Buitenafwerking frame huis: hoe kies je de juiste optie?

 Buitenafwerking frame huis: hoe kies je de juiste optie?

Frame constructie wordt elk jaar meer en meer populair. Huizen van dit type zijn op geen enkele manier inferieur aan een blokhut, ze zijn net zo warm, sterk en duurzaam. En vooral, hun voordeel is een grote selectie materialen voor gevelafwerking. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken. De installatie van sommige kan met de hand worden gedaan, terwijl andere een professionelere aanpak vereisen. Denk aan de soorten natuurlijke en synthetische materialen voor gevelbekleding, hun voor- en nadelen.

Kenmerken van gebouwen

Hoogwaardige afwerking van de gevel speelt een belangrijke rol bij de constructie van kozijnhuizen. Niet alleen de buitenkant van het huis, maar ook de weerstand tegen externe omgevingsfactoren is afhankelijk van het geselecteerde materiaal. Dit komt door het feit dat hout dat wordt gebruikt bij de constructie van muren snel vocht absorbeert. Daarom wordt de levensduur van het gebouw zonder externe dekking aanzienlijk verminderd.

Het houten frame is een dragende basis, die de lading verdeelt door structuren zoals rekken, balken, spanten, dwarsbalken, enz. De basis in dergelijke huizen is in de regel kolomvormig of pool en ze worden gekenmerkt door een kleine verzakking van structuren.

Hout is een tamelijk flexibel materiaal, daarom kunnen er in de geometrie van het gebouw vervormingen en krommingen optreden. Daarom moet het bekledingsmateriaal flexibel genoeg zijn om te verzekeren dat de bekleding tijdens krimp solide blijft.

Vereisten voor uiterlijk

Ondanks het feit dat frameconstructies een goede variëteit aan afwerkingen hebben, zijn er bepaalde vereisten voor de materiaalkeuze. Een van de belangrijkste nadelen van houten constructies is een slechte warmteopslag.En als metaal als basis werd gekozen, zal warmteverlies een nog groter probleem worden. Het is het overwegen waard.

Geselecteerde constructies moeten de wanden van het huis en het dak op betrouwbare wijze beschermen tegen wind, neerslag en temperatuurschommelingen. De meeste moderne materialen hebben ook uitstekende geluids- en geluidisolerende eigenschappen, wat belangrijk is voor gebouwen in de stad en voor buitenhuizen.

Allereerst is het noodzakelijk om het bekledingsmateriaal te selecteren op basis van zijn technische kenmerken. Het geselecteerde materiaal moet echter ook in harmonie zijn met andere elementen van het gebouw en goed passen in de buitenkant van de site.

Typen materialen

Plaatmaterialen

DSP (cementgebonden spaanplaat) en OSB (georiënteerde spaanplaat) platen zijn niet zozeer nodig voor decoratie als voor verhardende wanden. Tegenwoordig kunnen ze het populairst onder analoge materialen worden genoemd.

De panelen zijn gelijmde houtsnippers en -chips. Hun kenmerk is dat de vezels in de buitenste lagen longitudinaal en binnen - transversaal zijn gerangschikt. Synthetische harsen en wassen worden gebruikt als een kleefmiddel, waardoor de platen niet bang zijn voor vocht. Geconfronteerd met de gevel met gipsplaat - niet minder succesvolle optie.Het eindresultaat zal niet slechter zijn dan de vorige.

Panelen van OSB of DSP zijn een hoogwaardige en goedkope versie die de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de gevel kan bepalen. De panelen zijn weinig brandbare materialen, ze ontbranden niet, roken niet en verspreiden de vlam niet. Ze zijn ook schimmelbestendig, bestand tegen geringe mechanische schade en niet bang voor insecten.

zijspoor

Dit is niet minder gebruikelijk materiaal, geliefd bij klanten vanwege het gemak van installatie, duurzaamheid en esthetische uitstraling. Het materiaal is opgenomen in de lijst van goedkope, maar het heeft uitstekende technische kenmerken.

Wijs kunststof, vinyl, metaal en PVC opruiming toe. Het is geen probleem om de buitenmuren van het gebouw te versieren met plastic gevelbeplating. Het is gemakkelijk te installeren en geschikt voor het bekleden van gelijkvloerse gebouwen en gebouwen met meerdere verdiepingen, daarom wordt het vaak gebruikt voor het ontwerpen van gevels van gemeentelijke en particuliere gebouwen. Van de minnen van dit materiaal kan een lage sterkte worden vastgesteld. Het is gemakkelijk om het te breken met een enkele slag of met een plotselinge achteloze beweging.

Duurzamer is de optie van metaal. Hij heeft alle voordelen van kunststof, bovendien heeft hij een prachtig palet van kleuren. Van de minnen kan worden opgemerkt dat het gemakkelijk vatbaar is voor het verschijnen van roest en ruis veroorzaakt tijdens de regen. Meestal is metalen gevelbeplating is gecoat aan de bovenkant met een polymeer. Dit helpt om de levensduur van het materiaal en daarmee het hele huis te verlengen.

Opruimen om te worden geschilderd. Je kunt ook kant-en-klaar kleurmateriaal kopen.

Blokhuis

Het blokhuis is een mooie nabootsing van een logboek. Van een afstand lijkt het erop dat het huis echt is opgetrokken uit massief hout. Alleen een professional kan raden dat het oppervlak van de muur alleen van buiten is.

Het blokhuis is een milieuvriendelijk bouwmateriaal. Het wordt beschouwd als een van de soorten borden van het rijtuigtype en ziet eruit als een blok. Binnen de warmte-geïsoleerde minerale wol isolatie. Dat is de reden waarom het blokhuis wordt herkend als een hightech-materiaal.

Het is eenvoudig om de buitenkant van het gebouw met dergelijk materiaal te omhullen. Dankzij het handige bevestigingssysteem passen de messing- en groefpanelen precies op elkaar. En indien nodig kan een beschadigd item worden vervangen.

Als het de bedoeling is dat een duurzaam object wordt gebouwd, moet het materiaal worden beschermd tegen nat worden. Meestal wordt een blokhuis onder het dak geplaatst en behandeld met een speciale impregnatie van rot.

Klinker tegels

Voor het bekleden van gebruikte enkel gebakken tegels. Het heeft zijn populariteit al decennia lang niet verloren. Dit komt door het uitstekende uiterlijk en de uitstekende prestaties van het materiaal. De klinker lijkt op de traditionele tegel, maar heeft tegelijkertijd een hoge vorstbestendigheid, hoewel hij dunner is dan gewoon keramiek.

Moderne fabrikanten bieden een breed scala aan tegels. Door de verscheidenheid aan vormen en kleuren kunt u de beste optie voor elk ontwerp kiezen.

Opgeschorte structuren

Thermopanelen worden gebruikt als gemonteerde structuren. Dit is een speciaal materiaal met een laag. In de regel worden de panelen geïnstalleerd op een metalen frame en de ruimte tussen de muur en het decoratieve paneel wordt afgedicht met een speciale isolatie. De meeste consumentenrecensies hebben het over de eenvoud en het gemak van installatie van scharnierende structuren.

Veel mensen kiezen voor deze optie, omdat ze 100% zeker zijn van de hoge technische prestaties.Het gebruik van panelen helpt het probleem van geluidsisolatie op te lossen en de buitenkant van het gebouw zal er strak en netjes uitzien. Er zijn twee typen gemonteerde structuren: geventileerd en niet-geventileerd.

Natuurlijke en kunstmatige steen

Deze materialen behoren tot de duurdere manieren om gebouwen van gevels te bekleden. Vanwege de hoge kosten van natuurlijke grondstoffen en de complexiteit ervan bij de installatie van deze optie wordt zelden gevonden. De meest betaalbare optie: kunststeen leggen.

Het materiaal is gemaakt in de vorm van kleine platen van natuurlijke spaanders en hars, waarvan de textuur exact de tekening van een steen imiteert. Hiermee kunt u metselwerk uitvoeren, dat van een afstand bijna onmogelijk te onderscheiden is van natuurlijk.

Gevelsteen

Dit materiaal wordt gepresenteerd in drie soorten:

  • silicaat;
  • keramische;
  • hyper ingedrukt.

Silicaatsteen kost het minst, maar de bekleding van keramische producten zal er "eleganter" en plechtiger uitzien. Brick kan corpulent en hol zijn. De tweede optie heeft uitstekende energiebesparende functies, waardoor deze vaak wordt gekozen voor de gevel.

Brick kan geen onpretentieus materiaal worden genoemd.Leggen moet alleen in het warme seizoen worden uitgevoerd. En voordat het werk wordt uitgevoerd, is het de moeite waard om de hoeveelheid materiaal nauwkeurig te berekenen, omdat de kleur van een nieuwe batch kan verschillen van de kleur van de vorige.

Gips en vlekken

Deze methode van buitenbekleding is niet geschikt voor duurzaam gebruik. In de regel moeten panelen van multiplex of OSB worden gepleisterd en zijn ze nog steeds bedekt met duurzamer materiaal.

Pleisteren is noodzakelijk om te voorkomen dat panelen of muren nat worden. Daarom is het afwerkingsstadium van het afwerken het schilderen van muren over gips. Het is vermeldenswaard dat zelfs verf van hoge kwaliteit geen blijvend effect heeft. Na 3-4 jaar begint de bekleding te barsten, u zult de coating moeten repareren.

Natte bekleding

Natte bekleding in frameconstructie wordt gebruikt in combinatie met extra isolatieschuimplaten. Bij het kiezen van het is het belangrijk om de platen voor de buitenbekleding niet te verwarren met het materiaal voor interieurdecoratie. Vereiste panelen voor buitenmuurdecoratie zijn gemarkeerd met de letter "f".

Bij installatie van polyfoam van een plaat plak een joint in een joint. Voor een betere hechting met de primer wordt het oppervlak behandeld met een schuurpapier.Nadat het materiaal is gefixeerd, wordt een speciale lijm op het oppervlak aangebracht, waarin een glasvezelnetwerk wordt "ingebed". Daarna wordt al het materiaal bedekt met een kwartsgrondverf op basis van zand en gips aangebracht.

Selectiecriteria

Er zijn veel opties voor een externe muur. Goed geselecteerd materiaal is een garantie voor duurzaamheid en comfort van het frame.

De keuze is afhankelijk van verschillende factoren:

  • de begroting;
  • klimaat van de regio;
  • materiaal van een kachel van het frame huis.

Het budget dat de eigenaar van het gebouw heeft, is een individuele factor. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat niet altijd het duurste materiaal het meest effectief en praktisch is. Als u bijvoorbeeld een luxe uiterlijk van de gevel wilt bereiken, kunt u het huis fineren met een blokhuis. Dit materiaal vereist echter enige zorg. Om de paar jaar moet de coating worden behandeld met speciale antiseptica en lakwerk. Anders zal de boom haar schoonheid en kracht verliezen. Desondanks kost een blokhuis, ondanks de zorgvraag, veel meer dan opruimen.

Het klimaat in de regio heeft een grotere invloed op de materiaalkeuze dan welke andere factor dan ook.Voor vochtig en regenachtig terrein zou houtbekleding niet de beste optie zijn. In koude omstandigheden moet u het gebruik van metalen gevelbeplating vermijden, waarbij u de voorkeur geeft aan natuurlijke materialen.

Als er minerale wol als isolatie is gekozen, kan de afwerking alleen met betegeld materiaal worden uitgevoerd. Opties zoals pleisteren of schilderen zijn niet langer geschikt. Het is beter om voorkeur te geven aan gevelbekleding, blokhuis, lambrisering. En als de isolatie met schuim is uitgevoerd, kan de pleister rechtstreeks op de platen worden aangebracht.

Interessante voorbeelden

  • Tegenover de gevel van een kozijnhuis gevelbeplating is een van de meest populaire opties vandaag. Dankzij een breed palet aan kleuren kunt u voor elk geval de optimale tint kiezen. De meest populaire zijn licht en donkerbruin, olijf, grijs, beige tinten.
  • Om elk gebouw het uiterlijk van een luxe landhuis te geven, is het eenvoudig: het blokhuis ziet er altijd fantastisch uit. Het enige negatieve - het interieur van het huis moet geschikt zijn.
  • Brick - een andere versie van het prachtige ontwerp van de gevel. Onder de vele ontwerpopties zijn vooral populaire combinaties van contrasterende tinten.
  • Om de gevel van het huis origineel te maken, kunt u platen van TsSP gebruiken. Dit is een geweldige manier om met design te experimenteren.

In deze video vindt u een masterclass over de gevel van het huis met klinkertegels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer