Kenmerken van matrassen "KDM"

 Kenmerken van matrassen KDM

Lange en gezonde slaap is alleen mogelijk met een bepaald niveau van comfort, wat zorgt voor de juiste temperatuur- en lichtomstandigheden in de slaapkamer, de afwezigheid van geluid en, uiteraard, de aanwezigheid van een comfortabel bed. Die tijden zijn al lang verstreken toen mensen tevreden moesten zijn met de gewone gewatteerde en veren bedden, ze werden vervangen door matrassen van een nieuwe generatie - hoogwaardige producten met orthopedische functies.

In de omstandigheden van de rijkste verscheidenheid aan accessoires voor binnenlandse en geïmporteerde slaap, kunnen degenen die alleen van plan zijn om een ​​matras met genezende eigenschappen te kopen soms behoorlijk moeilijk navigeren.

Een van de gerenommeerde handelsmerken, die al jaren producten op de Russische markt presenteert voor slaap- en rustgoed, is bedrijf KDM Family (Voronezh).Laten we precies uitvinden wat de oorzaak was van de stabiele vraag naar KDM-matrassen, hun belangrijkste kenmerken overwegen en gebruikersrecensies analyseren om te begrijpen of de verwachtingen overeenkomen met de realiteit.

Over de fabrikant

Het Voronezh-bedrijf Family is ongeveer 26 jaar geleden opgericht, toen de oprichter van een klein familiebedrijf op het idee kwam om een ​​optimaal matrasmodel te maken dat voldoet aan de individuele eisen van het comfort van een persoon. De belangrijkste assistenten in dit project waren familieleden en naaste familieleden. Het was met hun directe deelname dat de formule van een ideale orthopedische basis werd afgeleid, die de beste graad van stijfheid, doordacht ontwerp en moderne kwaliteit van prestaties aantoonde in combinatie met een redelijke prijs.

De basis van de Familiefilosofie was eenvoudig en begrijpelijk voor alle gezinswaarden - het vertrouwen, de zorg en de steun van elkaar op elk moment.

Tegenwoordig heeft het bedrijf zijn eigen, gangbare productie van matrasproducten, waarbij alleen natuurlijke, milieuvriendelijke materialen worden gebruikt, wat redenen geeft om de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van zijn producten te garanderen.

lineup

De assortimentslijn van KDM-matrassen wordt weergegeven door zes series modellen: Classic, Family, Elite, Kids, Comfort en Standard. Laten we elk van hen nader bekijken.

klassiek

Betrouwbare en praktische zuinige versies van zachte en bijna zachte matrassen met de klassieke Bonnell-afhankelijke veereenheid, waarbij twee metalen frames worden geleverd, die extra stijfheid bieden.

De serie bevat zes modellen:

 • Optima;
 • ultra;
 • Lux;
 • Comfort;
 • Zaken;
 • Comfort Nieuw.

Een juiste verdeling van de belasting op de elastische elementen zorgt voor de aanwezigheid van een dicht thermisch blok van katoen dat een isolerende laag vormt tussen de veren en de basis van de producten. De filler is een zeer elastisch schuim, een materiaal met hypoallergene en vochtwerende eigenschappen dat bestand is tegen vervorming en perfect zijn vorm behoudt. Katoenen jacquard en milieuvriendelijk, niet-toxisch materiaal Holcon worden gebruikt als oppervlaktestoffen. De kosten van matrassen variëren van 2.700 tot 5.000 roebel.

familie

Deze modellen met orthopedisch effect zijn universeel geschikt voor volwassenen en kinderen. Ze zijn ontworpen om een ​​gezonde slaap te garanderen en om vanaf jonge leeftijd een juiste houding aan te nemen.

Het gebruik van milieuvriendelijke, anti-allergische schuimen, die volledig vrij zijn van schadelijke onzuiverheden, maakt de matrassen volledig veilig voor de gezondheid.

De serie bevat modellen:

 • Bijna moeilijk Status Bio met onafhankelijke veren die de wervelkolom perfect ondersteunen, dankzij de gelijkmatige verdeling van de belasting op het slaapoppervlak.
 • Statusduo met een gecombineerde vulling: polyurethaanschuim + kokosnoot in combinatie met het systeem van onafhankelijke veren TFK. De zijkanten van de basis hebben verschillende stijfheid, waardoor je gewaarwordingen kunt veranderen, in overeenstemming met medische voorschriften of persoonlijke voorkeuren.
 • Status graciawaar de lente wordt gebruikt Gracia. De vorm van het elastische element lijkt op een zandloper, wat een optimale ondersteuning van de wervelkolom en de juiste anatomische positie van het spierstelsel onder de omstandigheden van dynamische belastingen garandeert.
 • verhaal - veerloze basen met gemiddelde hardheid. Comfortabele elasticiteit wordt bereikt door het gebruik van een gecombineerde vulling: kokosplaat + hollofiber.
 • tonus, waar kokosvezel met een vrij hoge stijfheid als een natuurlijke vulling fungeert.
 • Dagelijks, Sweet, Breeze met klassieke afhankelijke veren Bonnel. In de inwendige vulsystemen worden, naast kokosvezels, zeer elastische schuimen en latexkokosplaten gebruikt.
 • Status, effect en standaard met een versterkte versie van onafhankelijke veren TFC 256, wanneer alle elementen onafhankelijk op de last reageren, zonder de aangrenzende te betrekken. Dergelijke bases beschrijven duidelijk de anatomische rondingen van het lichaam, waardoor de optimale positie van het spierskelet wordt gewaarborgd en op elke leeftijd voor een mooie en correcte houding wordt gezorgd.

De kosten van matrassen uit het budgetgedeelte variëren van 4.700 tot 12.900 roebel.

Elite

De elite-serie unieke bases met een orthopedisch effect, waarbij verschillende varianten van interne vulling worden geboden, worden weergegeven door modellen:

 • Excluisive met een exclusief multi-pakket veersysteem, dat een materiaal gebruikt met hoog ademende eigenschappen en kokosplaten.
 • mysterie met gemiddelde hardheid en een gecombineerd vulsysteem. Naast latex met een kokosplaat worden hier veren van het onafhankelijke type TFK gebruikt.
 • Mysterie Gracia met een gecombineerde vulling van latex- en kokosplaten. Speciaal elastisch element Grace verhoogt het orthopedisch effect.
 • triomf - veerloos model met verhoogde stijfheid. De vulling is gemaakt volgens het bladerdeegprincipe, wat de afwisseling van lithosferische platen van kokos en latex impliceert.
 • Triumph bio - hier wordt een voldoende stijfheid van één zijde verschaft door kokosnootkokos, en natuurlijke latex wordt al gebruikt om de zachte kant te maken.

Bovendien omvat de Elite-serie vier modellen "zomer-winter" -matrassen met een verhoogd comfortniveau, die optimaal zijn afgestemd op onze klimatologische omstandigheden, omdat ze worden gebruikt voor verschillende seizoenen.

Het zijn verschillende vullingen:

 • Mystery Soft. Onafhankelijke TFA-veren worden aangevuld met kokosvezels en natuurlijke latex, dus de zijkanten van de basis hebben verschillende stijfheid.
 • Mystery Bio. Voor de productie van zachte, warme zijkanten zijn merinowollen vezels en 100% latex en de zomerharde kokosvezel.
 • Mystery Duo. Het design aan de zomerzijde omvat het gebruik van zeer elastisch schuim, latex gecoate kokosplaten, katoenvilt en de winterzijde: natuurlijke latex en zeer sterke thermische zekeringen.
 • Duo Plus. Latex kokosplaten, vilt met een thermoplastische structuur en veren van onafhankelijke soort worden hier gebruikt.

De kosten van producten variëren van 9.500 tot 25.500 roebel.

kinderen

Volgens deskundigen zijn kinderen in de lagere schoolleeftijd en adolescenten de meest geschikte orthopedische gronden met gemiddelde of hoge stijfheid.

De kinderreeks bestaat uit twee soorten producten:

 • Praktische veerloze modellen Active, Dream, Star, Duos, Junior met het monolithische blok waarbij zowel natuurlijke als kunstmatige materialen worden gebruikt. De basis ondersteunt het lichaam zachtjes, waardoor de belasting op de wervelkolom vermindert. Ze kunnen veilig worden gebruikt voor de jongste kinderen.
 • Eenvoudige functionele modellen met onafhankelijke bronnen Bonnel. Vanwege de ontwerpkenmerken van de elastische elementen, zal het lichaamsgewicht gelijkmatig worden verdeeld, zonder de paravertebrale spieren te overbelasten. Alle veren zitten in aparte stoffen zakken, die ongewenste piepjes tijdens het slaapproces voorkomen.

Een ander argument voor het kopen van kindermatrassen KDM - een redelijke prijs, variërend van 2.700 roebel tot 6.500 roebel.

comfort

De serie omvat matrassen, waarbij het nieuwste veerblok S 1000 met een groot aantal elastische elementen wordt gebruikt, wat zorgt voor een hoge puntelasticiteit van de basis plus perfecte ondersteuning van de wervelkolom.

Veren met geheugeneffect onthouden de vorm van het lichaam van de gebruiker en passen zich onmiddellijk aan de anatomische kenmerken aan.

De serie wordt weergegeven door producten van vier typen:

 • dubbelzijdige modellen niveau met kokosvulling;
 • anatomische matrassen sport met een gemiddelde hardheid voor fans van een actieve levensstijl;
 • modellen Sport Mixwaar de zijkanten van de basis asymmetrische stijfheid hebben;
 • bilaterale bases Ultra Mix met een gecombineerde vulling: kokos kokos + natuurlijke latex voor dubbele stijfheid.

Door het gebruik van moderne impregnatie Puroteks worden matrassen beschermd tegen huidparasieten en ziekteverwekkers. Hun kosten variëren van 12.700 tot 20.200 roebel.

standaard

Het belangrijkste kenmerk van dergelijke modellen is de aanwezigheid van een onafhankelijk veerblok EVS 500, dat gedurende de nacht zorgt voor de anatomisch correcte positie van de wervelkolom, wat een positief effect heeft op de algemene toestand van het lichaam en de kwaliteit van de slaap. De basen normaliseren de bloedcirculatie en verlichten de spierspanning.

model tederheid verschillen in lage mate van stijfheid, energie, Standaard en Norma hebben optimale gemiddelde stijfheid, Sport Mix - asymmetrisch, en Relax Mix - verschillende (lage / medium) zijkanten stijfheid. De kosten van matrassen zijn van 5 200 tot 8 300 roebel.

Klantrecensies

Over het algemeen zijn beoordelingen over KDM-matrassen positief.

Van de voordelen van producten merken gebruikers meestal op:

 • Het ideale niveau van stijfheid in de Tonus-modellen is vooral goed voor koppels met een totaal lichaamsgewicht tot 140 kg;
 • geneeskrachtige eigenschappen die helpen bij het oplossen van problemen met een zere rug;
 • kwaliteit die niet inferieur is aan de kwaliteit van producten van de gepromote merken;
 • slijtvastheid van jacquardhoezen en hun behandeling met stofafstotende en antibacteriële impregnaties, die cruciaal is voor mensen met allergieën;
 • het gemak van kokos- en latexmatrassen, hoewel ze moesten wennen aan de harde ondergrond;
 • redelijke prijs in vergelijking met matrassen van andere fabrikanten;
 • kwaliteitsindicatoren van veerloze modellen met gemiddelde hardheid, die veel mensen de beste optie voor schoolkinderen noemen;
 • lange garantie - 3 jaar.

De conclusie doet zichzelf vermoeden: KDM-matrassen zijn volledig consistent met de door de fabrikant opgegeven prestaties en rechtvaardigen hun prijs.Het belangrijkste is om de juiste maat te kiezen en rekening te houden met de toegestane belasting op één bed.

Over het kiezen van de juiste matras, leer van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer