Styrofoam: de voordelen en subtiliteiten van het gebruik van het materiaal

Voor bouwmaterialen stelt u veel eisen. Vaak zijn ze tegenstrijdig en hebben ze weinig te maken met de realiteit: hoge kwaliteit en lage prijs, sterkte en lichtheid, professionele resultaten bij het oplossen van eng gerichte taken en veelzijdigheid. Sommige materialen voldoen echter aan alle vereisten. Onder hen - geëxpandeerd polystyreen. Na het bestuderen van de voordelen en subtiliteiten van het gebruik, kunt u het materiaal met succes toepassen om verschillende bouwproblemen op te lossen.

Wat is het?

Expanded polystyreen is het nieuwste generatie bouwmateriaal. Bij de productie ervan worden innovatieve technologieën gebruikt, dus het is moeilijk om zijn voorganger te raden. Een "ontwikkeld" schuimpolystyreen van een bekende schuimplastic - een materiaal dat huishoudelijke apparaten beschermt tegen schade tijdens transport.

De belangrijkste eigenschappen van het schuim - lichtheid en cellulaire structuur - worden behouden. Binnen de geëxpandeerde polystyreenplaten is een enorme hoeveelheid pellets gevuld met lucht. Zijn inhoud bereikt 98%. Vanwege luchtbellen heeft het materiaal een lage thermische geleidbaarheid, wat tijdens de constructie zo wordt gewaardeerd.

Bij de vervaardiging van schuim gebruikte waterdamp. Dit maakt het materiaal poreus, korrelig en broos. Schuim van polystyreenschuim met koolstofdioxide, waardoor de eigenschappen ervan worden verbeterd. Het onderscheidt zich door:

 • hoge dichtheid per kubieke meter;
 • minder poreuze structuur;
 • uiterlijk en structuur op de snede;
 • hogere prijs.

Geschuimd (geëxtrudeerd) polystyreen gaat door acht productiestappen:

 1. Voeg in de grondstoffen brandbestrijdingsmiddelen toe - vlamvertragers. Ook in de loop zijn kleurstoffen, weekmakers, witmakers.
 2. De voltooide samenstelling wordt in de apparatuur geladen voor voorschuimen.
 3. Er is een primaire schuimende en "vylezhivanie" -massa.
 4. "Sinteren" en vormen. Moleculen van de grondstof zijn met elkaar verbonden en vormen sterke bindingen.
 5. Verwerking op speciale apparatuur, die nodig is om de stof zijn unieke eigenschappen te geven.
 6. Eindschuiming van de stof en koeling.
 7. De substantie is gestabiliseerd en het oppervlak is glad gepolijst.
 8. In platen snijden en sorteren.

Het resultaat is een materiaal dat hoofdzakelijk als verwarming wordt gebruikt.

Kenmerken: voor- en nadelen

Geëxtrudeerd polystyreen heeft zijn voor- en nadelen in de kwaliteit van bouwmateriaal.

profs:

 • Breed bereik. Het wordt gebruikt voor binnen- en buitenwerkzaamheden op verschillende ondergronden: vloer, wanden, plafond, als isolatie-, verpakkings- en decoratiemateriaal. Naast de bouwsector is het gebruik ervan gebruikelijk bij de productie van speelgoed, huishoudelijke accessoires, huishoudelijke apparaten, militaire en medische industrieën.
 • Lage thermische geleidbaarheid. Vanwege deze eigenschap dient polystyreen vaak als een warmte-isolerend materiaal. Het voorkomt warmteverlies in de kamer, wat de verwarmingskosten beïnvloedt. Hoe beter de isolatie, hoe goedkoper het kost om het huis te verwarmen.
 • Lage vochtdoorlatendheid.Binnenin het materiaal zitten verzegelde korrels, die de minimale hoeveelheid water binnendringen. Het is zo klein dat het de structuur van het materiaal niet kan vernietigen en de isolerende eigenschappen negatief kan beïnvloeden.
 • Verbetert de geluidsisolatie in de kamer. Om het maximale effect te bereiken, moet je het combineren met andere materialen, maar in een ruimte waar het probleem niet wordt uitgesproken, is het voldoende.
 • Gemakkelijk te snijden. Tijdens het installatieproces is het mogelijk de platen in fragmenten te verdelen. De snede zal gelijk zijn, niet afbrokkelen. Dit is een onderscheidende eigenschap van kwaliteitsmateriaal.
 • Het heeft een relatief klein gewicht. Om met het materiaal te werken is genoeg één paar handen. Bovendien is het voordeel van een laag gewicht dat de voering van polystyreen de wanden of vloeren in de kamer niet zwaar belast.
 • Net gemonteerd. Voor het afwerken van muren, vloeren of plafonds zijn geen speciale vaardigheden nodig.
 • Bestand tegen veel chemicaliën.
 • Ongevoelig voor de effecten van levende organismen. Dat wil zeggen, het vormt geen schimmel, insecten en knaagdieren bederven het niet.
 • Vanwege de interne structuur verwijst naar de "ademende" materialen.Dit is belangrijk bij het afwerken van de wanden, omdat er geen condensatie ontstaat.
 • Hiermee lijnt u elk werkoppervlak uit. Van bovenaf ligt de decoratieve afdekking goed.
 • Platen van polystyreen kunnen direct op de muur van het gebouw (of ander oppervlak) worden geplakt, zonder de lat hiervoor te monteren. Dit vermindert de tijd en financiële kosten van reparaties en vereenvoudigt ze soms.
 • De minimale looptijd is 15-20 jaar.
 • Lage afwerkingskosten per vierkante meter.

nadelen:

 • Het verwarmen van een groot gebied van wanden, plafonds of vloeren is duur, zelfs tegen geringe materiaalkosten per vierkante meter.
 • Voor een maximale dichtheid van de afwerking hebt u mogelijk extra materialen nodig in de vorm van bouwtape en afdichtmiddel.
 • Mantelschuim regelt de temperatuur in de kamer zelf niet. Het werkt volgens het principe van een thermosfles: het houdt de warmte vast tijdens het koude seizoen, houdt de koelte in het gebraad. Als de thermoregulatie slecht is afgestemd in de kamer, is de effectiviteit van polystyreen nul.
 • Ondanks het "ademende" vermogen van het materiaal, met een full house bekleding met schuim polystyreen, is ventilatie vereist.
 • Materiaal is bang voor ultraviolette straling.Onder invloed van zonlicht worden inwendige bindingen in de structuur van de substantie vernietigd en versnellen natuurlijke omstandigheden de vernietiging van geëxtrudeerd polystyreen.
 • Sommige soorten verf, stoffen op basis van aardolieproducten, aceton, benzine, kerosine, epoxyhars eten polystyreenschuim.
 • Verplichte decoratie op polystyreenschuim om alle naden te sluiten en te beschermen tegen zonlicht.
 • De dichtheid van het materiaal is groter in vergelijking met het schuim, maar het schuimpolystyreen verliest aan andere materialen volgens dit criterium. Het is meer geschikt voor het afwerken van het plafond en de wanden, en onder de vloer krimpt het met een constant punt mechanisch effect (lopen, verplaatsen van het meubilair).

Technische specificaties

Voor naleving van bouwvoorschriften zijn belangrijke technische kenmerken van het materiaal. Deze omvatten: merk, totale afmetingen van vellen, thermische geleidbaarheid, vochtabsorptiecoëfficiënt, brandbaarheid volgens brandklasse, sterkte, levensduur, opslagmethode. De technische kenmerken zijn niet van het grootste belang, de kleur en textuur van de platen.

De afmetingen van vellen (platen) van polystyreenschuim worden berekend door drie parameters: lengte, breedte, hoogte.De eerste twee indicatoren zijn hetzelfde als de plaat vierkant is.

Standaard plaatformaten zijn 100 cm breed en 200 cm lang voor plaatmateriaal, 100 x 100 voor plaatmateriaal. Met dergelijke parameters stond GOST de grootte van meer of minder dan de norm met 1-10 mm toe. Niet-standaard, maar in de vraag maten - 120x60 cm, 100x100, 50x50, 100x50, 90x50. Het materiaal wordt eenvoudig gesneden, zodat u de parameters kunt aanpassen aan uw eigen behoeften. Toegestane afwijkingen van niet-standaard vellen - tot 5 mm.

Voor dikte zijn deze indicatoren strenger, omdat de dikte het belangrijkste criterium is voor de keuze van polystyreenschuim. Het is variabel voor verschillende soorten reparatie- en constructiewerkzaamheden. De minimumwaarden zijn 10, 20 mm, 30, 40, 50 mm. Maximaal - 500 mm. Meestal is 50-100 mm voldoende, maar op verzoek kunnen sommige fabrikanten een partij platen met een afwijkende dikte maken. Volgens de bouwnormen voor de meeste regio's van Rusland is de vereiste dikte van polystyreenisolatie minimaal 10-12 cm.

Thermische geleidbaarheid is een van de belangrijkste indicatoren. Het wordt bepaald door de dikte van de luchtspleet in de materiaalplaat, omdat het luchtverbindingen zijn die ervoor zorgen dat het warmte in de kamer kan vasthouden. Gemeten in watt per vierkante meter en per Kelvin.Hoe dichter de indicator bij één is, hoe minder warmte hij in de kamer kan bewaren.

Voor platen van verschillende dikte en dichtheid varieert de thermische geleidbaarheid in het bereik van 0,03-0,05 W / sq. m tot Kelvin.

Sommige fabrikanten gebruiken grafiettoevoegingen. Ze stabiliseren de thermische geleidbaarheid op een zodanige manier dat de dichtheid niet langer een rol speelt.

Een goed voorbeeld van de effectiviteit van polystyreen is een vergelijking met minerale wol. Thermische isolatie-eigenschappen van minerale wol worden als goed beschouwd, terwijl thermische isolatie van 10 cm polystyreen hetzelfde resultaat geeft als een minerale wollaag van 25-30 cm.

dichtheid

Gemeten in kg / sq. m. Voor verschillende soorten polystyreen kan variëren met 5 keer. Aldus heeft geëxtrudeerd polystyreen een dichtheid van 30, 33, 35, 50 kg / sq. m, en slagvast - 100-150 kg / sq. m. Hoe hoger de dichtheid, hoe beter de prestaties van het materiaal.

Alleen al het meten van de parameters van de sterkte van het materiaal is bijna onmogelijk. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan gecertificeerde gegevens. Normale druksterkte - van 0,2 tot 0,4 MPa. De mate van buiging - 0,4-0,7 MPa.

Fabrikanten verklaren vaak dat de vochtopname van het materiaal nul is. In werkelijkheid is dit niet het geval, het absorbeert tot 6% van het vocht dat erop valt tijdens neerslag en wassen van de gevel.De betwistbaarheid van geëxpandeerd polystyreen wordt als controversieel beschouwd. Enerzijds maakt de toevoeging van pyreen het materiaal bestand tegen vuur. Dit betekent echter niet dat het vuur sterft wanneer het botst met het materiaal.

Polystyreen smelt snel genoeg. Tegelijkertijd geeft hoogwaardig materiaal geen scherpe rook af en stopt het smelten na 3 seconden nadat de brand is uitgedoofd. Dat wil zeggen, andere materialen kunnen niet ontbranden uit geëxpandeerd polystyreen, maar het ondersteunt verbranding. Verschillende merken krijgen een klasse toegewezen van K4 tot K1. De meest veilige zijn de materialen van het merk K0, maar geëxpandeerd polystyreen is niet op hen van toepassing.

Andere belangrijke parameters:

 • Dampdoorlaatbaarheid Voor verschillende soorten polystyreen is deze indicator 0,013 - 0,5 Mg / m * h * Pa.
 • Gewicht. Het begint vanaf 10 kg per kubieke meter.
 • Temperatuurbereik van gebruik: de laagste temperatuurdrempel is -100, de bovenste +150.
 • De looptijd: niet minder dan 15 jaar.
 • Geluidsisolatie - 10-20 dB.
 • Opslag: in een gesloten verpakking, weg van zonlicht en vocht.
 • Merk: EPS 50, 70, 80, 100, 120, 150, 200. Hoe hoger het merk, hoe beter en duurder het materiaal.
 • Kleur. De meest voorkomende kleuren zijn wit, wortel, blauw.

species

Polystyreen is onderverdeeld in variëteiten volgens vier hoofdcriteria: structuur, productiemethode, doel, reikwijdte.

structuur

Volgens de structuur wordt atactisch, isotactisch, syndiotactisch polystyreenschuim onderscheiden.

Het heeft geen zin om in de complexe structuurformule van stoffen te duiken. Voor de koper is het belangrijk om alleen te weten dat het eerste type het meest productief is en op grote schaal wordt gebruikt in particuliere en grootschalige constructie, het tweede is het meest duurzaam, dicht en brandwerend en kan worden gebruikt in ruimten met verhoogde brandveiligheidseisen, en het derde type is universeel vanwege zijn chemische eigenschappen. stabiliteit, dichtheid en hittebestendigheid. Hij kan niet alleen in elk type ruimte worden gemonteerd, maar ook op de top worden bedekt met allerlei soorten verven en vernissen.

Wijze van verkrijging

Door de productiemethode zijn er een groter aantal polystyreentypes. Geëxtrudeerd polystyreenschuim is de meest voorkomende, omdat het alle noodzakelijke eigenschappen heeft voor de constructie. Maar er zijn andere manieren van productie.Veranderingen in sommige stadia en samenstelling van grondstoffen laten ons toe om materialen met verschillende kenmerken te verkrijgen. Sommige zijn minder dicht, maar brandbaar, andere zijn de meest duurzame en brandwerende, anderen zijn niet bang voor vocht, en de vierde combineert alle beste eigenschappen.

Er zijn in totaal acht methoden, waarvan er twee verouderd zijn. Gedurende de bijna honderd jaar oude geschiedenis van polystyreen en zijn derivaten, hebben de emulsie- en suspensiemethoden hun relevantie verloren.

In moderne omstandigheden zijn beschikbaar:

 • Geëxtrudeerd polystyreenschuim. Schuimmateriaal met kleine korrels van gelijke grootte. In plaats van schadelijke fenolen wordt koolstofdioxide gebruikt.
 • extrusie. Het is praktisch hetzelfde als geëxtrudeerd, maar wordt voornamelijk gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie (verpakking), daarom is milieuvriendelijkheid onder de eigenschappen belangrijker dan sterkte.
 • Press. Ondergaat een extra persprocedure, daarom wordt beschouwd als duurzamer en bestand tegen mechanische belastingen.
 • Bespressovoy. Het mengsel koelt en stolt zelfstandig in een speciale vorm. Bij de uitgang heeft het product een handige maat en geometrie voor het snijden.De procedure vereist geen interventie (drukken), dus het is goedkoper dan drukken.
 • Block. Producten verkregen door conversie (verschillende verwerkingscycli in dezelfde stadia) worden gekenmerkt door een hoge mate van milieuzuiverheid en de hoogst mogelijke kwaliteit.
 • Autoclaaf. Verscheidenheid aan geëxtrudeerd materiaal. De eigenschappen zijn vrijwel hetzelfde, alleen andere apparatuur wordt gebruikt voor schuimen en "bakken".

afspraak

Op afspraak is polystyreen ook anders. Goedkope maar hoogwaardige polystyreen voor algemeen gebruik is wijdverspreid. Het verschilt niet in mechanische stabiliteit en dichtheid, wordt als kwetsbaar beschouwd, heeft de kleinste klasse van brandveiligheid. Het materiaal is echter hard en heeft de vorm, wat het mogelijk maakt om het te gebruiken in gevallen waar het geen mechanische belasting zal uitvoeren: verlichting, buitenreclame, decoratie.

Voor meer complexe taken wordt polystyreenschuim met hoge impact gebruikt. Behalve dat het minder broos en niet-ontvlambaar is, bevat het ook stoffen die verantwoordelijk zijn voor UV-bestendigheid en kleurpigmenten.UV-stabilisatoren beschermen de structuur tegen vernietiging en kleur tegen uitbranden en de vorming van geelheid.

Borden van slagvast polystyreenschuim hebben een verschillende oppervlaktestructuur: glad, gegolfd, mat of glanzend, reflecterend en lichtverstrooiing.

We moeten ook rekening houden met het polystyreenschuim met grote impact. Het heeft een hoge vorstbestendigheid en is effectiever als verwarming. Het wordt ook gebruikt bij de productie van koelapparatuur, omdat de "thermos eigenschappen" (om de temperatuur binnenin het object te houden) hoger zijn dan bij andere typen. Sterk polystyreen wordt op veel gebieden gebruikt: de productie van speelgoed, schalen, huishoudelijke apparaten, afwerkingsmaterialen.

toepassingsgebied

Categorisering van geëxpandeerd polystyreen door scopes is uitgebreider. Er zijn verschillende gebieden: voor de voedings- en niet-voedingsindustrie, voor ruwe en decoratieve afwerkingen, voor binnen en buiten.

Voor voedingsproducten (lunchdozen, containers, substraten, wegwerpschalen) wordt polystyreen met milieuvriendelijke additieven gebruikt. Soortgelijke grondstoffen worden gebruikt bij de productie van de non-foodindustrie (kinderspeelgoed, koelkasten, thermische containers).Bij de vervaardiging van speelgoed voeg je meer kleurstoffen en componenten toe die verantwoordelijk zijn voor de sterkte van het product.

Ruwe afwerking kan zowel intern als extern zijn. In alle gevallen wordt polystyreen gebruikt om warmteverlies te voorkomen en / of de geluidsisolatie in de kamer te verbeteren. Minder vaak wordt het gebruikt om het werkoppervlak te effenen.

Polystyreen binnenshuis wordt gebruikt in bouw- en reparatiewerkzaamheden voor het afdekken van verschillende oppervlakken.

In woonwijken:

 • Voor het woord. Polystyreen platen worden op het gehele oppervlak van de ondervloer gemonteerd wanneer het nodig is om een ​​drijvende of droge dekvloer te isoleren. Hiervoor is het materiaal vrij vlak en dicht, wat bijdraagt ​​aan warmte- en geluidsisolatie. U moet duurzame en dichte platen kiezen die bestand zijn tegen veel gewicht per vierkante kubieke meter en maximale druksterkte hebben. Plus het gebruik van polystyreenschuimplaten voor het monteren van de dekvloer omdat dit materiaal niet zo'n grote belasting op het plafond geeft, als een monolithische dekvloer. Het is relevant voor oude kamers met zwakke vloeren en voor basen met een hoge vochtopname, waarop het moeilijk is om een ​​monolithische gietvloer te gieten (in een blok of houten huis).

Ook biedt polystyreen een perfect vlak oppervlak voor de installatie van vloeren.Het is een waterdicht substraat voor laminaat, parket en andere soorten harde toplagen.

Naast het feit dat de platen het volledige oppervlak van de vloer bedekken, kan het lokaal worden gebruikt. Bijvoorbeeld als een trillingsdempende basis onder de plint in het systeem van geluidsisolatie van de vloer.

 • Voor het plafond. Eigenschappen zoals dichtheid, sterkte, lichtgewicht en geschikte vorm maken het materiaal geschikt voor geluidsisolatie van het plafond. Daaronder is geen frame obreshetka nodig, het materiaal kan direct op lijm worden gelijmd en de holtes worden opgevuld met niet-uithardende kit. Twee lagen platen gemonteerd in een scramble geven een merkbaar resultaat in de strijd tegen externe ruis in het appartement. Het is handig om een ​​scharnierend plafond te monteren of een decoratieve tegel op een plat geluiddicht kussen te lijmen. De tegel is op zijn beurt ook een afgeleide van polyurethaan met decoratieve verwerking.
 • Voor muren. Bij de decoratie van verticale oppervlakken binnen wordt polyurethaan zelden gebruikt. Fouten tijdens de installatie leiden tot het feit dat de efficiëntie tot nul wordt teruggebracht en dat de ruimte niet alleen visueel verliest, maar ook de bruikbare ruimte in de kamer. Soms wordt polyurethaan echter gebruikt voor wandbekleding binnenshuis, om ze uit te lijnen of om een ​​lichte scheidingswand in de kamer op te richten en deze doormidden te verdelen.
 • Voor dak. Hier hebben we het over de isolatie van het dak van binnenuit. Deze optie is relevant voor woonkamers op de zolder en voor zolderisolatie in het bad. Styrofoam houdt tegelijkertijd de warmte vast, verhindert de vorming van condensaat en vereist minimale inspanning bij het waterdicht maken. De beste optie voor het afwerken van de zolder is verijdeld polystyreen.
 • Voor pijpen. Leidingen en stijgleidingen van verschillende communicaties worden beschermd tegen bevriezing door middel van polystyreenfolie van geringe dikte. Dezelfde techniek helpt de geluidsisolatie te verbeteren.

In sommige gevallen wordt polystyreen gebruikt om een ​​decor te maken in het interieur van woongebouwen. Ze maken tegels, plint van het plafond, decoratieve sockets, lijstwerk, valse portals voor open haarden.

In de tambour en bedrijfsgebouwen (op de grens van het straatgebouw):

 • voor een balkon of loggia;
 • voor de veranda en het terras;
 • voor de kelder.

In alle gevallen wordt vorstbestendig foiled polystyreenschuim gebruikt, dat overmatig warmteverlies voorkomt en voorkomt dat de kamer te heet wordt bij warm weer.

Wat de buitenkant van polystyreen betreft, kan het ook ruw en decoratief zijn.Draft wordt gebruikt voor de fundering, gevel en productie van permanente bekistingen. Decoratief - alleen om de gevel te versieren.

Van buiten af ​​verwarmen van de fundering beschermt het tegen bevriezen, barsten en gedeeltelijk tegen grondwater. Door de impact van deze factoren neemt polystyreen het over, wat de levensduur aanzienlijk verkort. Het is redelijker om de platen van binnenuit te monteren (als het fundament tape-vormig is), zodat het langer meegaat.

Het afdekken van de gevel van residentiële en niet-residentiële gebouwen met behulp van polystyreen om de thermische isolatie te verbeteren, is mogelijk op drie manieren:

 1. Montage op een frame of frameloze wandafwerking buiten de ruimte. Dit maakt het mogelijk om desgewenst waterdicht en dampschermen te organiseren, vermindert warmteverlies, verhoogt de geluidsisolatie. Een dergelijk trimmen kan worden gedemonteerd bij het repareren van de gevel.
 2. Putten, die tegelijkertijd wordt uitgevoerd met de constructie van de wanden van het gebouw. In dit geval wordt polystyreen "gemetseld" in een baksteen- of blokmuur en dient het als een warmte-isolerende laag.
 3. Gelijktijdige decoratieve en isolerende ommanteling. Het is mogelijk bij gebruik van CIP-panelen en geventileerde sierpanelen voor de gevel.Buiten het paneel is gemaakt van polymeren, en binnen is een dikke laag van polystyreen. Gemonteerde constructie op de kist. Het resultaat is een prachtige, hoogwaardige, effectieve afwerking "twee in één".

Afzonderlijk is het vermeldenswaard de mogelijkheid van buitenbekleding van gebouwen met behulp van polystyreen. Ten eerste kan het worden geverfd en gemakkelijk omhuld. En ten tweede, decoratieve elementen van de gevel zijn gemaakt van dit materiaal: kroonlijsten, kolommen en pilasters, platbands, thermische panelen, 3D-figuren. Alle elementen zien er netjes en realistisch uit en zijn vele malen goedkoper dan tegenhangers van gips, steen en hout.

Fabrikanten en beoordelingen

De productie van polystyreen begon aan het begin van de vorige eeuw en ontwikkelt zich in een actief tempo tot op de dag van vandaag, daarom zijn de producten van vele concurrerende bedrijven op de markt. Beoordelingen van professionals en gewone gebruikers hielpen om de leiders onder hen te identificeren.

Ursa - de enige fabrikant die op wettelijke basis een garantie biedt voor producten tot 50 jaar. Als in deze periode negatieve wijzigingen in het materiaal optreden, die zijn vastgelegd in de garantievoorwaarden, betaalt het bedrijf een schadevergoeding.

Ursa polystyreen is gekozen om de reden dat u voor een betaalbare prijs een product kunt kopen dat aan alle technische vereisten voor buiten- en binnenhuisinrichting voldoet. Het is vochtbestendig, zeer sterk, niet bevriest, absorbeert slechts 1-3% vocht, is eenvoudig te zagen en gemakkelijk te installeren. Door productie worden alleen aardgas en materialen gebruikt die voldoen aan de Europese norm. Dit maakt polystyreen veilig voor mens en milieu.

Knauf - Duitse productiegigant, producent van producten voor alle soorten afwerkingswerken. Wordt vaak weergegeven in de lijst met marktleiders vanwege consequent hoge kwaliteit en garanties. Zwaar polystyreenschuim wordt overal gebruikt, van de voedingsindustrie tot de geneeskunde. Hij is zelfs vertrouwd in de inrichting van gemeentelijke gebouwen en openbare plaatsen.

Op het grondgebied van de Russische Federatie wordt Knauf-polystyreen actief gebruikt bij de reparatie en constructie van metrostations.

De producten van deze fabrikant verschillen in prijs boven het gemiddelde, maar het rechtvaardigt zichzelf volledig.

Sluit de bovenste drie universele isolatiematerialen van het bedrijf "TekhnoNIKOL". Innovatieve technologieën, kosteneffectiviteit en hoge kwaliteit worden gecombineerd in de XPS-productlijn. De fabrikant is binnenlands, dus het product is beschikbaar in het minimumprijsegment.

Ook een van de populaire merken gemarkeerd "Penoplex" en "Elite-layer".

Tips en trucs

Om polystyreenschuim lang te laten werken en zijn functies het hoofd te bieden, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen en het op het werkoppervlak te bevestigen.

Voor bevestiging wordt aanbevolen om speciale lijm te gebruiken. Het bevat geen aceton, harsen en geraffineerde producten die het materiaal aantasten.

Bij het kiezen van polystyreen adviseren fabrikanten om verschillende factoren in overweging te nemen: merk, dichtheid, gewicht, sterkte. Hoe hoger deze indicatoren, hoe beter het materiaal. Maar met ontvlambaarheid en thermische geleidbaarheid is het tegenovergestelde waar - hoe dichter de indicator bij nul is, hoe beter het materiaal zich tijdens het gebruik zal manifesteren.

Het is noodzakelijk om deze gegevens in de begeleidende documenten te controleren, anders is er een groot risico om een ​​nep te kopen.

Zonder de certificaten te bestuderen, kunt u de kwaliteit controleren met een klein trucje. Het is noodzakelijk om een ​​stuk geëxpandeerd polystyreen af ​​te breken van een massieve plaat en naar het schroot te kijken: als het glad is en de cellen klein en van gelijke grootte zijn, is het materiaal goed.Polystyreen van lage kwaliteit brokkelt af en vertoont grote cellen bij het slopen.

Over de voordelen van polystyreenschuim, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer