Hoe een matras kiezen voor een tweepersoonsbed?

Er is niet één persoon voor wie de slaap er niet toe doet. Het is uitermate belangrijk om te rusten voor de nacht, uw spieren te ontspannen, te verjongen en uw humeur op te heffen voor de komende dag. En als met eenpersoonsbedden de situatie eenvoudiger is, heeft het slaapbed voor twee plaatsen zijn eigen kenmerken, anders kunt u de volledige rust vergeten. Om te slapen was niet alleen sereen, maar ook correct, je moet weten hoe je een matras kiest voor een tweepersoonsbed.

Soorten matrassen

Alle bestaande matrassen voor tweepersoonsbedden kunnen in twee typen worden verdeeld:

 • met metalen veren;
 • zonder veren.

Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, is ontwikkeld volgens moderne technologieën, voldoet aan internationale normen en bij dure ontwerpen houdt het rekening met de juiste verdeling van de belasting op het lichaam.

Beide soorten matrassen hebben veel gemeen, zij:

 • verschillen in verschillende mate van stijfheid, waardoor de gebruiker de meest handige optie voor hem kan kopen;
 • berekend op het gemiddelde gewicht van twee personen;
 • afhankelijk van het blokontwerp, kunnen ze orthopedische en massage-effecten hebben;
 • gemaakt van verschillende materialen, vaak met extra lagen;
 • uitgerust met een eigen deksel, waarmee de constructie van de mat wordt afgesloten;
 • kan een extra verwijderbaar formaat voor de bekleding hebben;
 • verschillende kosten hebben, afhankelijk van de prijs van de componenten;
 • ze zijn klassiek of bilateraal met een andere laag warmte op de bovenste laag van de matras (winter-zomer opties) en graden van stijfheid (aan de ene kant - hard, aan de andere - matig hard);
 • Ze kunnen van verschillende grootten (standaard en niet-standaard) en vormen (rechthoekig, rond) zijn.

Om te begrijpen hoe ze verschillen, en hoe u de beste versie van de matras voor twee kunt kiezen, moet u de structuur van het blok van elk type kennen.

Springmatrassen voor twee stoelen

Alle matrassen met veren zijn onderverdeeld in twee typen:

 • onafhankelijk;
 • afhankelijk type.

Beide typen hebben elastische metalen elementen met een gedraaide vorm, verticaal gerangschikt. Afhankelijk van het ontwerp kan het aantal veren in één blok variëren van 500 tot 700 stuks. Elk blok is een staalgaas, waarin de veren zelf de hoofdvuller zijn.

Wat is het verschil tussen veerblokken? Het verschil tussen het afhankelijke en het onafhankelijke blok is klein, maar bepaalt de juistheid van de rugsteun. Elk constructie-element met afhankelijke veren (bonnel) is verbonden met de aangrenzende elementen, evenals de boven- en onderranden van het metalen frame van de matras.

Het belangrijkste verschil tussen veren van een onafhankelijk type is het gebrek aan onderlinge verbinding van metalen elementen. De integriteit van het gaas wordt gecreëerd door de textielafdekkingen te bevestigen die op elke veer van de onafhankelijke eenheid worden gedragen. En elke lente heeft zijn eigen, individuele geweven hoes. Het is deze eigenschap die het werk van de veren radicaal verandert.

Wanneer de belasting op de matras (onder druk van het lichaamsgewicht) werkt, werken alleen de veren die zijn geladen.

In een afhankelijk bloktype vallen onder het gewicht van het lichaam veel meer veren naar beneden. (werkers en degenen die ze achter zich aan trekken), het creëren van een golfformatie.

Deze eigenschap van de matras met onafhankelijke veren elimineert het rollen van een van de slapende mensen naar een andere, als het gewicht van de partners anders is. In een blok van onafhankelijk type, zal elke persoon op zijn eigen helft van de mat liggen, zonder de slaap van de tweede te verstoren.

Als u kiest voor twee typen veerunits, kunt u zelfs een matras kopen met een blok onafhankelijke veren. Bonnel is op twee plaatsen niet geschikt voor een bed, het biedt geen volledige rust en de juiste ondersteuning voor de ruggengraat van twee personen.

De juiste en goede dubbele matras, die lang genoeg is (tot 15 jaar) - dit is een versterkte versie van het blok met onafhankelijke veren. Bij dit ontwerp bevindt zich in elke veer een tweede veer, die uitsluitend wordt aangedreven door de verhoogde belasting.

Deze matras buigt niet zonder de behoefte, vervormt niet en heeft een orthopedisch effect als deze wordt aangevuld met hoogwaardige vulling.

Springless eenheid

Dit ontwerp is verdeeld in drie typen:

 • monolithische, die een gegoten blok van kleine dikte voorstellen, gekleed in een hoes gemaakt van textiel;
 • gecombineerd, met het kenmerk, dat het blok, behalve de kern, extra lagen heeft om de gewenste stijfheid en effect te verschaffen;
 • trekjewaarbij het blok bestaat uit hetzelfde in grootte en dikte van de lagen vulstof, aan elkaar gelijmd, verschillend in verschillende samenstelling en mate van stijfheid.

Een van de meest populaire soorten beddengoed voor tweepersoonsbedden van vandaag zijn:

 • natuurlijke latex - vulstof, verkregen bij de ontwikkeling van het sap van een tropische boom, Hevea, met hoogwaardige en praktische kenmerken;
 • synthetische latex - een kunstmatig analoog van natuurlijke latex, enigszins inferieur aan het in elasticiteit, maar met uitstekende prestatiekenmerken;
 • polyurethaanschuim (PPU) - meubelschuim polyurethaanschuim type HR, een tamelijk stijf, veerkrachtig en elastisch materiaal, niet vervormbaar onder constante belasting;
 • kokosvezel - de vezelachtige substantie verkregen tijdens de verwerking van de schil van kokosnoot, dichte en harde vulstof.
 • Naast de hoofdvullers gebruikt het blok lagen van hollofayber, struktofayber, sintepona.

Naast de verschillende samenstelling van de verpakking, heeft elke eenheid zijn eigen structuur. Latexmatrassen worden beschouwd als de meest betrouwbare veerloze eenheid voor een tweepersoonsbed. Het heeft gaten in de vorm van cellen met een verschillende diepte en diameter, die verschillen in verschillende zones van het blok, omdat ze verschillende niveaus van lichaamsdruk op de mat betekenen.

Polyurethaanschuim heeft geen gaten, dus het is dichter, het wordt niet geperst onder het gewicht van twee personen en biedt, met de toevoeging van orthopedische lagen van een andere vulstof, een betrouwbaar slaapoppervlak voor twee personen.

Kokosvezel is de hardste vulling. Zo'n mat is niet alleen hard: het zorgt voor de juiste positie van het lichaam tijdens de slaap, ontspant de rugspieren, nek, lumbale wervelkolom, verlicht de spanning, onplezierige pijnlijke gewaarwordingen en gevoelloosheid van de ledematen.

In zuivere vorm is een dergelijke mat echter alleen geschikt voor kinderen, omdat deze een kleine dikte heeft en niet is ontworpen voor het gewicht van twee gebruikers.

camping

Een aparte categorie zijn camping (opblaasbare) matrassen. Deze matten zijn in sommige gevallen goed, bijvoorbeeld een wandeling of als een gastoptie wanneer u gasten moet regelen.

Ze kunnen van een inklapbaar (sectionaal) type zijn, uitgerust met een afzonderlijke of ingebouwde pomp, afhankelijk van het model hebben ze een compacte of ruime slaapplaats voor twee, ze onderscheiden zich door een gevlokte coating.

Welke matras te kiezen?

Bij het kiezen van een dubbele matras zonder veren, is het de moeite waard om enkele nuances te overwegen:

 • Voor het ontwerp dat is gepland om dagelijks te worden gebruikt, is het de moeite waard om een ​​keuze te maken tussen het gecombineerde type latex- of polyurethaanschuimblok.
 • Als u een goede en betrouwbare eenheid nodig heeft, kunt u de voorkeur geven aan de optie met een basis van latex, kokosnootadditief in de vorm van een laag bovenste en onderste randen.
 • Als u een zachtere mat nodig heeft, kunt u een variant kiezen met een basis van kokos, in de kern van het blok, bedekt met latex. Omdat latexconstructies nogal duur zijn, kunt u bij het kiezen van een betrouwbare matras, het polyurethaanschuimblok met kokos en extra lagen bekijken voor optimale zachtheid.

Bij het kiezen van een matras voor een tweepersoonsbed, kunt u een dilemma tegenkomen dat vaak verwarrend is. Elke verkoper beveelt precies zijn product aan. Er zijn echter geen duidelijke criteria die een veer- of veerloze eenheid benadrukken. Iedereen beslist zelf wat hij leuker vindt:

 • veren worden beschouwd als een betrouwbare blokvullermaar na verloop van tijd kunnen ze kraken, rekken en zelfs breken en de oppervlakte van het bed vervormen;
 • veerloze matten zijn hypoallergeen, zij accumuleren geen statische elektriciteit en hebben daarom geen schade aan de gezondheid;
 • matrassen zonder veren hebben anatomische, ze kunnen zich de contouren van het lichaam herinneren, wat zo noodzakelijk is voor mensen van hoge leeftijd en het grootste deel van de kopers;
 • dikkere matten (in tegenstelling tot veerloze analogen die verschillen in de hoogte van de mat 15-18 cm, hebben de veerblokken een hoogte van 18-24 cm);
 • Springmatrassen kunnen niet alleen schilferig zijn, maar ook asymmetrisch zijn opgebouwd, zodat ze een andere mate van stijfheid van het blok creëren;
 • veerloze systemen zijn gemakkelijk te onderhouden, door de afwezigheid van inwendige holtes geen stof ophopen in een dergelijk volume als veeropties, schimmelvorming en schimmel niet toestaan.

Als u een matras nodig heeft voor mensen met een groot verschil in gewicht, kunt u de optie aanschaffen met een veereenheid met variabele stijfheid, verdeeld in twee helften. In dit model heeft elke helft zijn eigen mate van stijfheid, speciaal ontworpen voor het gemiddelde mannelijke en vrouwelijke gewicht. Een onafhankelijk veerblok met asymmetrische pakking heeft één zijde met een laag latex, de andere met kokos.

Dit zorgt voor een andere mate van stijfheid, wat bijdraagt ​​aan het maximale comfort van elke gebruiker.

Raadpleeg de experts van de volgende video voor meer informatie over het kiezen van een kwaliteitsmatras voor een tweepersoonsbed.

Overweeg de grootte

Het bed voor twee stoelen moet ruim zijn. Als de slaapruimte niet genoeg is, zal de rest niet comfortabel zijn. De minimale grootte van een matras met twee slaapkamers moet ten minste 140x190 cm zijn. De Europese norm voor mat voor twee is ongeveer 180x200 cm (voor typische en hoge groei).

Als u voor een dubbele matras kiest, moet u zich de lengte- en breedteverbinding herinneren. Bij het kopen van een mat, is het belangrijk om te vertrouwen op de groei van gebruikers, toe te voegen aan een groter exemplaar van ten minste 20 cm lang. Breedte is ook belangrijk. Degenen die niet graag op een smal bed kruipen, bieden fabrikanten opties aan met de "koninklijke" normen: 198 cm breed en 213 cm lang.

De slaap moet rustig en vol zijn. Volgens de mate van stijfheid van moderne matrassen zijn:

 • zacht;
 • matig hard;
 • rigide.

Het is beter om zachte matten onmiddellijk te weigeren. Dergelijke constructies helpen niet alleen de wervelkolom, maar dwingen het lichaam ook om de hele nacht onnatuurlijke houdingen aan te nemen, de rug te belasten en het werk van de bloedstroom te verstoren. Te rigide structuren zijn preventief, ze zijn aangewezen voor mensen met aandoeningen van het bewegingsapparaat. De beste hardheid, volgens experts, is matig.

Matige hardheid is voldoende om de gezondheid niet te schaden, het is ontworpen voor een gemiddeld gewicht van twee gebruikers, zorgt voor een juiste en comfortabele nachtrust en verdeelt de belasting gelijkmatig over de hele mat.

Topmerken Beoordeling

Om het navigeren gemakkelijker te maken voordat u een grote keuze aan fabrikanten koopt, kunt u kijken naar de producten van bedrijven met hoge beoordelingen van klanten:

 • Intex - opblaasbare dubbele matrassen van de binnenlandse fabrikant met hoofdsteunen die een belasting tot 270 kg kunnen weerstaan. Ze hebben een beknopt ontwerp, hebben scheidingsmuren en kunnen, afhankelijk van het model, enkel- of dubbelprofiel (transformatoren) zijn.
 • Ascona - een toonaangevende fabrikant van veer- en veerloze matrassen met geavanceerde blokontwerpen die maximaal comfort bieden tijdens slaap of rust. Het merk produceert matrassen met een speciale doos die de vorm van het blok behoudt en gebruikers beschermt tegen mogelijke vallen.
 • Promtex-Orient - veermechanismen met frame van polyurethaanschuim, gescheiden door een spingebonden laag.Universele en functionele modellen met dubbele stijfheid, afhankelijk van de keuze van de zijkant van het blok.
 • Ormatek - praktische modellen van matrassen met een beschermende doos die de randen van het blok omlijst. Verende typestructuren onderscheiden zich door optimale stijfheid, hebben een hoge toelaatbare belasting, hebben een orthopedisch effect en zijn uitgerust met een praktisch geventileerde jacquardbekleding.

Wat niet te vergeten?

Bij het kiezen van een matras moet u niet alleen vertrouwen op de keuze van een bewezen merk. Het is belangrijk om zulke momenten te onthouden als:

 • type coating (ideaal jacquard weefsel);
 • anti-allergische vulstof en antimicrobiële impregnatie van het blok;
 • optimale matrasdikte (minimaal 15 cm);
 • de aanwezigheid van een tweede (verwijderbare) hoes;
 • redelijke prijs voor een dubbel blok;
 • hardheidsbalans voor twee;
 • verschil in gewicht van partners.

Ren niet de winkel in: de matraskeuze voor een tweepersoonsbed moet stevig zijn. Als je niet op alle nuances let, kan de rest alleen comfortabel zijn voor een van de twee gebruikers. Bij het kopen, kunt u de matras "proberen", erop gaan zitten en de mate van veerkracht, stijfheid, elasticiteit en het gemak van de mat als geheel beoordelen.Je kunt niet tot het uiterste gaan, een te zachte of te harde optie krijgen, omdat dit niet alleen leidt tot ongemak, maar ook tot een snelle uitsplitsing van het apparaat.

Het is de moeite waard om te overwegen dat de helft van de matras op verschillende manieren zal worden gebruikt, omdat het gewicht van de partners anders is.

Hoe doe je het zelf?

Weinig mensen weten het, maar sommige ontwerpen van de matras kunnen onafhankelijk worden gemaakt. Als er bijvoorbeeld een oude behuizing is, kunt u op basis hiervan een patroon maken en de details samenvoegen tot een stijlvolle nieuwe bekleding. Als vulstof kunt u sintepon, hooi, schapenwol of chemische verpakking van het bladformaat gebruiken. Om de kwaliteit van het blok te verbeteren, kunt u een dichte kern van meubelschuimrubber maken en het in een speciale winkel kopen. Om het blok optimale zachtheid te geven, kunt u een synthetische winterverwarmer, een stro of een dunne laag wol toevoegen (zodat het matras aan één kant warm is).

Het belangrijkste is om het formaat van het bed of de oude matras te verwijderen.

Een interessante optie zou een bladerdeeg zijn. Koop in dit geval vellen met verschillende opvullers van hetzelfde formaat. Vervolgens worden ze verlijmd met een speciale lijm, worden de randen ondersneden, worden alle zijden bedekt met opvulmateriaal van polyester of met polytechnische materialen op de cover.

Een gedetailleerder proces om een ​​matras met uw eigen handen te maken, wordt in de volgende video beschreven.

beoordelingen

De kwestie van het kiezen van een matras voor een tweepersoonsbed is een van de meest besproken. Dit blijkt uit talrijke recensies van klanten op de fora van internetsites over het onderwerp gezonde slaap. Over het algemeen is de mening van de meeste kopers hetzelfde - een veerblok van een onafhankelijk type wordt beschouwd als de beste aankoop van een matras voor een tweepersoonsbed.

Vooral populair bij klanten zijn modellen waarin de mat twee graden stijfheid heeft. Dit ontwerp is handig omdat het beide gebruikers in staat stelt te slapen en het niet nodig is om twee matrassen te kopen om elkaar niet te hinderen. Een dergelijke eenheid met een ontspannend en orthopedisch effect wordt de beste genoemd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer