Kenmerken van matrassen van strutoplast en struktofayber

Materialen zoals strutoplast en struktofiber zijn de leiders onder de matrasvullers van de nieuwe generatie. Ze vervingen de schuimmatrassen, die een aantal nadelen hadden. Strutoplast en struttofiber - veel geavanceerdere materialen, ontdaan van alle nadelen van schuim. Ze zijn een uitstekend alternatief voor dure orthopedische matrassen, maar hebben tegelijkertijd dezelfde gunstige eigenschappen als de meeste kopers en gekwalificeerde specialisten.

strutoplast
struttofayber

Het voorvoegsel "struto" impliceert het gebruik van Italiaanse productietechnologie, wanneer de interne componenten van het product verticaal zijn gerangschikt. Dankzij deze technologie wordt het product niet geminimaliseerd en kan het zijn vorm snel herstellen. Deze matrassen bestaan ​​uit parallelle lagen met vezels.Hiermee kunt u de belasting gelijkmatig over het hele gebied van het product verdelen. Deze vulstoffen worden ook "niet-geweven onafhankelijke veren" genoemd, wat al voor zichzelf spreekt.

Matrassen gevuld met strutoplast en struktofayber hebben een veereffect, maar omvatten alleen synthetische vezels met verschillende maten van stijfheid.

Belangrijkste voordelen

Deze soorten vulstoffen hebben een aantal positieve eigenschappen, waardoor ze onbetwist leiders zijn van andere materialen.

We noemen de belangrijkste voordelen van een matras met een vulmiddel van strutoplast en struktofayber:

 • de aanwezigheid van orthopedische eigenschappen die een positieve invloed hebben op de houding;
 • volledige afwezigheid van schadelijke chemische onzuiverheden die een allergische reactie kunnen veroorzaken, wat vooral belangrijk is voor mensen met allergieën;
 • hoge elasticiteit en het vermogen om snel vorm te herstellen;
 • dergelijke matrassen zijn geïmpregneerd met een speciaal niet-brandbaar mengsel waardoor ze geen bron van vuur kunnen worden;
 • kraakt niet, in tegenstelling tot de lente-analogen;
 • het is niet onderhevig aan rot;
 • vrije luchtcirculatie in het product en een hoge warmte-uitwisseling zorgen voor een comfortabele en gezonde slaap;
 • het materiaal wordt gemakkelijk gesneden, waardoor u de matras met uw eigen hand onder het bed van elke grootte kunt aanpassen;
 • lange levensduur;
 • De kosten van zo'n matras zijn vrij laag, waardoor het een van de meest populaire is.

De aanwezigheid van alle genoemde positieve eigenschappen van het product uit de struktofiber verklaart zijn populariteit in de markt. Vanzelfsprekend is een dergelijk product een uitstekende keuze bij het uitrusten van een ligplaats.

De samenstelling van de filler

Het hoofdbestanddeel van matrassen van strutoplast en struktofayber is polyester, dat is gebonden door thermisch polyester. Dankzij deze synthetische materialen is een hoge mate van slijtvastheid van het product verzekerd. Bovendien zijn synthetische vulstoffen op geen enkele wijze inferieur aan natuurlijk, milieuvriendelijk en goedkoper.

Heel vaak voegen fabrikanten toe aan het vulmiddel en natuurlijke ingrediënten. Het kan geitenwol zijn, waardoor het matras behoorlijk warm is. De aanwezigheid van vlas in het vulmiddel zorgt voor het effect van thermoregulatie. Voor liefhebbers van een elastisch bed is een matras met paardenhaar een uitstekende keuze, en voor een harde ligplaats is de palm of kokosnoot een ideaal onderdeel.

matras met geitenhaar
paardenhaar model

Ook in het vulmiddel kunnen aanwezig zijn en andere natuurlijke ingrediënten, in het bijzonder - kamelenwol, bamboe, zeewier of katoenvezels. Daarom is voor degenen die graag op een bed met een natuurlijke vulling slapen, het strut-fibre bed heel geschikt.

Aanbevelingen voor de juiste keuze

Natuurlijk, het kiezen van een matras, is het noodzakelijk om rekening te houden met de complete set van een persoon die erop zal slapen. Moderne fabrikanten bieden op de markt producten van struktofiber van verschillende dikte en lengte. Dikte heeft in de regel een afmeting van 4, 5, 8 en 16 cm. Matrassen tot 5 cm kunnen worden gebruikt als matrashoezen, en meer dan 5 cm - als hoogwaardige matrassen. Hun lengte varieert van 120 cm tot 200 cm.

Meestal hebben matrassen voor kinderen afmetingen van 60x120 cm .De afmetingen van de afzonderlijke producten zijn verschillend - 70x200, 80x200, 90x200 cm .Het standaard anderhalve slaapmatras heeft afmetingen van 120x200 cm. Dubbele matrassen kunnen ook variëren in grootte en hebben de volgende afmetingen: 140x200, 160x200, 180x200 cm.

Selecteer de stijfheid van de matras moet gebaseerd zijn op de configuratie en het gewicht van de persoon. Voor mensen die niet zwaarder zijn dan 60 kg, is het aan te bevelen een zachter product aan te schaffen. Als het gewicht niet meer is dan 90 kg, dan is het bed van gemiddelde hardheid de ideale keuze.Voor mensen vanaf 90 kg en hoger moet een matras met een hoge mate van stijfheid worden gekozen. Daarom is het heel goed mogelijk om een ​​slaapbed te kiezen met een opvulling van struttofiber voor zowel het kind als de persoon van elke build.

Ook bieden moderne fabrikanten de mogelijkheid om producten op bestelling te produceren. Dat wil zeggen, als u een dubbele matras moet oppikken, maar met variërende graden van stijfheid, dan zal de fabrikant in staat zijn om een ​​dergelijke taak uit te voeren.

Eigenaardigheden van zorg

Producten met een vulmiddel van struktofiber en strutoplast zijn pretentieloos in gebruik en vereisen geen speciale zorg.

Maar een paar eenvoudige tips helpen de levensduur van de matras verlengen:

 • Om de elasticiteit van de matras langdurig te behouden, is het soms noodzakelijk (eenmaal per maand) om het product naar de andere kant te draaien. Dit zal helpen bij extra verdeling van de belasting over het hele gebied van het product.
 • Voor de verzorging van overtrekken kunnen matrasovertrekken worden gebruikt. Ze geven extra comfort tijdens het slapen en houden matrasbeschermers.
 • Het is buitengewoon ongewenst om de matras van strutoplast te vouwen als het nodig is om het te verwijderen.In dit geval kan het vulmiddel eenvoudig breken en zal het niet langer comfortabel zijn om op een dergelijk bed te slapen.

Klantrecensies en belangrijke merken

Als we de opvattingen van de eigenaars van matrozen van strutoplast analyseren, kunnen we gerust stellen dat de meerderheid van de kopers zo'n succesvolle acquisitie bleef. Aanzienlijke tekortkomingen in het product die geen van de kopers onthulde. De meeste gebruikers hebben een hoge elasticiteit van het bed, de afwezigheid van vreemde geuren, de aanwezigheid van voldoende luchtcirculatie.

Natuurlijk, goedkope producten van verdachte fabrikanten zijn gevoelig voor snelle bodemdaling, dus u hoeft alleen matrassen van beproefde merken te kopen. Op de Russische markt kunnen de volgende fabrikanten worden vermeld op het leaderboard - bedrijven Ormatek, Green Mebel en enkele anderen.

Ormatek-matras

Vertrouwende op het comfort en de gezondheid van uw slaap zijn buitengewoon bonafide matrasfabrikanten, die een hoge kwaliteit en een lange levensduur van hun goederen garanderen.

Zie hieronder voor meer informatie over de strutfiber.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer