten die ontworpen zijn om te slapen, die in de vorm van een cirkel zijn gemaakt, zijn voor niemand meer iets nieuws. Deze optie is niet alleen ideaal vanuit een esthetisch oogpunt, maar ook vanuit een functionele. De schoonheid van zo'n matras wordt gecombineerd met gemak, want het heeft geen hoeken of rechte lijnen. Maar het moet worden opgemerkt dat het elke maand moet worden ingezet of moet worden omgedraaid om holtes te voorkomen.

Samenstelling en vulstoffen

Moderne modellen, in de regel, zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Katoenen oncomfortabele matrassen zijn al lang verleden tijd, ze zijn praktisch niet te vinden in winkels. Om een ​​matras te kiezen dat zo dicht mogelijk bij uw wensen ligt, moet u rekening houden met verschillende soorten vulstoffen. U kunt dus de keuze voor het maken van de juiste beslissing volledig bepalen:

 • Latex. Dit vulmiddel is een van de ideale, omdat het natuurlijk is. Het blijkt latex uit het sap van de Hevea-boom te zijn, die een speciale verwerking ondergaat en de uitstraling krijgt die we gewend zijn. Vanwege zijn natuurlijkheid, laat latex mijten, verschillende schimmels niet toe, omdat het milieuvriendelijk is.

Deze optie is erg handig, omdat het zich aanpast aan het menselijk lichaam, op de juiste plaatsen uithaalt - en omgekeerd. Dit product is duurzaam en verschilt in een dergelijke functie als het gebrek aan verwarming tijdens de slaap, en dit is vooral belangrijk in de zomer.

 • Van polyurethaanschuim (PPU). Dit materiaal is vrij specifiek, maar het ziet eruit als een gewone schuimrubber. Het is hypoallergeen, veerkrachtig en elastisch, heeft orthopedische eigenschappen. Veel mensen geloven dat kunstmatig materiaal of schuim schadelijk kan zijn, maar dit is absoluut niet het geval. Polyurethaanmodellen bevatten geen chemische verbindingen die de gezondheid negatief zouden kunnen beïnvloeden.

Om een ​​dergelijke matras jarenlang te behagen voor de eigenaars, is het noodzakelijk om enkele regels te volgen: verwijder stof met een stofzuiger, droog alleen in een geventileerde ruimte of in de open lucht, draai het product om de zes maanden (om vervorming te voorkomen).

 • Schuimrubber. Dit traditionele vulmiddel verliest elke dag zijn vroegere populariteit omdat het wordt verdrongen door het verschijnen van een grote hoeveelheid eersteklas materialen. Maar schuimmatrassen worden momenteel gekocht door mensen die hun gezondheid doneren vanwege de lage kosten van dit model.Onder de positieve kwaliteiten kan worden opgemerkt multifunctionele, gemakkelijk te onderhouden, goede ventilatie en vochtbestendigheid.
 • Ortofayber. Deze vuller is kunstmatig, hij is gemaakt door een speciale technologie en heeft een veerkrachtige structuur. Hierdoor heeft de matras eigenschappen zoals een hoge orthopedie en maximaal comfort. Deze matras is niet vervormd, heeft goed ademend vermogen, duurzaamheid.
 • De bamboe Bij het maken van een matras wordt niet de stam van de boom zelf gebruikt, maar de interne vulling, die de basis vormt. Het is gemaakt zonder het gebruik van chemische elementen. Dit vulmiddel wordt gekenmerkt door antibacteriële werking. Het is geschikt voor mensen met astma of verschillende soorten allergieën. De vezel is licht genoeg, zoals een matras "lucht". Onaangename geuren komen er niet in, omdat de lucht tussen bamboevezels vrij kan circuleren. Je kunt het lange tijd gebruiken, want het is niet onderhevig aan vervorming, daarom - elastisch en duurzaam.
 • Hollofayber. Het is gemaakt met kunstmatige middelen. Door de lichtgewicht delen van polyester verliest een dergelijk vulmiddel zijn vorm niet, het is perfect ademend en is altijd gevuld met warmte.De voordelen van een dergelijke matras omvatten het feit dat het geschikt is voor allergieën en niet inferieur is aan andere soorten vulstoffen. Onder de kenmerken kunnen worden geïdentificeerd elasticiteit, ventilatie, slijtvastheid, minimale absorptie van geuren, de afwezigheid van schimmels en bacteriën.
 • Gel. Deze filler onthoudt het formulier best. De gel kan door zijn structuur drie richtingen tegelijkertijd onthouden. Dat gelmatrassen zijn ontworpen voor mensen die na de operatie revalidatie ondergaan. Dit product is zeer comfortabel dat sommige consumenten waarderen. Het wordt echter vrij zelden gekocht, omdat het een smalle applicatie heeft.

stijfheid

Elke matras ondersteunt in de regel de rug en de wervelkolom - vanwege de stijfheid, die uniek is voor de matras. soortgelijk de producten zijn verdeeld in verschillende groepen, waarover iedereen moet weten - om de juiste matras te kiezen:

 • Soft. Het is geschikt voor mensen met een laag gewicht of voor ouderen. Je moet zo'n matras niet kopen voor kinderen en tieners, omdat hun skelet alleen maar wordt gevormd, en buitensporige zachtheid kan de situatie alleen maar erger maken.
 • Date. Een dergelijke matras is vanwege zijn gemiddelde hardheid in staat om de rug en de gezondheid van de wervelkolom te ondersteunen. Veel mensen die een semi-rigide model hebben gekregen, merken een duidelijke verbetering in slaap, stemming en welzijn.
 • Hard. Deze opties zijn bedoeld voor mensen die lijden aan ziekten zoals scoliose en osteochondrose. Ze zijn geschikt voor kinderen die alleen een bottenstelsel hebben gevormd. Dikke mensen slapen op deze matrassen zijn het niet waard.

afmeting

Om de aanschaf van een matras en bed te benaderen, moet u een verstandige en nauwkeurige berekening maken. Deze twee producten zijn eenvoudigweg verplicht om elkaar perfect in te passen, anders kunt u gewoon een gezonde slaap vergeten. Een oversized matras kan een voorgevoel geven en een klein matras vult het bed niet volledig, waardoor er een gat ontstaat.

Zelfs een dure matras van premium kwaliteit en klasse met de verkeerde keuze kan voor veel ongemak zorgen en vanuit een droom krijgt u in dit geval een minimum aan plezier en comfort. Om matrassen te onderscheiden, is het noodzakelijk de beschikbare maten in groepen te verdelen.

Enkele bedden: 80 x 190 cm; 80 × 200 cm; 80 × 180 cm; 80 x 160 cm; 90 × 200 cm

semi: 120 x 190 cm; 120 x 195 cm; 120 x 200 cm; 110 x 190 cm; 150 × 200 cm; 135 × 200 cm

2 slaapkamers: 140 x 190 cm; 140 × 195 cm; 140 × 200 cm; 160 × 190 cm; 160 × 200 cm; 180 x 190 cm; 180 × 195 cm; 180 × 200 cm; 190 - 200 × 190 cm; 190-200 × 195 cm; 190-200 × 200 cm; 190 × 90 cm; 200 × 200 cm; 100 × 200 cm; 100 x 190 cm; 175 × 90 cm

Baby standaard: 60 × 120 cm; 70 × 190 cm; 70 × 160; 70 × 200 cm; 70 × 140 cm

De hoogte van de matras is volledig afhankelijk van uw smaakvoorkeuren.

Maar het moet worden opgemerkt dat het individu wensen bij het kiezen moet worden vergeten voor mensen met overgewicht, omdat het wenselijk is voor hen om modellen van hoge kwaliteit te verwerven. Het is dus mogelijk om de maximale afbuiging van de matras te vermijden.

Beoordeling van de beste fabrikanten

Er is tegenwoordig een breed scala aan matrassen op de markt, die elk speciale kenmerken hebben. Elke fabrikant past zich maximaal aan de potentiële koper aan, waardoor het product wordt verbeterd en origineel wordt. Maar voor de juiste keuze van de matras is niet genoeg om hun doel en de belangrijkste punten te kennen. Alleen met de hulp van beoordelingen en bewezen bedrijven vergelijk alle informatie en koop een matras van echt hoge kwaliteit dat vele jaren meegaat:

 • Duitse matrassen Ze staan ​​bekend om hun hoge kwaliteit en maken de slaap van een persoon zo aangenaam en gezond mogelijk.Bij het maken van een model zorgen de Duitsers (dankzij innovatieve technologieën en hoogwaardige materialen) voor eersteklas matrassen, het comfort van waaruit u de eerste nacht zult voelen. Kort gezegd, het heeft geen zin om te twijfelen aan de kwaliteit van Duitse matrassen.
 • Het is vermeldenswaard de fabrikant, genaamd Ikea. Het zijn zijn producten die van een hoge kwaliteit en een betaalbare prijs zijn. Het bedrijf biedt een ruime keuze aan matrassen waarvan de garantieperiode meer dan 20 jaar is. Als de matras niet past, kan de winkel het geld binnen drie maanden na de aankoopdatum retourneren, wat erg handig is. Het bedrijf produceert veer-, veerloze, toppers en kindermatrassen.
 • De standaard van duurzaamheid, kwaliteit en maximaal comfort in moderne tijden zijn Italiaanse matrassen. Bij het maken van een model gebruiken Italianen alleen nieuwe materialen en technologieën: latexschuim of materialen met vormgeheugen. Ze oefenen met succes het gebruik van materialen met een poreuze textuur uit, waardoor het matras hard, ademend en hypoallergeen is. Matrassen zijn geïmpregneerd met natuurlijke verbindingen die een persoon alleen op een verfrissende manier beïnvloeden.

Hoe te kiezen voor dagelijks gebruik?

Opgemerkt moet worden dat de matras niet alleen door externe criteria moet worden gekozen, maar ook door interne kenmerken, gebaseerd op het materiaal waaruit deze is gemaakt, op de mate van stijfheid en op het doel in verband met leeftijd, gewicht en ziekte.

Het matras voor ouderen moet in de regel matig zacht zijn, omdat de gewrichten van het harde model pijn kunnen doen en de gezondheid kan verslechteren. Benadering van de keuze die u nodig hebt om uiterst serieus en voorzichtig te zijn. Vaak is een dergelijke keuze een onoplosbaar probleem, omdat de meerderheid van de ouderen over het algemeen conservatief is. Dit heeft helaas een diepgaand effect op de gezondheid, aangezien zelfs de kleinste holte spinale kromming kan veroorzaken.

Artsen adviseren op deze leeftijd orthopedische matrassen te kiezen, omdat ze alle bochten van het lichaam herhalen en zo snel mogelijk terugkeren naar hun vorige positie.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat ouderen meer geneigd zijn om te worden gestoord door in slaap te vallen. Hun slaap is erg gevoelig en er is letterlijk elke heuvel of hol. Om dergelijk ongemak te voorkomen, is het noodzakelijk om de juiste matras te kiezen.

Iedereen weet dat die extra kilo's een extra belasting voor de wervelkolom vormen. Standaardmatrassen zijn niet ontworpen voor dergelijke belastingen, er treedt deflectie op, waardoor de gezondheid nadelig wordt beïnvloed. Voor zwaarlijvige mensen en met veel gewicht is slapen in dit geval niet zinvol. Integendeel, er verschijnt een toestand van slaperigheid en vermoeidheid.

Matrassen die speciaal voor deze categorie mensen zijn ontworpen, zijn nu in bijna elke fabrikant te vinden. De belangrijkste kenmerken en criteria zijn hoge sterkte, weerstand tegen vervorming, belastingen en orthopedische eigenschappen.

Matrassen voor volwassenen kunnen compleet anders zijn qua ontwerpkenmerken. Alles hangt alleen af ​​van persoonlijke wensen of van de aanbevelingen van de arts. Afhankelijk van de mate van ziekte van de wervelkolom of gewrichten, wordt een harde of matig harde matras geselecteerd, die alleen prettige sensaties kan geven aan de drager en zorgen voor een gezonde slaap.

Na een wervelkolomoperatie, met hernia, met osteochondrose van de lumbale wervelkolom, is het noodzakelijk om een ​​matras te kopen dat orthopedische eigenschappen zal hebben en dat de maximale vorm van het menselijk lichaam zal aannemen,helpt om de spieren van de nek en de wervelkolom te ontspannen.

Het is noodzakelijk om de matras met compressor te vermelden - anti-decubitus product. Bij het kopen van een dergelijk product moet je letten op waar het van gemaakt is. De meest geschikte optie is een matras van met rubber beklede stof, die zonder veel moeite wordt gereinigd. Het moet een blaassysteem hebben, zodat er geen ongemak is. Maar het belangrijkste is de aanwezigheid van een stille compressor.

Bij het kiezen van een model voor een student, is het alleen nodig om harde matrassen of producten te vergelijken met gemiddelde hardheid (met onafhankelijke veren). Het is noodzakelijk om rekening te houden met de lengte en het gewicht van een tiener - dit zijn zeer belangrijke factoren. De beste optie is natuurlijk een matras met natuurlijke vulling, wat alleen maar een positief effect heeft op de gezondheid van het kind.

Zorg en onderhoud

Elke matras heeft zijn eigen leven. Het is echter mogelijk om het voor meerdere jaren te verlengen, alleen door er wat moeite voor te doen en er zorgvuldig voor te zorgen. Het belangrijkste is om het correct te plaatsen, zodat het niet vervormt, zodat er geen extra vouwen of heuvels zijn.

De basis speelt hier een belangrijke rol.Het is een houten rooster dat de doorgang van lucht vergemakkelijkt en uitstekende anatomische eigenschappen heeft. Een bed met een ijzeren frame zal moeilijker te verplaatsen zijn, je kunt het alleen op de grond leggen en de bewegingen vergeten. Met een dergelijke basis kan men er zeker van zijn dat het onder invloed van een grote lichaamsmassa of springende kinderen niet zal breken.

De handigste hoezen zijn natuurlijk hoezen op een bliksemdaarom is het de moeite waard om naar dit type te kijken (vanwege het maximale gemak).

Het is ook de moeite waard om de matrasbeschermer te noteren, die moet worden schoongemaakt. Als het verwijderbaar is, kan het gemakkelijk worden verwijderd en gewassen in een typemachine, maar het niet-verwijderbare apparaat moet met de hand worden gereinigd en vlekken worden verwijderd met behulp van een speciaal gereedschap.

Een ander essentieel onderdeel van een comfortabel bed is topper. Dit is een dunne matras die geen speciale zorg vereist. Het is nodig om het slechts af en toe te schudden en te wassen - in overeenstemming met de kenmerken van het materiaal waaruit het is gemaakt.

Opgemerkt moet worden dat de pad met orthopedisch effect, indien aanwezig, ook verzorging vereist. Maar we moeten niet vergeten dat het in geen geval kan worden weggeslagen.Je kunt alleen stofzuigen en het liefst - borstel het gewoon.

Klantrecensies

Bij het kiezen van een matras, is het noodzakelijk om alle kenmerken, kenmerken en recensies te bestuderen van mensen die dit of dat model van een aantal fabrikanten hebben gekocht.

Een groot aantal positieve reviews naar de matrassen van het bedrijf Askona Victory gestuurd. Ze worden behoorlijk actief geadverteerd en zijn populair omdat ze zijn begiftigd met eigenschappen als het houden van vorm, verzakking op de plaatsen die hiervoor nodig zijn.

Een ander goed matras (volgens klantbeoordelingen) is de "Ormatek Season Max 4D Matrix". Dit model is tweezijdig, het is voorzien van twee kanten, verschillend in stijfheid, wat erg handig is. Dankzij het onafhankelijke verenblok, de natuurlijke componenten van de compositie en de anatomische eigenschappen, zal het niet alleen plezier geven aan de eigenaar, maar ook zorgen voor een goede gezonde nachtrust.

Misschien is de derde populaire matras de "Sportieve Lente" Schlaraffia. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar op de markt en heeft daarom het vertrouwen van klanten verdiend. Het is dit model dat niet alleen positieve eigenschappen heeft, maar ook een redelijk redelijke prijs, die de consumenten alleen maar zal bekoren.Deze matras is anders doordat hij is verdeeld in twee delen, die elk een verschillende stijfheid hebben. Een dergelijke matras is ontworpen voor paren, omdat elke zijde is gemaakt met betrekking tot vrouwelijke en mannelijke anatomische kenmerken.

Om de meest geschikte optie te kiezen, moet u rekening houden met verschillende factoren. Vergelijk verschillende producten, hun kenmerken - en daarna is het mogelijk om de keuze te bepalen. Dus je zult uiteindelijk niet teleurgesteld zijn.

Hoe u de juiste orthopedische matras kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer