Leisteen bedden

Leisteenbedden zijn iets dat elke tuinman minstens één keer heeft gehoord. Iedereen weet tenslotte hoe vervelend het is om de bedden de gewenste vorm en afmeting te geven, de landbedekking voor te bereiden, alle treden te volgen.

Dit proces kost veel tijd en kost veel van de truckers. Dergelijke kleine moeilijkheden verwarren natuurlijk niet "geliefden om zich in de grond te verdiepen", maar velen streven er nog steeds naar hun werk te optimaliseren.

Het is helemaal niet vreemd dat mensen willen investeren als minder geld en tijd, maar tegelijkertijd het maximale rendement halen. Het is dan dat velen gewoon nadenken over hoe de bedden van leisteen te organiseren.

 Slate Bed

voordelen

 • Dit dakbedekkingsmateriaal is zeer duurzaam, vanwege het feit dat het de processen van corrosie en rotting niet beïnvloedt. Zelfs in contact met organische materie behoudt het zijn eigenschappen.
 • Aan de esthetische kant ziet alles er ook goed uit: mooi en netjes.
 • Even belangrijk en gebruiksgemak.
 Slate Bed

tekortkomingen

Maar men kan niet alleen over de positieve aspecten zeggen, zonder de tekortkomingen te vermelden:

 • Er is dus een vrij algemene mening dat dit materiaal de omliggende bodem nadelig beïnvloedt, vanwege het feit dat het asbestcement bevat. Het is moeilijk om ondubbelzinnig te zeggen over de schade of de voordelen van een dergelijke buurt. Aan de andere kant merkten veel tuinders op dat na het installeren van de leistenenbedden (en op een vrij grote diepte), het aantal beren en soortgelijke plagen praktisch tot nul was teruggebracht.
 • Een ander nadeel van dit materiaal is dat wanneer het in de landbouw wordt gebruikt, het vocht uit de bodem in een versneld tempo verdampt. Dit komt door het feit dat het materiaal sterk in de zon wordt verwarmd en de grond eromheen droogt. Dat wil zeggen, voor degenen die besluiten hun tuin op deze manier uit te rusten, zal er in de toekomst vaker water nodig zijn.
 Leisteen voor bedden

Soorten leisteen

golvend

Golfplaten worden in de volgende volgorde gemonteerd:

 • Knip stukken van de gewenste grootte. Gebruik hiervoor de molen.
 • Op een bepaalde perimeter graven ze een niet al te diepe greppel.
 • Leg de gezaagde plaat in de greppel.
 • Aan elke kant van de plaat een beetje besprenkeld met aarde en gestampt. Dit zorgt voor meer stabiliteit. Gebruik zo nodig metalen pinnen om de vellen te versterken.
 Gegolfde leisteen bedden

flat

In het geval van vlakke platen is de vrije ruimte als volgt:

 • De grootte van een standaard vlakke plaat is 1,75 m. Gemakshalve wordt hij meestal in twee helften gezaagd of verdeeld in delen van 1 m en 75 cm, afhankelijk van de breedte van de leistenen bedden.
 • Om de processen van uitwaaien te voorkomen, zijn de vellen aan elkaar bevestigd. Dit kan gedaan worden met een hoek van een metaalschroot. Om dit te doen, in de uitgesneden hoeken, boorgaten voor de bouten en verf ze met een speciale coating om corrosie te voorkomen.
 Platte leistenen bedden

Welke van de opties voor het leggen van leisteen voor de bedden om te kiezen - beslis voor jezelf. Er kan niet worden gezegd dat ze aanzienlijk verschillen in hun kwaliteiten.

Het is erg belangrijk tijdens de assemblagewerkzaamheden om ervoor te zorgen dat er geen verwondingen optreden. U kunt uw handen beschermen tegen de uitstekende hoeken van de zelftappende schroeven door simpelweg een eenvoudige dop erop te plaatsen.

Gedurende de tijd dat leisteen wordt gebruikt voor het rangschikken van de bedden, zijn veel onuitgesproken regels afgeleid. Men gelooft dat hun observantie de tuin echt mooi en vruchtbaar zal maken.

reglement

 • De richting van de locatie moet van oost naar west gaan.
 • De resterende vrije ruimte kan worden beplant met gazon of bedekt met kiezels.
 • Typisch, de breedte van een ontwerp mag niet groter zijn dan 160 cm, en de hoogte - 70 cm.
 • Ook de moeite waard om voor het hek te zorgen. Het kan vooraf worden geverfd in een aantrekkelijke kleur.

DIY doe-het-zelf-zorg

Wanneer uw bedden van leisteen klaar zijn, moet u nadenken over hun opstelling. In feite zal het niet verschillen van het gebruikelijke. Om de bodem vruchtbaarder te maken, wordt compost op de bodem geplaatst, die bedekt is met een laag aarde. Ze worden op dezelfde manier gebruikt als eenvoudige.

Op dezelfde manier kun je bloembedden uitrusten. Het beste van alles is dat deze bedden geschikt zijn voor eenjarigen, omdat de grond in de winter behoorlijk sterk bevroren zal zijn.

 Leisteen bedden

Hoge constructies

Meestal, als ze in de tuin besluiten een hoog leistenenbed te maken, maken ze het vrij lang - ongeveer 10-11 meter.De breedte is gemiddeld niet meer dan 1,5 m., En de hoogte is 80 cm.

Voordat je muren gaat bouwen, moet je ze ondersteunen. Ze verdiepen ongeveer een halve meter. Voordat u begint met het graven van een greppel, moet u de markup afhandelen. Het geselecteerde formulier hangt af van hoe groot de site is en wat er al op staat.

Werkorder:

 • De meest vruchtbare grond, die tijdens de bouw wordt verwijderd, wordt op één plaats gestort. Daarna wordt het opnieuw gebruikt om de bovenste laag te vormen.
 • Na het installeren van het bed van leisteen bed en in slaap vallen gestampt. Vervolgens worden aan weerszijden stokken van metaal ingeperst, die nodig zijn om de muren te versterken. Deze metalen pinnen helpen de gewenste vorm te krijgen.
 • Wanneer het werk met de muren is voltooid, ga je naar de vulling. Eerst wordt het struikgewas gelegd en goed aangedrukt. Dan - houten blokken, de volgende laag - compost, en pas aan het einde - zwarte aarde. Met het leggen van een nieuwe laag, moet je de vorige goed induwen.

Een dergelijk ontwerp van het apparaat zal de interne temperatuur van de grond verhogen, waardoor de processen van het verval zullen worden versneld en voedingsstoffen sneller zullen verschijnen.

Maar denk goed na voordat u aan dit proces begint, goed na te denken over hoe relevant het voor u is: kan de verkregen oogst in staat zijn om de tijd en de inspanning die is besteed, de aanschaf van materialen en bouwgereedschappen terug te verdienen. Of het is mogelijk om dit allemaal te doen zonder de eenvoudigste bedden te hebben uitgerust zonder leisteen of andere bouwmaterialen te gebruiken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer