Bakstenen voorpanelen: materiaalkenmerken voor buitenafwerking

Tegenover de gevel speelt een grote rol in de moderne buitenkant, omdat niet alleen de uitstraling van de architecturale structuur ervan afhangt, maar ook de levensduur van de constructie zelf. Tot op heden is er een enorme keuze aan afwerkingsmaterialen waarmee u oorspronkelijk de decoratie van gebouwen kunt uitvoeren, maar met name baksteenpanelen zijn populair. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende types, zijn eenvoudig te installeren, hebben een rijk kleurengamma en textuur en zijn daarom bij uitstek geschikt voor elke ontwerpstijl.

beschrijving

Voorpanelen onder een steen zijn uniek materiaal dat brede toepassing vond in de buitenafwerking van gebouwen.Produceer ze van cement-zand mortel, dus de grondstof is milieuvriendelijk en onschadelijk voor de menselijke gezondheid. Om het materiaal duurzaam en bestand tegen de externe omgeving te maken, worden weekmakers, polymeermengsels en stabilisatoren ook aan de basissamenstelling toegevoegd. Dergelijke panelen worden in verschillende kleuren en structuren vervaardigd, waardoor de gevel in elke stijl kan worden afgewerkt. Tweecomponenten op water gebaseerde kleurstoffen worden gebruikt voor het verven van producten, dus de natuurlijke schakeringen van de panelen zien er natuurlijk uit en blijven lang mooi, zonder in de zon te vervagen.

Wat betreft de textuur van de panelen, voor de buitenkant van het huis, kunt u een materiaal kiezen met een afgestoken, glad en gegolfd of ruw oppervlak. Tegelijkertijd, ongeacht het type panelen dat wordt gekozen, krijgt de bekleding in elk geval een uitgesproken reliëf, wat het gebouw chic zal maken. In de regel wordt dit materiaal gebruikt voor buitendecoratie van de muren van landhuizen, maar het kan ook worden gevonden in het ontwerp van andere gebouwen. De panelen worden meestal op het hele oppervlak van de muren geïnstalleerd of maken afzonderlijke inzetstukken die het ontwerp benadrukken.

types

Voorpanelen met imitatie van een baksteen produceren verschillende soorten, die elk niet alleen verschillen in grootte, vorm, maar ook de samenstelling van de elementen. Daarom kan het materiaal zijn eigen kenmerken en kenmerken hebben.

Tot op heden zijn er twee hoofdtypen panelen.

 • Met een homogene structuur. Dergelijke decoratieve producten zijn gemaakt van PVC en polymere materialen. Door de aanwezigheid van speciale modifiers is het materiaal bestand tegen vocht, temperatuurveranderingen en vervorming.
 • Met een gecombineerde structuur. Dit zijn de zogenaamde thermopanels, die worden geproduceerd met behulp van een speciale technologie door de methode van het combineren van polymeren met isolatiemateriaal. Het resultaat is een uitstekende warmte-isolator, die niet inferieur is aan zijn kwaliteiten, zelfs aan polyurethaanschuim of polystyreenschuim. Bij het afwerken van dergelijke panelen is het niet nodig om een ​​extra laag isolatie aan te brengen. Het enige nadeel van het product is de hoge prijs, maar, in tegenstelling tot andere panelen, is de installatie veel eenvoudiger.

Daarnaast kunnen frontpanelen onder een baksteen de volgende typen voorkomen:

 • Klinker. Vertegenwoordig een materiaal voor de vervaardiging waarvan klinkers worden gebruikt.Ze worden beschouwd als een ideale optie voor buitendecoratie, omdat ze veel voordelen hebben: sterkte, hoge slijtvastheid, goede thermische isolatie. Geconfronteerd met panelen zijn verkrijgbaar in een enorm scala aan texturen en kleuren. Het minpunt van het product is de complexiteit van de installatie.
 • Beton. Geproduceerd op basis van beton in een rijke selectie kleuren. De belangrijkste componenten van het materiaal zijn cement en zand van hoge kwaliteit. In sommige soorten panelen kan ook een samenstelling van kwartscement aanwezig zijn, waaraan natuurlijke kleurstoffen en cellulose zijn toegevoegd. Dankzij de moderne productietechnologie heeft het product een laag gewicht en is het voorzien van bevestigingsbeugels die de voering vergemakkelijken. Het enige nadeel van dergelijke panelen is de hoge prijs.
  • Polymeer. Het product is gemaakt van polymeergrondstoffen, waardoor het paneel licht en gemakkelijk te installeren is. Extern lijkt het materiaal op een zijspoor met imitatie van het leggen van natuursteen. Het is betaalbaar, perfect voor elke stijl. Vooral prachtig kijken in een moderne buitenkant van het paneel onder een antieke baksteen en onder een steen.Wat de tekortkomingen betreft, wordt het product niet aanbevolen voor gebruik bij het afwerken van gebouwen die onder barre klimatologische omstandigheden zijn geplaatst.
  • Polyvinylchloride. Ze worden gekenmerkt door goede sterkte, ductiliteit en zijn goed bestand tegen temperatuurveranderingen. Het kleurenpalet van de panelen is anders. Het materiaal dat brandende en zandsteen nabootst, lijkt interessant. Er zijn ook gecombineerde modellen in de vorm van een mozaïekdecor, een keramische laag wordt op hun oppervlak aangebracht. Hoewel de prijs van het product laag is, is het voor installatie noodzakelijk om extra warmte-isolerende materialen aan te schaffen, dus de uiteindelijke installatie is duur.

  kenmerken van

  Decoratieve bakstenen panelen verschenen recent op de bouwmarkt, maar in korte tijd slaagden ze erin om zichzelf te vestigen als het meest populaire materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt voor het bekleden van gevels.

  De enorme vraag naar het product wordt verklaard door de volgende kenmerken:

  • Hoge weerstand tegen milieu-invloeden. Panelen zijn niet bang voor vocht, extreme temperaturen en ultraviolette straling.
  • Op het oppervlak van het materiaal vormt het geen zoutstrepen.Dit probleem doet zich vaak voor bij het afwerken van gevels met natuursteen, die vocht goed absorberen. Kunstmatige analogen worden beschermd tegen het verschijnen van invallen, omdat ze een lage absorptiecoëfficiënt hebben.
  • Enorme selectie. Fabrikanten aanwezig in de marktpanelen van verschillende kleuren en texturen. Vooral populair zijn producten met imitatie van rode, gele, witte en beige stenen. Dankzij zo'n chique assortiment werd het mogelijk om de gevel uniek te ontwerpen, waardoor deze een mooie en stijlvolle uitstraling kreeg.
  • Eenvoudige installatie. De installatie van het materiaal gebeurt snel en kan onafhankelijk worden uitgevoerd, zonder de hulp van experts. Omdat de panelen in grote formaten worden geproduceerd, kost het installatiewerk niet veel tijd.
  • Duurzaamheid. De looptijd van een dergelijke afwerking is identiek aan die van een gebruikelijke metselen.
  • Laag gewicht. Vanwege het feit dat producten worden vervaardigd met behulp van moderne technologieën uit polymeren, wegen ze weinig en verminderen ze de belasting van de ondergrond aanzienlijk.
  • Sterkte. Het materiaal is bestand tegen mechanische belasting en wordt als veel betrouwbaarder beschouwd dan gevelbekleding.
  • Brandveiligheid.De panelen zijn niet-brandbaar en hebben in geval van brand een minimale ontstekingssnelheid.
  • Goede thermische geleidbaarheid. Het grootste deel van het modellengamma is verkrijgbaar met de aanwezigheid van een speciale verwarmer, dus deze panelen zijn warm en dienen tegelijkertijd als niet alleen een decoratief element, maar ook als een hoogwaardige warmte-isolator.

  Wat de fouten van het gevelmateriaal betreft, is het grootste nadeel de hoge kosten. Bovendien is het in sommige gevallen, om de bekleding van gebouwen met een complexe structuur uit te voeren, noodzakelijk om de hulp in te roepen van professionals, en dit brengt extra kosten met zich mee.

  afmeting

  Voordat u het gebouw met gevelpanelen onder ogen ziet, moet u niet alleen beslissen over het ontwerp, maar ook de juiste maat kiezen. Aangezien het product wordt geproduceerd met een beschermende laag, is het belangrijk om te bedenken dat de dikte van deze afwerking niet meer dan 3 mm zal zijn. Elk merk produceert panelen volgens de vastgestelde normen voor een bepaald modelbereik, dus de afmetingen kunnen verschillen. In de regel worden producten vervaardigd in de vorm van drie kernpanelen met afmetingen van 19,8 * 35 * 2,4 cm. Als u producten van deze omvang koopt, zal hun verbruik per m2 muur ongeveer 14 eenheden zijn, terwijl het gewicht van de afwerking niet meer dan 20 kg zal zijn.

  Kleur oplossingen

  Bij het opstellen van een bouwproject is het noodzakelijk om niet alleen het interne ontwerp, maar ook de externe inrichting te bieden. Om dit te doen, moet u vooraf de juiste kleur uitkijken, die in harmonie zou zijn met alle elementen van de buitenkant. Tot op heden zijn panelen van grijze en witte baksteen erg populair. Als het gebouw moet worden verfijnd, is het aan te raden om een ​​terracotta, rode en gele kleur te gebruiken voor de gevel. Het is niet nodig om muurbekleding in dezelfde tint uit te voeren, witte baksteen kan bijvoorbeeld perfect worden gecombineerd met bordeauxrode en perzikkleurige inzetstukken en grijs kan worden aangevuld met roodbruine composities.

   Omdat de frontpanelen in een rijk palet van kleuren zijn gemaakt, moet u bij het kiezen van de frontplaten rekening houden met de eigenaardigheden van de bouwkundige constructie en aandacht besteden aan de afwerking van de kelder en het dak. Een grote rol wordt ook gespeeld door de geografische locatie van het gebouw, de grootte en het doel ervan. Afhankelijk hiervan kan het decor worden gemaakt van panelen in zowel koude als warme tinten. Rood en oranje worden beschouwd als warme kleuren, paars, blauw en groen zijn koud en grijs zijn neutraal.

    Overzicht fabrikanten

    De panelen met imitaties van bakstenen worden door veel fabrikanten op de markt gebracht en verschillen daarom niet alleen van elkaar qua kleur, textuur, maar ook qua materiaal.

    Bij goede recensies zijn producten ontvangen die zijn gemaakt op basis van klinkertegels van merken zoals ABC, Roben, Stroeher en Feldhaus Klinker. Ze worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, en een elegante selectie van kleuren stelt u in staat elke bouwrichting af te werken. De dikte van dergelijke panelen is van 9 tot 14 mm en het gewicht is niet groter dan 16 kg.

    Het materiaal op basis van beton uit kmew bedrijven. Voor de vervaardiging van producten gebruikt deze fabrikant alleen hoogwaardige cement, weekmakers, pigmenten en fijn zand. Om de installatie van de panelen te vereenvoudigen, zijn ze voorzien van speciale beugels voor bevestiging en dankzij een speciale giettechnologie krijgen producten een factuur die moeilijk te onderscheiden is van natuurlijke baksteen. De afmetingen van dergelijke panelen - 45,5 * 30,3 cm, dikte - 16 mm.

    Ook populair in de decoratie en polymeerpanelen onder de baksteen, die produceert Company Docke-R. Ze zijn licht en eenvoudig te installeren.Aangezien het product licht van gewicht is, wordt de basis van het gebouw niet belast en kan een extra thermische isolatielaag worden aangebracht. Extern, deze panelen zijn vergelijkbaar met vinyl gevelbeplating, ze worden geproduceerd in standaard maten - 112,7 * 46,1 cm met een dikte van 16 mm.

    Hoe te kiezen?

    De gevel wordt beschouwd als het gezicht van elke architecturale structuur, dus de decoratie moet dienovereenkomstig worden uitgevoerd. Onlangs begonnen de meeste meesters voor de buitenbekleding van gebouwen met gevelpanelen onder de steen, omdat ze de constructie betrouwbaar beschermen tegen de negatieve impact van de externe omgeving en het geheel een compleet beeld geven. Voordat u een dergelijke afwerking uitvoert, moet u het juiste materiaal kiezen.

    Bekijk hiervoor de volgende punten:

    • Kenmerken van de structuur. Afhankelijk van het doel en de grootte van de bouwpanelen van verschillende typen kunnen worden gebruikt. Dus voor een woonhuis worden producten op een betonnen basis, gemaakt in warme kleuren, aanbevolen, voor openbare instellingen is het het beste om voorkeur te geven aan polymeerpanelen van koudere tinten. Het product kan op elk oppervlak worden geïnstalleerd, maar de installatietechniek voor een houten en betonnen basis is anders.De locatie van het gebouw is ook belangrijk - voor zones met barre weersomstandigheden is het raadzaam om panelen aan te schaffen die al zijn voorzien van thermische isolatie.
    • Prestatiekenmerken. Het materiaal moet met een hoge sterkte worden gekozen.
    • Kosten. Beschikbaar zijn zowel dure als betaalbare panelen, maar het is de moeite waard eraan te denken dat de kwaliteit niet kan worden opgeslagen. Door producten te kopen van bekende fabrikanten die zich hebben bewezen in de bouwmarkt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de afwerking.
    • Bijpassend landschapsontwerp. Alle structuren en uitbreidingen op het grondgebied van het stuk land moeten harmonieus met elkaar worden gecombineerd en elkaar mooi aanvullen. Daarom worden de kleur en textuur van de voering geselecteerd in overeenstemming met de algemene stijl van decoratie. De gevel, het dak en de kelder van het gebouw moeten een enkele samenstelling hebben.

    Tips voor grondstoffen

    Geconfronteerd met de gevel is vrij realistisch om het zelf te doen, niet met speciale kennis en ervaring, het enige probleem kan de afwerking van structuren van complexe architectonische vorm zijn.

    De volgende tips zullen de beginnende meesters hierin helpen:

    • Voordat u aan het werk gaat, is het noodzakelijk om het oppervlak van de muren naar buiten goed voor te bereiden. Daarom is het de moeite waard om de basis voor gelijkmatigheid te controleren op gebouwniveau. In het geval dat de druppels meer dan 1 cm overschrijden, kunnen panelen niet op een dergelijke basis worden gemonteerd zonder uitlijning. Ongeacht of de muren baksteen of beton zijn, ze moeten ook worden geprimed. Houten oppervlakken worden bovendien met antiseptica behandeld.
    • Het is belangrijk om het niveau van de eerste rij bekleding correct te bepalen. Wandpanelen worden in de regel op 30 cm van het maaiveld bevestigd. Het is raadzaam om de voering vanuit de hoeken te starten.
    • Het materiaal wordt bevestigd met een speciale tegellijm. Het wordt gestippeld aangebracht rond de hele omtrek van het paneel. Bovendien kunnen de producten op de lat worden geïnstalleerd en op de pluggen worden bevestigd. Vezelcementpanelen zijn het best om de zeskantschroeven te bevestigen.
    • Nadat de eerste rij gereed is, moeten alle openingen tussen de muur en het materiaal worden opgevuld met schuim.
    • Als tijdens de installatie bleek dat het paneel niet op een rij past, moet het met een slijper worden gesneden.
    • Het zomerhuis, waar je alleen in de zomer wilt wonen, kan zonder materiaal worden bekleed met materiaal, het zal veel sneller en goedkoper uitpakken.Voor residentiële gebouwen is isolatie daarvoor vereist.
    • Om het esthetische uiterlijk te voltooien, moeten de gewrichten worden ingewreven met speciale mengsels.

    Prachtige voorbeelden

    Voorpanelen onder een baksteen bieden enorme mogelijkheden voor ontwerpcreativiteit. Klassieke stijl is erg populair in moderne afwerkingen, waarvoor het dak is uitgevoerd in donkere kleuren en de gevel is versierd met panelen van pastel en koffietinten. Het ziet er ook mooi uit tegenover geel en wit. Tegelijkertijd wordt aanbevolen voor de decoratie van de muren niet meer dan drie kleuren te gebruiken, waarvan er één als hoofd- en de andere twee wordt beschouwd - extra. De originele oplossing is het gevelbekledingsmateriaal van verschillende texturen. Door individuele inserts te maken, kunt u een geweldig effect bereiken.

     Als het landhuis klein is, kan het worden uitgegeven onder de alpine stijl.waar het dak van het huis van natuurlijk hout is en de muren van het gevellicht. Als het land waarop het gebouw zich bevindt is omgeven door veel bomen, dan is het voor de bekleding het beste om panelen met verzadigde kleuren te kiezen en de voorkeur te geven aan groen, geel of bruin.In een open ruimte zijn rode of oranje fineren geschikt voor de gevel. In dit geval is het wenselijk om panelen met een reliëfstructuur te kiezen.

     Voor grote landhuizen, gelegen aan het meer of de zee, is de juiste beslissing om de muren in watertinten af ​​te werken. Het ziet er prachtig uit tegen de achtergrond van een dergelijk landschap van blauw, blauw of turkoois. Om een ​​architecturale structuur een chique uitstraling te geven, is het belangrijk om deze aan te vullen met decoratieve uitbreidingen in de vorm van terrassen, voor de decoratie waarvan hetzelfde materiaal zal worden gebruikt als voor een woongebouw.

     Het is interessant om te kijken naar de achtergrond van dergelijke afgewerkte vervalstrappen. Hun stappen in dit geval moeten gemarmerde tegels leggen. Om de compositie af te werken, helpen decoratieve tegels, bekleed in de vorm van kleine paden en die leiden naar de individuele zones van het infield.

     Paneelmontage wacht op u in de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer