Matras met onafhankelijke veren

Zieke ruggegraat stoort veel mensen. Bij rugproblemen is het belangrijk om een ​​comfortabel bed te krijgen, dat de rondingen van het lichaam zal herhalen en zorgt voor maximaal comfort tijdens de slaap. Voor deze doeleinden is een matras met onafhankelijke veren, die voor elk bed kan worden gekozen, geschikt.

Wat is het?

Het orthopedische matras is uitgerust met een ruggensteunsysteem, dus deze producten worden aanbevolen voor mensen met een zere rug.. Het model garandeert maximaal comfort tijdens de slaap, het bevordert de spierontspanning en zorgt ervoor dat u beter kunt slapen. Bij het kopen van een matras moet rekening worden gehouden met het verschil met afhankelijke veren. De scheiding is gebaseerd op de ontwerpkenmerken van de producten.

Afhankelijke veren zijn gemaakt in de vorm van kegels die met elkaar zijn verbonden. Wanneer een belasting op de matras wordt uitgeoefend, is het geen specifieke veer die wordt samengedrukt, maar meerdere tegelijk, waardoor de orthopedische eigenschappen van het blok worden verminderd.

Het heeft het effect van een hangmat, omdat het niet geschikt is voor mensen met kromming van de wervelkolom.

Matrassen met onafhankelijke veren hebben een grotere stijfheid en elasticiteit. Elke lente bevindt zich in de behuizing, omdat ze autonoom werken. Hierdoor herhaalt het blok de bochten van het lichaam, wat bijdraagt ​​aan de ondersteuning van de wervelkolom in zijn natuurlijke positie en goede bloedsomloop.

Bovendien kraken dergelijke blokken 's nachts niet, wat ook bijdraagt ​​aan een goede nachtrust.

PPU, latex, kokos en onafhankelijk veerblok: wat is beter?

De meest voorkomende vulstoffen voor matrassen zijn latex en kokosnoot. De eerste is synthetisch en natuurlijk, gekenmerkt door grotere flexibiliteit en elasticiteit. Kokosmatrassen zijn stijver, ze dragen bij tot het fixeren van de rug in één positie.

Het is mogelijk dat beide materialen tegelijkertijd worden gebruikt.

PPU (of polyurethaanschuim) - het kunstmatige materiaal met cellulaire structuur. Het is milieuvriendelijk, lichtgewicht en heeft een hoge mate van stijfheid.

Typen veren

De blokken verschillen in vorm en dichtheid van de veren. Met het oog op de genoemde kenmerken zijn er verschillende soorten matrassen die bestand zijn tegen verschillende belastingen en verschillen qua duurzaamheid. Dit heeft ook invloed op de prijs van producten: versterkte modellen hebben het gunstigste effect op de wervelkolom, maar hun prijs is ook hoger.

Classificatie van matrassen met onafhankelijke veren:

 • Pocketveer (TFK, S-500). Het eenvoudigste type matras. De diameter van de veren is 5-6 cm, ze zijn goed voor ongeveer 220-300 stuks per vierkante meter. Maximaal bestand tegen gewicht is 120 kg.
 • Multipocket (S-1000). De dichtheid van de veren in zo'n blok is bijna twee keer zo hoog - door een afname van hun diameter.
 • "Micropocket" (S-2000). Uitgerust met de kleinste veren - slechts 2-2.6 cm groot, met een dichtheid van 1200 stuks per vierkante meter, waardoor het model gekenmerkt wordt door puntelasticiteit.
 • "Uurglas". De veren zijn zandlopervormig en zijn een innovatieve ontwikkeling op het gebied van het creëren van matrassen met onafhankelijke veren. De combinatie van drie niveaus van stijfheid maakt het model geschikt voor stellen met een significant gewichtsverschil.
 • "Dual Spring". De matras bestaat uit blokken met twee veren, groot en klein.Ze bevinden zich in elkaar, de interne heeft een grotere stijfheid, waardoor het maximaal toegestane beladingsniveau toeneemt.
 • Versterkt. Voor de vervaardiging van dergelijke veren zijn genomen zo dik als de lente. Matrassen zijn bestand tegen een totaalgewicht van maximaal 150 kg.
 • Met hardheidszones. Het matras bevat veren van verschillende stijfheid - voor gelijkmatige verdeling van lasten.

De namen van de veereenheden kunnen per fabrikant verschillen, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit en levensduur van de producten.

fillers

Springblokken (evenals frameloze matrassen) zijn samengesteld uit vulstoffen. Zowel natuurlijke als synthetische grondstoffen worden gebruikt, waarvan de levensduur en de totale kosten van producten afhangen.

Wat zijn de fillers dus:

 • Polyurethaanschuim. Kunstmatig materiaal met een geheugeneffect. Door de speciale fysische en mechanische eigenschappen herstelt het vulmiddel na compressie zijn vorm langzaam en oefent het minder druk uit op de bloedvaten.
 • Latex. Bezit een grotere dichtheid en stijfheid dan PPU, verschilt qua slijtvastheid. Natuurlijk wordt beschouwd als een vulstof, die van 20 tot 85% natuurlijk rubber bevat.De meeste latex bevatten premium matrassen.
 • Hollofiber en struttofiber. Kunstmatige niet-geweven materialen gemaakt van polyethers. Natuurlijke vezels kunnen eraan worden toegevoegd. Het vulmiddel wordt gekenmerkt door dichtheid en slijtvastheid.
 • Kokos. Kokosvezel gedrenkt in latex. Het wordt gebruikt voor matrassen van gemiddelde hardheid en heeft een betaalbare prijs.

In een poging om de productiekosten te verlagen, kunnen fabrikanten dunnere lagen vulstof gebruiken of deze alleen aan één zijde hebben. Om dit te bepalen, volstaat het om verschillende matrassen met elkaar te vergelijken. Een dun blokje zal snel falen, zal een zwak orthopedisch effect hebben, dus achtervolg de lagere kosten van de goederen niet.

afmeting

Matrassen met de juiste afmetingen worden voor elk bed geselecteerd. Springblokken krijgen voor modellen met twee, een en anderhalve. De grootste matrassen zijn 160 × 200 en 140 × 200 cm. Dubbele matrassen zijn ontworpen voor stellen en voor degenen die gewend zijn te slapen op grote bedden.

De mensen die alleen wonen, kunnen blokken kiezen met de maten 90 × 190 en 160 × 80 cm, en de lengte wordt geselecteerd op basis van de lengte van de persoon.

Bij het kopen van een matras wordt ook rekening gehouden met de dikte.. De hoge veereenheid komt 28 cm boven het bedoppervlak uit, het is erg handig. Er zijn ook compacte modellen met de maten 125 × 65 × 18, ze zijn bedoeld voor kinderen.

Hoeveel weegt het?

Kenmerkend voor de veerblokken is het aanzienlijke gewicht. Bovendien kunnen ze vaak niet worden opgevouwen, waardoor het moeilijk wordt om producten te vervoeren. Daarom is het van meet af aan aanbevolen om te weten hoeveel matrassen van individuele modellen gemiddeld wegen. Voor kleine modellen varieert dit criterium van 10-20 kg, en dit is afhankelijk van het aantal en de dichtheid van de veeropstelling, het type vulmiddel.

Het gewicht van een halfslapende matras is 20-35 kg, modellen voor twee zijn ongeveer 45 kg. Voor zware carry-springblokken met lagen latex en kokosnoot. Als je omvangrijke modellen gaat kopen, denken ze meestal na over hoe ze worden vervoerd.

Een handige optie is om een ​​winkel met bezorging te kiezen, want dan hoeft de eigenaar van het appartement de matras alleen maar mee te brengen.

Levensduur

De levensduur van matrassen is afhankelijk van het type veren en de gebruikte grondstoffen. Kwaliteitsproducten gaan langer dan een jaar mee, er zijn ook modellen die al 25 jaar onder de garantie vallen.Maximale duurzaamheid wordt alleen bereikt als het apparaat op de juiste manier wordt onderhouden, gereinigd en tussentijds wordt schoongemaakt, het beddengoed regelmatig wordt vervangen en matrasovertrekken worden gebruikt om het product te beschermen tegen vuil en externe invloeden.

Beoordeling van fabrikanten en modellen

Springblokken worden conventioneel verdeeld in groepen, afhankelijk van de fabrikant. De producten van de hoogste kwaliteit worden gemaakt in Europa. Het voldoet aan algemeen aanvaarde kwaliteitsnormen en wordt erkend door de internationale gemeenschap. In China worden goedkope matrassen van slechte kwaliteit gemaakt. Er is een optie wanneer westerse bedrijven een fabriek in Azië openen en goederen produceren met behulp van originele technologieën.

Beroemde fabrikanten van onafhankelijke veereenheden:

 • Dreamline. Het merk biedt een breed scala aan matrassen die geschikt zijn voor bedden met elke afmeting. In de collecties zijn modellen met verschillende stijfheid, met een orthopedisch effect.
 • "Toris." Populaire matrassen zijn uitgerust met enkele honderden veren. Van de bekende veerblokken is het model "Plato" te onderscheiden, dat een gemiddelde stijfheid heeft.In de rij zijn er matrassen voor kinderen.
 • Askona. Binnenlands bedrijf, dat zich in het middensegment bevindt. Het trekt een publiek aan tegen betaalbare prijzen in combinatie met producten van goede kwaliteit. Als vulmiddel in dergelijke matrassen wordt voornamelijk polyurethaanschuim gebruikt.
 • "Ormatek". Het assortiment wordt voorgesteld door matrassen tegen verschillende prijzen. Er zijn zowel modellen van economy class als luxeproducten voor dure interieurs. Collecties worden gepresenteerd inclusief blokken met een klein aantal veren - ze worden niet aanbevolen om te worden gekocht voor eigenaren met een groot gewicht.

Voor meer informatie over de voordelen, voordelen en kenmerken van de keuze van matrassen "Ormatek", zie de volgende video.

Hoe te kiezen?

Er zijn drie soorten matrassen met onafhankelijke veren. De basis van hun scheiding is de stijfheid van het vulmiddel, waarvan de levensduur en prestatiekenmerken van producten afhangen:

 • Zachte matrassen hebben een kleine breedte, geschikt voor budgetbedden.
 • Modellen van gemiddelde hardheid vertegenwoordigen de optimale verhouding tussen kwaliteit en prijs. Ze worden gekenmerkt door elasticiteit en worden veel gebruikt bij het afwerken van bedden.
 • De zwaarste veereenheid heeft de beste orthopedische eigenschappen en is ontworpen voor mensen met een pijnlijke rug.

Kindermatras is een aparte groep.. Het heeft dezelfde ontwerpkenmerken als het model voor volwassenen, maar het moet van hoge kwaliteit en stijfheid zijn (om de juiste ontwikkeling van het groeiende organisme te garanderen).

Hoe hem op te slaan en te verzorgen?

Om ervoor te zorgen dat de matras door de jaren heen blijft presteren, moet u zich aan de regels houden. Het veerblok moet periodiek worden omgedraaid om de interne structuur te stabiliseren. Het wordt aanbevolen om het elke 1-3 maanden te doen.

U kunt niet op de matras springen, anders zal hij snel elasticiteit verliezen en wanneer u de veereenheid probeert te vouwen, kan deze vervormen.

Tijdens het reinigen is contact met water, dat zowel metalen veren als vuller kan beschadigen, volledig geëlimineerd. Wees voorzichtig met reinigingsmiddelen die het oppervlak van de matras kunnen aantasten. Voor het gemak van consumenten zijn modellen met praktische aanbevelingen voor het gebruik van eenheden vaak beschikbaar op modellen.

beoordelingen

Consumenten merken de duurzaamheid van matrassen met een onafhankelijk veerblok. Modellen verschillen in elasticiteit en slijtvastheid, ze zijn duurzaam. Matrassen met zijden met verschillende stijfheid zijn populair: een dergelijk blok kan worden omgekeerd afhankelijk van de voorkeuren van een bepaalde persoon.

Eigenaars van producten zeggen dat modellen in de loop van de tijd minder vervormd zijn en bijna niet buigen, maar deze kenmerken zijn grotendeels afhankelijk van de geselecteerde vulstof. Het wordt aanbevolen om een ​​matras te nemen met kokos en latex.

De relatief lage prijs is een ander voordeel van de producten, wat het mogelijk maakt om zo'n matras zelfs met een beperkt budget te kopen. Modellen zijn meestal neutraal van kleur, dus ze worden gecombineerd met alle meubels. Het is ook vermeldenswaard dat de onafhankelijke veerblokken in een groot bereik worden gepresenteerd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer