WPC-frontpanelen: types, kenmerken en installatie

Geconfronteerd met de voorpanelen van de WPC is een moderne kijk op het exterieurontwerp van gebouwen. Ze zijn niet alleen ontworpen om buitenmuren te beschermen tegen weers- en klimaateffecten. Ze zijn duurzaam, esthetisch van uiterlijk, economisch en eenvoudig te installeren.

Voor- en nadelen

Een dergelijk bouwmateriaal, zoals WPC, is een combinatie van houtscheermeel, kleurstoffen en ook polymere additieven, die de verbindende schakels vormen tussen verschillende componenten. Dankzij deze combinatie heeft het product de nuttige eigenschappen van kunststof en hout, het behoudt lang een rijke kleur, is duurzaam en duurzaam en is immuun voor ultraviolet.

De belangrijkste voordelen van composietpanelen zijn te wijten aan de volgende verschillende indicatoren:

 • hoge sterkte, geen vervormingen - spaanders, scheuren, deuken, die typisch is voor metaal en hout in zijn zuivere vorm;
 • brandwerendheid wanneer correct gemonteerd;
 • verhoogde warmte- en geluidsisolatie en de mogelijkheid van ventilatie;
 • weerstand tegen vervaging, blootstelling aan zonlicht;
 • het materiaal is niet gevoelig voor beschadiging door schimmels, schimmels, bacteriën en is immuun voor roest;
 • gevelbeplating krimpt niet, is waterbestendig;
 • samengestelde panelen zenden geen toxische verbindingen uit;
 • installatie is snel en eenvoudig met speciale bevestigingen;
 • producteigenschappen worden niet beïnvloed door kritieke lage en hoge temperaturen;
 • voorbereiding van het oppervlak van de wanden voordat installatie niet vereist is;
 • het materiaal vereist geen extra decoratie;
 • in aanwezigheid van een groot aantal producten.

Bovendien hebben de WPC-platen een lange levensduur - ongeveer 25 jaar, gedurende welke ze hun oorspronkelijke kleur en helderheid behouden.

Afzonderlijk is het vermeldenswaard het gemak van de zorg - u kunt de panelen wassen met gewoon water met toevoeging van reinigingsmiddelen, maar zonder schuurmiddelen en harde, harde borstels en sponzen te gebruiken.

Van de minnen van bouwmaterialen, onderscheiden zich de hoge kosten ervan, in vergelijking met soortgelijke gevelbeplating van metaal en polyvinylchloride, daarnaast donkeren gekleurde platen in het eerste jaar van bewerking nog steeds wat kleurverzadiging. Ondanks het feit dat WPC-platen onderworpen zijn aan thermische uitzetting onder invloed van externe omstandigheden, wordt dit niet als een nadeel beschouwd. Dit is slechts 1-3 mm per strekkende meter, en dit feit moet tijdens de installatie in aanmerking worden genomen.

Dit product wordt niet alleen voor de gevel gebruikt - dankzij veiligheid kan het worden gebruikt voor interieurdecoratie, scheidingswanden, omheiningen, banken, vloerbedekkingen voor veranda's, priëlen worden er van gemaakt.

Typen en specificaties

Alle gevelpanelen moeten beschikken over kwaliteitscertificaten en relevante brandveiligheidsdocumentatie, dus het is belangrijk hier aandacht aan te besteden bij de aanschaf.

Er zijn verschillende soorten producten van WPC:

 • lat met dichte structuur;
 • Planken is een vergelijkbaar dicht materiaal met extra groeven voor klyimer;
 • gevelbeplating - een product zonder interne oppervlakken;
 • bord met een cellulaire structuur (hol).

Verschillende soorten platen hebben hun eigen textuur, decoratie, kleur, kunnen hout en andere materialen nabootsen, echter in de regel, hebben dezelfde technische kenmerken:

 • standaard breedte is 20,4 cm;
 • lengte kan variëren van 3 tot 3,6 m;
 • wateropname - 3%;
 • gewichtsverlies tijdens slijtage - 0,1 g / cm2;
 • mechanische sterkte (buigen) - 35 MPa;
 • bedrijfsomstandigheden - temperatuur van -50 tot +70 graden.

Dergelijke eigenschappen van het materiaal maken het mogelijk om het onder alle weersomstandigheden te installeren, maar de fabrikant waarschuwt dat het raadzaam is om de installatie niet uit te voeren bij temperaturen onder +10 graden.

installatie

Omdat de voorpanelen licht van gewicht zijn, wordt de installatie aanzienlijk vereenvoudigd. In de toekomst is het mogelijk om beschadigde platen te vervangen door nieuwe en dit vereist geen verwijdering van andere materialen.

Voor het werk zijn de volgende gereedschappen nodig: decoupeerzaag of cirkelzaag, winkelcentrum, gebouwniveau, meetlint, marker.

De voorbereidende fase omvat:

 • het reinigen van de muren van het huis van het kleine nest;
 • alignment;
 • afdichten van scheuren en spleten;
 • primer.

De eerste fase omvat verschillende stappen.

 1. Het frame maken, het is gemaakt van metaal of hout. Duurzamer en duurzamer, maar ook geen extra bewerking nodig, is een metalen profiel.
 2. Alle delen van de kratten zijn bevestigd met ankerbouten of spijkers. Gebruik voor metalen onderdelen dikwandige bevestigingsmiddelen.
 3. Onder het frame van de scharnierende gevel kan de installatie van warmte-isolerende materialen relevant zijn - in dit geval moet u ook waterdichtheid installeren. Werken worden uitgevoerd rekening houdend met de dikte van de isolatie.

In de tweede fase wordt de lambrisering in een strikte volgorde gestart.

 1. Ze beginnen vanaf de onderkant van de structuur - ze maken er gaten in, ze plaatsen een paneel en repareren het met schroeven, het is beter als ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, ze moeten in een rechte hoek worden geplaatst.
 2. U kunt het materiaal fixeren met clips of zonder.
 3. Als gevolg van opwarming kunnen WPC-producten uitzetten, daarom is het belangrijk om bij het leggen van de platen een afstand van 2-3 mm tussen de platen over te houden.

Het is belangrijk om het samengestelde paneel op elke kruising met de geleider te bevestigen. Elke rij is gemonteerd met een kleine verschuiving.

Speciale voordelen zijn de frontpanelen van de Duitse fabrikant Holzhof. Ze hebben een holle structuur en daarom worden ze gekenmerkt door verhoogde betrouwbaarheid, duurzaamheid en lage thermische geleidbaarheid. Dit is in feite een zijspoor, dat een verborgen opening heeft voor hoogwaardige ventilatie, waardoor optimale gevelventilatie plaatsvindt.

Dit product heeft een hoge kwaliteit - hoge thermische isolatie-eigenschappen, laag gewicht - 1,7 kg / m. originele kleurenschaal (ivoor, wengé, koffie met melk, donker beige). De textuur impliceert de aanwezigheid en afwezigheid van slijpen. Bovendien hebben deze producten een langere levensduur - tot 30 jaar. Naast het feit dat dergelijke platen vanwege de grotere breedte zuiniger zijn, zijn ze ook geschikt voor het afwerken van houten wanden.

Wanneer er een keuze is uit composietmaterialen, moet u allereerst letten op de bijbehorende kwaliteitscertificering, maar er zijn ook enkele subtiliteiten die belangrijk zijn tijdens de installatie - WPC-panelen moeten worden gemonteerd op gevelwanden met een voet (op basis van de fundering), dat wil zeggen de kelder .Holle panelen zijn meer geschikt voor gevels waar een minimale belasting van de constructie vereist is. En nog een belangrijke aanbeveling: voor de zonnige kant van het gebouw zal het productiever zijn als je de lichte kleuren van de gevelbekleding kiest, omdat de donkere frontpanelen sneller uitbranden, en dit is merkbaar.

Met behulp van composiet WPC gevelpanelen voor buitenmuren, kan men zeker zijn van hoge kwaliteit van duurzaamheid en bescherming van muren bij elk weer.

Met de juiste installatiebenadering zijn de gestegen kosten van het materiaal volledig gerechtvaardigd - dergelijke panelen bieden een lange service en een mooi uiterlijk van elk huis.

Meer informatie over de frontpanelen van de WPC, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer