Anti-decubitus honingraatmatras

Liggende patiënten hebben speciale zorg nodig. Het bed moet comfortabel zijn om het optreden van onaangename gewaarwordingen weg te nemen. Een persoon is beperkt in beweging, dus er kunnen drukplekken zijn. Om dit probleem te verhelpen, moet u een speciale honingraatmat met anti-decubitus kopen.

Kenmerken en gebruik

Om de vorming van drukplekken te voorkomen, is het noodzakelijk om bepaalde acties uit te voeren:

 • Om een ​​speciale massage en wrijven van alle spieren te doen - om de bloedcirculatie te verbeteren.
 • Breng zalven en crèmes aan op doorligwonden en luieruitslag.
 • Aankoop anti-decubitus matras.
 • Veeg de huid van de patiënt constant af en droog deze (na het uitvoeren van hygiënische procedures).

Dure orthopedische matrassen kunnen dit probleem niet oplossen, u moet een anti-decubitusmodel gebruiken.Voor ernstige ziekten is bedrust noodzakelijk.

Als u constant op een zacht en plat vlak ligt, is de patiënt necrose van bepaalde huidgebieden. Dit zijn doorligwonden. Om dit te voorkomen werd een anti-decubitus matras gemaakt - een product voor gelijkmatige verdeling van de belasting op alle delen van het lichaam van de patiënt.

Met constante sterke druk op het huidweefsel, is het uitwisselingsproces in de huidcellen verstoord. Capillaire bloedvaten zijn zeer elastisch en met een sterke constante druk vervormen ze. Er is een schending van de bloedstroom in bepaalde delen van het menselijk lichaam.

Plaatsen die het meest gevoelig zijn voor de vorming van doorligwonden: billen; achterkant van het hoofd en de schouderbladen.

Veel mensen denken het volgende: als je constant een bedpatiënt verandert, kun je dergelijke problemen voorkomen. Deze methode heeft echter verschillende nadelen:

 • Een volwassen persoon weegt veel, het is moeilijk om hem regelmatig om te gooien.
 • Als u de patiënt voortdurend omdraait, is de huid beschadigd.
 • Bij het optillen van de hoofdsteun schuift het lichaam naar beneden, de huid is beschadigd.

De meest winstgevende, nuttige en veilige optie is om een ​​anti-decubitus matras te kopen.

Speciale productmodellen

Tegenwoordig zijn er veel modellen van anti-decubitus matrassen. Om een ​​keuze te maken, moet u luisteren naar het advies van de behandelende arts - hij zal zich laten leiden door het type ziekte en het gewicht van de patiënt.

Fabrikanten hebben gemaakt statische modellen met compressor. Het oppervlak van het product heeft een intacte structuur, het bestaat uit vele kleine cellen. Dit model behoudt perfect de anatomische vorm van een persoon en verdeelt de belasting over elk deel van het lichaam. Anti-decubitus honingraatmatras is geweldig voor patiënten die een beetje kunnen bewegen.

Er is ook dynamische matras. Door ontwerp, dit model is heel anders dan eenvoudige orthopedische producten. Het is uitgerust met een compressor die de druk op de afzonderlijke delen van het product kan regelen. Anti-decubitus dynamisch model is geschikt voor immobiele patiënten.

species

Het buisvormige matras (of cellulaire model) is in verschillende versies gemaakt, maar het ontwerp is er één. Het oppervlak is niet solide, het bestaat uit meerdere segmenten. Er is een drukregulerende compressor. Hierdoor wordt vervangbare druk op bepaalde delen van het lichaam bereikt, wat de vorming van drukplekken bij een patiënt helpt voorkomen.

Het belangrijkste verschil tussen deze modellen is de vorm en het aantal segmenten.

Cellulaire modellen zijn gemaakt van cellen die op volgorde zijn gerangschikt en lijken op honingraten. De topkoffer is gemaakt van natuurlijke stof, is gemakkelijk schoon te maken en veroorzaakt geen allergische reacties bij iemand die al lang op een dergelijk oppervlak ligt. Het is uitgerust met een compressor en een voeding.

Trives 2500 cellulaire anti-decubitus matrassen zijn anders:

 1. Geperforeerde producten, gemaakt door laser. In dit model zijn er openingen voor ventilatie zodat de huid van een persoon wordt geventileerd.
 2. Het model is gemaakt van individuele cellen, verenigd met elkaar. Zelfs met een lichte beweging van de menselijke lucht wordt verspreid in alle sectoren. Deze producten zijn geschikt voor bedspatiënten die een beetje mogen bewegen. Het nadeel van dergelijke matrassen is de gewichtscategorie - niet meer dan 100 kg.

Hoe het beste model kiezen?

Om het juiste anti-decubitusmodel te kiezen, moet u rekening houden met het gewicht van de patiënt en de ernst van de ziekte, en moet u ook kijken naar de doorliggen die al voorkomen in de zachte weefsels van de patiënt. Al deze factoren beïnvloeden de keuze van een geschikt product.

Koop niet het eerste dat mijn aandacht trok.Om te beginnen, is het nodig om het bed te meten, omdat er niet het gewenste effect zal zijn van een verkeerd gekozen product. Het spaart de patiënt niet van het verschijnen van drukzweren. Besteed aandacht aan de beoordelingen van mensen.

Meestal is de vulstof voor anti-decubitus cellulaire matrassen polyurethaanschuim en de bovenste stof is gemaakt met perforatie - om zweten te bestrijden. Het materiaal moet gemakkelijk te reinigen en goed af te wassen zijn.

Anti-decubitus Dynamische matras Trives - Dit zijn cellen met goede orthopedische kenmerken. Dit model is zeer effectief, de belasting wordt gelijkmatig verdeeld.

Deze matras met een cellulaire structuur wordt opgeblazen met behulp van een automatische compressor die de klok rond kan werken. Het ritme van de druk in verschillende delen van de matras wordt ongeveer eenmaal per 6 minuten geregeld.

Het model is gemaakt van natuurlijke en veilige materialen, ze zijn hypoallergeen. Het product heeft een laserperforatie, het is in staat om het vochtgehalte van de huid te behouden - om te beschermen tegen doorligwonden.

Sterke en zwakke punten

De belangrijkste voordelen zijn als volgt:

 • uitstekend massage-effect;
 • sterke doorligwonden worden behandeld;
 • Producten ontworpen om te voorkomen, doorligwonden te voorkomen.

Een belangrijk nadeel is de beperking van de belasting op de matras. Het gewicht van de bedspatiënt mag niet hoger zijn dan 100 kg.

Anti-decubitus matras "Barry Serio" beschouwd als een uitstekend model van polyvinylchloride en met veel kammen opgeblazen door de compressor. De volgorde van dergelijke verwerking wordt gegeven en heeft een bepaald ritme. De bedieningsmodus wordt ingesteld door een speciale afstandsbediening die bij de matras wordt geleverd. Het grote voordeel van dit model is een betaalbare prijs.

Hoe te gebruiken?

Een mobiel model gebruiken met blazen is vrij eenvoudig. Samen met het geselecteerde product worden instructies voor gebruik gegeven. Het is noodzakelijk om het product niet op het bed te leggen, maar op een eenvoudig matras.

De onderkant van het mesh-model verschilt van de bovenkant. Onder de benen bevinden zich buizen die lucht toevoeren. De compressor moet op het bed worden opgehangen, hij mag niet op de vloer liggen en onder de voeten komen.

Wanneer de matras op het bed wordt gelegd, moet u de buizen controleren. Ze moeten vrij zijn, niet verwrongen. Van boven moet je een laken leggen en de patiënt plaatsen. De compressor werkt op een 220 V-voeding.Elektrische draad moet intact zijn.

afstelling

De druk in het product moet worden aangepast afhankelijk van het gewicht van de zieke persoon. Met behulp van de regelaar, die zich op het dashboard bevindt, wordt de druk gecorrigeerd. Bij het opzetten van een persoon moet op het bed.

De druk wordt gecontroleerd op het punt van maximale belasting, waar de billen van de persoon zich bevinden. Veeg met uw vingers tussen de eenvoudige matras en het mobiele product. Bij normale werkdruk gaan de vingers gemakkelijk voorbij, met een kleine lading zullen de vingers niet passeren. Pas de compressor aan.

Anti-decubitus cellulaire matras moet regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige spons of doek. Het is verboden om sterke chemische en alcoholische producten te gebruiken. U moet de opgeblazen matras schoonmaken. U hoeft niet voor de compressor te zorgen, u hoeft slechts eenmaal per week een laagje stof af te vegen.

Bewaar cellulaire modellen in een platte vorm, verborgen voor de stralen van de zon. Als u de matras gaat verwijderen, moet u deze reinigen tegen haar, stof en andere verontreinigingen.

Samenvattend kunnen we concluderen dat de anti-decubitus matras nodig is voor een bedlegerige persoon. Liggende patiënten zijn beperkt in beweging als gevolg van ziekte.Cellulair product kan het optreden van drukwonden in verschillende delen van de huid voorkomen.

Bij beperkte beweging vindt druk plaats op verschillende delen van het lichaam van de patiënt. Met behulp van het cellulaire model wordt de druk op het menselijk lichaam gelijkmatig verdeeld over het hele oppervlak.

Moderne fabrikanten bieden twee soorten speciale matrassen: statisch en dynamisch. De laatste omvatten cellulaire en buisvormige modellen. De keuze voor een bepaald product hangt af van de ernst van de ziekte bij de mens en op advies van de behandelende arts. Natuurlijk, om het meest geschikte product te kiezen, moet u een verscheidenheid aan nuances in overweging nemen. De keuze moet zo serieus mogelijk worden aangepakt.

Je kunt uitzoeken hoe je een anti-decubitusmatras in de video kiest.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer