Matrashoes en matrashoes

Een van de factoren die de duur van de werking van de matras beïnvloeden, is de aanwezigheid of afwezigheid van een matras. Dankzij een hoogwaardige matrashoes gaat een dure foundation niet alleen langer mee, maar blijft hij ook langer mooi. Oriënteren in een enorm assortiment beddengoedaccessoires is best moeilijk. Welke criteria moet je in overweging nemen bij het kiezen, om niet teleurgesteld te zijn in de aankoop, in welk geval het raadzaam is om een ​​dun model te kopen, en wanneer er een hoge topper is en als er een ideale "kleding" voor de matras is - laten we het begrijpen.

Waarom hebben we nodig?

Een goede consultant zal de koper zeker een matras aanbieden om een ​​goede topper te kopen. En het is niet alleen in de wens om de verkoop te verhogen. Accessoires voor de matrasdekens, matrasbeschermers en matrasbeschermers zijn praktische en uiterst nuttige dingen die zijn ontworpen om verschillende problemen tegelijk op te lossen:

 • Bescherming van de basis tegen een verschillende soort vervuiling.
 • Een barrière creëren tegen stof en vocht.
 • Zorgt voor een perfecte hygiëne slaapoppervlak.
 • Correctie van parameters van de matrasstijfheid en aanpassing van de bedtemperatuur vanwege de "ademende" eigenschappen.
 • Verbeter de slaapkwaliteit.

Wat zijn de covers?

Covers bieden uitgebreide bescherming van de matras en beschermen niet alleen de boven- en zijkanten, maar ook het onderste deel. Ze kunnen verwijderbaar en niet-verwijderbaar zijn. De structurele elementen van de vaste versie van het product omvatten een rand, een beluchter, een kijkrits en een handvat. Het belangrijkste nadeel is de reguliere kosten voor stomerij.

In dit opzicht zijn verwijderbare hoezen veel handiger, de uitzondering geldt voor producten van Jacquard. Omdat het wassen van dit materiaal zeer ongewenst is, moet u vroeger of later gebruik maken van de stomerij. Elke andere stof is wasbaar zonder problemen. Een ander nadeel van verwijderbare hoezen - ze raken op een dwaalspoor.

Als u bovendien de cover moet verwijderen, is deze taak voor één persoon moeilijk te implementeren.

"Autonome" hoes met ritssluiting is een complete "kleding" voor de matras, die in feite een integraal onderdeel daarvan is. Onder de hoes ziet u de meerlaagse vulling van de matras of een dunne beschermende laag die de binnenste lagen verbergt. Deze producten zijn probleemloos te onderhouden, kalm verdragen droge of natte ontsmetting.

De aanwezigheid van bliksem, die in de meeste gevallen de zijwanden van producten uitrusten, die langs drie zijden aan de buitenrand worden genaaid, vergemakkelijkt in grote mate het proces van het verwijderen van de kap.

Dergelijke producten vervullen niet alleen beschermende functies, maar fungeren ook als een decoratief element dat het interieur van de slaapkamer aanvult. In dit geval is het belangrijk om een ​​kleur te kiezen die overeenkomt met de achtergrondafwerking en textuur, vergelijkbaar met de bekleding van meubels en ander textiel.

Criteria voor het kiezen van een dergelijke omslag:

 • Natuurlijke stof.
 • Verhoogde sterkte-eigenschappen.
 • Betrouwbare bliksem.
 • Hoge hygroscopische eigenschappen.

Nu is er een toename in consumentenvraag naar producten met orthopedische functies - dit is meubilair met een basis die stijfheid en matrassen aanpast met genezende eigenschappen. Om het orthopedische effect te verbeteren, wordt beddengoed gemaakt van natuurlijke latex gebruikt.Niet minder veeleisende waterdichte en anti-allergische hoezen, waarvan de productie mogelijk werd gemaakt door het gebruik van innovatieve materialen, die later zullen worden besproken.

De kwaliteit van de hoes heeft direct invloed op het vermogen om mechanische schade te voorkomen en contaminatie van de matras te voorkomen, waardoor de houdbaarheid van het product wordt verlengd.

Matrashoezen

Er zijn twee soorten producten van dit type: dikke matrasovertrekken, toppers en dunne. Naast de mogelijkheid om de basis te beschermen, kunnen toppers de stijfheid verminderen en verhogen:

 • Orthopedische matrashoezen. De verkeerde matraskeuze, in het bijzonder de stijfheidsparameters, is een reden om naar deze groep producten te kijken, vooral als de deadline voor het retourneren van het ongeschikte product al is gemist. Een dergelijk model wordt vaak verkregen om medische redenen om de toestand van de patiënt te verlichten. In dergelijke situaties is zachtheid van fundamenteel belang, of andersom: stijfheid van het bed. Als u het orthopedisch effect wilt vergroten, wordt een harde kist gebruikt, waarbij kokosnotenkokos deel uitmaakt van de stof.In een ander geval wordt de matrashoes zacht: om de stijfheid van het slaapoppervlak te verzachten, gebruiken fabrikanten verschillende vullingen met orthopedische eigenschappen die meer of minder uitgesproken zijn.
 • Wollen matrasbeschermers. In sommige gevallen willen kopers van dit type toppers gewoon hun welzijn verbeteren, terwijl in andere gevallen de noodzaak om ze te verwerven wordt veroorzaakt door onaangename diagnoses: ischias, osteochondrose, artralgie, artritis en andere gewrichtsziekten van verschillende lokalisatie. De hulp van wollen matrasbeschermers komt tot uitdrukking in de stabilisatie van de bloedsomloop, de normalisatie van het centrale zenuwstelsel, het verwijderen van spierspanning.

Het is het gehalte aan wolvezels van schapenvet - lanoline zorgt voor een vergelijkbaar therapeutisch effect.

 • Seizoensgebonden toppers. De betekenis van het kopen van een seizoensgebonden matras is beperkt tot de mogelijkheid van een dergelijk model om maximaal comfort voor de slaper te creëren, afhankelijk van de tijd van het jaar. Het gebruik van een zomertopper, meestal gemaakt van zijde of linnen, zorgt voor een aangename tactiele aanraking, omdat de slaapplaats matig koel is. Bovendien hebben deze stoffen het vermogen om vocht van het lichaam af te voeren in de vorm van zweet.Met een winterhoes (wol + vulling) ben je altijd warm. Vergeet het effect van de wolvezels op de gezondheid niet.

Assortiment van dunne matrasbeschermers

Elk product uit deze groep heeft beschermende functies en welke het hangt af van welke ondersoort van dunne matrasovertrekken u van plan bent om te behandelen:

 • Klassieke modellen. Bij hun productie worden zowel natuurlijke stoffen als kunststoffen gebruikt. Extern, de klassieke matras is een dikke pad, die op het matras is bevestigd met verschillende soorten bevestigingsmiddelen. Het product beschermt de basis tegen vuil, beperkt de toegang tot stof, voorkomt de vorming van versleten plaatsen en verlengt zo de levensduur van de basis.
 • Waterdichte producten. De belangrijkste functie is vochtbescherming. Het materiaal bevat speciale membranen die de penetratie van water voorkomen. En deze eigenschap van de stof heeft geen invloed op het comfort tijdens de slaap. Een ander voordeel van het waterdichte product is goede "ademende" eigenschappen, en daarom is er veel vraag naar het product bij vaders en moeders die onlangs ouders zijn geworden.Een waterdichte behuizing zorgt voor een normale luchtcirculatie, in tegenstelling tot conventionele tafellakens, die een schadelijk broeikaseffect veroorzaken, waardoor de gevoelige huid van pasgeborenen vaak wordt bedekt met luieruitslag. Waterdichte matrasbeschermer - een echte redding voor mensen die voor ouderen of bedspatiënten zorgen. Tot slot, het maakt het leven gewoon eenvoudiger - u hoeft zich geen zorgen meer te maken over de veiligheid van een duur matras vanwege een glas sap of een kopje koffie dat 's morgens per ongeluk is gemorst.

Matrastoffen "slips" lossen het probleem met kindernachtverrassingen volledig op, dankzij de moderne textieltechnologie.

 • Antiallergische modellen. Hier hebben we het over de beschermende functies van een andere soort. Antibacteriële eigenschappen van speciale impregnaties in de samenstelling van de stof helpen vechten tegen huisstofmijt, waardoor de toegang tot de basis wordt beperkt, waarvan de binnenste lagen een favoriete plaats zijn voor parasieten die hele koloniën vormen. Een antibacterieel matras zorgt voor een beschermende barrière, waardoor schimmel en schimmel, de belangrijkste bronnen van sterke allergenen die de ontwikkeling van astma en exacerbatie van symptomen van luchtwegaandoeningen veroorzaken, u niet langer zullen storen.

Matrashoezen zijn enkellaags - zoals de meeste klassieke modellen en meerlagig. De dubbellaagse waterdichte analogen voor de vervaardiging van de toplaag zijn katoen en het bodemmembraanweefsel. De meeste modellen zijn drielaags als de buitenlaag is gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, zijde, bamboe, jacquard.

Bamboeproducten zijn nu op het hoogtepunt van populariteit, omdat ze veel positieve eigenschappen hebben: van onderhoudsgemak tot hypoallergeen.

Gewatteerde matrashoezen gemaakt met behulp van ultrastep-technologie (heat shim), die het uiterlijk van het materiaal verbetert en voorkomt dat de bovenste laag verdraait, worden gekenmerkt door een lange levensduur. Een voordelige oplossing die door eigenaars van niet-standaard meubilair zal worden gewaardeerd, is matrasbeschermers voor een rond bed of een slaper met een afgeronde vorm.

fillers

Toppers zijn veelzijdige producten die, indien nodig, kunnen fungeren als een complete vervanging van het bed of de functie van een orthopedische basis. Ondanks de kleine dikte ondersteunt dit kenmerk het lichaam van de slaper volledig, voor maximaal comfort.Afhankelijk van de taak - om de stijfheid van het oppervlak te verzachten of te vergroten, gebruiken fabrikanten verschillende vulstoffen.

Verzachtende matrasbeschermers zijn gemaakt van de volgende materialen:

 1. Latex (natuurlijk) - matige stijfheid, uitgesproken orthopedisch effect, waterbestendigheid, optimale warmteoverdrachtseigenschappen, weerstand tegen vervorming. Het is het beste vulmiddel van bestaande, producten van het het meest comfortabel en betrouwbaar.
 2. Onthoud met het vermogen om de vorm van het lichaam te onthouden. De dikte van dergelijke toppers is 4 cm, wat de kosten niet beïnvloedt: ze zijn vrij duur. Maar de kosten compenseren ruimschoots het comfortniveau.
 3. Hollofiber / struttofiber. Structuur: polyestervezel + vlas + wol + katoen. Door een uitgebalanceerde combinatie van kunststoffen en natuurlijke grondstoffen zijn de hoezen van matrassen maximaal functioneel. Dit is een duidelijke demonstratie van de mogelijkheden van budget-toppers om een ​​hard matras te verzachten en het oppervlak waterpas te zetten.
 4. Polyurethaanschuim (PPU) - moderne analogon van schuimrubber. Zo'n vulling zorgt voor maximale zachtheid van de topper, maar het is niet nodig om op continue werking te rekenen.Kortom, matrasovertrekken in polyurethaanschuim worden verkregen vanwege de lage kosten, omdat de uitvoerbaarheid niet precies tot hun verdiensten behoort.

Voor de vervaardiging van elastische, stijve toppers ga:

 • Kokos kokos - harde latexvuller om de hardheid van het bed aan te passen. Het materiaal wordt gekenmerkt door uitstekend ademend vermogen en hygroscopiciteit.
 • Bikokos / Struttofiber (holofiber) - deze materialen worden minder vaak gebruikt.

Wat betreft het matraskussen van het kokos, hangt het correctievermogen af ​​van de dikte van het product. Er is een kleine correctie nodig - kies een topper met een parameter van 2 tot 3 centimeter, indien van belang, dan 6 centimeter.

Typen bevestigingen

U weet al van de hoekelastieken met behulp waarvan de matrasbeschermers aan de matras zijn bevestigd. Dit type bevestiging is handig, omdat u hiermee het te wassen product onmiddellijk kunt verwijderen. Minus tandvlees - vervorming - een onvermijdelijk fenomeen met langdurige werking, waardoor de matrashoes niet langer vasthoudt aan de matras, naar beneden glijden en eraf vallen. Plus - betaalbare prijs.

Matrashoezen, waar de zijkanten zijn uitgerust met een elastische vlucht, zijn veel praktischer, maar om het product te verwijderen, moet je wat meer moeite doen dan in het vorige geval.

afmeting

Om mogelijke teleurstellingen te voorkomen helpt het om de exacte parameters van het bed te kennen. Naast de lengte / breedte van het bed, is het noodzakelijk om de dikte van de gebruikte matras te meten, deze laatste wordt vaak over het hoofd gezien. Het resultaat - ontevredenheid over de aankoop.

Wat betreft de afmetingen van matrasovertrekken is alles hier vrij eenvoudig:

 • Producten voor de kleinste - van 120x60 cm tot 190x60 cm.
 • Compacte banken, kinder-, tienerbedden - van 70x120 cm tot 70x220 cm.
 • Eenpersoonsbedden (voor kinderen / volwassen modellen) - van 80x140 cm tot 90x200 cm Europese standaard - 145x200 cm.
 • Anderhalf - van 100x180 cm tot 130x220 cm.
 • Dubbel (standaard / niet-standaard formaat) - van 140x180 cm tot 170x220 cm, 160x200 cm is geschikt voor middelgrote bedden.
 • Dubbel (King Size-standaard) - van 180x180 cm tot 200x220 cm.

Als de prioriteit ligt op het verkrijgen van een topper met de mogelijkheid om orthopedische eigenschappen te verbeteren, is het erg belangrijk om niet te worden verward met de dikte. De dikste producten zijn bestand tegen een aanzienlijk lichaamsgewicht. Dikte van 5 cm is ontworpen voor een gewicht tot 85 kg. Dunne matrasbeschermers zijn 2-10 cm dik.

stoffen

Bedaccessoires zijn gemaakt van de volgende soorten natuurlijke en kunstmatige materialen:

 • Bamboevezelwaarvan de waarde ligt in de hoge antibacteriële eigenschappen.Bovendien is het hypoallergeen en niet veeleisend om te onderhouden.
 • zijde - lichtheid en zachtheid van de stof biedt maximaal comfort met tactiel contact. In de hitte op een zijden matras is het een genot om te slapen.
 • Wol (kameel, schaap) of voelde met genezende en ademende eigenschappen. Vergeet niet dat dit materiaal de belangrijkste kandidaat is voor de rol van allergieprogamateur.
 • jacquard - Gevraagd soort stof, ondanks de hoge kosten. Het wordt beschouwd als een milieuvriendelijk materiaal en is absoluut geen provocateur voor allergie.
 • katoen - uitstekende hygroscopiciteit in combinatie met het vermogen om het slaapoppervlak te koelen en op te frissen.
 • polikottona - slijtvastheid, bruikbaarheid, hypoallergeniciteit - een combinatie die bij veel klanten past.

Wat is beter om te kiezen voor een bed?

De keuze voor matrasbeschermingen bepaalt grotendeels hun doel: baby's zijn waterdicht, allergielijders zijn hypoallergeen, wanneer het doel herstel is, dan wol, moet je de stijfheid aanpassen - orthopedische toppers. Worden onmiddellijk bepaald met de aanwezigheid / afwezigheid van de behoefte aan extra impregnatie - antistatisch, met een functie van relaxeren, die de kosten van producten verhogen.

Om de parameters van het slaapoppervlak te corrigeren, verspil geen tijd aan het bestuderen van het bereik van dunne matrasbeschermingen, de enige assistent in deze kwestie is een topper met orthopedische functies.

Zie de volgende video voor tips over het kiezen van een matras.

Wat moet je weten voordat je koopt?

De belangrijkste criteria voor de selectie van het gewenste model:

 • De afmetingen en de verhouding van de afmetingen van de matras met de grootte van de matras. Als het product zijwanden heeft, zoek dan naast de breedte / lengte de hoogte van de matras.
 • Type item.
 • Type vulmiddel, als u van plan bent topper te kopen.
 • Individuele kenmerken van het lichaam, wanneer een therapeutisch wolproduct wordt gekocht om het risico op het ontwikkelen van allergieën te minimaliseren.

Het is overbodig om eraan te herinneren dat bij een kwaliteitsproduct de lijnen glad zijn, de naden sterk, de bevestigingen betrouwbaar zijn, de buitenste bekleding er aantrekkelijk uitziet. Haken en steken zijn niet toegestaan.

beoordelingen

Analyse van de beoordelingen suggereert dat de overgrote meerderheid van gebruikers al in staat was om de voordelen van deze accessoires te waarderen:

 • Noodzakelijke en nuttige functies: beschermend, corrigerend en vooral antibacterieel.
 • Het vermogen van toppers om gebreken aan het slaapoppervlak te "corrigeren" - gewrichten, hoogteverschillen.
 • Convenience-bevestigingen, vooral rubber.
 • Gemak van zorg.
 • Mogelijkheid om een ​​matrasbeschermer te kiezen voor elk bed.

De grootste moeilijkheid ligt niet in de keuze van de matrasbeschermer, maar in hoe je je niet vergist in kwaliteit. Vooral als het gaat om kinderproducten. Aanbiedingen in dit segment van de markt hebben de vraag lang overtroffen, en veel fabrikanten bieden matrashoezen tegen lage prijzen. Maar de mening van moeders hierover is onveranderlijk: het is beter om geld uit te geven aan een paar dure hoogwaardige matrashoezen dan om te vechten met stekelige hitte, luieruitslag of zelfs een allergie bij een kind. Gezondheid is duurder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer