Subtiliteiten van het proces van afwerking van de gevel van het huis met SIP-panelen

Huisbekledingstechnologie met SIP-panelen (SIP) komt vooral voor in de Verenigde Staten en Noord-Europa. De belangrijkste voordelen van gebouwen gebouwd met het gebruik van dit afwerkingsmateriaal zijn een minimum aan onderhoudskapitaal en aanzienlijke besparingen in verwarming als gevolg van de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen van gevelpanelen.

Voor- en nadelen

Het VULTURE-paneel bestaat uit twee vellen waartussen er warmte-isolerend materiaal is. De basis van een dergelijk materiaalgeoriënteerd strengbord (OSB) aan de buitenkant, dat is gemaakt van gelijmde houtspanen, evenals een laag isolatie aan de binnenkant. In de regel werkt schuimpolystyreen als zodanig.

Van de voordelen van SIP-panelen merken we op:

 • sterkte;
 • duurzaamheid;
 • goede thermische isolatie-eigenschappen;
 • goede geluidsisolerende eigenschappen (ze nemen alleen toe als het afwerkmateriaal op een korte afstand van CIP-panelen wordt bevestigd, waardoor een luchtspleet ontstaat);
 • eenvoud van installatie en vermindering van reparatievoorwaarden;
 • het kleine gewicht van een ontwerp dat niet de sterke basis vereist;
 • gemakkelijk transport zonder het gebruik van speciale apparatuur;
 • bescherming tegen het verschijnen van schimmels;
 • isolatie verzakt niet met de tijd;
 • de plaat in de samenstelling van de panelen is niet vervormd en vervormt niet na verloop van tijd;
 • isolatie in SIP-panelen is warmer en efficiënter dan minerale wol, omdat volgens de berekeningen van specialisten een laag geëxpandeerd polystyreen in 150 mm gemakkelijk een laag minerale wol in 200 mm kan vervangen.

Het nadeel is dat het materiaal bang is voor water, dat wil zeggen dat het vocht kan opnemen, wat betekent dat u moet zorgen voor extra vochtbescherming van dergelijke panelen binnen en buiten. Het is juist vanwege zijn gevoeligheid voor externe weersomstandigheden dat huizen met CIP-panelen noodzakelijkerwijs een extra buitenafwerking moeten hebben om de levensduur van de woning te verlengen. Evenals het materiaal is het zeer gevoelig voor de effecten van zonlicht, van waaruit het met de tijd donkerder wordt.

Exterieur afwerking

De uiteindelijke afwerking geeft het huis van CIP-panelen niet alleen een afgewerkte look, maar beschermt het ook op betrouwbare wijze tegen allerlei soorten neerslag en andere externe invloeden.

steen

Natuurlijke of kunstmatige steen is geschikt voor het afwerken van de kelder, uitwendige hoeken en inzetstukken, omdat dit afwerkingsmateriaal bijzonder duurzaam en duurzaam is. Vanwege de hoge kosten van steen, durven in de regel weinig mensen het hele huis af te maken.

Het enige nadeel van de steen is veel gewicht, daarom wordt een aanzienlijke belasting van de fundering van de constructie gecreëerd. In dit geval moet de kant-en-klare basis worden versterkt en als u een geheel nieuw huis bouwt, moet u vooraf een bijzonder sterk raamwerk overwegen.

Houd er rekening mee dat als u kalksteen gebruikt als afwerking, het moet worden behandeld met speciale vochtbestendige compounds. Huizen die zijn gedecoreerd met stenen ogen monumentaal en solide, bovendien hoeft u lange tijd niet eens cosmetische reparaties aan de gevel uit te voeren, dit alles dankzij de duurzaamheid en slijtvastheid van dit afwerkingsmateriaal.

Blokhuis

Het gebruik van dergelijk materiaal als een blokhuis is een geweldige optie voor landelijke huisjes en gewone Russische buitenhuizen. Qua uiterlijk lijkt dit huis op een blokhut.De belangrijkste voordelen van hout zijn veiligheid voor de menselijke gezondheid en milieuvriendelijkheid. Omdat houten blokken een minimale verwerking vereisen, wordt de afwerking zo snel mogelijk voltooid. Tegelijkertijd is extra verwarming van de houten structuur niet nodig vanwege de uitstekende warmtebesparende eigenschappen van hout.

Het doorn-groef-bevestigingssysteem zal de levensduur van de huisbekleding met dit afwerkingsmateriaal verkorten. De basis is een metalen kist, waaronder het dampschermmateriaal en een vochtbestendig membraan zijn bevestigd. De laatste fase van schilderen en decoreren is hun schilderwerk en verwerking met speciale beschermende middelen tegen agressieve externe invloeden.

De klassieke afmetingen van het blokhuis dat wordt gebruikt voor het afwerken van huizen zijn 200 - 600 cm (lengte), 9 - 16 cm (breedte) en 2-3,6 cm (dikte).

Geventileerde gevel

De innovatieve afwerking in de vorm van een geventileerde gevel heeft een stalen of aluminium frame waaraan bekledingsmaterialen zijn bevestigd. Binnen deze panelen bevinden zich capsules, dus ze laten de lucht door en het vocht verzamelt zich niet binnenin. Dit effect lijkt op een thermosfles wanneer het warmer is in de winter in een kamer die is ingericht met geventileerde panelen en kouder in de zomer.Bovendien is er in dit huis extra geluidsisolatie en wordt het microklimaat op een ideaal niveau gehouden.

De positieve kanten van de geventileerde gevels zijn hun hoge installatiesnelheid., gemakkelijke vervanging van beschadigde artikelen en een rijk assortiment aan texturen en kleuren. U kunt dergelijke panelen op elk moment van het jaar probleemloos afsluiten.

gips

Bij het aanbrengen van buitenpleister hoeft u de muren niet te bekleden, bedekt met CIP-panelen.

De voordelen van deze afwerking zijn duidelijk:

 • betaalbare kosten;
 • prachtige patronen op de gevel;
 • duurzaamheid van coating bestand tegen externe invloeden.

Minerale pleister heeft de hoogste sterkte. Het heeft lage kosten en ademt door het dampdoorlatendheidseffect. Om dezelfde reden komen het overtollige vocht en condensaat vanzelf naar buiten, wat erg belangrijk is voor vochtgevoelige CIP-panelen.

Een breed scala aan kleuren van dit afwerkingsmateriaal is beschikbaar voor kopers, wat een groot plus- en voordelig verschil is met andere gevelcoatings.

De techniek van pleisterwerk is niet zo moeilijk, dus ook niet-professionals kunnen de afwerking aan met een beetje voorbereidend werk.Bovendien is natuurlijk gips bestand tegen extreme temperaturen en UV-stralen. En in aanwezigheid van financiële kansen, raden deskundigen het gebruik van silicaatpleister aan, rijke verf waarmee u de gevel in elke gewenste stijl kunt tekenen.

zijspoor

Afwerking gevelbekleding kan hout, metaal of vinyl zijn. Het onderscheidt zich door:

 • brandveiligheid;
 • weerstand tegen negatieve externe invloeden;
 • milieuvriendelijkheid;
 • anti-corrosieve eigenschappen;
 • betaalbare kosten;
 • weerstand tegen zonlicht;
 • gemak van installatie en onderhoud;
 • breed scala aan texturen en kleuren;
 • het vermogen om in het koude seizoen te werken.

klinker

Klinkertegels worden meestal gebruikt om het uiterlijk van metselwerk te creëren. Dergelijke producten zijn vorstbestendig, duurzaam en slijtvast. In dit geval kan de textuur van het oppervlak van de klinker zeer divers zijn: glad, ruw, gegroefd of geglazuurd. De installatie van dit afwerkingsmateriaal wordt uitgevoerd op een speciale lijm en de voegen worden opgevuld met specie. Het enige nadeel is de hoge kosten van tegel- en installatiewerkzaamheden.Maar als het uw doel is om een ​​exclusieve moderne gevel te maken en u bent in de financiële wereld niet beperkt, dan zijn de klinkertegels precies wat u nodig hebt.

Flexibele steen

Een andere innovatie op het gebied van gevelafwerking is flexibele steen. Dit materiaal is gemaakt van acrylhars en marmeren spanen, dus de platen hebben plasticiteit, wat erg handig is bij het installeren en werken met verschillende oppervlakken. Het bepleisteren van muren vóór het bekleden met een flexibele steen is niet nodig. Bevestiging van dergelijk materiaal wordt gemaakt op speciale lijm op basis van cement. Al het andere dat u niet hoeft te doen om de plaats van de voegen aan te kunnen, omdat de platen bedekt zijn met een speciale film, en na voltooiing van de installatie, wordt de beschermende laag eenvoudig verwijderd. Het belangrijkste voordeel van dit afwerkingsmateriaal is de mogelijkheid om hoeken en vensterhellingen af ​​te werken.

Sandwichpanelen

U kunt ook de gevel van de sandwichpanelen omhullen - deze optie is een van de meest voorkomende en betaalbare. Een dergelijke "finishing sandwich" beschermt het gebouw en CIP-panelen tegen schadelijke externe invloeden. Bij dit type afwerking tussen de metalen of vezelcementplaten past de isolatie.

Professionele tips

Om de gevel van de CIP-panelen af ​​te werken, diende u lange tijd, moeten zich houden aan enkele van de aanbevelingen van professionals.

 • De gevel van het gebouw wordt aanbevolen voor het trimmen van CIP-panelen in de eerste zes maanden na de bouw.
 • Maak voor het afwerken nauwkeurige berekeningen van de wanddikte. U hebt mogelijk geen warmte-isolatie nodig en het volstaat om de buitenafwerking af te werken met gevelbekleding of metselwerk.
 • Overweeg van tevoren de ventilatie en andere communicatiesystemen, omdat door hun tijdige installatie de buitenbekleding van het gebouw behouden blijft.
 • Moderne decoratie van huizen met SIP-panelen betekent ook de decoratie van ramen en deuren, waarvoor fabrikanten afwerkingselementen produceren zoals plastic platbands en hellingen, die zich onderscheiden door eenvoud en gebruiksgemak zonder dat elementen aan elkaar hoeven te worden bevestigd en verbonden.

conclusie

Dankzij moderne bouwtechnieken kunt u met de frameconstructie van de gevel in combinatie met CIP-panelen snel hele woonverblijven bouwen. Dit afwerkingsmateriaal helpt niet alleen de huizen er aantrekkelijk uit te laten zien, maar biedt het gebouw ook uitstekende thermische isolatie-eigenschappen - en dit alles voor heel betaalbaar geld.Dat is de reden waarom de decoratie van CIP-panelen kan worden geboden door zowel een gewone zomerresidentie-gepensioneerde als de eigenaar van een luxe cottage.

Over de decoratie van de gevel van het huis met SIP-panelen, zie hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer